Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- Meggyi001: A kérdés...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
D.Dani
üzenetére
mATX is jó, ha az itx neked drága, de nem igazán értem a drágaság fogalmát, hiszen valami akkor lesz valahol drága, ha máshol ugyanaz kevesebe kerül, szóval nem drága, ezek ennyiért vehetőek meg, és van aki megengedheti magának, van aki meg nem, szóval szerintem ne innen közelítsd meg.
Picosu és tápegység akármire dugható, tök lényegtelen a formátum, ugyanolyan a tápcsati minden alaplapon. Persze egy mATX lapot nem biztos hogy olyan házba tudsz majd tenni, amiben nincs kialakított hely egy atx tápnak, szóval szerintem ez se jó vonal, mert a "legkisebb" és szerintem a "halk" kitétel elúszott.A fejlesztés alatt mit értesz? Veszel most egy neked tetsző alalapot- procit- ramot, majd egy év múlva, mikor van bármi ok a cserére, a régit eladod, az újat megveszed. Nem kell ezen olyan sokat gonolkodni.
De szerintem írtam már, kell másik proci, ram, teszteket futtatni, ha a hiba megmarad, akkor a bent lévő alkatrészek valamelyike rossz, ha megszűnik, az épp kivett volt a gond.
-
PROTRON
addikt
válasz
D.Dani
üzenetére
Mindig a pénztárca szab határt annak hogy mit lehet megoldani.
Nekem most mATX HTPC-m lesz a tervezett ITX helyett, de könnyen lehet hogy tégla táppal.
Nagyon egyszerű, az a lényeg hogy pontosan milyen konfigot raksz össze, mert az egy dolog hogy a 120-160-as pico PSU és panel tápok olcsóbbjai csak 1 db 4 tűs cpu csatival rendelkeznek, de vannak drágábbak, 200W de akár 300W feletti terhelhetőséggel amiken már van 8 tűs CPU, továbbá VGA-t is gond nélkül el tudnak látni.
Egyébként ha mATX, akkor a 310-es csipseted kerüld, nagyon sok spóroláson esett át, ezt most tapasztalom.

Szóval megoldható a csendes tápegység, csak tudnod kell a terhelésedet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mini-ITX
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- RAM topik
- További aktív témák...
- LG 27UN880-B - 27" IPS ERGO - 3840x2160 4K - 60Hz - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync - Mac
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- HP EliteDesk 800 G5 DM Desktop Mini - Intel Core i5-9500T 16GB 256GB SSD (utolsó darab) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest