- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sirandrish: Dohányzás Vége(!?)
- lovag05: Híradó
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 ajánlható?- Puskill PSK-D5M6400BH-16G
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001 #60475 üzenetére
Akkor még nem voltak megszűnve, mikor eladtam.
Hivatalos úton 3db jött a hazánkba, azért tudtam szerezni, mert ismertem a boltost és előre szóltam neki, hogy kéne.Egyébként ritka egy szutyok hűtő volt. A lemezek semmilyen felületkezelést nem kaptak, ha kesztyű nélkül megfogtad, azonnal odaoxidált az ujjlenyomatod mintája. A lemezek olyan véknyak voltak, hogy simán a hűtőt tartva belevágtak az ujjaidba. A TRUE Copper sokkal minőségibb volt.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001 #60466 üzenetére
Az is, meg TRUE Copper is. Az évek során volt nálam úgy fél tucat cucc, amit tényleg sajnálok, hogy továbbadtam. TRUE Copper-ből 3000 db készült, Ninja CU-ból 1000 db van az egész világon. DFI LanParty UT X48-T3RS a másik, amit nem keleltt volna. Egyetlen lap volt gyári Thermalright hűtéssel.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
viperabácsi #60418 üzenetére
Konkrétan arra szvsz sehogy.
Legutóbbi csörtém alkalmából a LianLi support közölte, hogy nem lehet vásárolni pótalkatrészeket, csak az opciós darabokat, amik az oldalon is fent vannak.
Amúgy meg lehet, hogy itt aprón is találsz szakit, aki csinál neked. -
TESCO-Zsömle
titán
No, ez a projekt is szárba szökken végre:
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
hoffman_ #60344 üzenetére
Nézd, ami engem illet a Chopin kb azt tudja, mint bármelyik Minisforum barebone. Ha tényleg a mobilitás az első, akkor még kevesebbet is, mert a szub-itx alaplapokkal a minis még kisebb is tud lenni, akár brick-el együtt is.
Az, hogy a brick lenne a hordozhatóság legnagyobb ellensége egy kijelző nélküli gépnél megintcsak erőltetettnek éreztem, de ennek hangot is adtam.
Nyilván ez a méret eleve egy leírhatatlanul kompromisszumos játék, szóval nincs túl nagy mozgástér, sok az átfedés.
És van rá esély, hogy egy ilyen csodát veszek Faternak következő gépnek, bár eredendően vmi integrált APU-s holmin gondolkodtunk a méret és a GPU miatt. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
hoffman_ #60341 üzenetére
Várjad.
sz: Árát nem vágtam, annyiért tényleg bestbuy, de az ugye se a képekből, se a gyártóból nem derül ki. InWin szereti a jobb cuccait csillagászati áron adni. (Signature series)
Nekem nem oszt, nem szoroz a külső táp, a hordozhatóság meg... Amihez külön kell vinni a monitort, az nem lehet hordozható.
sz2: Nem tudom az miért butaság ,hogy én nem jöttem rá, miért akarja ezt mindenki. Szerintem semmi olyat nem állítottam, ami ne lenne igaz. Feltételeztem. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
HUN_Sector #60335 üzenetére
Sosem hallottam róla, így gyorsan rálestem, de leírás alapján én nem jöttem rá, miért is akarja mindenbki megszerezni Chopin-t. Látsztólag full generic miniPC, amibe beletették a power brick-et.
InWin design, felteszem limitált számban legyártva 100k feletti árazással. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
viperabácsi #60323 üzenetére
De jó lett volna ezt látni, mikor én vettem a H2O-t...
-
-
TESCO-Zsömle
titán
Kivettem a tápot. Méricskélni nem tudok, de "megpatkolva" kapcsol a relé, felpörög a venti... Itt leírtak alapján megpróbálom visszatenni és ráindítani. Az a baj, ezen a lapon egy szem led nincs, nem tudom mi baja.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Crabface #60007 üzenetére
Nem indul be.
Reggel bekapcsoltam, kimentem mosdóba, mire visszajöttem már nem ment. Nem voltam ott, nem tudom, hogy amúgy elindult-e, nem hallottam, hogy miként leheli ki a lelkét, csak azt hallottam, hogy felpörög minden a POST alatt.
Legjobb eshetőség, hogy a táp döglött meg, aztán jön az alaplap, amire a pwr_bomb van dugva. -
TESCO-Zsömle
titán
Éééés... Megdöglött a gép.
Esti program: hibakeresés. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
rxmiss #59639 üzenetére
Én az ilyen jellegű kihívásokat "szoktam" volt épített vízzel megoldani. Nyilván ebben a méretben nem erősebb egy jobb léghűtőnél, de ha csak annyit érsz el, hogy ez befér és működik, akkor már előrébb vagy. Kérdés, hogy anyagilag belefér-e, mert még olcsó cuccokkal dolgozva is költeni kell ha nem hömbölög otthon eleve egy kazal vizes cucc.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
TESCO-Zsömle
titán
-
TESCO-Zsömle
titán
Összeraktam, a tetején a tartólapot lelazítottam és hagytam, hogy a csövek úgy álljanak, ahogy kényelmes, így első körben ez az eredmény:
Nehezemre esik eldönteni, hogy a radiátor a kevés, vagy az azon átáramló levegő. (De hajlok rá, hogy az utóbbi) Mindenesetre érdekes volt. Star Citizen alatt mikor a GPU kifeküdt, CPU valahol 30-50% közt mocorgott, de a VGA miatt a radiátor melegebb volt, mint amikor a Cynebench csak a procit terhelte 100%-ra.
Ez valamilyen szinten érthető is és talán engem igazol, mikor eredetileg felülről befele fújó ventikkel képzeltem el ezt a build-et.
Nem tudom, hogy belülről kifele radiátoron keresztül meg tudok--e annyi levegőt mozgatni, hogy versenyre kelljek a VGA-val. Szerintem nem... -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
HUN_Sector #59341 üzenetére
Nekem az INWin designer házakkal mindig az volt a bajom, hogy a fenenagy letisztultság közepette nem tudták megoldani ,hogy ne legyen az üveglapon 4 kibaxott thumbscrew...
Tették ezt 100-200k-ért, miközben a Fractal meg 50k-ért sima volt...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mpierre #59326 üzenetére
+#59325 mpierre: Máriakenyér...
Bitspower 6mm-el rövidebb, mint az AIO. Azt említettem, hogy egy kiárusításból van itthon tonnányi 10/8-as és 8/6-os kompresszios fitting?
Ha már helyszűke meg spórolás. Csak normális csövet nem kapni hozzá.
ÁÁÁÁáááá! Távozz Sátán!
sz: Komolyan mondom b+ custom vízzel fele szopás nem lett volna. Custom vízzel bekúrok 2 90°-os rota csatit a radiba és a ventik alatt elkúsznak a csövek. -
TESCO-Zsömle
titán
No para, én se így terveztem, csak egyik cumicecid jött a másik után. Nyilván részben önhibából, jobban megnézhettem volna bizonyos dolgokat, de pl az, hogy a gyártó szerint M3-as menetek #6/32-edesek, azt nem lehetett előre tudni.
Van, amivel akkor szembesül az ember, mikor csinálná és nem megy.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mpierre #59320 üzenetére
Vagy még akkor se.
Amit linkeltél cuccokat jó, de...
-EK nem fér be. (és drága)
-Modultra nagyon faxa, de hiába írják, hogy 40$ az EU/UK posta, kis hazánba 80$+ elkérnek a szállításért egy 99$-os félblokkra. (Egyébként ez lenne a tökéletes)
-Prototypre-ot le kell gyárttatni és kell hozzá egy EK blokk -> drága.
-Byksky-n, Barrow-n nem igazodtam ki. Sokadik alkalommal se töltötte be a műszaki rajzokat, de mivel mindben van tartály is, szerintem azok se férnének be.Sima szivatyú meg önmagában szintén lövésem nincs hova menne be, max DC-LT vagy valami hasonló 3-4mm-en pisilő.
-
TESCO-Zsömle
titán
Nemár... Innen van a ház, ti ajánlottátok: LiLi A4-H2O. Talán még arról is itt beszéltünk, hogy egy dög nagy épített vizet bontottam szét, ami 2017 óta szolgált, ezért kb csak radi és blokk kéne, hogy épített víz legyen a kis gépben is.
Nem sértésnek vagy kioktatásnak szántam amit írtam, tényleg azt hittem keversz valakivel a radiátor miatt.
#59316AxBattler: Én már arra lennék kíváncsi, hogy milyen használni a gépet. -
TESCO-Zsömle
titán
Szerintem keversz valakivel, a radiátor szó szerint a ház legtetejében van a csövezés pedig oldalt jön ki és felfele áll, hogy a bubik jófele menjenek. Ettől függetlenül technikailag meg lehet oldani, amit írsz, mert a blokk négyzet alapú, a keret pedig ket darabból pattan rá, csak akkor a csövek takarják az amúgy se kicsit elcseszett rögzítés csavarjait. 10+ éve van kisebb-nagyobb megszakítással vízhűtésem, ismerem ezeket a dolgokat.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mpierre #59296 üzenetére
Nézd a jó oldalát, a 7950-et már nem kell 60°C alatt tartani, és ahogy megy fel a levegő-víz dT úgy nő a hőleadás. 30/60-as dT mellett a 240/30-as radi annyi hőt ad le, mint 30/40-es mellett egy 360/60-as. Nyilván többszörösen kompromisszumos a helyzet, már csak a VGA-ról leszívott 70°C-os levegő miatt is, de pont ezért akartam eredetileg nem ilyen házat.
Az eredeti cél az volt, hogy a 280-as! AIO és a VGA-is friss levegőt tudjon szívni.
#59287AxBattler: Már csilingeltek is, hogy megérkezett a ház előtti AlzaBox-ba a 8g-os Arctic MX-6. Mert hogy -meglepetés- az összes (jó) paszta elfogyott. Ha csak nem akarok Conductonaut-tal rizikózni... Meg van még vagy 30g beszáradt silmore.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mpierre #59280 üzenetére
El tudnám, de mire mennék vele? Az kívülről nem látszik, hogy csurdogál-e benne a lötyi.
#59281 FireKeeper: Nemigen van más lehetőség. Így fér el. Ma megpróbálom úgy, hogy a radiátort nem rakom a helyére, hagyom fölfele "kitüremkedni", hogy ne törjenek a csövek. Ha lejutok windows-ig és rendbe tette driver-fronton a dolgait, akkor majd lefogom a csöveket, hogy lássam mi a helyzet.
De ha ez így nem okés, akkor csak a csere marad és nem tudom, hogy mire is kéne... Galahad talán beférne, de ugye a korábban emlegetett "minden is befér, csak nem egyszerre" effektus itt is befigyelhet. Vagy meg kell nézni, hogy tudnék custom vizet betolni, de ahhoz meg egyrészt blokk kell, másrészt meg kizárt, hogy értelmes méretű szivattyú beférjen bárhova is + a szivattyúk általában nem szeretik a 60°C-nál melegebb közeget.
-
TESCO-Zsömle
titán
Külsérelmi nyomok nincsenek, mikor a gép nem volt hajlandó indulni, visszatettem az SSD-t és a VGA-t a régibe, most is arról írok. Kíváncsiság okán szedtem most szét a cuccot és ellenben a proci installálásával, most nem csak felemeltem a hűtőt, hanem ki is fordítottam, hogy a pasztát ellenőrizzam/letakarítsam.
Mentségemre szóljon, hogy a tűtés ~ egy héttel azelőtt lett felszerelve a lapra, mielőtt a proci belekerült volna. Addig nem láttam értelmét leszedni a védőfóliát míg a socket-védőkupakra volt fogatva. Az ominózus hét alatt egyik cumicecid jött a másik után, ki is ment a fejemből, a proci berakásakor pedig csak kicsit feljebb lett emelve a hűtő, nem lett meg is fordítva, így nem láthattam, hogy még rajta van...
#59276HUN_Sector: 23 év alatt nekem ez az első.
sz: Ettől függetlenül még lehet a megtörés is probléma:
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mpierre #59270 üzenetére
Abban bízom, hogy az AIO nem indult el. Sajna azt nem tudom mondani, hogy maga a szivattyú ment-e, mert mikor a proci megütötte a kellő hőfokot, minden 100%-ra pörgöt. Az a kis pöcsköszörű is, ami 12.000-et forog percenként. Na ,amellett nemigen hallottam semmit... A ventik boztos forogtak, emrt éreztem némi légáramlatot a radi felett.
Még arra tudok gondolni, hogy a lefogato-rendszerrel van vmi gebasz. Eléggé elcseszett egy leszorítója van ennek az Alphjacool AIO-nak.
sz: Hogyazajóku####################....
Kukucs...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mpierre #59239 üzenetére
Ma összeraktam. Ment is... Úgy 2 percig... Aztán nem volt hajlandó elindulni többet. Amperszag nem volt, táp védelme nem oldott, de az AIO lefogatólapját nem lehetett megérinteni, olyan meleg lett, úgyhogy lehet most szállt a másvilágra a 7950X3D...
Holnap boncolás, ha kihűlt...
Még az jutott most eszembe, hogy ha megtört az AIO csöve és amiatt nincs áramlás, akkor azon semmi nem fog segíteni, mert másképp nem fér be. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
PR0JECTNR56 #59254 üzenetére
AM5 procikkal ez nem gond, csak le kell kapni a kupakot és megvan az a 3mm.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
gianni85 #59223 üzenetére
Ki fog derülni. Define XL-ben is csak akkor volt halk a gép, amikor nem csinált semmit, mert ha terhelve volt, akkor a proci (5900X) felment 80-85°C-ra és ott már pörgetett mindent, amit csak tudott. Ez meg akkor menni se fog, mikor nem csinál semmit, mert netezni/filmezni/minden másra lesz egy ATX midi gép 65°C procival, passzív VGA-val 24/7 üzemre. Nálam ennek az volt a lényege, hogy be se kelljen kapcsolni a magas fogyasztású cuccokat, ha épp nem játszok.
Később ebből az ATX-ből lehet még egy itt is látott 8 rack-es Jonsbo ITX-nas, de az még odébb van. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mpierre #59216 üzenetére
Nem, az ezüst az gyárilag olyan MDPC kábel, nincs rajta harisnya, a 24-es tápcsati meg a gyári tápkábel, ami centire akkora, mint amekkora kell, ellenben vékonyabb kábelei vannak.
Ha valami útba lesz a VGA-nak, az az AIO csatlakozása, ami miatt a tápot is le kellett ereszteni. Úgy egyébként magát a csövet fel fogom kötegelővel húzni a felső lemezhez.
Igen, az a 8pEPS, ami a VGA "mögött/felett" a riser-nél fog elmenni.
PTSD esélyes, ja. Amit itt laychi-nak is írtak: Minden is belefér, csak épp nem egyszerre. De ez persze a kompatibilitás oldalon nem minden esetben van feltüntetve. SSUPD mondjuk elég durván tolta a Meshroom-mal, de az ugye egy 15 literes full ATX kompatibilis ház. Na ott aztán kell számolgatni...
Mini cuccoknak ez az ára. Bár ha azt vesszük, hogy mekkora nyák-ja van némelyik 400-500W-os Founder kártyának, egy jó blokkal simán ott vagy mini méretben, csak aztán csatolhatsz rá egy MO-RA kaliberű külső hőleadót...
Nekem is lóg a levegőbe, hogy mi lesz. Az egy dolog, hogy fizikálisan sikerül összerakni, de hogy lesz-e a procinak hűtése úgy, hogy a ventik felfele hajtják a VGA melegét a radiátorra az egyáltalán nem biztos ráadásul az AM4 kompatibilitás miatt az IHS garantáltan +20°C hőlépcső a procinak, ami ugye azt jelenti, hogy ha amúgy a hűtés 70°C-ra tudna hűteni, akkor alatta a DIE az 90°C lesz. -
TESCO-Zsömle
titán
No, akkor helyzetjelentés: VGA és SSD kivételével minden bent. Riser távtartókat még vágni kell. Ez szvsz holnap meg is lehet, aztán imádkozás, hogy a "tarzan erős, csinál másik lyuk" nem vágott-e haza valamit. Nem lehet kesztyűs kézzel bánni vele. Annyi relatíve merev sz*rt kell ide-oda feszegetni, mire
a helyéreoda megy, ahol talán elfér, hogy kegyetlen. De ez ilyen. Dupla kábeleket sikerült kicsit rövidebbre vágni, így elég hülyén néznek ki a VGA-tápok, de remélhetőleg elér ahova kell.Pékek:
-
TESCO-Zsömle
titán
Épp ezt mondom. Benne. A Datasheet szerint: M3x0,5 a menet. Az itthon levő 3 másik Alphacool radiátoron is.
A a valóságban viszont UNC #6/32"-os.
Szerencsével határos módon sikerült a dolgot egy huszárvágással megoldani. Az anno kapott/lejmolt 6 kiló PC-csavar közt találtam (nagyon kevés) olyat, aminek épp elég hosszú volt a szára, hogy egyetlen rögzítőfülön még 1-2mm-t átlógjon, de elég kicsi a feje, hogy a két fül közt elforduljon. Ugye 15mm-es slim ventinél az nem olyan egyszerű...
-
TESCO-Zsömle
titán
Én komolyan mondom, hogy ilyen nincs... Vettem rövidebb csavarokat a radiátorhoz, hogy a slim ventiket fel tudjam fogatni. A gyári Datasheet szerint M3-as csavarok kellenek. Az összes többi (mind Alphacool) radiátoromba is M3-as csavarok kellenek. A valóságban viszont ezek átesnek a furatokon.
Ami nem esik át, az a szintén számítógépeknél alkalmazott, durvább menet. Telibever #6/32-es UNC.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mpierre #59143 üzenetére
Néztem én is, hogy táp alatt/felett nincs túl sok hely átvezetni a mindent is, de persze kábelem sincs sok, szóval... Meg hát ugye én nem vagyok hozzászokva, hogy vandálkodjak. Az AIO csöveinek beigazgatásához több erőt kellett alkalmazni, mint amennyit egyébként kényelmesnek éreztem volna. Mindenesetre most már így rakom össze, aztán meglátom, hogy leég lesz-e.
Az a faramuci az egészben, hogy épített vízre blokkon és radin kívül minden van. Minden. Tartály, cső, csatik, idomok. Ha a régi EK Supreme HF-re lehetne keretet szerkeszteni, még blokk is lenne. Mindenesetre most már összerakom így, aztán meglátom mi lesz. Az a baj, hogy nincs 38-as custom loop radiátor. A 30-as kevés, mert a legtöbbnek ugye 1cm még leugrik, ahogy a lamellák helyet hagynak a levegőnek, a 45 meg már sok, nincs 10mm-es venti, de ha lenne se zavarna sok levegőt. Szóval lehet még ebből építkezés...
Nem mész vele semmire. Threadripper blokk azért nagy, mert a proci is nagy. Ryzen 7000-nek két baja van és a nagyobb blokk egyiket sem oldja meg:
-A kompatibilitás miatt túl vastag az IHS. Der8auer tesztjei alapján sima 7900-nak 20°C-ot!! hoz a DirektDIE hűtés.
-Túl kis felület adja le a hűt. Ez a 7800-ast talán még jobban sújtja, mert ott csak 1CCD-re jut a hő zöme.
Szóval hajrá, de sokat ne várj a TR blokktól. TR-be 4db CCD van, azért kell a nagyobb terület. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mpierre #59132 üzenetére
Ilyenkor szokott lenni, hogy nagy nehezen összerakja az ember, elhárít minden fizikai akadály, aztán nem működik.
Van rá esély, mert az AIO alulról elég meleg levegőt fog kapni ha a 7900XTX rázendít... Eredetileg felülre akartam tenni a ventiket, hogy kívülről szívjanak és befele nyomják a levegőt, de ugye nem tudok még 1,5cm-t ejteni a tápon...
Lassan tényleg az lesz, hogy custom vízzel könnyebb lett volna... Radiátoron kívül szinte minden van itthon. Talán egy AM5 blokk kellett volna még a boldogsághoz, mert az ősöreg Supreme HF szerintem már out-of-date. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mpierre #59129 üzenetére
Mivel nem rejtegetek DDC-ket a táp alatt
, így valszeg el. Amúgy se lesz sokminden, ami elférjen, mert ugye méretre csinálom a kábeleket. Annyi hely meg van alatta, hogy csatiból kikanyarodjanak az AWG15-ösök. Összerakáskor elválik. Egyelőre még az ember nem küldte a csatikat, nem találtam itthon M3-as csaraokat és nem vágtam méretre a riser-nek szánt stadoff-ok "lábát".
Említettem már ,hogy egyedi kábeleket csinálok? Azok is csak levágva vannak, blankolás, krimpelés majd holnap, meló után, valami egyszerű stream mellett. -
TESCO-Zsömle
titán
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
mpierre #59112 üzenetére
Ezen nincs mit elrontani. Nem a kábelnek van útban a cső, hanem a tápnak. Ha megnézed a házat az alaplap felőli oldalon, a linkelt AIO csövei egy vonalba esnek a tápot tartó keret jobb szélső (elülső) rögzítőcsavarjaival. A másik bibi, hogy ennek a szemétnek a 25-ös ventik végéig ér a csatlakozás merev része és utána se lehet csak úgy "eltörni" a csövet. Azokon az AIO-kon, amiket beszerelve láttam, a csövek már oldalirányba jöttek a ventik mellől.
Hogy lehet rosszul bedugni egy 3-tüskés EU dugót, aminek két sarka le van csapva? És hogy múlik el belőle az L-alak?
-
TESCO-Zsömle
titán
No, hát én meg akkorát sz*p*k ezzel az ITX-szel, hogy még:
-A Riser nélküli Lilinek a hozzá kapott standoff nem jó a mellette levő lyukakba, ahova a risedr kérné őket. Durva vs finom menet. Áttúrtam acsavaros dobozt, találtam 5db finommenetes standoff csavart, de hosszú a száruk, holnap vágni kell belőle.
-Nem fér be az AIO-tól a táp... Vagy a táptól az AIO. És nem kicsit nem fér be, hanem nagyon. Eleve full előre van tolva a radi, mert a vastagabb kialakítás "hátul" ütközne a tápcsatival, de az ütközésen az se segítene, ha hátrébb menne, mert pont előrébb kéne mennie másfél centit.
-Túl?? hosszú a gyári riser kábel. Elvileg ki fogja bírni a VGA-t, de passzosabbra számítottam egy direkt ehhez a házhoz gyártott kábeltől.
-Meg még ami holnap előjön. Egyelőre a 2-es ponton nem látom a fényt az alagút végén... -
TESCO-Zsömle
titán
HUN_Sector: Én még mindig amondó vagyok, hogy találsz itt az aprón embert, aki vállal profi delid/relid műveletet. A te procid retúr postával 15k-ba megállna. Vagy ez, vagy garanciába cseréltetni.
A tény, hogy a hűtő maga hűvös, miközben a proci 100°C egyértelműen A hűtő és a szilícium közti hőátadásra utal, mint hiba. Ha te vallod, hogy ez nem a hűtő és nem is a kézi pasztázás hibája, akkor kizárólag az IHS marad és ami alatta van.
Már csak azért is durva a jelenség, emrt ez elvileg egy 65W-os processzor. Nekem is ilyesmi volt az R5 1700-as formájában és terhelés alatt 2-5°C volt a különbség a proci és a víz hőfoka közt. Ez lenne a normális nálad is. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
HUN_Sector #59095 üzenetére
A szilikon esetében mit értesz? A gyári fém kupak alatti részre gondolsz? Azzal sokat nem tudok csinálni.
Pont azt. A kupak és a szilikon közti pasztát. Delid és újrapasztáz. Ha nem te, akkor valaki más.* Intel-nél ez egy időben komoly para volt és ha ez a gond, azon az se segít, ha nitrogénnel locsolod napestig.
Esetleg megpróbálhatod garanciálisan cseréltetni, de azt is max akkor, ha frisstiben, vásárlás után jelzed a problémát és még akkor is elhajthatnak, hogy kipróbálták, náluk jó...
* - Anno én 3db Intel procit pasztáztattam újra. 4-5k volt darabja. Lehet még most is hirdet itt az ember aprón. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
HUN_Sector #59076 üzenetére
és #59088HUN_Sector: Ha a proci forró, de a hűtő nem, és vízhűtéssel is ugyanezt tapasztaltad, akkor a hiba a hűtő talpa és a szilikon közt keresendő! Mivel két hűtővel, eltérő felfogatással is ugyanaz a helyzet, vagy a pasztázás a bibi, vagy a kupak és a szilikon közti rész a gond.
Feltéve, hogy nem fogtál ki egy gyári hibás procit. -
TESCO-Zsömle
titán
No, ha minden jól megy, ma meghozza a posta a hűtést és a rizsát is, úgyhogy hétvégén szerelés/kábelezés.
-
TESCO-Zsömle
titán
Önmagában a drabális hűtők engem nem zavarnak, valamilyen szinten még meg is értem őket, hogy az SLI/CF halála után hasznosítani akarták a sima ATX szabvány adta 7 slot-nyi helyet, ráadásul ugye a 2-4 kártya ette 300-1200W-ra most egy kártya jut így a teljesítmény tartása végett elengedték a fogyasztást is. Mikor az EVGA bejelentette, hogy véga a VGA-ágazatnak, egy interjúban Kingpin nyilatkozta, hogy az egykori 4-kártyás rekordjait most kezdik csak megközelíten/-döntögetni.
Ami zavar, hogy a "kis" hűtők eltűntek. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001 #59016 üzenetére
Én így nézegetve azt nem értem, hogy ez miér lett szendvics? 18x26 centibe csont nélkül bele kéne férnie egy ITX deszkának kb akármekkora VGA-val is klasszikus elrendezésben.
#59017mpierre: Feliratkoztam a listára, meglátjuk mi lesz. Formd T1 is birizgálja a csőröm, de nyilván több ponton kompromisszum az a 10 liter. Szendvics, max 240 AIO, az is csak papírvékony ventikkel...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Crabface #59012 üzenetére
RX9900XTX-hez kéne, ha AMD tartja a jó szokását és a B650E lapba bele tudom pattintani a 9900X3D-t is...
Lényegéne ez az egy értelme van a B650Extreme chipnek, hogy ne kelljen lapot cserélned csak majd ha új foglalat jön.
sz: Ha anno nem fogok ki Alzán egy faxa akciót, akkor jelenleg egy X370-es lapban lenne az 5900X. Ami azt illeti, 2018.04.21-én vettem a jelenleg is használt X470-es lapot. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
coccolino #59006 üzenetére
Lásd:#59008
#59007HookR: Ezt jó tudni. Én csak árgép grafikonjából indulok ki, ahol 2020-ban volt utoljára két ár, azóta -gondolom- csak a Merlin tartja a webshopon, állítólag 4-7 nap a beszerzése, de az alapján, amit mondasz, ez kétséges...
#59008mpierre: Csak azokon megint csomó háj van fölöslegesen a design miatt, ami persze önmagában nem gond, csak ahogy látom mocsokmód terebélyes ez a piac is, annyira meg nem olcsóak, hogy 2-3 házat is berántsak. Elég, hogy itt pihen mellettem/mögöttam 3 generációnyi Fractal Define.
#59010Dapro: Úgy, hogy se a 3-as, se pedig a 4-es riser nem 5-ös.Egy ilyen kompakt házba meg -szvsz- kell a méretre gyártott/saját Riser, mert itt aztán nem teszed sehova a fölös kábeleket. A riser hajtogatása meg végképp olyasmi, amit házilag nem csinálnék, mert legjobb tudomásom szerint ezek meglehetősen érzékeny cuccok, ráadásul verziószámmal nő az érzékenység is. -tévedés joga fenntartva-
-
TESCO-Zsömle
titán
313 a mostani, de az már úgy nagyon passzos és nem is hagy túl sok lehetőséget a következő generációknak. A 9,5l viszont nice.
Csak hogy szerzek hozzá Riser-t...
#59003HUN_Sector: NRP200P batárnagy ITX-nek. Abban a méretben mATX-nek is bele kéne mennie. Cserébe nyilván könnyebb szerelni és több az opció is...
#59004mpierre: Ez a Dan C4 elsőre maga a tökély.Másodjára meg már 3 éve nem kapni...
A hagyományos nem gond, ahogy nézem pont annyi a PCIe 5.0-ás RISER a piacon, mint zsebembe a nyertes lorrószelvény. -
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok!
Keresek egy minél kisebb házat mITX alapra, SFX táppal, 280-as AIO-val és egy minimum 32x14x6cm-es VGA-val. Meghajtó csak NVMe van tervben.
A hűtés a legfontosabb, a kinézet másodlagos.
Előre is köszönöm! -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
HUN_Sector #49905 üzenetére
Jó, hát ha azt vesszük, a lap is ATX méretű...
...viszont nézheted azt is, hogy az egy asztal méretű asztal és van
hozzárajta egy semmi méretű számítógéped... -
TESCO-Zsömle
titán
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
hszilard666 #29951 üzenetére
Szerintem ő "igazi" NAS-re gondolt.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
shteer #29850 üzenetére
Ami nem 2 hatványa méretű az azért annyi, mert a rendszerint SandForce vezérlő plusz helyet tart fent tartaléknak. Ugyanez a vezérlő annak köszönheti kimagasló teljesítményét, hogy tömörítést alkalmaz, amitől nem tömöríthető állományok esetén meglehetősen belassul.
De lehet én tévedek...
-
TESCO-Zsömle
titán
Én 512GB-os M.2 PCIe SSD-vel gondoltam el az új gépet, azzal már meg merem kockáztatni, hogy sima vinyó nem kell a gépbe. Igaz, a 256-ossal is így voltam, míg ki nem jött a GTA5 és el nem einstandolt 70 gigát... Star Citizen-t várom, az meg úgy néz ki, hogy lesz 100 is, ha elkészül... Meg igazából teszteken nem tapasztaltam számottevő sebességnövekedést. ÚGyértem a mostani SSD-m még SATA2-es és a modern SATA3-asoknak van 1-2MP előnyük átlag használat alatt programok/játékok betöltésekor... Az nem ér meg tízezreket...
Meglátjuk, jelenleg nem tudom, hogy ATX vagy ITX lesz a vége. Mindkettő mellett és ellen is szólnak érvek.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
shteer #29747 üzenetére
Legalább ez is eldőlt. Ha jövőre újítok gépet és akkor is ilyen lesz az Impact-on, akkor nem lesz ITX vas. Vagy csak vmi régebbi DDR3-as... Azzal anyagilag is jobban jönnék -akkor- ki elméletben és úgy is bőven elég lenne mindenre, mert a VGA a lényeg.
Azt hiszem ITX izom-rendszernél a bibi az, hogy hogyan helyezz el esztétikusan akkora radiátort, ami megeszi a teljes rendszer hőjét.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
kisza25 #29627 üzenetére
A Z a chipsetre utal, ami nem is gátolja a tuningot. Nyilván az igény hatására voltak fejlesztések ebbe az irányba és az új procik is eleve jobb fogyasztási mutatókkal bírnak, mint anno. Ettől függetlenül az ember kétszer is meggondolja, hogy mennyit merjen húzni ekkora méretben, mert se a hő elvitelére, se a stabilitás biztosítására nem marad túl sok hely.
Szóval lehet tuningolni, de ésszel. Én kerülném a fesz-emelést, ha nem külön-nyákos Asus lappal van dolgom. Arra is szemrebbenés nélkül dobnám rá az EK vagy Bitspower fullcover vizesblokkját. Vízzel nem lehet olyan könnyen elszállni hőmérséklet terén és elég kompakt méretbe lehet tartani a járulékos részeket is. Persze nem olcsó buli, de egy jó tuningos gép sosem az...
Ha tuningolni akarsz, akkor mindenképpen Impact-ot ajánlanék a fent említett okokból. Ha nem elsődleges, akkor megteszi az MSI is, vagy bármely gyártó hasonló méretű portékája, ami rendelkezik a számodra szükséges csatikkal és szolgáltatásokkal.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyaralás topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- NBA és kosárlabda topic
- Spórolós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AliExpress tapasztalatok
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest