Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz szkutyi #551 üzenetére

A kilós fémből, borda-passzív házban lévő másik n100-as gépnél is az ssk-k és a ram melegedett eléggé, ha nm járt a levegő. Egy kis minimális légmozgással már jó volt, ventivel meg simán 36 fok körül vannak idle, nem 70 felett. [kép]

Na de most gondoltam egy merészet. A légmozgáshoz másik házat kéne terveznem és nyomtatnom, az nem triviális. Viszont van hővezető gap padom többféle méretben. Szóval a szendvicsbe a hús közé tettem sajtot :D

Ez olyan, mint a gyúrma, lehet lapítani, ahol túl vastag. A wifi alatt az alaplapon van sok apró alkatrész, amire rásimítottam, hogy hozzáérjen az alaplaphoz. Kitöltöttem a hézagokat a hővezető padokkal [link] Persze minél vastagabb, annál kevésbé vezeti át a hőt, de annál jobb, mintha semmi sem ér hozzá.

Így idle 60 fok alá lement. Crystam disk mark teszt terheléskor pedig 60-70 fok közt volt.
    Ez jobb, mint alapból 70 felett és terhelve 80-90 közt. 80 alatt még okés, de felette throttlingolni kezdenek az ssd-k, vagy esetleg az élettartalmuknak árthat.

A gyári ssd nem tudom mennyire melegszik, lehet az kicsit jobb, mint ez, mert ez mégiscsak 1700/1000 sebességet tud, a gyári sata meg 500-at. Lehet akkor sem lesz baja, ha nincs hűtés, de én ezt folyamatosan bekapcsolva fogom tartani valsz, úgy nyugodtabb leszek, ha hűvösebb.

Új hozzászólás Aktív témák