- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- RIOS Gépház: Alap vagy Profi? Két új üzleti előfizetés debütál a Hardveraprón!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Új ITX házak, némi deja vu utóízzel!
Utóbbi kettő nem értem miért van külön, elég lett volna egy jó fedlap az ODD helyére, és kész is....
-
válasz
KaiotEch #32071 üzenetére
Ezek az új, réz hőelvezető nélküli WF hűtések szvsz már nem olyan frankók, idle is pörög, és terhelés alatt is észrevehető a felpörgés.
Ha kis házba kell, akkor én maradnék a Zotac-nál, vagy Asus-nál.Miért lenne nagy beruházás?
A Maximus Gene lapodat + a procit jó pénzért aprón eladod (na meg a házat), és helyette újítasz valami i3-as Ivy, vagy Haswell alapot. Talán még a procihűtőd-et kellene lecserélni, bár háza válogatja.
Ez így nem nagy plusz ráfordítás, legfeljebb munkaórában... -
válasz
KaiotEch #32066 üzenetére
Nem csak, hogy halk, de idle, ill. alacsony terhelésnél lekapcsol a ventije, akárcsak a Zotac ITX kártyájának.
A kettő között az a különbség, hogy a Zotac-nál kis hűtőbordákat helyeztek el a VRM-en, az ASUS-on meg rézmagos a nagy borda (utóbbira is lehet utólag házilag bordákat tenni, van elég hely).
-
-
Új, alacsonyabb árfekvésű FM2+ deszka: ASRock A68M-ITX
-
válasz
shteer #31913 üzenetére
Gari nélküli ebay-es cuccra nem biztos, hogy rábíznám a játékos gépem tápellátását.
Esetleg Streacom ST-NANO150?
Tudom, borsos az ára, de benne van a notitáp is, és 130W-ot folyamatosan le tud adni (hazai PicoPSU-160XT-vel sem jönnél ki olcsóban). Egy 35W-os fogyasztású i3-mal, vagy Pentium-mal (kérdés, mivel akarsz játszani) + GTX750Ti-vel elmegy az idők végéig.
Ha a megbízhatóság is szempont, akkor szvsz pico- és paneltáp esetében még mindig mélyebben kell a zsebbe nyúlni (hacsak valaki nem ért jobban a buherához, és megbütyköli otthon, olcsón, magának). -
válasz
instantwater #31887 üzenetére
SS kb. a legjobb, de ennek inkább ITT nézz utána.
-
válasz
instantwater #31885 üzenetére
Seasonic 400ET-t, vagy FSP400-60APN-t venném most, pénztárcáról függően. Persze ha sok meghajtót használsz, akkor ezekhez kelleni fog még SATA tápelosztó.
-
válasz
instantwater #31883 üzenetére
Változó, de elég sok létezik, amelyikben elfér a sima ATX szabványú is - köztük a Core V1.
Milyen konfig lesz benne?
-
válasz
shteer #31875 üzenetére
Biztos észrevették a piaci rést.
Olyanom nekem is van, szürke, jellegtelen darab.
Igazából két dolog igazolhatja az új cucc létjogosultságát:
- dizájnos, fekete darab, szellőzőráccsal.
- ha megfigyeltétek különböző SFX tápokat, nem mindegyiknek ugyanolyan a felfogatása: van olyan, amit csak 3 ponton lehet becsavarozni (Chieftec SFX-350BS), és van amit akár 3, akár 4 ponton lehet rögzíteni a gépházba, vagy az átalakítóba (pl. FSP300-60GHS, BeQuiet SFX Power 2).Ez az új átalakító mindkét típust támogatja, akár 180 fokban elfordítva is. A korábbi változat szerintem nem tudta ezt, csak 3 ponton rögzített.
-
válasz
Goose-T #31869 üzenetére
+1 a Chieftec FI-01B-nek!
Volt nálam ilyen ház, tényleg nagyon jó kis konstrukció. Az a TFX táp nagyon jó ár/érték alapú megoldás ilyen rendszerekhez. Én csak a korlátai miatt nem költöztem bele, nagyobb hardverre lett igényem, de még ma is ezt használnám, ha lett volna hely benne dual slot VGA-nak, és pár 80mm-es ventinek (pl. a táp előtt, vagy a táppal átellenes oldalra tervezhettek volna 2 db felfogatást, kb. mint az Antec ISK300-ban).
Szerk.: Ne feledkezzünk meg a Chieftec BT-04B-U3-350W-ről sem, ami alig drágább, de szintén ajánlott, igényes ház, jó SFX táppal - ez is megfelelő lehet. Logout-on született erről moddingolós ismertető.
-
Cooltek C2 - ejj, ezt elnéztem, hirtelen az U2-re gondoltam, viszont a C2 meg elég zsúfolt, nem maradna hely HDD-nek.
Viszont erre a kettőre tudnátok valamit mondani? Valósak az aggályaim?
Cooltek V3+/V6+ - nem melegednek nagyon át odafönn a HDD-k?
Lian Li PC-Q11 - ez a ház mindig is tetszett, de ugyanez a problémám: nincs venti, ami hűtené a HDD-ket, illetve nem tudom, mennyire tudja átfújni a házat az az 1 db első venti? Mondjuk lecserélem egy minőségi, PWM-es, 140mm-es légkavaróra... -
Huh, köszi, ez gyors volt!
Fekvőből nincs sok elérhető alternatíva... Amik szóba jöhetnek:
Cooltek C2 - nem maradna alul hely a HDD-knek.
Cooltek V3+/V6+ - nem melegednek nagyon át odafönn a HDD-k?
Lian Li PC-Q11 - ez a ház mindig is tetszett, de ugyanez a problémám: nincs venti, ami hűtené a HDD-ket, illetve nem tudom, mennyire tudja átfújni a házat az az 1 db első venti? Mondjuk lecserélem egy minőségi, PWM-es, 140mm-es légkavaróra...Amik még felmerülnek:
Cooltek C3 & U3 - picivel nagyobbak a Q11-nél.
Sharkoon CA-M - dettó.
Xigmatek Nebula - Picit szélesebb a VGA-nak a hely, viszont ott sincs szellőzőnyílás. -
Üdv!
Tudtok olyan (elsősorban fekvő, cube, htpc) ITX házat mondani, amiben 52mm vastagságú VGA is elfér?
Nézegettem elég sokat, de pl. az én ISK600-asomba is max. 45mm-es fér, és ezen még oldalsó rács sincs a légáramlatnak... -
válasz
Tibiajax #31775 üzenetére
Javítsanak ki az illetékesek ha hülyeséget írnék, de eddig abban a hiszemben éltem, hogy alulfeszeléshez nem kell Z-s csúcslap, és K-s tuning processzor, hanem megy sima H-s deszkával, és átlag CPU-val. Szóval ezért szvsz nem érdemes plusz tizeseket költened.
Ennyi erővel vehetnél 35W-os csökkentett fogyasztású/órajelű gyári procikat is, bár ezek most mintha eltűntek volna a polcokról...
(#31777) Duracellm...
Köszi, hasznos link! Eddig nem is ismertem ezt az oldalt... -
válasz
Tibiajax #31772 üzenetére
remélem, nem mondtam ezzel semmi új fogalmat...
Csak nem voltam benne biztos, hogy kell-e a tuning, de ezek szerint igen.Szerintem olvass vissza a topikban: többen is súlyosan szívtak az Asus új, s1151-es mITX csúcsdeszkáival; szvsz ASRock-kal, MSI-vel is jobban jársz.
-
válasz
bozont #31712 üzenetére
Q1900DC-ITX már 32k HUF alatt elérhető, ha ez is megfelel.
Ráadásul ASRock AM1H-ITX 27k HUF + Athlon 5350 13k HUF + AC Alpine M1 Passive 2k HUF = 32k HUF
-
válasz
#48967168 #31695 üzenetére
Jó kis konfig, grats! (És persze köszi a beszámolót!)
Igen, vezetéknélküli perifériákkal az igazi ez a felállás, jól nézhet ki!Detto nem raknék bele VGA-t, de más bővítőkártya kerülhet bele + nagyobb hűtőt is el tudok képzelni, szóval én a "Game" változatot választanám. Mondjuk a tervezők helyében inkább csak low profile bővítőkártyákkal terveztem volna, de azt mind a 4 slot-helyre.
A panel-t azért kérdeztem, mert TN-ek között is van különbség, pl. nálunk az irodában a HP LE1901W-ek képe (színvilágban, betekintési szögben, olvashatóságban) sokkal jobb a Dell P2212H-k kijelzőjénél, szóval van olyan amit én is elfogadnék.
A GABA kínálatában van gémergépnek is alkalmas jószág 2ms válaszidővel, 27 collban, dedikált videókártya hellyel.
Szerintem Te a GABA E270-re gondolsz, amit bármikor bevállalnék, de 100k-t kicsit sokallok érte, legyen akármilyen jó a panelje. Tudom, van benne webkamera, mikrofon, hangszóró, de mégiscsak TN, és csak 12 hó garit adnak rá.Viszont a 23.6"-os változat megérheti az 53k HUF-ot.
-
válasz
#48967168 #31683 üzenetére
Ezt találtam: 10-Pin USB/AC97/HD-Audio Internal Header Y Splitter Cable (5cm), de nem olcsó, még ebay-en sem. Itthon sajna nem láttam hasonlót.
-
válasz
#48967168 #31683 üzenetére
Üdv!
Sajna nem tudok megoldást a problémádra, de hadd kérdezzelek a GABA Parts-in-One monitorról!
Egy ilyet néztem ki magamnak 50k HUF-ért, de vannak fentartásaim:
Gaba PiO E241 EMG-D 23,6 Monitor PCMennyire minőségi a műanyag burkolata a háznak? Masszív, vagy kínai?
A talpa mennyire stabil? Ha meg van pakolva a ház, akkor nem billeg nagyon?
A TN panel kicsit gáz ennyiért, bár léteznek szebb gyártmányok: ebben milyen van?
Glossy, vagy matt a kijelző felülete?Minden véleményt megköszönök!
-
válasz
#63761920 #31598 üzenetére
Pentium N3700-nek simán kellene bírnia YT-on az 1080p-t, de ha már paneltápon, picopsu-n gondolkodsz, akkor megfontolhatnál egy ASRock N3150DC-ITX-t is. Itt ugye a notittöltőt rögtön az alaplapra dugod, nem kell külön táp, és ez is bírja a netes videókat. Hátránya, hogy az ára inkább már 40k (lap + cpu + passzív hűtőborda + táp), és inkább csak 2.5-ös háttértárakat kötnék rá az alacsonyabb fogyasztás miatt.
Szerk.: juteszembe, ott van még olcsóbban a Q1900DC-ITX, az is teljesen jó lehet a célra!
-
Nyilván kell valami házhűtés, hogy minimális légáram azért legyen.
(#31535) radi8tor1
Igen, ez a fő dilemma. Mondjuk ha van egy 120mm-es venti hátul, vagy egy közvetlenül az alaplapra irányzott légkeverő, akkor talán elmegy.Ha a 25W-os Kabini-kre jó a 246g-os Alpine M1 Passive, akkor a 35W-os i3-akra ez nem lehet elég?
-
Arctic Cooling Alpine 11 Passive
95*95*65mm, 527g, 47W TDP (35W felett a plusz hőtermeléstől csökkenhet a CPU órajel)Eléggé megtetszett, de nem tudom, egy 35W-os, i3-as rendszert mennyire hűtene le.
Meg a 105*105*78mm-es Alpine 11 Pro nem fért rá az ITX alaplapra a kondik miatt. -
válasz
betyarr #31440 üzenetére
18k HUF az a G4400?
Best buy ennyiért!
(#31443) karandip
Tuti jobban járná:
- árban mindenképpen;
- annak az APU-nak szvsz kevés az IX szellőzése;
- Goose-T kolléga írt több bejegyzést a Logout blogjára arról a TFX tápos házról, ott tudsz olvasgatni. -
válasz
_ocsisajt #31410 üzenetére
Jaa, bocsi! Azon átgörgettem...
A helyedben vennék MSI H81I lapot + hozzá apróról egy i3-41x0 CPU-t, ez kijön kb. 50k-ból.
Apróról szintén egy CM Elite 130 ház + valami normális 400W-os táp még úgy 20k, VGA-t meg ráérsz venni később: 720p/low-on szvsz simán megy a HotS, meg a D3 is. -
válasz
_ocsisajt #31405 üzenetére
Vállallható FM2+ ITX lapot nem kapsz $100 alatt (Mo.-on), szóval itt bukik a történet.
Nem tudom, minek kellene beleférnie $150-ba, azaz kb. 45k HUF-ba? Ennyiért belépő játékos gépet...Szerintem egy MSI H81I + Pentium G3420 + 1*4GB DDR3 1600Mh + GTX750 -nel jó lennél, persze amit csak lehet, apróról vadászva. Vagy VGA nélkül az új s1150-es lapok közül egy + i3-6300 + 2*4GB DDR4 2133Mhz.
Persze ehhez jönne még ház, táp, meghajtók, szellőzés...
(#31407) patomi
Sorján végigmegyek ráspollyal, szóval no para.Még meglátom, köszi!
-
válasz
#16939776 #31402 üzenetére
Csak ha alulra megy a 120mm-es venti, és normál méretű, minőségi táp szívja ki a levegőt.
(#31403) patomi
CA-M-nél a mélysége zavar (bár most van néhány aprón). CA-I-be meg belefér a fotók alapján, SFX táppal lenne benne hely a légáramlásnak is. Meg most az a kérdés, hogy ITX házba fér-e mATX lap? mATX-be persze hogy belemegy, abban nincs izgalom...Igen, tényleg van minőségbeli különbség.
Erről mi a tapasztalatod? -
válasz
patomi #31390 üzenetére
Köszi!
Igen, emlékszem a házadra, csak ugye azt eladtad, ezért nem közvetlenül tőled kérdeztem.
A C2 jó kis ház, olcsó is, csak zéró hűtése van, a sharkoon-on meg azért van felül egy 120mm-es venti. Viszont ez a kép a C2-nél eléggé árulkodó, jól be lehet lőni a csavarok, ill. a PCIE sínek helyzetét:Látható a harmadik (legalsó) csavar kb. pont a harmadik PCIE-bracket síkjában található, és ha ezt összevetem a Te képeiddel, vagy a hivatalos CA-I képekkel, akkor elmondhatjuk, befér a házba az általam linkelt alaplap! Szvsz!
(#31395) HookR
"A microATX valójában amolyan kakukktojás gumiszabvány. Nem egzakt méretet ír elő, hanem maximális méretet. Így gyakorlatilag a 170x170mm-es Mini-ITX és a 244x244mm-es max. méret között mindenre ezt írják, ami nem egyéb szabványméret."
Pontosan. -
válasz
varmi2 #31386 üzenetére
GA-F2A88XM-HD3: Micro ATX Form Factor; 24.4cm x 17.4cm
GA-F2A88XM-D3H: Micro ATX Form Factor; 24.4cm x 24.4cm
+
(#31314) AxBattlerSzóval vannak itt variációk a témára...
Ráadásul egy csomó ITX ház elég ducira van tervezve, sokban elférne egy micro lap is, kis "áttervezéssel. A Sharkoon-nál meg kínálja magát a lehetőség, ha jobban szemügyre veszed a belsejét. -
Üdv!
Van esetleg valakinek otthon Sharkoon CA-I háza?
Ha igen, le tudná mérni, hogy max. mekkora alaplap fér el benne?Csak azért kérdem, mert ahogy néztem, talán egy kisebb mATX deszka is elférne benne, pl.:
Persze mielőtt komolyan tervezi kezdenék, szükségem lenne a rendelkezésre álló hely méreteire...
-
válasz
#16939776 #31336 üzenetére
Na, az ilyen elrendezés lenne szvsz ideális, fekvő házban, az alaplapi tálca alá rejtett ODD-meghajtóval, elöl 2*92mm-es ventivel.
Szerk.: riser nélkül, sima LP kivitelben.(#31337) imibogyo
Még szoknom kell, meglátjuk. Egyenlőre várok néhány alkatrészt, csak azután állok neki. Lehet, később neon is kerül bele.Neked mennyire porosodott? Az első rácsokon nincs semmilyen szűrő...
-
válasz
imibogyo #31331 üzenetére
A felfelé néző csati nekem is a halálom, legszívesebben kiirtanám az emberiség kollektív tudatából. A rejtett megoldást sem szeretem, mert ha tönkremegy/letörik a kis ajtó, akkor cseszhetem. Inkább negyedévente alkoholos pálcikával kitisztítgatom, amikor a gépet is tisztítom/portalanítom.
A letisztult előlap tényleg szép tud lenni, nekem most jött egy Cooltek U2, kíváncsi leszek milyen. Kicsit nagyobb, mint amire számítottam, aztán mégsem, de ez eddig kb. minden ITX háznál így volt - kivéve az SG05-öt, de abba bele se költöztem igazából, annyira összenyomorítottnak éreztem.
(#31332) Goose-T
Jogos, kösz a linket! -
Értem, de Ultrasharp kategóriás monitora az emberek elég kis hányadának lehet, a HDMI meg már alap szinte mindenhol, gondolj csak a TV-kre. Ha raknak az egyikből egy alaplapra, akkor ide a bökőt, hogy az nem DP lesz, hanem HDMI.
Szerk.: most nézem az iPon kínálatát, és elég sok monitornak van DP csatija, jóval többnek, mint amire én gondoltam. Érdekes.
-
Aztakib@$0ttQv@ életbe, ha ezek nálunk is kaphatóak lesznek, akkor lehet én is váltok Skylake-re: gyakorlatilag kicsit meghízott ITX deszkák, két PCIE-sínnel, sok ITX házba passzoló mérettel! Mondjuk az M.2-es csatit lehagyták róluk, de legalább alacsonyabb árszegmensbe várhatóak - 20k-körül zsír lenne!
-
-
Jé, csak most vettem észre, hogy nálunk is kapható a Chieftec SFX-500GD-C!
-
válasz
imibogyo #31263 üzenetére
Igen, nagyon hasonlít a Te koncepciódra.
Azt mondjuk nem értem, hogy az arany színűn hol van az a 120mm-es venti?
Ugyanott, ahol a rózsaszínen az oldalablak?Előre igazán betehettek volna egy 120-140mm-es ventihelyet.
Meg fekete/ezüst színben is árulhatnák, mert ez az arany/pink azért kicsit gáz. -
A Q04 mintha már fenn lenne egy ideje, és szerintem kicsit fail: a meleg levegő felfelé száll, és ez nem túl jó hír a HDD-knek. Inkább alulra kellett volna helyezniük, mint a Q11-ben.
Viszont ha az ICE M02-ből lenne csoportos rendelés, akkor számoljatok velem is...
(#31259) jim bcs
-
-
BÚÉK!
-
SilverStone Milo ML06B-E raktáron a Varázslónál!
Csekély 15k HUF-os felárral az eredeti modellhez képest...Szerk.: ML05B 18k HUF alatt vihető.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest