Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• TurboK0

tag

válasz sb #61784 üzenetére

Hogy a tápra is visszatérjek, ilyenformán én tápból mindig azt éltem át, hogy kerestem a minél kisebbet, 300W körülit, aztán nagyítóval se találtam sokszor.

Ez velem is mindig előfordult. Már manapság 6-700W alatt nem is gyártanak tápot. A gond az hogy hiába kap a táp platinum meg titanium minősítést. Egy alacsony fogyasztású gépnél, ahol pl. nincs dGPU, ott 35W átlag fogyasztás van és 100W csúcsérték. Ez meg egy 700W tápnál annyira a teljesítmény görbe legalja (5%) hogy ott még 60% hatékonyságot is alig érnek el, mert a tápok csak a kiírt teljesítmény 20-80%-a között érik el azt a maximális hatékonyságot.

Az oké hogy pl. ~15 watt kiesésről beszélünk csak, de akinek pl. napi 24/7 megy egy NAS (meg mellette egy desktop), vagy ha irodában megy 8 gép egyszerre, ott az már kezd látszani a villanyszámlán. Főleg amióta az energiaárak meg lettek baszva.

A Be Quiet-nek van egy "Straight power 11" 450W Gold tápja, én ezt használom NAS-ban, elég sokat lehúzott a teljesítmény felvételből. Csak az sajnos nem SFX. Van egy TFX 300W Gold tápjuk is, de szerintem annál már túl hangos a venti. Mindenesetre egyszer kipróbálnám hogy vajon jobb-e.
    De, hmmm, ha belegondolok a legtöbb SFX táp is 80mm ventivel jön, akkor meg lehet ez jobban megérné, videokártyát úgysem használok...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés