Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rick4

félisten

válasz PROTRON #58195 üzenetére

Az, hogy én minek minősítem a termék árát, és a vásárlók többségének (nevezzük őket elegánsan célközönségnek) döntésében mennyire játszik az ár szerepet, nem mért, viszont mivel az én véleményem szerint ár nem elrugaszkodott, az biztos, hogy a billegőket nem tántorítja el a vételtől, a drága ár, mert nem drága az ár. Gondolom egy ilyen céleszközt eleve olcsóbb gyártani, valójában ha belegondolsz a mérettel egyenesen arányosan több lesz a gyártási költség, hiszen több anyag, több csomagolóanyag is kell, az egy m3-re eső termékek száma is kisebb, azaz egy termék szállítása is drágább. Na ez is az, amit nehéz mérni, pedig valójában jelentős tételről van szó.
    Ha a kívánt termék bizonyos paraméterei, pl méret, fogyasztás gari hossza, csendesség, elrejthetőség, későbbi fejleszthetőség, de még akár a cukiságfaktor is) az árral egy súlyban lesznek, akkor az esetleges túlárazottság a nagy többség számára lenyelhető lesz a többi paraméter mellett. Ha meg olcsó, és nem akar fejleszteni, márpedig a célközönség többsége egy vinyót se tud kicserélni, nekik a fejleszthetőség se szempont. Sőt, még nekem se, mert mire vinyót cserélnék, addigra kijön újabb- gyorsabb- ritmusosabban villogó cucc, így az aktuális elavulttá, csereéretté válik.
    Mondjuk nem láttam még olyan gépet, amiben elszált volna a forrasztás, ha meg 10000-ből 1-gyel megtörténik a gari lejárata után, hidd el, az az egy ember másnap rendel egy új kisgépet, és bedugja, majd el is felejtette a problémát.

Ezek a gépek ebben az összefüggésben nem feltétlenül a céges vételben gondolkodóknak készültek, ezért se vegyük egy kalap alá a többivel..

írod, hogy: "Te ismersz pár céget, de nem mindet."
    Mesélj már, mennyit ismerek? :D Miért kellene mindet ismernem? Az nem elég, ha van olyan barátom, aki dél- Magyarországon nagyon sok cégnél, egyetemnél, önkormányzatoknál rendszergazdai szolgáltatásokat lát el, saját nagykerjük is van, hogy saját magukat ki tudják szolgálni, tehát nem csak a javítandó- cserélendő alkatrészeket, de az alap hálózatépítéstől a közbeszerzési eljárásokig mindent bonyolítanak, az ő tapasztalata nekem elég, és az általa kezelt mennyiség van már olyan minta, mint minden közvéleménykutatásnál az az kijelölt, vagy véletlenszerűen kiválasztott mennyiség, ami töredéke ugyan a teljes mennyiségnek, de reprezentálja az egészet.

Tudom, kivételek mindig vannak, ezért felesleges belemenni, hogy annál az egynél épp mi van, amiről te tudsz nyilatkozni, mert az is kivétel ezek szerint. 50 gépnél meg elég gyorsan ki lehet számolni, egyetlen munkaállomásnál a 20-30K plusz hány nap termelhető ki, és onnantól már 2 évig csak pluszt termel, ebből már vissza lehet rá mutatni, mennyire a realitásról, vagy pedig a főnök jókedvétől függ a döntés, utóbbival megint csak nem tudunk mit kezdeni, így azt hiába taglaljuk, hogy egy ilyet hétfő reggel, vagy péntek délben kell-e a főnök orra alá tolni, üzletileg nem feltétlenül megindokolható részleteken felesleges vitát nyitni. ;)

Vigneau: Nem kell rám hallgatni, az csak az én véleményem volt. :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés