-
LOGOUT.hu
A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
angclung
csendes tag
válasz szotyika77 #1456 üzenetére
A név és egy magyarországi cím elég. Az anyja neve, és egyéb adat nem szükséges. A nyomtatványon ettől függetlenül a későbbi végrehajtás sikeressége érdekében egyéb adatot is meg lehet adni, de nem kötelező.
A Magyar Országos Közjegyzői Kamara oldalán (mokk.hu) meg lehet tekinteni a formanyomtatványt is, és az eljárás lényege is le van írva. -
angclung
csendes tag
válasz szotyika77 #1452 üzenetére
Sajnos cím is kell a fizetési meghagyáshoz. Enélkül ugyanis nem tudják hová küldeni a felszólítást.
Viszont ha a cím megvan, akkor az ügy félig nyerve van, mert ha nem is veszi át a levelet, az a második kézbesítési kísérletet követő ötödik munkanaptól jogi értelemben kézbesítettnek tekintendő, vagyis a fizetési meghagyás jogerőre emelkedik függetlenül az átvételtől.
-
krisztian98
csendes tag
válasz szotyika77 #1047 üzenetére
Szerintem lehet ilyet kérni.
Viszont a túlsó félnek a bankja ezt jelezni fogja és a túlsó félnek kell ezt jóváhagyni. -
raziel01
veterán
válasz szotyika77 #1045 üzenetére
Most mondom el másodszorra, hogy NEM csalónak utalt!
Mi olyan nehéz ezen a mondaton, hogy nem sikerül értelmezni?
Véletlen rossz számlaszámra utalt. Se az nem csaló akinek utalt se az akinek eredetileg utalni akart. -
raziel01
veterán
válasz szotyika77 #1043 üzenetére
Látom olvasás nem igazán megy.
A srác rossz számlaszámra utalt. NEM egy csaló számlájára utalt hanem konkrétan tényleg rossz számlára utalt így nem kapta meg az eladó. Totál más amit te linkelsz. -
raziel01
veterán
válasz szotyika77 #1041 üzenetére
Rosszul tudod. Mindenki ezt csinálná akkor, hogy megkapja az eladó a pénzt majd ő feladja a csomagot én meg visszaigénylem a pénzem.
Csak minimálisan kéne gondolkozni, hogy rájöjj arra, hogy ordas nagy marhaság. -
EmberXY
veterán
válasz szotyika77 #998 üzenetére
A bankszámla szerződés alapján kideríthető minden adat, de ezt csak akkor adja ki a bank, ha a hatóság kikéri, ehhez pedig kell a feljelentés/nyomozás...
A bankszámlaszám alapján megmondható, hogy melyik bank, melyik fióknál van, stb, ehhez nem kell nyomozni, viszont ha a pontos címét kiderítette az ügyvéd (hogyan?), a többi adat nem ment?
Esetleg a meglévő plusz adatokkal ismét feljelenteni, ha lehet ilyet, hátha tovább jut a dolog, az ügyvéded mit tanácsol?Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz szotyika77 #996 üzenetére
Ezt nem értem. Azt írtad, hogy rendőrségre vitted az ügyet, ahol kiderült a neve és címe...
Akkor lényegében ki nyomozta ki az adatokat?
A rendőrségen mi alapján nem csinálnak semmit? Ismeretlen tettes, mint fogalom már nem létezik, vagy mi?Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz szotyika77 #994 üzenetére
A rendőrség nem tudta kideríteni az adatokat, ha már megvan a név és a cím?
Up the Irons!
-
raziel01
veterán
válasz szotyika77 #593 üzenetére
Nem lecseszés volt de ezeket a dolgokat most írtad le először. Ezek alapján esélyes, hogy át lettél verve.
Marad a várakozás, utána meg a rendőrség.
Nem győzzük elégszer mondani, hogy nem szabad előre utalni csak olyan embernek akinek már sok pozitívja van. Ha meg olyan oldalról vesz az ember valamit ahol nincs értékelés akkor így járhat. Sajnos ilyen a világ.
Egyébként én is ha eladok valamit minden lépésnél írok az eladónak.(megjött a pénz, feladtam, stb...) -
raziel01
veterán
válasz szotyika77 #590 üzenetére
Na most egy az, hogy minek utalsz előre ha nem bízol meg benne?
A másik pedig, hogy lehet olyan helyzet ami miatt nem tudja az ember feladni rögtön. Az, hogy nem kaptad meg a héten azt mondom teljesen normális. Nem villámgyors a posta se.
Kérj tőle feladóvevényt ilyen egyszerű.
2-3 nap után feljelentéssel fenyegetőzni meg nagyon gáz dolog, mert ha tisztességes eladó akkor csak felcseszed az agyát.
Feltudod jelenteni ha jövő héten sem jön meg a cucc. A pénzvisszaszerzés meg más dolog. Az akár több év is lehet mire látsz belőle valamit de addig elmegy csomó idő meg pénz a benzinre/telefonálgatásra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szólánc.
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Steam topic
- Visszatér a Pebble
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest