Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tin

veterán

válasz szkutyi #1456 üzenetére

Ezek a MiniPC-k ilyenek, nem cserélhetőek az eszközök benne, vagyis csak ugyanolyanra. Nyilván át lehet építeni, másik házba, lehet rá rakni custom hűtést is, de gyorsabban avulnak el ezek, minthogy értelme legyen ilyesmivel foglalkozni.

Futott egy kört asztalon is, úgy azért alacsonyabbak voltak a maximum hőmérsékletek :D

Amúgy egy srác kikísérletezgette a beállításokat erről a modellről, még videót is csinált róla. Én úgy állítottam be, hogy 85C körül legyen játékban, és elég magas hőmérsékleten desktop módban, de legyen csendes. Neki van olyan beállítása, hogy a gép tök kussban van 92 fokig, és utána sem belöki a hűtést, hanem elkezdi visszavenni a TDP-t addig, hogy ne lépje át a 92 fokot, és marad ott, közben totál csendesen.

Itt egy dolgot kell megérteni: hogy a gép magas hőfokon fut. Ha az elfogadható, akkor tud csendes lenni, ha nem, akkor viszont egyfolytában süvíteni fog a ventillátor azért, hogy 5-10 fokkal alacsonyabb legyen a CPU hőmérséklete. Vagy a harmadik módszer, hogy valami jobb hűtőpasztát próbál az ember, de azzal is csak pár fokot nyer. A folyékony fém (vagy hasonló) hűtés egyetlen fokkal sem vitte lejjebb az idle hőmérsékletet, és a csúcsban is annyit hozott csak, hogy 90 alatt maradt terhelés alatt. Csodák nincsenek, ennek a modellnek egyszerűen elégtelen a hűtése a CPU teljesítményéhez, a következő modelleké már jobban megtervezett, az enyém meg pl. eszement jó.

Magas hőfokról még amúgy annyit: az új M4 Mini tesztjében láttam, hogy rohadt csendes a gép, cserébe 110-115C között van a CPU terhelés közben folyamatosan, akár órákon át.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés