Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
burny
aktív tag

Estimated Shipping date is early December 2016
SFX PSU Support (Modular and Non-Modular)
226mm (W) x 196mm (D) x 158mm (H) – case only
7.0L volumeGPU COMPATIBILITY
1x Dual Slot Full height
Length up to 186mm
Height up to 131mm* (compatible with Gigabyte GTX 1070 ITX)100 Font + 17 font szállitás MO-ra. Áfa nincs mivel (még) az EU-n belül jön.
Best buy?
-
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni ház ügyben.
Adatlapomon szereplő gépet váltanám le itx gépre.
Ami megvan, ill. marad, i5 6600K, 2x4GB corsair ram(normál méretű, nem nagy hűtőbordás), fsp aurum s gold 600 táp, ssd, hdd.A kiszemelt lap az asus z170i pro gaming lenne, vga pedig kerettől függően 1060, vagy 1070 ( normálnak mondható 2 ventilátoros méretben) Cpu hűtő jelenleg thermalright macho 120 rev a., javaslat esetén cserélem ezt is.
Ehhez szeretném a lehető legkisebb házat megtalálni, amiben ezek a komponensek halkan, viszonylag normális hőmérséklettel hűthetőek, és emberi áron is van. Phanteks evolv itx, FD nano s házakat néztem, de kissé nagyok az én elképzeléseimhez.
Kérlek ne küldjetek el a "milyen házat vegyek" topikba, olvasgatva ezt a fórumot ti sokkal jobban vágjátok ezt a témát itx méretben.

-
válasz
ttbazs
üzenetére
Szia!
Szerintem ne vegyel K-s procit abba a hazba. Nekem egy 6700k es egy gtx 1070fe van benne es sajnos ra kellett jonnom, hogy nem tudsz olyan hutest belerakni ami eleg lenne.
Procit eloszor egy noctua l9i-vel hutottem majd valtottam cryorig-ra de pl gta5 alatt igy is 80 celsiuson van a procim OC nelkul!
A vga- FE, ugy, hogy 2db be quiet 120-as ventit raktam ele is szet throtting-olja magat mert nem kap eleg levegot a hazban.
Varom az ncase m1-et es vagy komplett ekwb hutest rakok bele, vagy veszek egy hybrid szettet a vga-ra es egy 120-as aio-t a procira, meg nem tudom...... -
Csokilama
tag
válasz
Tenken
üzenetére
Nagyon jó, viszont a maga 2,5 slotjával eléggé overkill minden kártyára.
Alapból egy EVGA GTX 1070 FTW volt a terv csak olcsón szereztem egy FE-t.Amennyiben valaki high-end konfigot akar metisbe akkor fentre 2, alulra 1 lyuk és rendesen megoldott a szellőzés.
Videokártyának az EVGA GTX 970-980-1070-1080 vonalat ajánlom, tökéletesen elfér és jó a hűtés.(AMD részről MSI r9 290/X gaming 4g vagy RX széria. )
Procihűtőnek pedig a Raijintek Ereboss -
Csokilama
tag
Sziasztok!
95%-ban összeállt az apró fenevad így gondoltam megosztom veletek a jelenlegi állást.

Egy Raijintek Metis házat lyuggattam ki a jobb szellőzés és kompatibilitás érdekében. A következő konfigot sikerült belepréselnem:
Alaplap: EVGA Z97 Stinger ITX
CPU: Intel i7 4790k delid 4,7ghz 1,23V
CPU Cooler: Noctua NH-D14+NB eLoop B14 PS+ B12-PS
Videokártya: GTX 1070 FE+ Raijintek Morpheus+Power limit mod
Ram: Vulcan gold 2400mhz 2x8gb
SSD: Samsung 850 500GB+ LiteON 500GB SSD
Táp: Corsair TX750+ NB PK-PS, ritkított és lerövidített kábelekkel.
Házventik: 3db NB Blacksilentpro 12 PL-PS + Prolimatech ultra sleek vortex 12 PWMA procira a kupak alá-felé és a GTX1070-re is Thermal Grizzly Conductonaut került. Aminek hála a proci játék közben 50-55(furmark 65), GPU 55 fokon maxol és 2088/4799mhz körülre boostol. Ventilátorok olyan 600-700 RPM között pörögnek.
A tervek között szerepel a ház "tetején" lévő ventilátorok slimre cserélése, mivel úgy elférnének a házon belülre is. Illetve ezzel együtt az első 120-ast 140-re. Plusz bekapcsológomb, előlapon lévő kivágás kicsinosítsa.
-
soneec
tag
Sziasztok!
Egy kis tapasztalat megosztás aki ilyen kuckoba akar költözni.
Gépem:
Silverstone RVZ02w
Evga 1070 FTW
Asus Z97i plus
I7 4790k no delid
Thermalrihgt Axp 100r
16gb Corsair Dominator
WD 1Tb 2.5 hdd
Samsung 850 250Gb ssd
Silverstone Sfx 500LGBeszereléssel nem volt gond egyedül a vga-nál kellett okoskodni a kártya magassága miatt (táp csati+plusz ház merevítő műanyag)
Az oldallaprol levettem a plexit a vga-nál így sokkal jobb lett a hűtés.Egy két hőfok eredmények idle állapotban 1-2 órás netezés után
Cpu 45
hdd-ssd 35
Vga 452 óra Division játék közben
Cpu 65
Hdd-ssd 50
Vga 65Amint látszik a cpu és a vga igencsak felmelegtí a tárolókat.
Valami ötlete lenne esetleg valakinek erre a problémára?Még megprobalpm forditva hasznalni a gépet ugy hogy a vga alul helyezkedne el.. Vagy a cputol is levennem a plexi lapot
-
VTom
veterán
válasz
zsoltee10
üzenetére
Nekem nem elsősorban a méret számít, kompakt legyen, de szellős, és ne legyen gond neki a mostani konfigom léggel valő hűtése.
Igazábóül ehhez a konfighoz keresem a legkisebb, leghűvösebb házikót.De az is lehet, hogy alternatív megoldásként hagyom az egészet, és a VGA-t cserélem egy hybrid 980Ti-re, vagy egy FE 1070-re, mindkettő megoldaná a hőmérséklet problémát

(#34729) zsoltee10 Kisza nemrég költözött be gy ilyen kuckóba, ha visszaolvasol a topikban, megtalálod az írásait

-
Pöttön
őstag
Meg jött a vga!

Végre teljes a kollekció!

Így egy fél napos tesztelés után azt mondhatom, hogy egyáltalán nem bántam meg a vga vásárlást!
Baromi erős kártya ez a 6 gigás 1060-as is! Az 1070 már nagyon overkill lett volna nekem, gyakorlatilag ezt se tudom jelenleg 100%-ban kihasználni.A kártyával kapcsolatosan még annyi, hogy baromi halk! (Én speciel nagyon kényes vagyok erre!)
55 fokig teljesen passzív a hűtése, a ventie meg se moccan eddig, 55 C fok fölött kezd működni, eleinte 25%-on, ami a gyakorlatban teljesen hangtalan!
Pl.: Starcraft 2-t 1080p +AA, Extrem grafikán, 8-as Cheater FFA-t passzívba viszi!
A Doom-ot 1080p, 8xAA Ultra-Nightmare grafikán vulkan apival fix 110fps !
Ez alatt a kártyát max 63 fokig tudtam felfűteni, itt 45%-on járatta már a ventiét, ami még így is bőven a halk tartományba sorolható!1 szó mint 100, a Gigabyte nagyon eltalálta ezt a kártyát!

Akinek egy erős, mérsékelt fogyasztású, és HALK Mini ITX kártya kell, annak nyugodt szívvel tudom ezt ajánlani, ebben a kártyában nem fog csalódni!
-
Pöttön
őstag
válasz
AxBattler
üzenetére
Biztos nem lesz rossz vétel, annak akinek befér a házába...

Nekem sajnos jelenleg a 173mm hossz felettiek alkalmatlanok már a feladatra...
Ezért vagy egy leárazott Giga 1070 lesz (de félek hogy alapjáraton hangos a hűtése mint pl.: a Giga 970 mininek is az volt), vagy remélem jövő év elejéig az ASUS is ki óhajtja adni végre az új DirectCu Minis 1060-1070 mini kártyáit (hőlégkamrával, Cooltek ventivel és minden földi jóval, mint ahogy anno a 970-et is megcsinálták)...
Vagy legrosszabb esetben be kell majd érnem egy EVGA 1060 SC 6gb-al, annak a hűtése tűnik eddig a legkorrektebbnek ebben a méretben.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Ha esetleg érdekel még valakit, végre van terhelés alatti hang anyag az 1070 mini-ről. Szerintem ez még nem a vészesen hangos kategória.
A kérdés már csak az, hogy vajon alapjáraton, mennyire hangos?
Erről sajnos nem találni sehol se infót...
Illetve a Zotac is kiadott, egy 2 ventis 21cm hosszú 1070 "mini-t", ha valakit érdekel esetleg. -
Pöttön
őstag
válasz
Archttila
üzenetére
Hasonló lesz a végkifejlet, csak nekem Asus deszkám lesz, és nem noctua vetik lesznek, hanem Noise Blocker eloop, a procin nekem viszont kompakt víz lesz. Vga meg egy jó ideig még nem lesz benne (megvárok valami halk 1070 mini megoldást).
Egyébként gratulálok a géphez, szép konstrukció.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Valami kósza pletykát lehet esetleg már tudni a gtx1060 minikről?
110 wattos tdp-vel gondolom hasonlóan halk megoldásokra lehet majd számítani, mint amit a gtx960miniknél lehetett tapasztalni.
Vagy esetleg azt lehet e tudni, hogy az Asus készít e majd direct cu mini-vel szerelt 1070 minit?Szerk:
Vagy van esetleg valami itx-es kialakítású (17cm hosszú) RX470-480 már? -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
A Zotac GTX1060 mini-t, vagy a Gigabyte GTX1070 mini-t lehet már valahol kapni, rendelni?
Vagy ha nem (én nem találtam még 1 boltot se) akkor mikortól lehet majd, és honnan?
Az ASUS szerintetek fog csinálni Direct Cu hűtéses 1070 mini-t?
Érdemes lenne várni rá? -
burny
aktív tag
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Gőz erővel bele vetettem magam az itx konfigom építésbe, egy Fractal Design Node 202 házikóba rakom majd bele a rendszert, ami át esett egy kisebb átalakításon, hogy a cpu-n kompakt vízhűtés lehessen.
így viszont már csak egy max 17 cm hosszú vga fér be.
Ezzel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményetek, hogy szerintetek melyik vga lenne a legjobb választás bele?
GTX 960mini, GTX 970mini, R9 Nano, vagy várjam majd meg a GTX 1070 mini-t, vagy esetleg majd egy GTX 1060 mini-t?
Fontos lenne, hogy ne legyen hangos, tudom hangtalan már nem tud majd lenni a gépem, (a vga miatt) de azért arra szeretnék majd törekedni, hogy ne legyen majd terhelve se zavaróan hangos...Teljesítmény terén nekem a GTX 970 mini lenne a tuti befutó, csak nem tudok, és nem nagyon találok róla semmi infót, hogy mennyire hangos a hűtése, akarom mondani találtam ezt a gyors tesztet, ahol ilyen téren lehúzták, és a GTX 960 minit tartották jobbnak, a pwm mentes venti miatt...
Nem tudom hogy ez azóta maradt ugyan úgy, vagy javították ezt a bakit?A GTX 960 mini viszont teljesítményben nekem egy kicsit szűkös lenne már szerintem, az R9 nano-t meg inkább a teljesség kedvéért írtam bele a listába, szerintem nagyon rossz az ár-érték aránya, és terhelve idegesítő, cicergő hangot ad ki, arról nem beszélve, hogy ennyi pénzért már elvárnám a 4-gb-nál több vram-ot...
Az 1070 mini nagyon szimpi így elsőre, időt álló gyorsaság, 8gb vram, csak hát nem tudni mennyire lesz túl árazva, és a hűtése hangosságáról sincs még semmi infó...Az 1060 mini-t meg még be se jelentették, így kicsit gáz olyan kártyára várni, ami még gondolatba sincs (bár ettől független tuti megfogják lépni a gyártók, csak hát mikor).......

A vga szellőztetése nem lesz majd probléma, oldalról közvetlen friss levegőt fog kapni a ventilátora, egy Noise blocker eloop közreműködésével.

A gép egyébként eddig így fog kinézni:
Asrock Z97m ITX-ac alaplap, I7 4790k proci, 2x8gb 2400 mhz cl11 DDR 3 Corsair Vengeance Pro Gold kit ram, 256gb SSd, 2tb hdd, Silverstone SX500-LG SFX-L 500w táp. -
burny
aktív tag
-
Seep
senior tag
Itx meretu Nvidia GTX 1070-rol mar hallani valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
- A robotaxik bizony karamboloznak, nincs itt semmi látnivaló!
- Last Epoch
- OLED monitor topic
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Windows 11
- Projektor topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 Beast XMP/EXPO - 2 év bolti garival! -
- 16 GB DDR5 5600 Mhz Samsung RAM !
- GIGABYTE B760 GAMING X AX WIFI - Garancia 2027.09.06.
- DDR5 G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 6000MHz (AMD EXPO) 32GB - F5-6000J2836G16GX2-TZ5
- ASUS Prime B550M-K alaplap 24 hó gari
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen,MS3634,100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)