- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- antikomcsi: Celebtanya - Farm VIP V.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bevezetés a wokok világába
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Pant* rant
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Polllen #23613 üzenetére
Ja értem. Na de nálam menne SG05-ben...
Egyébként úgy tűnik, megérte a platformváltás: Trinity/Kaveri esetében meleg levegőt fújt ki a SWIF, és az oldallap is jócskán átmelegedett, mindezt általános felhasználás alatt (böngészés, zenehallgatás, youtube, doksik, stb.) Most ennek nyoma sincs, hűs levegő áramlik ki oldalt. Ezen felül az AC Freezer is érezhetően langyos, gyakran meleg volt, míg az Intel gyári hűtőjét hiába fogdosom, a fém borda épphogy langyosabb annál, mint amikor beszereltem.
Szóval ez egy SFF PC-nél nem utolsó szempont, pedig AMD-fan vótam' ám...
Anyagilag sem jártam rosszul, semmit sem kellett ráfizetnem:
sFM2+-os lap + APU + Freezer = s1150 lap + i3 + HD7750 -
-
-
válasz
Gaben01 #23599 üzenetére
Nekem a 120-ban két Noctua fúj hátra a HDD-keret két oldalán, plusz a jobb oldali oldallapra van ragasztva egy SWIF2-1200 (kifelé fúj a gyári 80mm-es helyett). A táp meg felülről szív, de itt van felső szűrő, amit egy régi plusz szűrővel is "megerősítettem".
Viszont SG05-re váltanék, és ott már nem ez a helyzet: nincs felül szűrő, és oldalt sem fér el egy 120mm-es Coolink.
-
Üdv!
Szerintetek az gáz, ha egy Elite 120-hoz hasonló házban a lefelé néző táp, és a cpu-hűtő ventilapátja között csak 12mm a távolság? Mert így a táp alulról szívja a levegőt, míg a cpu-hűtő lefelé tolná, vagy nem?
-
válasz
#16939776 #23564 üzenetére
És a Z2-ATX-200-al mi a helyzet?
Ez csak 12V-ot kajál be, és a 12V-os ágon elméletileg 10A-t tud leadni tartósan, hűtéssel.
Hasonlóan tetszetős az Z2-ATX-120 12V-os változata is.Ezt meg lehet, vinném is, ha ATX helyett SFX panellel jönne: X3-ATX-300
-
válasz
zsolt320i #23541 üzenetére
IGP-s AMD-hez kellenek a gyors RAM-ok.
Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI - 25k
A8-6600K - 23k
Corsair Vengeance 8GB 2133Mhz LP KIT - 25k
120GB Kingston SSD - 17k
1TB WD 3.5" Caviar Green - 14k
Silverstone sg05 - 14k
FSP300-60GLS SFX - 4k
Összesen 122kIntel-nél elég egy Pentium + 1*4GB 1600Mhz RAM + VGA
GIGABYTE GA-B85N - 20k
Intel Pentium G3220 - 14k
Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHz CL9 - 12k
Gigabyte GTX750 - 30k
120GB Kingston SSD - 17k
1TB WD 3.5" Caviar Green - 14k
Silverstone sg05 - 14k
FSP300-60GLS SFX - 4k
Összesen 125kPersze, ha apróról halászol, akkor sokat tudsz spórolni...
-
Corsair Graphite 380T már kapható a Caseking-nél! Elég nagy batár (292 x 356 x 393 mm), erre nekem nem lesz érdemes várni.
-
Ti milyen s1150-es CPU-hűtőt ajánlanátok az SG05-be, az adatlapomon szereplő konfighoz (még egy 50W-os VGA jön majd bele)? Max. 92mm-es ventivel kellene...
-
válasz
#16939776 #23517 üzenetére
Tényleg, ez eddig fel sem tűnt! Egy ügyesebb kezű ember az előlap megvágásával simán moddolhat oda valamit - kártyaolvasó, távirányító érzékelője, usb hub is elférhet oda.
Más: az SG05 specifikációiban max. 82mm-es cpu hűtőt írnak. Mennyire lesz gyenge a légáramlás, ha 76-78mm-es hűtő kerül bele? Egyáltalán számít ez?
-
válasz
Mattanyahu #23510 üzenetére
Köszi a linket!
Jó, hogy ilyen "alap" hűtőket is tesztelnek, ezekből megy el a legtöbb. Külön tetszik a nálunk is kapható Arctic Cooling Alpine 11 Pro Rev. 2 jó teljesítménye.Erre valaki?
A venti szvsz befér, csak az az elöl lévő kis pöcök nem tudom, hogy eltávolítható-e? -
-
válasz
viperabácsi #23410 üzenetére
Az bizony, viszont ha fekvő ház kell, akkor inkább egy ML03, vagy egy GD05.
-
válasz
mpeti3 #23346 üzenetére
Lap: az Asrock lapok kicsit recsegnek-ropognak, az energiagazdálkodásuk sem túl jó, csak 2 év garival adják, az A85-ös chipset már elavulóban van, ráadásul ezen a modellen nincs VRM-hűtőborda, szóval én nem ajánlanám. Inkább egy Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI. Nekem is ilyen van, stabil, 3 év garival, BIOS-ban jól konfigurálható, stb.
APU: A10-zel jobban járnál, de bármelyik K-s procit le tudod szabályozni BIOS-ban 45, vagy 65W-ra (cTDP), és ezeknek tudsz játszani az órajelével/feszültségével. Persze, ha elég teljesítményre az A8, akkor hagynám.
RAM: ha nem akarsz feltétlenül költeni, akkor szvsz maradhat az a kettő, legfeljebb ha kompatibilitási problémáid lesznek, akkor ráérsz ezen agyalni.
Táp: ha nem lesz mellette vga, akkor egy 250W-os SFX FSP táp is jó lenne hozzá, apróról 4k-ért. Hmm... ez a Silverstone SG05 ház + táp kombó különösen tetszetős! Vagy ez az Antec, 150W-os táppal, ha még kisebbet szeretnél, 2.5-ös HDD-kkel.
-
Hogy egy nóném IT híroldal (első bejegyzés: 2014.04.22.) mit ír, az lehet hogy köszönőviszonyban sincs a valósággal - persze azt nem is lehet bomba cikként tálalni.
Egyébként én lebeszélnélek erről az InWin házról, mivel olyan kuckót én nem vennék, aminek nem szabványos méretű tápja van. És ennek nincs, ahogy látom.
-
-
válasz
Ciripke #23293 üzenetére
Szerintem csapj le erre: Asrock E350M1/USB3, megéri.
Ha erősebb, tartósabb konfig kell, akkor AM1-es lap + APU kijön 23k-ból:
Asrock AM1B-ITX (árgép) + AMD Athlon 5350 -
Üdv!
Szerintetek i3-ra, picit alulfeszelve ajánlott a gyári hűtést lecserélni?
Valami olcsóbb megoldás kellene, egy ilyenre gondoltam: Alpine 11 PLUS -
válasz
Mercutio_ #23264 üzenetére
Köszi, megnyugodtam! (Máshol is megerősítettek...)
Ha veszek majd valami plexis házat (250D, SG08), akkor nagyon dzsigi lesz pluszban egy narancs LED-sorral...
Meg aztán kicsit hiányoznak is a régi, gazdag színvilágú lapok - ma már olyan egyhangú az egész kínálat, csak a különleges, ruppósabb (Sniper, Vantage, ECO, Fatal1ty, stb.) verziókat dobják fel egy kis vidámsággal. Régen ez alap volt.
-
Ez szerintetek jó vétel?
GIGABYTE GA-B85N Phoenix -
válasz
Goose-T #23209 üzenetére
Na pont ez a bajom: a HDD-t adattárolásra, és nem hővezető fém bordának szánják a gépekbe.
Egyébként ha 1-2cm-rel szélesebb/mélyebb lenne, akkor az SFX táp előtt elférne keresztben egy HDD rekesz, 2 meghajtónak. Meg az alaplap előtt még egy (80mm-es helyett 92mm-es) venti. Meg hátul a 2db 60mm-es helyett 2db 80mm-es venti. Meg a felső lemezen egy 120mm-es venti. Akkor tökéletes lenne...
(#23208) Mattanyahu
Rossz az AM1-es lap linkje (helyes itten). Én szívesen olvasok AM1-ről, de amíg egy mATX lapra 2db SATA csatit bírnak tervezni, addig nem vagyok hajlandó szóba állni egy ilyen deszkával. -
válasz
flashpointer #23199 üzenetére
Csapatmunka!
És a másikban is igazad van... -
válasz
xigris #22946 üzenetére
Árgép szerint kb. 25k-ba fáj, és ennyiből már kijön egy AM1-es deszka + négymagos APU, és abban tudod később cserélni a központi egységet, ha kijön egy újabb generáció.
Itt összevetették a két platformot, és teljesítményben elhanyagolható az eltérés, szóval emiatt szvsz ne aggódj. Mondjuk a specifikációjukban sincs túl nagy különbség: Athlon 5350, A4-5000.
-
No, ahogy ígértem, az én Elite 120-asom (lehet, csinálok róla egy Logout-blogbejegyzést): az adatlapomon szereplő konfig megy benne, és az SFX tápnak köszönhetően belefért az AC Freezer 64 PRO is - igaz, nincs 2mm közte, és a táp között. Balfelől az oldalsó panelre erősítettem még egy kifelé fújó 120mm-es ventit (a gyári, 5V-on), ami azért elég jó huzatot teremt a 80*80*15mm-es jobboldalival karöltve - igaz, a Noctua-k is szépen dolgoznak. Tudom, gány megoldás a kétoldalú ragasztó, de kívülről nem látszik semmi, és ez a lényeg, no meg a huzat!
-
Üdv!
Én is most álltam át FM2+konfiggal mITX-re, ugyanezzel a Giga lappal, Elite 120-szal.
- nekem szerintem egy olcsóbb lap is jó lett volna, de nem bántam meg: fontos volt, hogy a VRM-en legyen borda (más lapokon nincs, csak az MSI A88XI AC-n, én ezt a kettőt ajánlanám), ezen felül jó a BIOS-a (feszt lehet csökkenteni, húzni az IGP-t, stb.), és persze minőségi darab, 3 év garival.
- hűtőből én a CM GeminII M4-est néztem, PH!-tesztben is jókat írtak róla.
- a 120-as nekem bejött, bár kellett kicsit ügyeskednem, de a 130-as már nem tetszik annyira a HDD-keret elhagyása miatt. Este küldök pár képet.
-
válasz
Polllen #22871 üzenetére
Ezt mondd a nagy felbontású textúrákat kedvelő, portált gyakran használó Diablo 3 játékosoknak. Meg ott van a Battlefield, ahol ha nem tölt be elég gyorsan a map, akkor mire megjelenik a pléjer a pályán, a többiek már el is húztak a járművekkel.
(#22873) flashpointer
Oké, nyilván mindenki el tudja dönteni, hogy mennyi helyre van szüksége.(#22874) F34R
Jah, ha még alkalmi játékra sem kell az IGP, akkor jobb választás egy Intel proci, már csak a fogyasztás miatt is. -
válasz
Goose-T #22863 üzenetére
Jah, csak az első időkben nem lesz különösebben érdemes áttérni rá, mivel:
- sebességben nem sokkal lesz gyorsabb, mint a mostani leggyorsabb DDR3-as modulok;
- átlag júzer nem sokat fog érzékelni az ugrásból, inkább egy SSD-be érdemes mindenkinek beruháznia, mint platformot (deszka-proci-memó) váltania;
- ha a DDR3 árak ennyire magasak most, akkor az új generáció valszeg még drágább lesz, és mire lemegy az ára, addig eltelhet akár 2-3-4 év, mostantól számítva. -
Ezt most találtam: Akasa AK-FN076 Slimline PWM, 80 x 80 x 10,8 mm
1.540,- + postaköltség, ami nem lesz olcsó, de ha ilyen speciális igényeid vannak, akkor sajna le kell nyelni ezt a békát. Esetleg egy új, gyári Intel hűtő? Lehet, hogy azt olcsóbban megúsznád, és arról anno a PH! tesztben nem is írtak rosszakat.
(#22829) rover45
Én mindenképpen az Core i3-3220T-t raknám bele, főleg ha hosszabb távra tervezel. Az i5-höz kevés a hűtés, az i3 meg minden szempontból jobb a Pentiumnál: fogyasztás, igp, szálak, technológiák, stb. -
válasz
Pista0001 #22792 üzenetére
+1, szerintem is elég egy max. 25k-s mITX lap, mondjuk egy MSI H87I, ebbe meg tökéletes egy kiegyensúlyozott konfig, pl. i3/i5 + GTX750ti, vagy R6-260X.
A ventikre meg ne legyen gond, egy ilyen Akasa elosztóval lazán tud az ember kezelni többet is!
-
válasz
VitaD5 #22781 üzenetére
Akkor én már inkább egy MSI Z87I Gaming AC-t vennék, elfogadhatóbb áron.
Játékos igényeknek ez is bőven megfelel, csak az extrém tuningosoknak nem lesz olyan túl jó, de hát ők külön állatfaj...
Új hozzászólás Aktív témák
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest