- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ivqkzy-: 2. gépem
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
+1 a Brazosra.
Hangon nem segít semmi: a HDD a leghangosabb ezekben a konfigokban.Érdemes lehet 40+ GB SSD rendszernek, és egy green HDD adatnak, ami kikapcsolja magát, így netezéskor tényleg hangtalan, filmnézésnél meg nem számít.
HookR: Ez nekem új
zodo: Az asztalim teljesítménye elég bőven, persze most, hogy annyiért lehet kapni Phenom II 955-öt, mint anno a jelenlegi kockámat... Majd meglátom. Persze jön a BF 3, ahhoz őszre VGA csere is kellene...
VIA ITX-es project: linux driverekből jórészt megjöttem (a neten petíció is van a VIA-hoz, hogy ugyan csináljanak már normális drivert). Szal. valamelyik este rádobok egy windózt, pedig ott is volt aki panaszkodott neten, hogy 1080p laggol... de ki akarom próbálni, saját telepítéssel, a srác nem volt túl meggyőző a tucatnyi kodekpakkal... szal. utána tényleg logoutra rakom. A faházat még ki kell üríteni, festeni, és ha nem lesz übergáz, akkor arról is egy kis valami... bocs mindenkitől, de elhavaztam munkákkal (ami ugye azért kell, hogy a
hülyeségeimethobbikat szponzoráljam). -
toldy
őstag
Áhh, nagyon jó ez lap-proci így marad ez, jól tuningolható is ( 4,6 ghz léggel megvan) így ezt nem bántom. Egy lian li q07-be akarom egy gtx 560ti vel és vízhűtést neki azt csókolom. Most vettem egy LG M2350D-PZ így még "égetőbb" egy normális konfig merd kezdek megzakkani hogy nem tudom kiereszteni a gőzt egy kis gyilkolászással.
zodo: A hawk konfig leváltását nem bántam meg, mert az 5770+q8200+zotac lap utána a giga lap+i3+ gts 450 jobban szerettem. Egyebkent meg pont azért, csZ miért akar már most voltani?
-
toldy
őstag
Miért tántorít vissza? Hiszen abban benne van egy ( minimum) athlon II x4 és egy mostani 5570 vga kb. ( 4 mag és egy 400sp-s gpu) Másik oldalról igaz hogy a 2 magos 160sp lehetne 45w is ( bár szerintem idővel lesznek is).
atom360: nekem tetszik az a ház, bár slim odd nem kéne és a lapot/vga is rakhatta volna úgy hogy ne keljen toldó. De nagyban nyomja hiszen csatlakozók pl 3d nyomtatóval csinálta.
-
-
Osibaa
senior tag
köszi
zodo:
Int. VGA-t én keveslem hozzá 40 SP-vel, míg a Radeon 6570-es 400 SP-vel magasabb órajelen 12.500 Ft.
Brazos nekem van itthon, de azzal én nem mernék játszani, szerintem nem arra teremtetett 1 csatornás memória vezérlővel és lassú procival. De lehet teszek egy próbát a WOW-val, mielőtt beruházok.
Köszi srácok!
-
peterk
senior tag
Csak nem ilyen házad van? Nekem ilyen van, és ránézésre a tied nagyon hasonlít...
Ha ilyen házad van, akkor vegyél egy Scythe Slip Stream 120mm Slim-et, ez befér. Vedd le a procihűtőt, a Scythe-t meg ragaszd rá a tetőre a rácsozott részhez. Ne direktben ragaszd oda persze, mert úgy rezegni fog és nem is szív úgy, hanem egy távtartóval. Pl. egy egéralátétből - vagy akármi hasonló, fél centi vastag gumiszerű anyagból - vágj ki ötforintos nagyságú karikákat, és pöttyintsd oda az egyik oldalát a tehőhöz a másikat meg a venti sarkaihoz.
-
zodo
nagyúr
Te még sosem gányoltál.
tthom-nak adott válaszom ill. a képi segítségem 2-es példáját próbálnám ki.
Azaz nagy/lassú venti egy új fedlapba építve akár szilikonlábakkal rögzítve vagy amivel csak akarod.
Ajánlott topikból a képen nem látszik igazán jól de kivehető az elgondolás.Én a befelé fújó nagy venti preferálom a cpu felett elhelyezve (akár a chipset borda is alá fér mint pl. Ipaq-om) és a ház oldalán kiszökken annak légáramlata.
Kis méretű, kifelé szívó oldalsó venti is elegendő lehet. Ki kell próbálni, sokat nem vesztesz. -
-
zodo
nagyúr
Nem láttam hogy oda lenne írva.
Szerintem alap hogy ha 4 pin-es akkor PWM-es is pl. Cpu viszont ha csak 2 vagy 3 pl. "system fan" akkor az már kétséges de nem szokás oda írni a gyártók részéről (esetleg a kézikönyvében vagy egyéb leírások közt) vagy csak eddig nem figyeltem. -
zodo
nagyúr
Gyáá
csak a kifogások.
Kösd be a floppy csatira. 5V-ról biztos halk lesz.
Nincs is csak egy (cpu) pwm-es csatid a lapon.
Kis Scythe venti csak 3 tűs és fix fordulatszámú.
Ha más nincs akkor kell egy venti hosszabbító kábel is. -
zodo
nagyúr
Piros jelölésre tippeltem volna hogy befér egy 4 centis.
Ha enyém lenne a konfig és marad(na) ez a kuckó akkor tuti új tetőt tennék rá kb. a zöld jelölésre egy 12-es ventit.
-
toldy
őstag
Egy ilyesmi jó is lenne, de amin pci-e ( agp ? ) is van az viszont valóban felejtős.
zodo: ezt néztem de ezen rajta a proc. Itthon volt egy kis noti bővítés és van most egy celeron m530 és 512 ddr ram, azon gondolkodtam összedobni egy nas-t, lassan jól jönne itthon és egy linuxal, elég is lenne. Egy antec isk65 házban egy ide cf adapter jó lenne a rendszernek, és mehet bele 2db 1T hdd az annyi. Múltkor volt aprón valami hasonló lap, de akkor nem foglalkoztam vele, 15 körül volt.
-
zodo
nagyúr
-
ViZion
félisten
Ha nincs fordítva, akkor a CPU hőmérséklet jó, a chipsetre meg kellene nagyobb borda, vagy vmi kis venti fújja meg oldalról még, és nem lesz gond szerintem. Nagyon be van burkolva a cucc.
Vízet nem preferálom. Kétségtelen, hogy hatékony, de zgye pumpa+tartály+radiátor... helyben sokkal több, zajban meg a fene tudja, de egy normális 90-140 venti alacsonyan forgatva azért hűt rendesen. Ettől függetlenül csábító a vízhűtés, főleg ilyen Basics-féle fagypont alatti alkoholos lével...
-
toldy
őstag
I7 2600K és egy GTX 580-ra gondoltam, csak annyi radi nem fér bele ami mind kettőhöz elég, így viszont valóban felesleges, meg belegondolva a q08 kisebb és abba is belefér amit tervezek. Kitudja lehet hogy amd bulldozere lesz benne, ha lezs rá lehetőség. De csak augusztusra tervezem a gépet, ezt meg megtartom, kimondottam megszerettem ezt a lapot és procit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest