Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ProHDZ
újonc
Sziasztok,
Nem értek hozzá, ezért kérdezek:
Alaphelyzet:
Az itthoni hálózat jelenlegi routeréhez (amely nem optikai kábeles) LAN-kábellel csatlakozik a TV, egy NAS-szerver, a NAS-szerverhez USB-n egy plusz HDD. Ez a router a földszinten (két szintes házról van szó) van elhelyezve, a ház utcától távolabb eső részén. Emiatt a jelenlegi kábelezés (földkábel) felmegy a falon a padlásra, ott átmegy a ház hátsó/belső oldalára, ott lejön, és onnan jön be a lakótérbe, majd megy a routerhez.
Mivel végre elérhető az utcánkban is, tervezem egy full optikai kábeles net-hozzáférésre fejleszteni a rendszert. A szolgáltató az optikai kábelt valamiért nem vezeti át az előbb megjelölt útvonalon, ezért egyelőre meghiúsult a kivitelezés. Azt meg én nem akarom, hogy a földszinten ajtók küszöbje alatt, falsarokban, itt-ott tekeregve menjen az optikai kábel a routerhez. A szolgáltató egyébként egy WiFi 7 rendszerű routert hozna.
Tehát azt gondoltam, hogy a megoldás az lenne, ha a szolgáltató behozná a házba az optikai kábeles WiFi- routert, de csak az utca felőli ajtó közelébe, onnan nem menne keresztül a házon semmilyen további kábel. A ház egyébként nem nagy, de akkor sem szeretnék tekergő kábeleket.
Viszont továbbra is szükségem lenne a fentebb felsorolt eszközök LAN-kábeles csatlakoztatási lehetőségére, és azokat nyilvánvalóan nem tudom az ajtó közelébe hozni.
Valamennyire utánanéztem, úgy tűnik (lehet, hogy tévedek), a megoldás egy WiFi-bridge, és egy Switch lenne. Jól gondolom? De amikor rákeresek a bridge-re, egyaránt találkozok az Acces Point, Range Extender, Mesh megnevezésű eszközökkel. Melyik kell nekem?
És nem utolsó sorban mit/miket kellene pontosan beszereznem, hogy ne rontsam le a majdani sávszélességet (1000Mbit/1000Mbit fel/le)?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hardcore café
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen TV-t vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Eredeti Lenovo 90W szögleges laptop táp + kerek átalakító egyben eladó
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest