- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
toldy
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #1188 üzenetére
A zotac h55 itx lapján 6db sata csati van. Majd szeretnék egy igazán ütős itx konfigot csak azt nem tudom hogy zotac h55 vagy DFI itx lapja? ( de zotacon van integrált wifi)
Jó kis nas lenne ez : pc q08+ zotac h55 itx+ i3 cpu+1-2 gb ram+ 6x2 Tb Western digital hdd
-
toldy
őstag
válasz
KillHates #1182 üzenetére
A Q07-et nézve és ahogy Engusz is mondta én olyan 25k-ra tippelek.
Alvin_ti4200: igen valóban jópofa és batár is ( többi itx hez nézve) de tetszik nagyon.Elvileg valamikor Q2 re várható, valamikor tavaszra tippelek.
hito: kitartás és jöjjenek rendbe a dolgok ( év elején nekem is majdnem el kellet adnom de sikerült megoldanom)
-
toldy
őstag
válasz
KillHates #1170 üzenetére
Néztem tegnap nekem nagyon bejön,csak lehetne olyan 4 centivel rövidebb.
Mattanyahu: lehet elfogult vagyok de én sg06-t vennék és akkor még a táppal se kel szórakozni( és az 2 slottos).De ha már cseréled a gyári tápot akkor a spire powercube-t ajánlom ( olcsóbb és nekem jobban tetszik mint a TT)
Alvin_ti4200: lesz LP 5000 seria pl a 5450 de szerintem az 5550/5570 ből is lesz, egyébként egy 5670 LP nek örülnék a legjobban.
-
toldy
őstag
Én nem bánom, inkább úgy mondanám hogy miért nem egyenlő mértékben foglakoznak azokkal is. De ha jo áron lennének olyan lapok akkor is normál asztalit vennék*.
* ez szigorúan függ a gép felhasználási módjától.
Egyébként a mobil procik elég drágák már ha sikerül szerezni.adorjant: tetszetős nekem bejön. Felejtsék már el azt az ide csatlakozót, inkább a PCI-et drótózzák végig
. a noti ramért nem szólók lehet azzal is élni.
-
toldy
őstag
válasz
attilagoa #1155 üzenetére
Sok öteletem nekem sincs. Aktuálisan melyik rendszer van most rajta?
Win 7 alatt nézd meg hogy mikor rá van dugva akkor Start / device and printers alatt vagy eszköz kezelőben fel van-e tüntetve az eszköz. ( csak azért kérdem mert a telómmal volt ilyen hogy az ovi suite nem látta se a windows és eszközkezelőben viszont ott volt és onnan uninstaláltam a drivert). -
toldy
őstag
válasz
yankee_nl #1105 üzenetére
Szia Usb-ből léteznek ilyenek,
de ha szánsz rá annyit akkor én inkább egy ilyet raknék a gépbe házat gondolom veszel abból meg szerintem jó választás lehet a fentebb linkelt LC power kuckó ( abban viszont elfér).Egyébként én is azért érdeklődöm a többiektől hogy milyenek ezek az intel itx lapok mert egyik haverom is szeretne egy ilyen kis home szerver szerűséget csinálni és ahhoz ezt a lapot szemeltük ki.
-
toldy
őstag
Na szóval ami érdekelne hogy mégis milyen, a minősége a biosa illetve lehet-e tudni fogyasztás valamint a hétköznapokban mennyire állja meg a helyét és hasonlók , az IGP-ről pár szó ( hogy mennyire használható).
-
toldy
őstag
Van olyan ember akinek Intel ITX lapja van? Normál procis nem ilyen atomos.
-
toldy
őstag
-
toldy
őstag
No ma kitakarítom a gépet estefele rakok fel pár képet.
-
toldy
őstag
Skacok, le kell cserélnem a konfigot, új szerelmem akadt. Nem kell meg ilyedni továbbra is maradok itx méretben, azthiszem tavasszal lesz elég időm nagyfaterral ( úgy is műbútorasztalos) neki ugrok egy ilyennek.
-
toldy
őstag
Íme az első (szerintem) normális teszt a DFI i5 ITX lapról.
-
toldy
őstag
Hát, nem tudom, ha ez tényleg az SG-07 akkkor retentő gány lett.
-
-
-
toldy
őstag
Ismét egy újjabb Zotac lap ( tudom lehet kicsit preferálom ezt a márkát, de tény bővítik a kínálatot rendesen). Közben megleltem.
Egyébként amit nagyon várok az egy EVGA ITX lap, na annak nagyon örülnék.
-
toldy
őstag
Ha végül Intel lesz a vége akkor néz be e3200 topicba, szerintem aranyos kis proci és teljes konfigok fogyasztása nincs 150-160w felett. Bár tegyük hozzá hogy mondjuk az én q8200 sem nagyétvágyú proci , szóval a 45nm intelek kellemes fogyasztásúak.
mgzsolt uhh kellemes kis szösszenet lett
-
toldy
őstag
Szia,
Sajnos a 785G-ről sokmindent nem tudni ( illetve nem is nagyon van még). Én egyébként az újjabb verzót ajánlom mint mondtad jobb energia gazdálkodás meg kicsikét jobb (finomhangoltabb) integrált vga miatt is. A ház az szerintem jó választás ( bár tudomásom szerint kicsit talán meleg), sajnos a tápot nem tudom milyen van benne. Procból szerintem is valami 45w ( X2 240e bár inkább X3 400e javaslom).
Tudomásom szerint abba a pci-e be belemennek és működnek is a pci-e x1 bővítőkártyák. -
toldy
őstag
Nem tudom , ahhoz hogy benne maradj a 65w-ba vagy megelégszel 3 maggal úgy ahogy van vagy legyen 4 mag és azt megrándszigálod 3-3,2 Ghz-re. De mi a baj az Athlon II procikkal? Tudom hogy nincs l3 és az l2 is csak 4mb de így nagyon jól használhatóak.
Nicsak kit látnak szemeim, csak nem te vagy az KillHates ?
-
toldy
őstag
Dehogy is nem, Newegg-en 135$ kell érte kipengetni, de sajna nem szereti a tartós 4ghz körüli tuningot ( legalábis így az első darabok).Jut eszembe Zotacnál van még egy lap ami jónak tűnik de hogy ez mennyire OC-UC barát azt nem tudni.
És akkor egy kis közérdek, újjabb Zotac érdekesség.
-
toldy
őstag
hito !!
Üdv újra itt"hon".Sajnos nem tudok róla hogy ide haza lehet-e kapni, még én se láttam. Egyébként tudni kell hogy sajna ez is csak x4. Intel fronton szerintem 2 "király" lap van. LGA-775 nél továbbra is zotac 9300 ( de a rev2 !!) illetve van még LGA-1156 lap ami a DFI kis csodálya.
-
toldy
őstag
válasz
#90996736 #732 üzenetére
Szia,
Erröl korábban már volt szó ( és itt is)hogy a hűtő az igen rámegy és a hűtő az elfér alatta de sajnos a belső slotban lévő modult valoban megnyomja kicsit ( ettől még működik). -
toldy
őstag
-
toldy
őstag
Miért van olyan érzésem hogy Zotac-ék készülnek valamire? Természetesen én is szavaztam.
adorjant: én nem tudok róla.
-
toldy
őstag
Nos, bátraké a szerencse. Ma megrendeltem a házat, elvileg jövőhéten meglesz.
Nyugtat a tudat hogy csak max fél év aztán újra normális konfigom lesz.
Egyébként az a sg07 nagyon hasonlit a q08-ra ( aminek van egy kis sg05 beütése ).
Most nézem a q08-ba egy kis moddolásal éppen befér egy 5970 -
toldy
őstag
Nekem tetszik, keskenyebb és alacsonyabb mint az sg05 , de 1-2 centivel hosszabb. Csak a táp nem tudom milyen benne ( mármint megbízhatóság).
Kénytelen vagyok megválni szeretet házamtól, procimtól, ramomtól.
Helyette szeretném ezt:
- CFI ház
- Lapom marad
- Intel E3200
- 2gb geil
- Hdd marad
- 4670 -
toldy
őstag
Találtam egy érdekes lapot, egyenlőre ez tűnik a legjobb AMD-s lapnak, csak nem tudom hol beszerezhető.
-
toldy
őstag
Itt ez egy jó teszt szerintem. Én a helyedben a Minix 785G lapot venném, ahhoz az X2 240-t nézted és az 65w+ a lap, ez max 100w így kb 100w marad a videókártyának amibe belefér egy Ati 5750 , de ha tudnál kicsit többet szánni procira akkor helyedbe egy X2 235e-t vennék ami csak 45w és akkor egy 5770 is jól elférne benne.
( a ph-s teszt egy i7 konfiggal készült és így is belefért az 5770 a 200w alá ám szerintem nem árt egy egészséges tartalék) -
-
toldy
őstag
válasz
Mercutio_ #694 üzenetére
Hoppá, valóban pedig azon az oldalon voltam.
Szóval bal oldalt folyamatosan halad egy ksi ablakban az új termékek.
És van egy Lga775, nforce 610 chipsetes itx lap de a fontosabb van egy ITX lap ami Lga775, PCci-e x16 és intel g43 chipset ( integrált x4500 vga).
Sajna linkelni nem tudom mert eltűnik.
Így talán könnyebb megtalálni. -
toldy
őstag
A zotac lap hátulján ezek a csatik vannak. A dolbyról nem tudok nyilatkozni, szerintem nem kezeli, de ma/holnap előkeresem a manualt és megnézem.
-
toldy
őstag
Szépen igényesen össze állítottad, köszönjük a tesztet.
Számoltam kicsit és erre jutottam:
Dx9, X16: 100% - x4: 95,65%
Dx10, x16: 96,58% - x4: 86,16%
Dx11, x16: 57,69% - x4: 51,32%
( tudom hogy pl dx11 nem egyenlő dx9 el , de én most csak az fps-eket néztem, és azt is tudom hogy nincs teljesen egálba a 2 vas)hétalvó, és Atira vagy Nvidiára építenél?
Mert Nv-nél ( tudom unalmas) a zotac lap egész jó , bár nem tudom hogy maradéktalanul megfelel-e.
Amd/Ati-nál viszont sajnos lehetetlen küldetés ,a J&W új 785G lapja nem lenne rossz bár azon is csak x4 van mint a 780g-n. -
toldy
őstag
Megnézted a linket, csak mert röviden arról szól hogy a DFI feltehetőleg kivonul az alaplap piacról vagyis megszűnik a minket érdeklő része mint ahogy az Abit csinálta egy éve.
Egyébként a feszelős problémát ismerem, csak ez már nem fog érdekelni mert nem lesz.
Bár ne legyen igazam! -
toldy
őstag
Úgy látszik gondok vannak. Készpénznek úgyan nem veszem a dolgot de hihető nagyon,sajna. Még azon gondolkodtam hogy DFI i5 ITX lapot veszek, ezek után már biztos nem
.
-
-
toldy
őstag
válasz
KillHates #661 üzenetére
Aaham
Nálad az FSB mennyire van állítva? Nálam ha a MCP-nek 1,25v adok akkor kész nem idul a gép ( még a biso sem jön be) ha helyben hagyom vagy 1,2v/1,25v akkor elindul. Egyszerűen nem tudok 2,45 ghz feljebb vinni. Ramoknál milyen beállítást használsz?Solicidium, Én olyan 8-10 % minuszt tippelek x4 kontra x16 ügyben de kéne nézni teszteket és ki kell tapasztalni.
Én arra jutottam a lapot az biztosan cserélem az ujjabb verzióra valamint egy 5770 is beugrik majd. Helyette inkább a zajnak és a minimal moddingnak fekeszek neki.
-
toldy
őstag
válasz
Solicidium #663 üzenetére
No,
Örülünk hogy kész, használd egésségel.
Egyébként milyen a lap minősége? Illetve milyen kártyát használsz benne? -
toldy
őstag
Akkor hogy on is legyek. Gondom van , ahányszor húzni akarom a procit kifagy 2,33 ról nem tudom csak 2,45re húzni következmények nélkül. ( tudom q8200 nem tuuningos de ennyire?). Valamint ezzel már régóta szenvedek ( mivel nincs normál vga) amikor játszok hajlamos kifagyni és csak restart segíthet a dolgon.
-
toldy
őstag
Elvetemült, de az sg05-be már nem tudod elrejteni. Tied?
Enyémbe csak egy 5850 lesz.Jut eszembe mivel mindenről beszélünk ami az itx-hez köthető nem csak alaplapokról, így arra gondoltam hogy milenne ha felkeresnék egy moderátort hogy átrakja a topicot a NOTEBOOK,PC fórumba ?
-
toldy
őstag
Korábban linkeltem egy 450w SFX Silverstone tápot. Nos egy idő után kezdtem azt hinni hogy kacsa a dolog de találtam megint valamit ami kicsit megnyugtat. Bár sajnálatos módon a korábbi decemberi időpontot nem tartom valúszínüleg így minden bizonyal ez a jövő nyári megjelenést tartom hihetőnek.
-
toldy
őstag
válasz
KillHates #643 üzenetére
Pedig elvileg mennie kellene ( legalábis a notebooknál ez működik) asztali kártyáknál meg nem tudom mert az NV eltüntetett minden ilyen beállítást az oldaláról. Ezt már át nézted? Milyen driverrel próbáltad? Javaslom nézd meg a kártyához adott régi driverrel és az alaplaphoz kapot driverrel ( tudom régi de kinézem belőlük hogy az új driverekből kifelejtik ezt a funkciót ).
Közérdek: Itt egy teszt az új feltupírozott 9300 itx-ről.
-
toldy
őstag
válasz
KillHates #635 üzenetére
Azt még ennyira nem tudom , de ha i5 mellet döntök akkor késöbbiekben van esélyem csak a procit cserélni. Ma táltam egy érdékes dolgot de nem volt időm utána nézni ( most bepótolom).
hétalvó, Rosszat még nem nagyon hallottam Shuttle gépekről. Nem egészen az mint amit te néztél de van egy olyan sejtésem hogy amit te néztél abba is csak 1slottos vga fér, jobban utána kéne nézni.
A zotac 9300 itx is támogatja a Hybrid SLI-t csak az új kártyák nem , a 9800 nem ismerem, valahogy kimaradt az életemből. -
toldy
őstag
Valahol egyik fórumon már láttam hogy valaki berakot egy HX450-et, ÁMM akkor nagyon lapos proci hűtő kell illetve az ODD sem fér a gépbe és a bővítő kártyák felé is túl nyúlik a táp így kicsit necces de elvileg pont.A vga az gondolom megvan neked de ha nincs akkor miért nem gts 250? azt sokan raknak bele ( de ha nyitot vagy atira akkor az 5750 talán 5770 is belefér). Valahol már láttam 5,25" helyre beépíthető vga tápot.
KillHates: Arra jutottam hogy elég lesz nekem a sima i5-750 is bele. A PH!-s és a többi tesztbe ahogy elnézem elvileg bele kell hogy férjen a 350w-ba, a tuning az ha belefér megnézem de nem elvárásom.
-
toldy
őstag
válasz
KillHates #628 üzenetére
Valóban ezt rendesen össze kevertem.
Hmm egy jó kis i7-980x egy itx deszkán egy HD5970-el
Komolyra. Abban mostmár biztos vagyok hogy váltok i5-i7 re és maradok itx-ben. Mivel engem a tudning annyra nem vonz ( és ha már huzom akor se szeretem 3,6-(3,8) felet járatni, pláne nem tartósan). Majd januárba kiderül hogy állnak a dolgo és vagy i5-750 lesz egy 5770el vagy belecsapok a lecsóba és i7-860 egy 5850-el ám akkor majd tápot is kell cserélnem. Egyébként egy 350w táp ( 80+)-be még belefér nemde? ( tuning nélkül)
-
toldy
őstag
válasz
Alvin_ti4200 #625 üzenetére
Úgy konkrétan nekem is vannak dolgok amik nem tetszenek rajta. De még normál i5 lapok közt is olcsó ( idehaza szerintem átlagos árú lesz). Tudom nem mindenkinak van sg05 de mivel nekem az van ezért a hűtés annyira nem foglakoztat ( vagy corsair h50 vagy scythe big shuriken). Egyébként a pwmk azért nem bírhatták mert a srác folyamatosan húzta a procit ( gondolom folyamatosan 4ghz felett meg még isten tudja meddig kergette) ráadásul i7-860-t amire sokan mondják hogy nem tuding bajnok procik mert jelenlegi revízióval sajna magas core vid kell neki ahhoz hogy 4ghz felett stabil legyen és még a ramot is húzta.
Bár in is egy i7-860 szeretnék de nem áll szándékomba tuning rekordokat dönteni. 3,6 ghz körül szerintem elegendő egy 5850 mellé.
-
toldy
őstag
Találtam egy kis ízelítőt.
-
toldy
őstag
Szia, ilyen ház amibe belemegy ez a dual vga most csak a silvertsone sg05/sg06 páros ami eszembe jutt.
Lapból egyenlőre csak a zotac 9300 itx van ami pci-e x16 teljesértékű, de jövő év elején jön az Intel i5 és DFI i5 itx lapja.Olyan lapot sajna én se találok sehol ( nekem is jó lett volna egy,hugomhoz). A zotac 8200-at azért nem ajánlom mert 2-3e Ft plusz a J&W minix lapja amin egy erősebb integrált vga van illetve a pci-e nem x1 hanem x4 ( 2.0).
-
toldy
őstag
Lenne egy kérdésem azokhoz akinek rajtam kívül zotac lapja van.
Szokták-e a cpu-t húzni benne ,illetve ha igen akkor milyen procit? -
toldy
őstag
válasz
Solicidium #592 üzenetére
Ha minden jól megy akkor alaplapot hoz a jézuska?
És már megint a papírügyintézés -
toldy
őstag
Nos kicsit megmozgatta a fantáziám ez a Inteles Minix lap. Ha tényleg ilyen lesz akkor maradok Zotacnál. Nem hiszem el hogy valamit mindig "lefejtenek" róla.
-
toldy
őstag
válasz
Mercutio_ #584 üzenetére
Legolcsóbban a J&W MINIX lap ami jó neked de sokat kell rá várni ( van aki több mint egy hónapja megrendelte) esetleg +6e ért a Zotac 9300 ITX amin vannak ilyenek bár mostanában az is eltünt ( biztos várják a rev2 lapokat).
Atomos deszkák közül nem tudom melyik lenne jó.adorjant: Hoppá, hoppá valóban. ( remélem nem szúrnak el rajta semmit)
-
toldy
őstag
válasz
KillHates #578 üzenetére
A tied vagy a tied is ?Nem tudom, most hétvégén összeraktuk haver gépét. Szerintetek megéri a felárat az i5? ( az a DFI lap az érdekel).
Hoppá most nézem, már hivatalosan elérhető a lap oldala.
-
toldy
őstag
válasz
KillHates #572 üzenetére
Tudomásom szerint 2 széria van. Létezik a D-E ( ez az első széria van nekem is illetve asszem usában) akkor az új I-E ezen már 3 sata, SPDIF , wake on lan from USB és -0,1v-+0,3v ig engedi a proci feszt állítgatni,opengl 3.2 van 2.1 helyet ( És fekete a chipset hűtő
)
Illetve egyes fórumokon emlegetnek egy G-E szériát de semmit nem találtam róla, lehet ázsiai piacra szánt verzió.
-
toldy
őstag
Ezt direkt rakom másik post-ba. Szerintem jó kis leírás valamint sokat megtudtam a kiszemelt tápomról.
-
toldy
őstag
Gondolom olvastátok de azért ide is bemásolom; [link] Kipróbáltam milyen, nálam ezek a beállítások 1024x768 medium beállítások mellet 2 fps-t pluszt hozott Prototype alatt.
-
toldy
őstag
válasz
Solicidium #559 üzenetére
Nem rossz, nincs rá kereslet ezért több boltban megrendeled így azt hiszik sok embernek kell ezért hoznak
Így elmondás kellemes kis konfig lesz ez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Képregény topik
- Fujifilm X
- Ilyen lesz a Nothing Ear (3)
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- Kompakt vízhűtés
- Kuponkunyeráló
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- További aktív témák...
- Kingston FURY Impact XMP 32GB 6400MT/s DDR5 CL38 INGYEN FOXPOST
- ASRock H61M-VS LGA 1155 alaplap
- Gigabyte GA-MA770-UD3 rev: 2.0 AMD AM3 alaplap + Phenom II X4 Black Edition 955 proci
- MSI H61M-P21 (B3) LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500k processzor
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3430, 91% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest