- eBay-es kütyük kis pénzért
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
cinemazealot #36903 üzenetére
Ja, kb. Google fordítós.
Viszont pár ITX házon megakadt itt a szemem: ML08B, ML09, SilentiumPC Brutus Q20, de leginkább a Brutus Q30 tetszett meg. Utóbbi nagyjából akkora, mint egy Metis, mATX lap is elfér benne, de sajna vágni kell 1-1 ventinyílást az aljára, illetve a tetejére. Egy ilyen ATX/SFX átalakítóval felülre is mehetne 120*120*25mm-es venti.SilentiumPC Brutus Q20 - gyári oldal
SilentiumPC Brutus Q30 - gyári oldal -
válasz
mpierre #36838 üzenetére
Nagyon szűk helyre kerülne a keret, nem tudom megoldani az anyás rögzítést... ez nem az Elite 110.
"Mert nekem kevés a 2 db hdd hely és oldalára állítva nem szeretem a vinyókat üzemeltetni. Talán érthető."
Nem igazán. A merevlemez topikban engem többször is megnyugtattak, hogy ha 90 fokban forgatom el a HDD-t, magyarul valamelyik élére állítva üzemel, akkor nem lehet vele gond.(#36839) cinemazealot
Értem, akkor teszek vele egy próbát.
Nincs otthon menetfúróm... -
válasz
cinemazealot #36836 üzenetére
De igen, csak abban nem vagyok biztos, hogy menetesek, vagy sem?
-
+ (#36833) mpierre
Értem, köszi!Más:
Szerintetek az alábbi kettő közül melyik HDD keretet lehet az alsó csavarmenetekkel rögzíteni egy házhoz? A másodikat szinte biztos, de az első lenne a tuti...
Corsair CSSD-BRKT2, vagy Logilink AD0010 -
Üdv!
Elite 110 tulajokról kérdezném, hogy milyen hosszú VGA-t lehet beszuszakolni a házba?
A specifikációknál 210mm szerepel, de az előlapon van egy kivágás is a VGA-nak... 220mm még beférhet? -
-
DAN A4-SFX a Caseking.de-n, utángyártott porszűrőkínálattal!
Most rákívántam én is, de szállítással együtt kb. €300... -
No, nekem meg megjött a Satelite... beköltözés hamarost.
-
-
válasz
>Deego.. #36635 üzenetére
Igen, láttam a Te házadat, szép munka!
Köszi a felajánlást, még meggondolom! Tényleg masszív kis cucc, csak kell hozzá kis modding, a belsejét is lefújnám feketére, meg előlapi USB3 sem ártana... viszont a mérete nagyon csábító!
(#36636) Ispy
Ja, csak ha megint jön valami szerelnivaló, akkor meg lehet hogy azzal lesz a gond...Átkozom a napot, amikor eladtam a GD05-ömet...
-
+ (#36629) Csokilama
Az SSD megy az előlapra, az SFX táp elé - ez nem is volt kérdés.
De azért nehogymá' ne férjen el 2db 2.5-ös SSD...(#36630) alcsa
Tehát minden keret nélkül, simán az oldalsó felfogatóikon rögzítetted, csavarral?
Nem rossz, de ahogy nézem, neked csak SSD-id vannak, nálam meg 2db HDD-ről van szó, azok kicsit nehezebbek, és jobban is féltem, mint az SSD-met. -
válasz
Csokilama #36623 üzenetére
Bocs, de szétkaptam a cuccot, most asztalról üzemel a gép.
És amúgy is melóban vagyok...(#36624) alcsa
ID-Cooling IS-40v3-at kapott a kicsike, van mellette hely.
Te hogyan oldottad meg?(#36625) imibogyo
Ja, ez kb. a legjobb topik egész PH-n, ezért sem akaródzik itthagyni... de már kezd elég lenni.
A baj, hogy nekem max. olyan 350mm mélységű ház kellene, abból meg nagyon kevés microATX létezik... és a többség nem tetszik.HTPC házak sajna masszívan túlárzottak, még ha csak alap dolgokat tudnak is (ML03, GD09, stb.).
Vagy veszek Corsair 250D-t, TT Suppressor F1-et, ezekben bőven elférnék. Utóbbi csak 15k, és tetszik is, csak ha az ablakot a VGA oldalára teszem, akkor az megint nem kap elég huzatot...
(#36626) Pete5555
Ez a baj... meg az, hogy elvitted előlem. -
No, nekem is most lett baromira elegem!
Megvettem az ablakos Metis-t, szerelném össze hétvégén, de az alulra beszerelt 2db 2.5-ös HDD miatt a GAH110N-re nem tudom rányomni a CPU 4pin-es tápcsatlakozóját...
Most az alábbiak közül kellene valamit lépnem:
- deszkát cserélek, mondjuk H110M-ITX-re, azon normálisabb helyen van a csati;
- házat cserélek, de már nem tudom mire: méretre PC-Q11 a max.;
- letöröm a tápcsati műanyag "beakasztóját", főleg amiatt nem ment a dolog, talán megér még egy próbát;
- a HDD-ket pakolom máshogy, de a VGA fölött nem akarom, hogy megfőjenek, máshova meg nem lehet. Talán egy 3.5-2.5 átalakítóval (amin 2db 2.5-ös fér el) mehetne a ház aljába, de ki tudja hogy az jó lesz-e?És most kezd tele lenni a hócipőm a szűk házakból, lehet cserélek valami nagyobb HTPC-re: Cooltek G6, Silverstone Grandia GD09, stb.
-
Pedig szerintem nem butaság a hátra lógó tápegység: az alaplapból hátrafelé mutató kábelek miatt amúgy sem lehet a falig tolni a házat (kedvencem a helyhiány miatt a kasztni hátrafelé rugdosó júzer), így legalább védi a hátsó csatikat valami. Tápkábelből meg kell venni egy derékszögű változatot öccázér'.
-
válasz
#16939776 #36278 üzenetére
Igaz, a notiramok, meg a háttértár nem eszik sokat.
Mondjuk a 4core + igp + M.2 max. terhelése egyszerre nem túl valószínű.Aki paneltápot, pico-t szeretne, annak számít a max. fogyasztás is.
(#36279) shteer
Köszi, de nálam is van egy, csak el kellene mélyülnöm a fogyimérő használatában...(#36280) cinemazealot
Igazából az IGP nélküli max. fogyasztás lenne az érdekes, 40W teljesen jó lenne.
Szerintem az újabb, Skylake procik már nem throttlingolnak egy normálisabb hűtővel.Más:
Cooler Master Elite 110A immár nálunk is kapható, teljesen korrekt áron. Mondjuk ehelyett a Satelite csak egy árnyalattal hosszabb, de szerintem jóval kényelmesebben el lehet benne férni. -
Üdv!
Az lehetséges, hogy egy 35W-os Skylake i5 RaAM-mal, lappal együtt max. 40W-ot kajáljon?
Csak mert eddig inkább 50+W körüli fogyasztással riogattak, de most belefutottam egy mérésbe. -
-
Végre az ASRock H270M-ITX/ac-n és Z270M-ITX/ac-n felülre került az M.2 foglalat, nem alulról fűti a deszkát!
Viszont a procifoglalat meg nagyon a szélre került, így ha valaki méretesebb HTPC-hűtőt szerel rá (pl. Big Shuriken), előfordulhat hogy "lelóg" a cooler a deszkáról.
-
válasz
Csokilama #36177 üzenetére
Tuti megérte szétvágni +2cm-ért...
És hogyan akarsz belerakni egy 307mm-es kártyát egy 277mm hosszúságú házba? -
válasz
cinemazealot #36166 üzenetére
Világos.
(#36168) shteer
Az jó, akkor tényleg megéri a pénzét! -
válasz
cinemazealot #36164 üzenetére
Ugyan félpasszív VGA-hoz ragaszkodom most már, de a porszűrőről nem mondok le, ennyire nem vagyok vájtfülű.
-
-
válasz
Luck Dragon #36135 üzenetére
Jó kis gép, de háznak a beépített mágneses porszűrők, és a hátsó venti miatt én inkább a FD Core 500-at venném, szvsz megéri az árkülönbözet.
Plusz RAM-ból dual channel kit-et vennék.Illetve ha már drágább integrált lapot vennél, akkor talán érdemes az egyel újabb generációs deszkák közül választani:
ASRock J3455-ITX
ASRock J4205-ITX
Ha nem sürgős, akkor szerintem 1-2 hónap múlva jobban elterjednek, és valamennyire lemegy az áruk. -
válasz
>Deego.. #36133 üzenetére
Viszont BUÉK!
(#36131) zolikaDB
+1 a Mercutio által említett RAM KIT-re!Ha fontos a kompaktság, és ilyen VGA nélküli alap konfigot raktok össze, akkor talán valami paneltápos megoldást is megfontolhatnátok. Pl. topiktárs pont most dobott össze egy ilyet, vagy ott van az Antec ISK 110, amihez gyárilag adnak már notiadaptert is.
Esetleg érdemes megnézni a 35W-os, T jelzésű procikat is: aprón gyakran jó áron elérhetőek, megbízható forrásból, és a Skylake generációban már nem vették vissza annyira drasztikusan az órajeleiket, mint a Haswell-nél.
M.2 SSD sem drágább már annyival, ahogy az ezzel kompatibilis lapok sem, pl. Giga H110N, MSI H110I Pro, stb. -
válasz
tomi5244 #36111 üzenetére
Szia!
Szerintem azt a felbontást egy belépő VGA is megoldja, pl. a most beharangozott Polaris 12 alapú kártyák is teljesen megfelelőek lehetnek, ha nincsenek különösebb igényeid.
Népszerű ház, sokan használnak ilyet a topiklakók közül - nem véletlenül.
Viszont ami a tápot illeti: többen is SFX méretűt pakoltak ebbe a kuckóba, a jobb helykihasználás miatt. Én a Zalman modelljeit ajánlanám, azokhoz adnak átalakítót; a VGA-tól függően 350W-os, vagy 450W-os teljesítménnyel (a nagyobbik változatokon van külön 6pin-es PCIE csati).
(#36112) kisza25
Ejj, de egy srófra jár az agyunk! -
Szerintem biztosan viszi, mivel a specifikációknál ezt írja:
Wireless LAN
- Supports IEEE 802.11a/b/g/n/ac
- Supports Dual-Band (2.4/5 GHz)
- Supports high speed wireless connections up to 433Mbps
- Supports Bluetooth 4.0 / 3.0 + High speed class IIManual-ban meg ez áll:
WiFi-802.11ac + BT Module
This motherboard comes with an exclusive WiFi 802.11 a/b/g/n/ac + BT v4.0
module that offers support for WiFi 802.11 a/b/g/n/ac connectivity standards and
Bluetooth v4.0. WiFi + BT module is an easy-to-use wireless local area network
(WLAN) adapter to support WiFi + BT. Bluetooth v4.0 standard features Smart
Ready technology that adds a whole new class of functionality into the mobile
devices. BT 4.0 also includes Low Energy Technology and ensures extraordinary
low power consumption for PCs.
* The transmission speed may vary according to the environment.
ASRock WiFi 2.4/5 GHz AntennasSzóval szerintem ne parázz emiatt.
(#36103) A Zéé
Hja, anno én is bizonytalan voltam ebben... -
Inkább a Zalman 350W-osát venném, ahhoz adnak átalakítót (utólag elég nehéz, és költséges hozzájutni) - Logout cikk.
ASRock H110M-ITX/ac, egyéb lapokon gyárilag van Wifi kártya + 1-2 antenna.
-
válasz
drmazsi #36079 üzenetére
Ha Intel, akkor ASRock J3160B-ITX.
Ha AMD, akkor ASRock AM1B-ITX + Athlon 5370 + Arctic Alpine M1 Active, vagy Passive. Bár AM1-nél W10 alatt vannak problémák, néhányan memóriaszivárgást emlegetnek... utána kell olvasni.Tápból egy picopsu-t pakolnék bele, ha ragaszkodsz a passzív üzemhez; én nem nagyon bízom ezekben a lapra integrált tápmegoldásokban.
-
válasz
Mercutio_ #36052 üzenetére
Nem, RX460 lesz.
(#36053) Csokilama
Nem vagyok olyan elvetemült, mint Te, hogy Metis-be delidelt, húzott i7-et rakjak!
Láttad egyáltalán a konfigomat?A T-s procira minek toronyhűtő? A Silvretta legalább a VRM-nek is ad kis huzatot.
Egy max. 150W-ot kajáló konfignak minek ennyi házventi?
Alulra 140mm-es? Hova mennek a HDD-k?
Hátulra 140mm-es? Hogy fér el az ott, a 120mm-es helyén? -
No, elhatároztam magam egy Metis vásárlására, de az új Plus változat helyett inkább a sima ablakos változatot venném, aztán moddol(tat)nám a cikkben leírtakhoz hasonlóan (meg ahogyan már szajkózom egy ideje, hogyan lenne ideális a hűtése...). Így szvsz jobban átfújja a venti a házat, míg a Plus esetében csak a VGA jut némi plusz lélegzethez... és ahogy elnézem, utóbbira még ventit sem lehet erősíteni.
Problem?Szerk.: ja, és jön hozzá egy Alpenföhn Silvretta is.
-
válasz
AxBattler #35923 üzenetére
Hmm. A mostani példányokban elméletileg egy EarthWatts 380D Green táp kapott helyet, ami egész jó értékelést kapott. Persze csak 80mm-es a ventilátora...
Nem is rossz 26k-ért, házzal együtt.Tetszik, hogy át lehet látni a tápon, a rácsozaton keresztül:
-
válasz
imibogyo #35921 üzenetére
Igen, anno az ITX korszakom előtt én is sokat nézegettem ezt a házat.
Már 26k-ért beszerezhető, USB3.0-val, 380W-os táppal... aztán indulhat a modding:
- oldallapra ablak + a ház belsejét fehérre lefesteni;
- LED égősort bele;
- alaplapi tálcát, és a felső részt több helyütt kivágni kábeleknek;
- alját kivágni, porszűrősítve, hogy a VGA onnan is szívhasson levegőt.
Mondjuk a 9cm-es tápventi miatt kicsit szívnám a fogam, de állítólag elég csendes, és amúgy is max. 160W-ot kajálna a rendszer.(#35922) Mercutio_
Sajnos a pocsék szellőzés, és az egyedi tápegység kinyírta nálam ezt a házat. -
Jah, megvan.
(#35915) >Deego..
Egy alap minőség azért biztos megvan.
Jónak tűnik a Chieftec, és nem is túl nagy. Majdnem mint egy Antec NSK 3480.Még ez baromi jó: Cooltek K2 3.0 - teljesen retró, '90-es évekbeli fíling, zongoralakk festéssel, fényes műanyag előlappal, viszont modern, masszív, átgondolt belsővel. Ha megint rendes ATX gépet építenék magamnak, tuti ilyet vennék hozzá:
- USB3, eSATA az előleapon + rejtett DVD ajtó;
- gumis, de fém HDD tálcák;
- alsó táp, levehető prszűrővel, előtte alsó ventilátor;
- 5.7kg acél.
- tetejére kell vágni egy 120/140mm-es ventirácsot, esetleg oldalára egy ablakot (azt is szigorúan ventilátorhellyel!), és máris kész a retró gép! -
... nekem még szerencsére olyan van.
Az pontosan melyik típus? Nem találom...
Ilyen X2 i5-öt is elfogadnék, fekete, v. ezüst színben, normálisabb előlappal. Jók a méretei, és nem is drága. -
+ kisza
Kicsit túlpörgetitek, az eredeti elvárás ez volt:
"A cél az lenne, hogy egy kicsi ITX házba beletenni olyan hardvert, amin tudok Blizzard játékokat maxon FullHD-ben játszani élvezhető minőségben (jelenleg ezt egy i7 4720HQ + GTX980m 4GB hozza majdnem tökéletesen), miközben nem főzi le a gép a kávét, és nem érzem úgy magam, mintha egy 747es Boeing szolgáltatná a menetzajt."Nehogymár' ezt ne lehessen 200k-ból kihozni!
-
Multimédiás célra, ésszerű kereteken belül az alábbiak közül venném az egyiket (+ egy i3-at):
ASUS B150I PRO GAMING/AURA
ASUS B150I PRO GAMING/WIFI/AURA
GIGABYTE GA-B150N Phoenix-WIFIHa meg nagyon kényes vagy a hangra, akkor inkább egy külön hangkártya, vagy egy olcsóbb lap + külső DAC kombó kellene.
-
-
Gondolkodtam ezen az új Metis Plus-on, és szerintem jobb a kolléga megoldása: utóbbira lehet ventilátort is szerelni, és a légáram olyan, hogy átfújja az egész házat.
Kár, hogy eltűnt a boltokból az ablakos, ezüst színű modell, most lehet hogy rendelném... bár nekem talán elég lenne egy 120mm-es ventivel a tetején, nem kellene 140-es. Ezüst porszűrő viszont mindenképpen.(#35851) tailor74
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby rádiós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Eladó nem szép állapotban levő Apple iPhone 12 128GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest