- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
válasz
#16939776 #12412 üzenetére
Szia!
Folytatom a külső 12V-os tápegységgel kapcsolatos vizsgálataimat...
, bár ugye te tisztáztál pár alapvető tényt (pl. Aktív PFC cicereg), de belevágtam az alábbiba.
(Az első amit vettem a ACDC12060 volt.)
Most gondoltam egyszer élünk, berendeltem egy Mean Well GS90A12-P1M tápegységet. Tegnap meg is kaptam és este teszteltem. Ez 90W-os, aktív PFC-s. Ez külsőre nagyon profin megépítettnek tűnik, van rajta márkanév, specifikáció elérhető, stb, szóval ez egy komoly márka. Amikor korábban érdeklődtem, az ügyfélszolgálatos mondja hogy 83 db van nekik raktáron, szóval nem aprózzák el. Nagyobb a mérete is, a kivezető 12V-os kábel is vastagabb. 220V-os vezetéket nem is adtak hozzá, de szabvány IEC aljzat van rajta.
Mindenesetre az alábbi különbségeket vettem észre:
ACDC12060:
- Terhelés nélkül sípol, vagy inkább kerreg.
- Terheléssel hangtalan.
- Gép bekapcsolva, nagyon melegszik.
- Ha a gépet rendes shutdown-nal kapcsolom le, akkor is tovább melegszik, nem hűl le! (WOL engedélyezve)
- Nincs PFC, Düwivel 0,6-nak mértem a CosFí-t.
- A linux sensors 11.46 V-ot írt ki a +12V-ra.A Mean Well GS90A12-P1M :
- Terhelés nélkül sípol.
- Terheléssel nem sípol, hanem cicereg. Ez valszeg az aktív PFC amit Duracellm említett.
- Gép bekapcsolva, szintén eléggé melegszik, talán kicsit kevésbé, de így is majdnem forró
- Ha a gépet rendes shutdown-nal kapcsolom le, akkor ez már nem melegszik. Lehűl. Cserébe így sípol. (WOL engedélyezve)
- A CosFí-t sajnos nem tudtam lemérni mert nem volt nálam olyan mérő.
- A linux sensors 11.46 V-ot írt ki a +12V-ra, ugyanúgy!Mivel a sípolás és cicergés egyértelmű, visszavittem a Mean Well-t. Rendesek, korrektek nagyon, visszavették és nem problémáztak. Még segítettek is az üzletben és voltam olyan pofátlan, hogy a GS60A12-P1J típust megnéztük (éppen kéznél volt egy). Ez a 60W-os nem tartalmaz PFC-t. Terheletlenül nem hallottam semmit! Utána rádugtunk egy terhelést, és akkor se hallottam semmit! Gondolom mert ebben nincs PFC, így terhelve sem cicereg. Közvetlen közelről hallgattam, és biztosan meghallottam volna, mert ellenpróbát is csináltunk a 90W-ossal. Tehát így első körben jobban tűnik ez a 60W-os Mean Well. De egyelőre nem hoztam el....
Viszont már előző este mérgemben berendeltem az LC Power ITX75W-ból. Erre azt írták a Brazos topikban, hogy nem melegszik. És rettenetesen olcsó.
Szóval most nem tudom mi legyen... majd kitalálom.
A 12V leadásávaél kapcsolatban, mivel mindkét külső tápegységgel azonos feszt (11.46V) írt ki a sensors, elképzelhető, hogy nem a külső táp a ludas. Lehet a paneltáp okozza, vagy pedig a szoftveres mérés nem megbízható, esetleg.
-
batagy
őstag
válasz
#16939776 #12412 üzenetére
Ok, értek mindent most már
Viszont kiábrándító, mert pont azért ezt a paneltápot vettem, mert azt hittem, a 12V-os ágat is szabályozza.... De így érthető, hogy nem. Mondjuk 7eFt-ért talán nem is elvárható.
Mindenesetre nem rossz ez a paneltáp, viszont a külső téglával érdemes esetleg valamit variálni. Majd meglátom mi lesz.
A Mean Well GS60A12-P1J típussal nincs senkinek tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest