- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon kezdőknek
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
perge666 #82383 üzenetére
Rossebet volt jobb...
Kezdő fizetésem mentőknél 1987-ben, havi 260 órával, kb 5- 6e. Ft volt. Több volt mint az átlag, az éjszakai pótlék, meg a kötrelező túlóra megnyomta. Asszony akkoriban ápolónőként 3-3500ft-ot keresett.
Egy új Simson 12 ezer ft volt.
Egy 250-es ETZ emlékeim szerint 28 ezer forintba került.
Egy Zsiguli (Lada) úgy emlékezem, 120 ezer, egy Trabant 80 e. ft volt.
Benzinre 8-10 ft/l körüli árra emlékezem. 20ft körüli órabérek voltak.
Számoljátok ki. Drága a benzin, minden, de ha kiszámoljátok, mennyit dolgoztak akkor egy autóért, vagy motorért, esetleg üzemanyagért, akkor láthatjátok...Teljesen politika mentesen, azt mondom most jobb.
Tegyük hozzá, hetedikes voltam, mikor szüleim befizettek egy Ladára. Katona voltam, jogsim volt mire megjött. Ez 6 év.
Anyám boltos volt, összeköttetésekkel. Ezért tudtam kamaszként Simsonokat cserélgetni, mivel nem lehetett kapni, 2 évesen új áron elment, anyám meg hozzáfért, lett új mocim.
Nem lehetett egyszerűen megvenni, hiány volt.
Mivel nem lehetett a pénzt elb..őőő elkölteni, volt pénze az embereknek. Uborkáztunk, egy nyáron több pénzt be lehetett szedni a kertből, mint a (éves!) fizetés. Kalákába ment az építkezés.Hiány volt, egy fürdőkádért épüléskor két megyét is kellett néha utazni.....
250-es MZ-vel beálltam a főút közepére, tekertem 120-al, senki nem előzött meg....Most közlekedési akadály lennék....
Jó volt, de higgyétek el nekem, bementek a boltba, és kihozhatjátok a szuper motorokat, robogókat újonnan, mehettek külföldre, tanulhattok....Vállalkozhattok. Jó rá visszagondolni, mert fiatalok voltunk, de azt mondom jobb világ van most.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 1 / 2
- Milyen alaplapot vegyek?
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest