Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
D1Rect
üzenetére
nekem a 2.5G LAN volt a döntő, illetve ha cserélnék videokártyát, akkor a pci 4.0 lehet, hogy már megtérül 2-3 év múlva. ez majd elválik idővel persze. na meg a vrm nem csirke az 550-es lapokon, konkrétan X570 szint, ami mérvadó lehet komoly cpu mellett.
hűtőt illetően a kompatibilitást le kell csekkolni, de egy Black Ridge és Nocuta slim venti valid opció 60mm alá.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
D1Rect
üzenetére
mondanám, hogy Giga B550I Pro Ax, de neked minek
meg nem is nagyon kapni. én az MSI-vel eddig meg vagyok elégedve, bár nem babráltam agyon, illetve a hallásom nem venném mérvadónak. én nem hallottam még cicergést. annyi tuti, hogy B550 vonalon mozogj, ne X570-en, ha itx-ben gondolkodsz. B450 csak akkor, ha féláron vagy alatta tudsz lőni az 550-hez képest. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
ezzel nem tudok vitatkozni, ahol a Noctua hangos és zavaró, ott valóban csak passzívval leszel előrébb. meg rendszeres takarításal
lakástól függően nekem a passzív cuccok is azonnal porosodnak a mostaniban.BKV meg MÁV jön mindig a kijelölt dedikált beszállító
ikkval, csak ipari passzív hűtésű teljesítményelektronikát hajlandók elfogadni a metró tenderen, amit aztán tojnak takarítani és le is rohadnak a 3. év után folyamatosan. de az aktív hűtés az sz*r.
ui.: elnéztem egy oldallal a topicot, átugrottam vagy 20 hszt, mikor válaszoltam, de most látom, hogy igazából tárgytalan voltam, sorry.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
én is javaslom, hogy írj nekik, én release kérdéssel fordultam hozzájuk, instagramon válaszoltak egy napon belül. szerintem a számlával igazolt vétel esetén is simán garizzák neked, csak az RMA form nem biztos, hogy kiterjed a küldés díjára, úgy meg nem feltétlenül éri meg. ezt megkérdezném.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
AxBattler
üzenetére
ezen én is futottam egy kört, de most volt akutális a váltás és építés, így nekem ez volt a legkézenfekvőbb. minimum 3-5 évre tervezek, de az AM5-nek is kell még 2 év, mire egyáltalán révbe ér. mivel a tervezett házam riser-je is tudni fogja a PCIe 4.0-át, illetve a B550 lap is, plusz még az M.2 slot is, így igazából semmitől nem esek el, ami nekem kell(het)ene mondjuk 3-4 év múlva. VGA-t tudok bele paszírozni, ha esetleg elkapna a hév. ami fontos volt, az a 2.5G LAN, azt szeretném kihasználni, de ehhez kellett a B550. a B450 szinte csak emiatt esett el. az X570 a LAN és a forró chipset miatt. árban pont tudtam volna szerezni egy X570 Aorust annyiért, mint amennyi az MSI B550I volt, de a chipset miatt visszamondtam két hete.
megoszlanak a vélemények, de ITX méretben a B550 egy nagyon jó alternatíva szerintem, még az X570-el szemben is. az ár tényleg kicsit elszállt, 80e körül necces, de az Aorus 66 ezres bruttó HUF ára egyébként rendben lenne a teljesen - persze nem fog ottmaradni, a következő hónapokban legalábbis biztosan.
ui.: a Zen 3-at tudni fogja még a chipset, szóval a 3-5 éves intervallum CPU téren is nagyjából rendben. én APU-val nem foglalkoztam, abban az esetben tényleg kicsit hátrányból indul.
ui2.: jut is eszembe, mivel az MSI lap I/O-ja ad egy spdif-et, ezért a tervzett drága AVR-t megspórolhatom, amíg csak 2.0 hangot tervezek és vehetek egy öreg-olcsó-megbízható használt erősítőt, ami megeszi az optikát. ez mondjuk valószínűleg csak nálam járulékos előny : D
-
hoffman_
nagyúr
válasz
xEon1337
üzenetére
+ HookR: igaz, de az Asrock második lapja alacsonyabb ligában játszik, az nem jött szóba.
én is ugyanezt csináltam, de meguntam. gyakorlatilag az összes topicot széttúrtam redditen, nem akartam tovább várni. az Asusról voltak a legrosszabb véleménnyel, nem sikerült jól a VRM (bár 3700X-ig APU nélkül majdnemmindegy), illetve az Intel 2.5G drivert is kerülni akartam, ami kiejtette az Asust és Asrock-ot. az Asus lapnál az I/O is kritikán aluli.
maradt a Gigabyte és az MSI. VRM rendben van, előbbi mondjuk a legjobb is a mezőnyben. a passzív borda pluszpont, de az MSI-n is lehúzható vagy kapcsolható BIOS-ban, szóval irreleváns. az M.2 miatt került rá, nem a chipset miatt. a Giga picit pofásabb, vagány az a backplate, de az is 80 lesz, ha lesz újra készlet, szóval tényleg meguntam.
ismerős megnéztem nekem Németországban és Ausztriában, ugyanúgy hűlt helye.
ez pont olyan, hogy ahány ember, annyi csalódás. van aki meg Gigabyte alaplapot nem venne semmi pénzért. MSI-től meg a legtöbben oda-vissza vannak. régen az Asrock volt a mumus, most meg előkelő helyen van az is sokaknál. azt kell venni, amelyik tetszik és van raktáron. gari egykutya.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
a négy új B550I lapból az Aorus Pro AX-re fájt a fogam, de most lehetetlen beszerezni, így egy MSI Gaming Edge lett a vége. ez utóbbi deszkán van egyedül ALC1200 szemben a többiek ALC1220 vezérlőjével (cserébe van spdif). elvileg mindkettő felüdülés a 8xx szériához képest, de nem nagyon találtam részleteket. van valakinek ötlete, hogy hol lehetne utánanézni a pontos különbségeknek és teljesítményeknek? a gépnek lenne HTPC szerepe is, ezért vagyok kíváncsi (bár lehet, hogy optikán vagy hdmi kábelen megy majd az AVR-be, úgy kevésbé lényeges).
köszi előre is, ha akad tipp

-
hoffman_
nagyúr
válasz
DonDennis
üzenetére
egyetértek, annyit tennék csak hozzá, hogy mivel a Dan A4-hoz készült, ezért riseres házakban érzi elemében magát, ez nem csoda. úgy pedig azért egy fokkal jobb a helyzet, több lapra is fel lehet pakolni. kíváncsiságból felraktam a mostani B85M Asus lapomra, a PCI sínt kitakarta ugyan, de amúgy teljesen jól elvolt. riser meg befért volna alá, természetesen.
az ilyen emeletes m.2 pcie ssd slotok meg aktív hűtések még ablakban voltak, mikor ez a hűtő megszületett.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Nixon18
üzenetére
CPU cooler, a teljesség igénye nélkül: Noctua L9, Cryorig C7, Alpenföhn Black Ridge
én nagyjából ebben a sorrendben is venném, bár függ a processzortól is, a Black Ridge a legerősebb. utóbbinál viszont figyelni kell a lapra, nem mindenre megy fel, míg az első kettő kompromisszum-mentes.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Archttila
üzenetére
fogalmam sincs miben egyeztek meg, mármint a Louqe és a Noctua, de ha tippelnem kéne, több L12G lesz, mint ahágy Ghost-ot kiengednek a piacra
az enyém három hét múlva elvileg megjön, nagy az öröm 
van esetleg összehasonlító adatod a Black Ridge és a régi L12 között? nekem is volt Black Ridge, jó darab, de a Noctua nálam a prémium teteje, egy L9x65-öt tartottam meg inkább.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Archttila
üzenetére
német amazonról is, rögtön release napján tudtam rendelni tegnap, szállítás kb. 3e huf-ra jött ki. a régi L12-re felment slim 12-es venti, ha épp olyan ITX lapod volt, ami engedte. én is tervezem majd megpróbálni, hogy befér-e és ha igen, jobb-e, mint a gyári B9. ugyanitt L9x65 nem eladó, megmarad dísznek

ui.: már csak a Ghost MK3 launch jöhetne...

Új hozzászólás Aktív témák
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Semmibe veszi a KRESZ-t a Tesla Mad Max módja
- Építő/felújító topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 GAMING X Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte B85M -HD3 LGA 1150 Alaplap, garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z270 GAMING PRO CARBON alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z170X-Ultra Gaming Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX B550-F GAMING Alaplap
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3382, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
meg nem is nagyon kapni. én az MSI-vel eddig meg vagyok elégedve, bár nem babráltam agyon, illetve a hallásom nem venném mérvadónak. én nem hallottam még cicergést. annyi tuti, hogy B550 vonalon mozogj, ne X570-en, ha itx-ben gondolkodsz. B450 csak akkor, ha féláron vagy alatta tudsz lőni az 550-hez képest.