Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• PROTRON

addikt

válasz Grave_444 #57153 üzenetére

Nekem most sikerült a frászt hoznom magamra.
    Beüzemel az új 3090 TI kártyát, mondom az oké hogy a 1070-hez beállított nvidia driver nem tud vele mit kezdeni, a winfosnak meg szándékosan ki van herélve a frissítő motorja (nem megyek bele a vitákba hogy miért, amúgy kolléganő minden héten a haját tépi hogy a gépen megnyitva hagyott dokumentumok és weblap oldalak egyszer csak nincsenek ott, mert a winfos frissített, ő meg nem tudja hol tartott, szóval k.pja be mikrofos), szal oké, nem értékeli a kártyát, DDU telepít, régi driver leszed, újraindít, driver kártya gyártó Asus holnapjáról letölt (mert gondolom ők csak azt ajánlják amivel letesztelték), gép újraindít, minden király, 2 db 1920x1200-as monitoromon a 4k 360 fokos videók akadás mentesen mennek, 1070 ezt nem bírta.

Nu akkor jöjjön furmark.
    NEM FUTOTT SEMMILYEN ÁLTALAM BEÁLLÍTOTT VGA VENTI VEZÉRLŐ PROGRAM AKTÍVAN A GÉPEN. Hardverinfo is csak szenzorra van bekapcsolva.

A TUF kártya oldalán a "P" módra van állítva a kapcsoló.

Sima 1080p-s benchmark elindít, 10 sec után visít a Furmark, egér nem mozog, ESC billre nem reagál, Furmark még 10 sec után lelövi magát, látom a VGA-n a ventik:
    NEM FOROGNAK!!!
    Hardverinfo szerint 80 fok felett minden hőmérséklet szenzor a VGA-n...na mondom mi a tök...miért nem indulnak el terhelésre a ventik? Pedig bekapcsoláskor felpörögtek.

Végül kínomban elindítom az afterburnert, látom hogy be van rajta kapcsolva egy csendes profil, ami valóban 60 fokig 10%-on tartja a VGA ventiket, majd 70 foknál már 50%-ra, 80 foknál meg 80%-ra engedi felpörögni, onnan felfele meg 100%-ra...

De még se indulnak el a ventik.

Kilövöm manuálisan ezt a profilt, na ekkor azonnal felpörögnek a ventik mert meleg van, amíg fut az afterburner. Kikapcsolom, megint leállnak a ventik.
    Nem tudom mit hol állítottam el, de a 1070-esemen tuti mentek a ventik 60 fok felett...

Ezután:
    afterburner vissza, furmark 1080p benchmark...ventik pörögnek, csak 65 fok a VGA, de 3600 pont a benchmarkon, nézem mások 3060 kártyával értek el 6-8k-t ugynazon a teszten. :D

Újraindítom, utána afterburnerben maxra veszem manuálisan a VGA ventit, újrafuttatom a tesztet, most már megnyugtatóbb eredményt kapok.

Szal óvatosan ezekkel a fan control progikkal.
    Amúgy is érik egy teljes rendszer újrainstallálás, mert sok vackot felraktam az elmúlt 3 évben meg az SSD-n is ideje rendet rakni...

• Rick4

félisten

válasz Grave_444 #57153 üzenetére

Nekem se mondta senki, mit frissítsek, itt csak a lehetőség adott, lehet ezt érteni elsőre is, ott van, minden, nem kell 5 helyről összebogarászni, elég rég kitárgyaltuk, mert egy ideje a tényekkel vitázol! :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés