Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Zoli bácsi

őstag

válasz perge666 #82383 üzenetére

Rossebet volt jobb... ;]
    Kezdő fizetésem mentőknél 1987-ben, havi 260 órával, kb 5- 6e. Ft volt. Több volt mint az átlag, az éjszakai pótlék, meg a kötrelező túlóra megnyomta. Asszony akkoriban ápolónőként 3-3500ft-ot keresett.
    Egy új Simson 12 ezer ft volt.
    Egy 250-es ETZ emlékeim szerint 28 ezer forintba került.
    Egy Zsiguli (Lada) úgy emlékezem, 120 ezer, egy Trabant 80 e. ft volt.
    Benzinre 8-10 ft/l körüli árra emlékezem. 20ft körüli órabérek voltak.
    Számoljátok ki. Drága a benzin, minden, de ha kiszámoljátok, mennyit dolgoztak akkor egy autóért, vagy motorért, esetleg üzemanyagért, akkor láthatjátok...Teljesen politika mentesen, azt mondom most jobb.
    Tegyük hozzá, hetedikes voltam, mikor szüleim befizettek egy Ladára. Katona voltam, jogsim volt mire megjött. Ez 6 év.
    Anyám boltos volt, összeköttetésekkel. Ezért tudtam kamaszként Simsonokat cserélgetni, mivel nem lehetett kapni, 2 évesen új áron elment, anyám meg hozzáfért, lett új mocim.
    Nem lehetett egyszerűen megvenni, hiány volt.
    Mivel nem lehetett a pénzt elb..őőő elkölteni, volt pénze az embereknek. Uborkáztunk, egy nyáron több pénzt be lehetett szedni a kertből, mint a (éves!) fizetés. Kalákába ment az építkezés.Hiány volt, egy fürdőkádért épüléskor két megyét is kellett néha utazni.....
    250-es MZ-vel beálltam a főút közepére, tekertem 120-al, senki nem előzött meg....Most közlekedési akadály lennék.... :)
    Jó volt, de higgyétek el nekem, bementek a boltba, és kihozhatjátok a szuper motorokat, robogókat újonnan, mehettek külföldre, tanulhattok....Vállalkozhattok. Jó rá visszagondolni, mert fiatalok voltunk, de azt mondom jobb világ van most. :) :)

Új hozzászólás Aktív témák