- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 4 – Zöldséges ragu, ami sokféleképpen elkészíthető
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tippm86
tag
Álló helyzetben alap terhelésen 1 fokkal 30 perces stressz teszt alatt 2-3 fokkal volt jobb mint a fekvő állapotban. Ez minimális, viszont a teszt után a fekvő helyzetben körben meleg volt a ház, viszont álló helyzetben csak a teteje és a hátulja volt meleg és kézzel érezhető volt hogy a tetején jött a meleg levegő.
Ha találok 2db normális 5cm-es ventilátort a ház tetejére hogy kiszívja a meleg levegő az biztos sokat javítana. -
tippm86
tag
Nem. 3200G max fogyasztásra ír 52W-ot az aida64, a gtx 1050ti tápcsatlakozó nélküli kártyám max 75W-ot evett. Ez kapásból 127W és ezeken kívül a többi (m.2 ssd,2,5 hdd...) 20W-ból simán kijön. Számolunk kb. 150W össz fogyasztást akkor is el kell mennie egy 250W-os táppal simán.
-
tippm86
tag
-
tippm86
tag
A Johnsbo halkabb mint a gyári.
Nekem mindig ilyen lapos hűtőim voltak, egyszer építettem egy egyedi házat és kipróbáltam fektetve és állítva is és állítva mint ahogy a képen van pár fokkal alacsonyabb hőfok volt.
Szerintem azért mert ha fektetve vannak ezek a hűtők akkor oldalt nyomja ki a meleg levegőt és annak egy részét vissza szívja.Ez egy pico táp és az alaplap csatlakozójába van beledugva. Nem vettem észre hogy melegedne, a külső adapter is csak langyos.
-
tippm86
tag
válasz
hegegabi80 #55256 üzenetére
Igen az. Én meg vagyok elégedve vele, valaki írta hogy hangos a gyári venti, én elég távol ülök a géptől így nem hallani a hangját.
Van 12cm-es slim ventim lehet megnézem hogy belemegy a házba, meg majd csinálok valami kábel rendezést, mert amikor összeraktam akkor csak gyorsan beletettem mindent .. -
tippm86
tag
válasz
AxBattler #55254 üzenetére
Köszönöm! Csak a méret miatt tettem az Xbox mellé.
Igen az alsó rácsra csavaroztam a hdd-t, de kétoldalas ragasztóval az oldalsó panelre elfér mégegy hdd.
3200G és egy Akyga Ak-CA-38 pico +120 W-os led táp.
Késöbb tervbe van egy 5600G csere, de ez még bőven elég nekem. -
tippm86
tag
De ha az akksit leveszi a töltőről akkor az rövid időn belül visszaáll a 12v körüli értékre, csak nem szabad rákötni..
A kollégámnak van egy hétvégi háza és az 12V-ra van megcsinálva. Akksiról megy a tv (12V-os) a világítás minden... csak direktben rá van kötve minden fogyasztó az akksira... -
tippm86
tag
válasz
#16939776 #53260 üzenetére
Ugyan azokat az értékeket mértem ott is.
Az Xbox tápból (220W) jön ki 4 vezeték, 2 vastag (12v + és - ), és 2 vékony (5V).
Gyakorlatilag csináltam egy Y alakú vezetékköteget , egyik ágán a procihoz megy 4 szál, a másik ágán van a pico apa csatlakozója és a két vákony szál amit egy kapcsolóval ha rövidre zársz akkor kapcsol be a táp. -
-
tippm86
tag
válasz
PROTRON #53214 üzenetére
Ha rádugod a 19V-os adapterre akkor azonnal kuka lesz a pico... Ennek 12V a bemeneti feszültsége!
A tégla nem szabályoz le... A feszültség állandó lesz (19V), amire te gondolsz az az áramerősség (A), abból viszont csak annyit ad le mint amire a fogyasztónak szüksége van. -
tippm86
tag
válasz
hszilard666 #52780 üzenetére
-
tippm86
tag
Én múlthéten vettem itthon egy Akyga 120W-on PicoPSU-t postával 9000Ft-ért és egy Xbox One utángyártott 220W-os adaptert postával 10000Ft-ért, de itt linkeltek nekem 120W-os adaptert 6000Ft-ért.
Szerintem nem mindegy hogy 19000Ft, 15000Ft vagy 26-27000Ft.Ui: Most nézem, hogy már 9200Ft a Pico az Aqua-nál amit 7400Ft-ért vettem. Ezek szerint nem csak a videokártyák drágulnak...
-
tippm86
tag
válasz
PROTRON #51262 üzenetére
Létezi ilyen amit akarsz, pl az Asus Rog G20 széria:
Ha megnézed még a bemeneti csatlakozók se egyformák, a kisebb a procit a nagyobb a videokártyát táplálja.Azt viszont nem tudom hogy mindegyik 12V-s.
Én is sokáig vadásztam a Dell 220w-os tápjára, de nálunk nem tudtam beszerezni, de találtam egy ilyet:
Ez egy Xbox One utángyártott táp, 12V 220W , most ilyet használok, viszont van benne egy venti ami kicsit hangos, de azt tervezem hogy szétszedem és teszek bele egy ellenállást hogy lassabban menjen. -
tippm86
tag
válasz
Fred23 #51232 üzenetére
Te tudod... szerencse vagy tényleg bír ennyit. Erről az jut eszembe amikor még autószervizben dolgoztam, hogy gazdag apuci gyereke próbálja megmagyarázni, hogy nem azért gyulladt ki az egy éves autója,mert 55W-os izzó helyett betett 100W-os izzókat mert jobban lát vele sötétben és különben is már két hete betette őket...
