- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- eBay-es kütyük kis pénzért
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ZUK Z2 - Kicsi a bors, de erős!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
zsirfecske #52934 üzenetére
Félre ne értsd, szuper kis gép, de számomra pont a "mini-gépezéssel" logikusan összefüggő méret/kiterjedés minimalizálási törekvésekkel megy szembe, ha a végeredmény egy több darabból álló, valamint a minimálisan szükségesnél több külső kábelt igénylő számítógép, ahelyett hogy egy házba kerülne minden, pár liternyi plusz térfogat árán. Ráadásul egy "egybe-géppel" szerintem sokkal könnyebben elérhető a letisztult összkép is az asztalon, mindenféle komolyabb ügyeskedés nélkül...
Egy adott méretosztályon belül én is mindig törekszem és jó iránynak tartom a törekvést a lehető legkisebb térfogatra, lehető legkisebb fizikai lábnyomra adott teljesítményszint kitűzése és elérése mellett (például a mostani (kivételesen gyári) ATX gépem is relatíve kicsi, "csak" 33,8 liter), de ha ez a minimalizálási törekvés nem praktikus (kell külső ház, mobil rack, stb., ami persze mindig adott egyéni igényektől függ...), akkor annak nem látom sok értelmét.
Anno én is megindultam ezen a lejtőn, ami a Cooltek U2-vel (látszik is az akkor szükséges külső ODD linuxozás miatt (kernel panic)) és egy Coolcube-al csúcsosodott ki. Végül a sok (utólag kiderülő...) szükséges kiegészítő és extra kábelezések, valamint az idő közben megjelenő teljesítményigény miatt végül én is visszatértem az egyel nagyobb ITX méretosztályba, sokkal-sokkal kevesebb kompromisszum mellett (mondjuk itt meg már ODD igény nélkül).
-
Rick4
félisten
válasz
Nem bánom annyira, az, ami nekem kellene, úgyse létezik, egy nuc házban valami 12 magos proci 32GB Ram társaságában, néma hűtővel.
-
Crabface
senior tag
válasz
Fincsi konfig!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gaming notebook topik
- Opel topik
- Android szakmai topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Androidos tablet topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest