- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Ice&Lime #44851 üzenetére
Lehet nem fogalmaztam érthetően, pontosan. A mondani valómban a lényeg: alacsony terhelést eszközlő megoldásoknál (pl.:1db CPU+SSD jellegű konfog) előfordul alaplap-táp inkompatibilitás, ami a DC-DC-s tápoknál nem jellemző. Ez lett volna egy indok az általam ajánlott gold tápok mellett, amit ár/itthoni beszerezhetetlenség miatt kizártál.
Az általad támasztott kritériumoknak megfelelő táp, ettől még lehet kompatibilis, meg kell vásárolni, ki kell próbálni adott környezetben. Ha netán probléma lenne vele visszaküldöd és veszel egy "nehezebben beszerezhető" tápot.Én ezzel a problémával szívtam, első ismerkedésem az ITX-el is ezzel az élménnyel kezdődött, ezért ástam bele magam bele témába.
-
>Deego..
senior tag
válasz
Pár példát említenék segítségként mint kiinduló alap mely kompaktabb, s megoldást is nyújtana illetve sok (tervezési) probléma is elkerülhető vele.
Ez nem más mint a Barebone PC. Tudom nem a fórum témája.Ha még nem vetted meg a lapot és etc.. akkor jó lehet.
CPU, RAM és háttértár szükséges csak hozzájuk.Példák:
- Shuttle DH, XH variánsok
- ASRock DeskMinikHasználtan:
HP Elite Desk-ek vagy Lenovo Tiny-ik -
Pete55555
addikt
válasz
Egyáltalán nem kell a DC-DC az itx-hez. Ugyanannyira kell, mint az ATX-hez. A DC-DC csak egy újabb megoldás, (PC tápokról van szó) a régi tápok máshogy állították elő a különböző feszültségeket, amiről fentebb írtak is egy kisregényt. DC-DC előtt is voltak ITX lapok. Nem az ITX-el van gond, hanem az új alaplap-processzor párosokkal, és azok energiamenedzsmentjével.
Nyugodtan vehetsz egy minőségibb 10-15e közötti TFX-SFX tápot, nem lesz vele gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- OTP Bank topic
- SONY LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Szólánc.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest