Hirdetés
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ariadne
őstag
válasz
funkygee
üzenetére
Felszámolásról lesz/van szó valószínűleg, és valóban a cégközlönyben teszik közzé, ott van a felszámoló megjelölése is, felé kell bejelenteni a követelésedet. Hirtelen nem tudok jó ötletet, honnan lehetne ezt megnézni, ügyvédeknél van mindig elérhető naprakész nyilvántartás ezekről (jogtár egyik szolgáltatása). Némi infó [link]. Gyakorlatban viszont azt hiszem, nem túlzok, ha azt mondom, ezt sajnos buktad...

Nagykerhez fordulhatsz, de nem kötelesek foglalkozni veled. -
sanyixXx
senior tag
az alulinformáltaknak: az észak pesti a központ

-
alexnowan
aktív tag
Húúúúú!
Én erről most hallok!
Velem is midig minden o.k. volt.
Bakker!
jellemzően első kérdésem: Lesz végső kiárusítás, 50% sale, raktársöprés ilyesmi??
ARRÓL is Írjatok, ki tudja....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
.:T.H:.
aktív tag
Békéscsabai bolt is jelentem hetek óta zárva(mellette van az egyik kedvenc kocsmám)..
Én azért sajnálom hogy bezártak, no nem mintha én lettem volna a legnagyobb vásárlójuk, de egy plexter írón kívül minden tökéletesen működött amit ott vettem. Most az a szívás hogy nem kapok a környéken olyan olcsón lemezt mint ott vettem. -
funkygee
aktív tag
Hát, Üdv!
Ez ugye úgy műxik, hogy bejelentik a közlönyben, hogy csődött mondtak. Onnan kezdve van rá 40 ( azaz negyven) napja bárkinek, hogy jelezze bármilyen követelését ( Ha jól tudom). Szóval ilyenkor nagy csendben telik a 40 nap...? Garanciális ügyekkel mi lészen? Akinek ilyen gondja van, hova fordulhat?? Nekem pl. sulinetes garis ügyem lenne velük, ami ugye 3 év volt, de ebben az esetben azonkívül, hogy a Mistral adta el a cuccot, nem lehet valamelyik nagykerhez ( akinek a Mistral a sulinetes viszonteladója volt) fordulni? ( Ez a kérdés Ariadnéhez szólt
)
Üdv! -
7600 GS
addikt
Nekem eddig mindig korrektek voltak.Mindent kicseréltek,és nem keresték a kifogást.Csak sajnos a Kecskeméti bolt már bezárt.

-
gabx76
senior tag
A honlap szerint gyakorlatileg csak az Észak-pesti bolt működik.
Persze a még garanciális DVD-írómnak is most kell behalnia...
-
gabx76
senior tag
A pécsi sem működik legalább egy hónapja.
-
Ariadne
őstag
Már várom, mikor kell ezt a topikot bezáratni azért, mert a névadó cég felszámolása véglegesen befejeződik, helyét behintik sóval...

[Szerkesztve] -
Ősember
őstag
jelentem az erzsébeti tevékenykedést is beszüntették

-
Oliverda
félisten
Akkor gyakorlatilag már az összes zárva van?
-
sanyixXx
senior tag
bezárt a karinthy úti mistral
korábban a váci úti és a moszkva tér környéki is.
egyedül az ott vásárlók garanciája miatt sajnálnám, ha tönkremenn a mistral. másrészről megérdemli, aki ott vásárol...
-
Ariadne
őstag
válasz
***HG***
üzenetére
A régi nóta, valszeg ez is ugyanaz, mint a Bluefishnél: a régi cégnek túl sok adóssága van, valamelyik hitelezőnél betelik a pohár és felszámoltatja, sor végén maradó hitelezők szívnak (esetleg az összes, ha időközben kiszedik a pénzt a cégből, lásd BF...), az ex tulajok meg alapítanak egy új céget, és viszik tovább a businesst.

A Mistralnál eleve gyanús, hogy az eredeti Mistral Computer céget rég felszámolták már, azóta a Mistral Computerworld viszi, amit tavaly óta Sinclar-nek hívnak. Ki tudja, mi lesz a folytatás... Én sejtem mondjuk.
[Szerkesztve] -
***HG***
aktív tag
Felhívnám minden érintett figyelmét, hogy a Mistral üzelteiből jelenleg ezek VÉGLEG zárva vannak:
Fehérvár : zárva
Debrecen: zárva
Kaposvár: zárva
Baja: ma zártak
Kecskemét: szerdán zárt
Amik még mennek: Békéscsaba, Szeged, Pécs, Szentes
Valószínű, hogy nemsokára a többi bolt is a bezártak sorsára jut... -
Tomoty
senior tag
Én voltam szervizes a Mistrálban

-
szeva000
addikt
Tuti,hogy nem tud.Van itt Cs.megyében is egy német cég és valamelyik évben kijöttek tök véletlenszerűen egy ellenőrzésre.
Mondanom sem kell,hogy mi lett belőle.Sajna így is még sokmindent el tudtak titkolni,de a német faszi,azonnal repítette az összes vezetőt.
(a jelentéseket szépen megkapta kint,onnan nézve minden jó.....csak 1egyszerű kis alkalmazott elkezdett az ottani főnökséggel levelezgetni egyszer,igaz észrevették a mailokat,hogy panaszkodott.Ezért ki is b@szták természetesen,mert ilyen f@sza csávók a magyarországi vezetők.(Megy nagyon nekik a mindent nekem,neked semmit elv).Azért örültem,mikor a gyerek mesélte,hogy a németek megjelentek és eltakarították az összes vezetőt.(azért látszik ott még mindig tudják,hogy ha munkás nem lesz,akkor nekik sem marad semmi.)(Na ebbe fog a kis országunk belehalni pont,mert itt semmibe veszik az embert nagyon sok helyen
Csak a német tulajt akartam kihozni belőle,de ezt sikerült
-
truba
tag
válasz
próbakocka
üzenetére
Van a mistral a német LHHH GMBH-hoz tartozik-tehát a tulaj német de a mo.-i dolgokról lehet hogy nem tud./biztos hogy nem/

-
Ariadne
őstag
válasz
szeva000
üzenetére
Rendszeres vizsgálatokat végeznek üzletekben tervszerűen, ezen kívül pedig ha sok panasz van valamelyik cégre, akkor eldönthetik, hogy kiszállnak-e hozzájuk. Nekem sem tetszik így, de abban igazuk van, hogy nem dönthet egy hatóság a cég és magánszemély közötti jogviszonyban, ahogy régen ment... Az viszont szerintem is kellene, hogy ha egy cégre panaszbejelentések érkeznek, akkor tényleg rájuk küldenének egy ellenőrzést, végülis pénzbevételt jelent nekik - erre viszont nincs emberük, gondolom pénzhiányban szenvednek.
Én ennek ellenére is szeretem ezt az országot. Jártam jópár más (európai) országban, tartósan is éltem már máshol, de akkor is ez a hazám... -
szeva000
addikt
Akkor minek vannak???Miért kapnak fizetést,ha semmit nem csinálnak?ebben a qrva országban csak arra jó az ember,hogy kizsákmányolják??itt sajna ez a lényeg.
(Nagyon remélem mihamarabb eltudok húzni innen,mert nagyon rühellem ezt az országot,politikát és szemléletet.Komolyan mondom,szégyellem már néha,hogy magyar vagyok
) -
blueMerle
veterán
válasz
Lajtorja
üzenetére
Sajnos az a nagy helyzet, hogy mindent aprólékosan meg kell nézni. Képzelheted hogy mennyire szerettek, mikor a Tescoban a házimozim minden egyes apró darabkáját megnéztem, hogy helyén, és egyáltalán megvan-e, pedig lezárt doboz volt, de felnyittattam.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ebben az esetben valóban nem él a 3 napos dolog, söt, a gari sem.
Valóban legközelebb szedd szétt elottuk atomjaira a cuccost, az a legbiztosabb. Legfeljebb nem fognak szeretni, de ez meg olyan kit érdekel alapon van, nem szeretetház, hanem bolt. -
athomi
veterán
válasz
Lajtorja
üzenetére
mondjuk azonnal a fogyasztóvédelmhez kell fordulni és nem a bolt jóindulatára várni

panaszkönyvnek, vásárlói tájékoztatónak, mindennek ott kell lennie a vásárlónak elérhető helyen, amikor a bolt nyitva van (akármi is lehet, akkor is)
már rég a fogyasztóvédelem ajtaján kellene kopogtatnod -
próbakocka
senior tag
Én ezen teljesen lepadlóztam:
[link]
ilyen is van? -
Ariadne
őstag
válasz
Lajtorja
üzenetére
Úgy látom, máshol már adtak választ neked, de azért leírom. Sajnos ebben az esetben nem a ''3 napos'' szabály él, mert a termék nem hibás - egyszerűen hiányzik a dobozból egy része. És sajnos onnantól nem tudod bizonyítani, hogy benne volt, ha már kivitted az üzletből.
Tehát a jóindulatukra vagy bízva, az meg náluk nem szokott bőven lenni sajna, de hátha sikerül neked. Érdemes mindent kibontani, különösen a cég hozzáállását ismerve...
Ja, vásárlók könyvének ott és elérhetően kell lennie mindig, egyébként a jegyző vagy a fogyasztóvédelem bírságolhatja őket. -
Lajtorja
aktív tag
Sziasztok! Következő a kis történetem: kinéztem magamnak egy Logitech MX Revolution nevű egeret, felhivtam kedvenc boltom, hogy van-e nekik, sajnos nem volt. Köv lépés szétnéztem neten hol van tutira. Mistral. Már ezerszer megfogadtam magamnak hogy mistralban nem veszek semmit, garancia miatt, de hát gyorsan kellett szereznem egy új egeret, elmentem megvettem.
A Dél-Budai üzletükben volt 1 darab, közel is volt stb. Eladót faggattam arról hogy most tényleg csak 1 évet adnak, mikor a dobozra 3 van irva et cetera, közben még egy másik vevővel is beszélt. Mondom egye fene vegyük meg, számla nyomtat aláir, közben még mindig az 1 év gari részleteiről faggatom, mintha nem lenne már úgyis mindegy. Csak nem hal meg.
Nem halt meg, rosszab. Kb 3 perc elteltével a kocsiban vettem észre hogy az usb-s adó hiányzik a csomagból. Üzletbe visszamegy reklamál-> eladó telefonál -> telefonszámom elkér -> majd felhivnak.
Fogtam hát a hiányos br. 17808 ft-os egerem és hazabattyogtam. Azért a Logitechet felhivtam hogy mivan mégis. Egy végtelenül kedves helpdeskes hölgy azt mondta hogy a gyártói 3 év gari él, tehát első évben mistralhoz utána még két évig pedig hozzájuk tudok fordulni. Ez remek, de azért rákérdeztem a hiányzo usb-s adóra is. Azt válaszolta, hogy szerinte a ''3 nap'' él, tehát rögtön ki kéne cserélniük, megkérdezte hogy bontatlan volt-e a csomagolás mikor vettem, elmondtam neki hogy hát nem mert mistral ugye ''matricázik''.
Másnap visszamentem a központi üzletükbe, sorszám, a mistralos fiatalember aztmondta, hogy már továbbitották a dolgot a disztributor felé, de ők se tudnak időt mondani hogy mikorra lesz a dologból valami. Rákérdeztem a 3 napos dologra, beszélt a fickó a főnökével, de nem hajlandóak visszavenni, mert hiányos és én gye aláirtam a kisbetűs részt. (vicces igaz? amugy honnan kéne tudnom hogy pl az adó nem a töltőben van?)
Újra felhivom Logitechet, nekik sajnos nincs ilyen usb adó most, a help deskes kisasszony szerint is ki kéne cserélniük. Még egyszer visszamentem mistralba, elmondtam hogy az lenne a fair ha store-noznák, adnának egy másikat és majd disztributorral lejátszák. Szerintük a ''3 nap'' 1997 óta nem kötelező, időpontot nem tudnak mondani, szerintük az egérhez az usb adót gyárilag kódolják, tehát másik adóval nem megy (ez amúgy nem igaz, szoftveresen van kódólva), nem hajlandóak visszavenni mert hiányos. Meg hogy a kolléga tuti nem adta volna ki elleőzés nélkül (pedig de, de ezt mikor még frissen visszamentem, el is ismerte).
Visszavenni, vagy kicserélni nem hajlandóak, papirt nem kaptam arról hogy valami is történne, a továbbra is hiányos egeret hazavihettem, de kaptam igéretet arra hogy majd valamikor történik valami. Rákérdeztünk, hogy a felügyeleti szerv eléhetősége, vásárlók könyve hol van. Vásárlók könyve ki van rakva, többi interneten, de lehet ki van nyomtatva. De nincs minden kirakva mert ''éppen most volt festés''.
Jah és a végszó: ''ha nem tetszik hogy kibonjuk azért hogy felmatricázzuk, akkor lehet máshol vásárolni'' ''hogy mi fair az nem számit, a papir számit''
Kérdés a nálam tájékozottabbakhoz:
-mit lehet ilyenkor tenni?
-ez a ''3 nap''-on belüli kifogás hogy is van pontosan? egy link vagy pár sorban ha valaki el PM-elné
Sry amiért ilyen hosszú voltam, és előre is köszi bárminemű infoért vagy segitségért:
Lajti -
Messa
tag
Tegnap délután vásároltam egy Zalman VF-700 CU típusú VGA coolert a Váci úti mistrallban,mert akcióban adták.(Spóroltam 2.000FTot) Mikor a garanciára terelődött a téma a válasz ez volt: ''3 napos(72óra) szavatossági garanciát tudunk vállani a termékre'' ekkor felmrült bennem,hogy WTF a Zalmankokra a legputribb helyeken is 2 év garit adnak. E gondolatsor alapján feltettem a kérdést:''Mi az oka,hogy csak 3 nap gari van a termékre?''
Jön a válasz:''A Mistrall nem tud olyan termékre 72 óránál hoszabb garanciát vállani ami nem 220 volton üzemel.''
Ezután nem is mertem többet kérdezni
Kiderült az is,hogy a 3 nap nem munkanapban számít tehát a csütörtökön vásárolt coolerem ''garija'' vasárnap délután jár le. Mivel Paksi vagyok esélyem sincs kipróbálni ma (péntek ) estig,mert ma utazom haza és vasárnap este vissza BP (amikor egyébbként nincs nyitva a mistrall).
Úgy voltam vele,hogy 1x és utóljára vásároltam a mistrallban,valszleg a Zalmannal nem lesz baj,de az ilyen hozzáállás szemétség.
Újabb bolt került a feketelistámra a Users és a Bluefish mellé
-
Ariadne
őstag
válasz
moha bácsi
üzenetére
Hát igen, attól hogy olcsó, még megfelelően kellene működnie. Az alacsony ár nem mentség az eladó részéről - ha annyira rossz és ezt tudja is, ne árulja...
-
istoka
csendes tag
válasz
moha bácsi
üzenetére
máskor majd vmi minőségibbet veszel.
[Szerkesztve] -
Kriza
őstag
Lehet, hogy valaki már linkelte, de ha nem, hát érdekes olvasmány: [link]
egy a sokból.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
jansi
csendes tag
válasz
BioNiCMaN
üzenetére
Lehet, de valahol csak meg kellet vennem! Egyébként velük nincs rossz tapasztalatom, bár még soha nem kellet visszavinnem hozzájuk semmit. A misztrálnál egy pár éve már megszivatak egy táp garnciájával. De szerintem nincs olyan üzlet amelyikről ne lenne valakinek rossz véleménye.
-
jansi
csendes tag
válasz
Intelligencs
üzenetére
Szia! Azért akartam náluk vásárolni mert amit kinéztem winchester-t náluk 21300Ft és ez volt a legjobb ár. Végül az Aqua-nál vettem 1500Ft-al drágában és kb100 méterrel arrébb.
-
BioNiCMaN
addikt
Végig olvastam az egész totyikot.
Én kb egy hete vettem náluk (váci) egy Zalmi RHS1-et, furán néztem rájuk, amikor mondták, hogy 3 nap szavatosság van rá, (ezt is csak akkor mondták, amikor kérdeztem) de nem nagyon érdekelt, mert 8 darab passzív kis bordán mi romolhatna el? De most ''akciós'' náluk az összes ZALMAN hűtő, mondom veszek náluk egy proci hűtőt, mégiscsak 2-3 ezerrel olcsóbb, mint máshol és azé nem mindegy, hogy 11 vagy 8 pénzért veszel, nem?
Sikerült rövidre zárnom a témát egy telefonnal, mert kiderült, hogy erre is csak 3 nap szavatosság van, míg akárhol máshol minimum 1, de inkább 2 év. Biztos én vagyok a hülye, de nem értem ezt a 3 napot, ez most mi? A csávó azt mondta, hogy nincs rá garancia, csak 3 nap szavatosság. Ideges lettem, mert ilyennel máshol még nem találkoztam, pedig 10 éve vásárolgatok mindenfelé számtech cuccokat, szal van viszonyítási alapom. 
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Intelligencs
üzenetére
A kecskemétiben az egyik legnormálisabb dolgozik, akivel életemben találkoztam, persze ez nem menti fel a többit, csak úgy eszembe jutott, oszt beírtam..

-
Arra kíváncsi lennék, hogy Te például, hogy döntöttél úgy, hogy náluk vásárolsz? (Nem most, hanem még mielőtt elolvastad ezt a topikot.)
Mi az, ami vonzó volt bennük? Én soha egyetlen, normális eladóval nem találkoztam ott. Csak Mistralt szidó ügyfelekhez volt szerencsém. Miért dönt mégis valaki úgy, hogy ott vásárol?
Én már a kedvenc nagykeremben sem vásárlok (pedig szuper korrektek), mert pl. a WD-re csak 1 év garit adnak, míg máshol a RAID edition-re 5 évet kapok. Nekem megér néhány ezerrel többet a plusz 4 év gari.
[Szerkesztve] -
jansi
csendes tag
Most akartam vinyót venni a mistralban,
de miután elolvastam jó néhány hszt. már a közelükbe se merek menni. 
-
MrCsiT
addikt
Deicide: (a legmélyebb tisztelettel a TE korrekt ügyintézésed iránt, amiben volt részem, és mégegyszer köszönöm, de )
a fene egy meg az összes olyan céget, aki azt gondolja, hogy ''erőből'' és csak azért, mert technikailag ''megteheti'' , magasról lesz*rja a jogszabályokat, és bele meri mondani az arcomba tanú előtt!!, hogy a Magyarországi törvények rosszak, azt cégünknek nem áll módjában betartani'' ?!
..és igen is, tudomásul lehet venni: a jelenlegi törvények szerint, ha 2 év 10 hónapja vettél 210000-ért egy monitort és az ma elromlik, és 3 év garos, bizony a teljes vételár jár vissza, ha nem tudják cserélni olyanra, ami tetszene, és elállok a dologtól. HA pedig cserélik, akkor újraindul a garancia, nem 3 napot kap a „T” vevő a vadonatúj termékére, mint Én az „M” betűs cégnél. (..akiket 30.000-ért már bíróságra kell vinni, mert képtelenek elhinni, hogy a törvény rájuk IS vonatkozik. ) .. és NEM ''nyomott áron'' számítgatunk be..
Tudod, amíg 500 Ft-ért rámmászik az APEH ha szerintük elmaradásom van, és akármilyen módon is behajtják, addig tartsák már be a cégek is a törvényeket?! Túl nagyok az elvárásaim? Lehet. De nem nagyobbak, mint amit ez az állam Tőlem IS elvár, hm ?
Ha meg ez a törvényrendszer nem tetszik, tessék lobbizni, hogy változzon meg... -
OLE-3
tag
Javaslom az alábbi póló viseletét:
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/060830/1152565038TShirt-Front-mistral-full_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

[Szerkesztve] -
pisti666
aktív tag
akármit mond jo pár ember az ugymond átlag csak az árakat nézi sajna azt nem hogy néha csak pár száz forintért normális garanciát kapna de hát ez magyarország (én szeretem ezt az országot)csak hát a magyarok ijenek

-
NRG
tag
válasz
sanyixXx
üzenetére
Nem úgy megy nekik már az üzlet, mint eddig

Bajban vannak, mert esik a bevétel, de nagyon. Talán végre kezdenek rájönni az emberek, hogy ha rááldozzák azt a +2k -t akkor kaphatnak rendes garanciális ügyintézést is.
Bezárt a Kaposvári és a Debreceni is. Valószínű több is befog, mert a központjuk egy részét is költöztetik a szervízbe, így talán eljön majd az a megnyugtatóan szép idő amikor csak 1 központi üzlett lesz
Terveznek valami váltást, mert rájöttek, hogy így elvesztik az ügyfeleket. Elvileg nemsokára újítanak és rendesek lesznek a garban is. (amit nehezen hiszek) -
sanyixXx
senior tag
a déli és a moszkva tér között most húzta le végre a rolót a mistral
mi lett velük? nem mintha hiányozna onnan. és a cégtáblájuk is ocsmány...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
NRG
tag
Az a probléma, hogy a nagy ''öntudatos vásárló'' aki mégha ki is áll a jogaiért a szervizben és mindenre szavatkozik, hogy ''soha töbett ide bláblá...'' 2nap múlva veszi ugyanott a cuccot ''me jajj 2Ft-al ócsóbb''
Ezért soha nem fog kihalni sajnos.
Én ott dolgoztam a szervizben, és nem semmi milyen mocskosság megy ott. Ráadásul még most is pereskedek velük az elmaradt ''nem bejelentett'' fizetésemér.
Úgyhogy jó lenne ha valaki vásárolni szeretne és meglát ott valamit, hogy jajj olcsóbb vegyük meg. Az átgondolná, hogy épp hol is akar vásárolni. -
Az utolsó két hsz.-t töröltem.
Hasonlókat nem írjunk be, mégha a mistralról (szándékos a kisbetű) is van szó...
Köszönöm. -
_Gudella
senior tag
Miért nem működik az, hogy az öntudatos vásárlói magatartás következtében az ilyen boltok kihalnak, mert ergy idő múlva már senki nem vesz náluk semmit?
-
luciferc
őstag
kár volt hagyni magad, a kiscsajnak meg kellett volna mutatnod, hogy nem megy a gépedben és erre neki rögvest ki kellett volna cserélnie. a 3 napos cserén belül nincs mérlegelési joga. ha nem megy, akkor nem megy. aztán ha a második vagy harmadik sem megy, akkor modhatja esetleg, hogy hát, lehet hogy a gép a hibás. szóval nem kellett volna hagyni magad, és ha nem cserélik, akkor mindenképpen be kellett volna írni a panaszkönyvbe. a szervízbe meg amúgy sincs joga elküldeni, lévén te velük szerződtél.
azért ilyen a mistral meg mások, mert megtehetik, mert a vevők nem állnak ki a jogaikért. -
GameSpy
tag
Hy!
Én házat vettem a Mistralba szerintem MAX ilyesmit szabad venni! Nics vele semmi baj, mivel mi lenne...6k volt tudtam hogy nem valami nagy szám... műanyag plexi... jó vékony lemez... de jó! a szellőzés még egy másik probléma de azt is meglehet ugyesen oldalni!
[Szerkesztve] -
Kerio
őstag
Sziasztok!
A mai nap folyamán láttam ezt a leakciozott SD memóriát. (512 MB brutto 2799Ft). Na mondom, megyek megveszem. Meg is vettem, belepróbáltuk a készülékbe tök jó, müxik.... Hazafelé gondoltam készitek pár képet. Mivel a készülék is új. DE a gép 9 kép után hibát irt... ''ERROR MEMORY CARD''.... Formázni se tudtam... Egyszerüen lefagyott a kártya. Najoooo, gondoltam , nem vagyok messze a bolttol, menjünk vissza Valahogy biztos voltam benne, hogy 3 napon belül kicserélik.... DE nem így történt.... Közölte velem a kiscsaj, hogy szervizbe kell vinnem... Ami hétfőn nyit... Tehát ennyit a három napos cseréröl. És örülök, mert 3 munkanapon belül vissza se tudom vinni... Mert a drágámék 17:30-ig vannak nyitva.
Megprobáltam itthon géppel formázni ,de semmi... A képek benne vannak... Törölni egyáltalán nem lehet.
Ugyhogy szerintem NE VEGYETEK A MISTRALNAL SD FLASH-t! -
Ariadne
őstag
válasz
mindbreaker
üzenetére
Én fél pirosat se madtam volna nekik, mivel ha nincs ugyanolyan, a teljes eredeti vételárat kellett volna a kezedbe nyomniuk azonnal (3740 Ft), és nem kötelezhetnek levásárlásra, plusz még az új termékhez kötelezően járó új jótállást sem adták meg. Ez szerintem teljesen fekete pont, és jó nagy...

[Szerkesztve] -
mindbreaker
csendes tag
Északpesti Mistralnak egy fél piros pont gari ügyben a részemről jóváírva:
Behalt az egerem görgője (A4Tech NB-50, annó 3740 ft), októberig még garis volt így visszavittem. Bevizsgálta a szervízes arc úgy 5 perc alatt és mivel ilyen egerük már nincs válaszhattam másikat, azaz egyből cserélték. Mivel ráfizetni nem akartam egy Logitech rx-300 lett belőle (2535 ft). A Mistral híre alapján már elkönyveltem, hogy a különbözetet lenyelik, de nem! Levásárolhattam!
Azé kapnak csak fél pirosat, mert a garit nem hosszabították meg, maradt októberig...
-
Ariadne
őstag
Ha ő az importőr/nagyker, akkor azt kellene feltüntetnie... Igazán nem akarok rosszmájú lenni, de ha elromlik, akkor sok embernek sokkal többe van ennél a cégnél, mint az olcsóság miatt megspórolt összeg. Olcsó húsnak híg a leve tipikusan.

Szóval a te esetedben nem tudnál semmit tenni, ha megszűnne a cég jogutód nélkül, ez a helyzet. De reméljük nem lesz vele bajod, és azt sem tartom valószínűnek, hogy teljesen megszűnnének. -
atala
addikt
Mi van olyankor, hogy ha végleg bezár az összes Mistral? Hová fogjuk visszavinni az ott vásárolt terméket? A monitoromból még van 2 év gari.

-
Ariadne
őstag
Ha neked jó úgy is, akkor jó... Nekem nem jó, ezért rácsapok az asztalra, ha nem teljesítik a jogszabályban előírt kötelezettségeiket. Én betartom a munkám során ezeket, tartsák be ők is... Ezzel a ''mindenhollal'' nem értek egyet, vannak normális cégek is, csak sajnos nem sok. Mindez azért, mert a többség nem tudja, hogy kellene mennie a dolgoknak, a cégek meg kihasználják ezt...
-
deicide
veterán
az más kérdés, hogy ez nagyon kevés helyen működik így, mindenhol az adott terméknek megfelelő termékre cserélik ki, sőt, a legtöbb helyen napi áron vásárolható le, és gyak. mindenki beleegyezik, mert én is érezném, hogy egy 3év garos 150k-s VGA 2.5év múlva nem ér 150k-t és pofám se lenne hozzá, jó lenne nekem egy ugyanolyan termék.
-
eziskamu
addikt
Debrecenben is behalt az üzlet. Kár a boltos srácért, amúgy ezen a gariidő problémán kívűl nem volt bajom a helyi üzlettel. Amikor itt megjelentek, szinte csak náluk lehetett márkásabb tápot kapni, mindenütt máshol Codegen, Mercury és Azona volt, (na jó lehet hogy rendelésre tudott volna némelyik hozni, valamint az Azona se volt rosz) A DTK tápomat ott vettem, majd 2 Chieftecet, bár az első túl zajos volt, a második (Deltás) még most is jól bírja (kopp-kopp). Nekem halt már be vinyóm, videókarim, memóm, mind ki lett cserélve/levásárolva. Máshonnan is vettem már szar cuccot, ott is ki lett cserélve, bár már nem nagyon válogathattam, mire.
Elhiszem, hogy a Mistrallal mint céggel sok baj volt, még arra is emlékszem amikor SECTOR néven árultak rövid élettartamú cuccokat, amiről több újság is írt akkoriban, és elhiszem hogy nem sokan fogják siratni, mégis hozott pár olyan újítást amit a konkurencia mostanában vesz át, mint az on-line percrekész árlista, egyes új és jó márkák elterjesztése. szóval én sajnálom a kivonulást, de megértem azokat is akik már most sóval hintenék fel az üzletlánc összes boltjának üres helyét. -
Ariadne
őstag
Valóban rengeteg hülyeség elhangzik, ezek egy részét te írtad, már bocsi...

Nem köteles az üzlet másik hasonlót felajánlani, hanem rögtön visszajár a teljes vételár, ha nem tudják megjavítani és ugyanolyanra kicserélni sem. Idézzek be jogszabályhelyet? Nagyon szívesen, ha nem hiszed.
A fogyasztóvédelem már nem jön csak úgy, de ezt írtam az előző hsz-ben (bár most tudtommal közérdekű keresettel támadták meg a Mistralt, reméljük lesz belőle valami).
mod: Még egy, amiről szó esett. Ha javítják, meghosszabbodik a jótállás azzal az idővel, amíg a szervizben volt, és ha cserélik vagy megegyezik az ember egy más típusú új termékben, akkor természetesen új jótállás is jár. Csak hogy tiszta legyen.
[Szerkesztve] -
Printszkrín
senior tag
Elég érdekesen értelmezed a garancia fogalmát.
Ha egy 3 év garis termék 2 év után beszarik, akkor nehogymár csak a vételár
felét vásárolhasd le!
Könyörgöm!
Ezek visszaélnek az erőfölényükkel!
Más boltban, ha ez előfordul, az akkori teljes vételárat levásárolhatod.
És nem csorbul a csere termék garancia ideje.
Vegye már mindenki észre, hogy a Mistralban vásárolni=pénzt szórni a Dunába.
Lassan nincs választékuk, nem is olcsók, és ráadásul cseszheted a garanciát.
Nekem ez a véleményem, és áldom az eget, hogy semmi nem ment tönkre amit
Még évekkel ezelött ott vásároltam. -
Cs1bu
tag
Nem kell aggodni, én a Szemben lévö Kosztolányi Gimibe járok, és nagy örömmel néztem ki Fizikaorárol az ablakon amikor anyázás közepedte szedték le a Mistral Molino-t
föleg amikor csattant a földön....örömteli pillanatok voltak azok 
És igen a bolt bezárt kb 2 éves nyitvatartás után.
Amugy az a Botlhelyiség meg van áldva a rosszal... mert az elötte lévö elektronikai bolt is csödbement ami ott volt. s az ottani mistral is...Kérdés.. hova viszem ezentul vissz a hövezetö gyurmát?!
Nem baj, lassan de biztosan szivodnak fel...
ha jol tom Bp-n már csak 3 boltjuk van. vagy tévedek? -
Ripley
tag
Ja és most jutott eszembe, kaptam már régebben a fogyasztóvédelemtől egy levelet a garanciával kapcsolatban, ebből egy idézet:
''A hiánypótlásunkra becsatolt számla és jótállási jegy másolatok alapján a jótállási jegy jogsértő tartalma miatt (16. és 17. pont) fogyasztóvédelmi eljárást indítottunk a Mistral Computerworld Kft. ellen.'' -
Ripley
tag
''Viszont ha kicserélik egy másik készülékre, arra jár az újabb 1 év gari!!!''
Ez pontosan így van, bár M-ék nem nagyon fogadják ezt el, még annak ellenére sem, hogy a bíróság is felszólította már őket ennek betartására, és egyébként szerintem az sem etikus, hogy nem garanciában intézik el az ügyeket, hanem használt alkatrész beszámításként. Egyébként minden üzletükben vannak problémák, példaként csak a 11 kerületi üzletet mondanám, amit bezáratott a kerületi jegyző, bár úgytűnik, hogy pótolták a hiányosságokat, mert újra nyitva voltak.
Egyébként egy ilyen cég viszi Magyarország hírnevét külföldre, és ott sem viselkednek jobban. Ezt külföldi fórumok hasonló topikjai bizonyítják.
MOD: Egyre több üzletük zár be az országban, ők azt állítják, hogy azért mert nyugatra akarnak lépni, mondjuk meg is értem, mert itt már eljátszották a hírnevüket, és inkább hírhedtek lettek.
[Szerkesztve] -
atala
addikt
Azért azt ne felejtsük el, hogy van olyan terület, ahol nem esnek, hanem évről évre nőnek az árak.
Mert ha pl. van egy 3 év garanciás mosogéped, amit 2,5 éve vettél 40 ezerért, azt lehet, hogy ma 60 ezerért árulják.
De egyébként az tényleg reális, hogy a hasonló tudású készülék árát fizetik ki.
Viszont ha kicserélik egy másik készülékre, arra jár az újabb 1 év gari!!!
[Szerkesztve] -
spirit007
senior tag
''ebben az esetben hasonló termék biztosítása a kötelező, ha ezt nem fogadja el a vevő, akkor a hasonló termék vételárának visszafizetése a kötelező.''
Pontosan így van .
Kár is olyasmiről álmodozni , hogy egyszer megvesszük pl. a 100K-s VGA-t , utána meg 11 hónaponként hazavájuk és jól kicseréltetjük az aktuális TOP cuccra .
OFF mod
[Szerkesztve] -
Csokika
tag
Azért rengeteg hülyeség elhangzik ebben a fórumban!
Nem akarom a másik felet védeni (főleg nem a Mistralt, mert tényleg egy tetű banda), de azért azt senki nem gondolja komolyan (184. hsz.), hogy ha valamit vettél 2 éve 57k-ért, akkor majd ma is 57k-t tudsz levásárolni! Basszus akkor mindenki ezt csinálná, nemde! Rögtön kérj 57k-ért egy 7600GT-t, mert ugye az egy kategória a 9800 Próval!
Amúgy a törvény annyit mond, hogy ha az üzletben nem tudnak a garanciális kártyád helyet másikat biztosítani (mert már nem gyártják, nincs a nagykereknek így nem lehet beszerezni), ebben az esetben hasonló termék biztosítása a kötelező, ha ezt nem fogadja el a vevő, akkor a hasonló termék vételárának visszafizetése a kötelező.
És jöhet akármilyen fogyasztóvédelmis seggfej, az üzletnek fog igazat adni! (én már csak tudom, mert volt rá példa).
De aki nem így gondolja, vegyen nyugodtan most (lehetőleg kifutó s478-as alkatrészes gépet 3 év garral), majd vigye vissza 2 és fél év múlva hogy beszart, majd kérjen helyette ugyanabban az árban amennyiért 2 és fél éve vette egy Athlon 64 M2-est, mert neki az jár... -
atala
addikt
Egyébként az egyik nagykeres garancia lapon az áll, hogy az alkatrészek cseréjével nem hosszabbodig meg a garancia, de az nincs rajta, hogy ha teljesen kicserélik, akkor ne kezdődne újra a gari.
De hogy a Mistral-ról is írjak, mint ha azt láttam volna, hogy a XII-kerületi Budai bolt üres volt. Csak egy pillanatra néztem oda a kocsiból, lehet, hogy rosszul láttam, de nem lennék meglepődve, ha bezárt volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bluetooth hangszórók
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Thrustmaster t300 Ferrari (21hó garancia)!
- HP EliteBook 650 G9 / i5-1245U / 32GB RAM / 512GB SSD / Garanciás / Hibátlan
- Anker SOLIX C300X hordozható töltőállomás (288Wh) - LiFePO4 - 140W USB-C - szivargyújtó
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! Powercolor RED Devil RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
Kiderült az is,hogy a 3 nap nem munkanapban számít tehát a csütörtökön vásárolt coolerem ''garija'' vasárnap délután jár le. Mivel Paksi vagyok esélyem sincs kipróbálni ma (péntek ) estig,mert ma utazom haza és vasárnap este vissza BP (amikor egyébbként nincs nyitva a mistrall).