-
tippm86
tag
válasz
hoffman_ #51226 üzenetére
Igen 3200G-m van, teljesen gyári beállításon van minden. Amiben viszont csalódtam az az Akyga Pico, teljesen más értékek vannak a csomagoláson mint a gyári oldalán. Az oldalon 12V 10A van megadva a 12V-s ágának, ezzel szemben a csomagoláson 12V 7A max 86W, ezért kikerültek a Pico-t és direktben kapja a proci az áramot a tápról.
-
tippm86
tag
Ma voltam bent egy villamossági boltban, lett volna náluk is egy 100w-os adapter, csak gyorsan lebeszéltek róla. Elmondtam az eladónak,hogy mire szeretném használni és hogy kb 100w-os terhelésem lenne. Ekkor felhívta a figyelmem,hogy a feltüntetett érték csak névleges és terheléssel max 80%-ig lehet folyamatosan terhelni ezeket. Azt javasolta hogy próbáljak 150w-ost keresni,de ők 100w-osnál nagyobbat nem tudnak adni.
-
tippm86
tag
Csak az a baj,hogy a legtöbb adapter 19V-os.
Eddig amit találtam 12V-os tápot az 72W-os. (12V/6A) -
tippm86
tag
válasz
tippm86 #51013 üzenetére
Bocs, rosszul emlékeztem.
InWin Chopin GPU 1050 ti Mod:Hardware:
[CPU]: Intel i5 – 8400
[GPU]: Zotac GeoForce GTX 1050 Ti Low Pofile
[MOBO]: Asus Strix Z370-I
[RAM]: G.Skill TridentZ RGB 2×8 16GB - 3000
[NVMe]: Samsung 970 Evo 250GB
[SSD NVMe]: Samsung 860 Evo 1TB
[PSU]: HDPLEX 160W DC-ATX
[CASE]: InWin Chopin
[COOLER]: Noctua NH-L9i
Other:
[GPU FANS]: NF-A4x10 FLX x3
[CASE FAN]: NF-A4x10 FLX
[PSU FAN]: SoundOriginal Blower Fan
[RISER]: Fractal Design Flex VRC-25 PCIE x16 -
tippm86
tag
válasz
gordonfreemN #50933 üzenetére
Szia!
Én eddig a legkisebb házat amiben low profile 1050ti volt az ez:
[link]
Elméletileg tápnak csak egy picoPSU-160-XT van megadva. -
tippm86
tag
válasz
Mclovin #48867 üzenetére
Ez a táblázat nem jelent semmit, nekem egy Asrock A320M-HDV R4.0 alaplapom van egy 3200G-s procival simán megy, pedig előtte azt mondták nem lesz jó vele. Azóta ami megjelent minden proci jó bele, csak bios-t kell frissíteni:
Van amikor még a legújabb bios se kell:
Az általad linkelt táblázat szerint az A320-as lapok nem tudják a 3000 szériát, de ha megnézed az alaplap CPU support listáját benne van pl az R3 3300X vagy az R9 3950X....
Akkor hogy is van ez? Pedig csak egy olcsó A320-as lap...
A gyártok megoldják... -
tippm86
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni, tanácstalan vagyok procihűtő és táp terén.
Építek egy egyedi házat, persze minél kisebbet.A konfig:
Asrock FM2A68M-DG3+
Athlon x4 845 (65W)
HyperX 2x4 GB DDR3
Gigabyte 1050 Ti D5 (75W)
Seagate 500GB laptop sshdEddig amiket néztem hűtő terén az ID-COOLING IS-50, tápnál méret szerint a flex atx vagy a tfx méret kellene.
-
tippm86
tag
De úgy látom másnak se adja el mert sorban állnak érte.
-
tippm86
tag
válasz
cinemazealot #41722 üzenetére
Nem vág földhöz az az 1750ft, az nagyobb baj hogy csak ezért adtam el az alaplapom és a procim hogy ITX gépet
építsek... -
tippm86
tag
válasz
#16939776 #41718 üzenetére
Bocs hogy eddig nem válaszoltam, de most nincs gépem telon meg napközben nem tudok netezni.
A tulaj szerint jó a lap, de megegyeztünk hogy visszaküldöm a lapot akkor visszaküldi a pénzem.
A lapot már reggel feladtam postán.Megmutattam egy számítógépesnek és Ő is azt mondta hogy biztos hogy megmelegedett a lap.
Ilyenkor ki fizeti a visszaküldés árát?
-
tippm86
tag
Sziasztok!
Szeretném kikérni a véleményeteket. Vettem pénteken egy itx alaplapot, de processzor hiányában még nem tudtam kipróbálni. Ma szerettem volna beépíteni a házba, amikor tüzetesen átnéztem az alaplapot 2 dolog tünt fel:
Szerintetek jó az alaplap?
Nem szeretném a többi alkatrész épségét megkockáztatni.Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv: Márk
-
tippm86
tag
válasz
cinemazealot #41162 üzenetére
Közben keresgéltem: 3,5 HDD: 3,7 W 2,5 HDD: 0,55 W
-
tippm86
tag
válasz
picur10 #41159 üzenetére
Köszönöm Mindenkinek a választ!
Pont a Te hírdetésed miatt kaptam kedvet egy kisebb gép építéséhez.
Az a baj, hogy fm2+ foglalatra már csak az x4 845 (65W) van, de szerintem az gyengébb mint az enyém.
Lehet, hogy váltok egy olcsó Itx Intel vonalra, csak nem tudom milyen foglalatra érdemes.
Új hozzászólás Aktív témák
- XPEnology
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kuponkunyeráló
- Formula-1
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Borderlands 4
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bontatlan egérpad Razer Sphex V3 (RZ02-03820100-R3M1
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman ZM-T7 Corsair 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest