- ldave: New Game Blitz - 2026
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ludsimon
veterán
Tegnap majdnem elgázoltak hátulról. A faszkapal szerintem telefont nyomkodott. Jöttem 50-el a Dózsa György úton és látom a jobb sávban trolibusz áll, így az üres belső sávba bementem. A troli miatt nem látszódott a lámpa és csak utolsó pillanatban vettem észre a pirosat.
Satufék, megálltam de mögöttem az elég új autó éppenhogy megállt, csak azért nem jött belém hátulról mert behúzódott a szembe sávba..

Ez az a kereszteződés, nincs belógatva lámpa...
-
ludsimon
veterán
Van túlfolyó ahol be lehet tölteni a benzint. Lemegy a cső és a földre pisili ha túltöltöttem.
Olyan előfordulhat, hogy a kvamelegben ott elpárolog 1 liter benzin 1 hét alatt??
-
ludsimon
veterán
Mindenki okos.

-
ludsimon
veterán
Én meg mondom kipróbáltam, 5km-t ment 0,2L benzinnel sokat nyelezve 30-as övezetben mentem vele.
-
ludsimon
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
Akkor nem folyt, amikor az úszót vízszintesbe raktam gyönyörűen zárt.
Szép lenne a 2 hónapos Dellorto karbival lenne baj.
Nem értek hozzá, azt tudom nagyon nem szabadna szó szerint ömlenie a benzinnek a karbiból amikor nem jár a motor, mert vákumos a benzincsap.
Előtte normális volt a fogyasztás, 3 tankolással ezelőtt hülyült meg mert sajnos én voltam a béna, fordítva mértem fogyasztást és állandóan leszívtam a benzint.... nem kellett volna, inkább rátankolással kellett volna mérnem, mivel a benzint és az olajat keverem, így nem csinálhatom azt, hogy odaállok a kúthoz és telinyomom.....Egy kannába teszek 100ml Xado olajat, és arra jön 5L benzin a kútnál, otthon meg betöltöm.
Szerintem azért nem így van ahogy gondolod mert a vákum szabályozza mennyi benzin folyjon és ha többet forog többet kap, ha kevesebbet, akkor kevesebbet. Így meg orrba szájba kapta a benzint a rossz benzincsappal.
Gyakorlatilag a beömlőnél a gumicsőben állt a benzin mikor lehúztam a karbit.

-
ludsimon
veterán
hol állt meg úgy, hogy nem tudtad beindítani?
Én mikor kijárattam a benzint csinált ilyet, alig tudta utána felszívni a kiűrült rendszer.

Soha többet, inkább rátankolással mérek!
Vagy 2 percig köszörültem.
Persze szünetekkel, egyszerre csak 15-20 secet.Kommentben. Hétvégén mentél vele utoljára, eredmény.
-
ludsimon
veterán
-
ludsimon
veterán
Gyerekek nagyon figyeljetek a jelekre, hibákra!
Nekem már 3. tankoláskor produkál(t) 5L-es fogyasztást 100km-en és elképzelni nem mertem mi a fene baja van. Ennyi idő alatt semmi nem megy tönkre.
Amint lehúztam az úszót a karbiról ömlött a benzin!
A vákumos benzincsap befosott, kicseréltem, beleöntöttem a teljesen üres tankba 0.2L benzint és mentem vele ~5km-t. Pontos adatot majd csak a következő tankoláskor mondok de viszonyításképp néztem, hogy a rossz benzincsappal 5km alatt a 0,2L helyett 0,3L-t evett.
Nem csoda.. Locsolta a benzint a karbiba a rossz csap. -
ludsimon
veterán
válasz
body007
üzenetére
Most olvasom visszább az előzményeket, ja hogy nem automata és szivató nélkül nem indul 1 rugásra.
Akkor passzolom. Én karbi beállításra tippelnék elsőre. Sok levegőt kap.Nekem mikor 45 fokban a nap égeti akkor is 1 rugás szivató nélkül és 20c fokban is.
Karbin mikor a levegőcsavar nem volt tökéletesen belőve akkor ugyanezt csinálta nekem is.
Azért szivatóztam állandóan és miután beindult huzigattam a gázkart, majd gyorsan lenyomtam a szivatót.
Szerintem a karbid nincs jól belőve. -
ludsimon
veterán
válasz
body007
üzenetére
ilyen melegben szivatóval nem is kell indítani, persze hogy befullad!
túldúsul. mint itt mutattam.
én nem is nyúltam a szivatóhoz mióta be lett állítva a karbi és szerintem ősznél előbb, értsd 15 C fok felett nem is hiszem szükség lesz rá, múltkor a 20-22 c fokban is szivató nélkül ráleheltem és beindult. -
ludsimon
veterán
nem, de az alapjárat ha dús abból baj sose lehet ha elengeded hirtelen a gázt mikor 8300at pörög legalább nem olyan kínzás mintha több levegőt kapna és kevesebb üzemanyagot.
Nekem mikor 1 teljes fordulattal kijjebb volt a levegőcsavar, akkor mikor ilyen 8300 rpm-ről hirtelen visszaengedtem a gázt apró hangot hallottam, nem tudom körbeírni milyet, de mintha túl szárazon forgott volna a tűgörgő és érdekes hangot adott ki.
És jelzem, 1 fordulatról beszélünk!
Azóta 1x nem halottam azt a hangot. -
ludsimon
veterán
válasz
body007
üzenetére
Nem jól beállított karbi.
Nekem mióta tökéletesen be van lőve a karbi azóta szivatót se kell húznom.
Sőt, rálehelek egyet és beáll egyforma fordulatra, nem esik vissza.Fater kocsija tegnap meg nem akart beindulni. Dízeles 1.8 TD, adni kéne neki egy kis Xado-t mert melegben kurvára nem akar beindulni csak pörgeti a motort. 1-2 bar kompresszió lehet hozna annyit, hogy ne csak hidegen induljon be könnyen hanem melegen is.
-
ludsimon
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
eltaláltam.

-
ludsimon
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
karbi ugyanúgy érzékeny. Tégy bele egy rézszűrővel ellátott benzinszűrőt ha nem bírod kitisztítani a benzintankot.
De amúgy is jól jön egy szűrő, mert az esetlegesen beesett koszt megszűri. -
ludsimon
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Az előbb mondtad, hogy mikor rátankolsz friss tankkal nem csinálja.
-
ludsimon
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Próbából tegyél rá akkor rézszűrős benzinszűrőt, de az ultimate megoldás az lenne ha a tankot is kimosnád.

Lehúzod a benzincsövet, leszívod, majd tiszta benzinnel megpróbálod kilötykölni, esetleg kimosni. -
ludsimon
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
Takarítsd ki a karbit (ha karbis), tankot mosd át, és szűrőt tegyél a benzincsőre és imádkozz, hogy megoldódjon a probléma.

-
ludsimon
veterán
válasz
Redneck
üzenetére
Ott valami a kapcsolásban nem kerek ha leveszed a gyújtást és akkor is világít...
Gyakorlatilag izzónak nem szabad világítania ha nincs ráadva a gyújtás.De ha úgy érted, hogy járó motornál úgy viszont a generátornak vinnie kell a világítást + a töltést, szóval nincs összefüggésben a merülés.
Komoly problémákat vázolsz fel. Ha nem értesz az elektronikájához szerintem vidd el egy márkaszervizbe, ott lehet azonnal tudják mi a probléma, lehet csak a féklámpa kapcsoló ragadt be, de az is lehet valami zárlat okozza. -
ludsimon
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Én majdnem feladtam a keresést az olcsó 100K-s kategóriában.
Először egy nagyon széthajtott, fost néztünk meg, utána még fosabbat ami elfolyt a próbakör után...
Utána jött a szinte hibátlan pár karcot leszámítva egész jó. -
ludsimon
veterán
Xadoval halkabb lett a gép, az a Castrol tényleg hamisítvány volt, pedig hologram, minden szar rá van ragasztva!

-
ludsimon
veterán
Múltkor valahogy elállítottam mikor csutkára leereszetettem a tankot meg döntögettem a motort, hogy minden kijöjjön belőle (de úgy se sikerült), azóta kb 1/3-áig kurvagyorsan lemegy a mutató, utána mint a szög úgy beáll 40-50km-ig elmegy úgy, hogy világít a tankolásra figyelmeztető lámpa, ami baromira idegesítő tudva, hogy a 6L tankban van még 1,5-2L üzemanyag mikor elkezd világítani a lámpa...!
Az úszó csúszhatott szét/félre vagy hasonló szerintem.
De hogy a pi***ba lehet azt visszaállítani?? -
ludsimon
veterán
Egy vas hengerszett, történetesen Stage6 SportPro MKII 70cc mennyit fogyaszt gyári légszűrővel átlag közepesen húzva és nyélen húzva?
Ha felújításra kerülne sor jövőre, egy ilyenre ruháznék be, főtengővel együtt.
Megy mint az állat. -
ludsimon
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
ok akkor.

Én nem hagynék kint 8 órán át egy ilyen mocit úgy, hogy nem látok rá csak azért, de így más.
-
ludsimon
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
De ezeket lopják mint a fene, én 200 ezret nem dobnék ki azért.

Max akkor ha tudom mindig 10 lépésre vagyok a motortól és rálátok. -
ludsimon
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
A franc se venne ilyen flancos motort, még a végén ellopják..
Vegyél postás motort, azt nem valószínű el fogják lopni, Piaggio Liberty, Aprilia Scarabeo.
150-180K körül már rendes állapotút kapsz!
De 100K-ért is ki lehet jót fogni, mint én a Libertyt.
-
ludsimon
veterán
-
ludsimon
veterán
Valaki vagy itt vagy a nagyrobogós topicban írta hogy használt valamilyen gps-es progit.
Mobilról voltam és csak átfutottam a topicot, tudná valaki linkelni? -
ludsimon
veterán
Látom nem mindenkinek jön össze a kilövés mostanában.

-
ludsimon
veterán
válasz
Micsurin
üzenetére
A franc költene A1-re! Ha nem vagy 24 inkább kivárnám azt a pár évet.
(#60236) Lauda:
Vagy pedig szakszerűen elbaszni?
Olyat is ismerek.(#60242) Redneck:
Esküszöm egyszer milliomos leszek megépítem ezt a gépet és a szupertraffi előtt húzok majd el 120km/h-val a városban.
.
Nehogy komolyan vegye valaki..
-
ludsimon
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Ez az aksidat is nyírja rendesen arra vigyázz, lehet aksicserével is számolnod kell majd!
-
ludsimon
veterán
Pont most rendeltem meg 20:34-kor a közeli boltból.

Nagyon rossz tapasztalatom van a Castrol Power Racing 2T olajjal.
Egyáltalán nem füstölt még 1:32-re kevert benzinnel sem, és nem 'puffog le' magas fordulatról ahogy amúgy kellene egy 2T-nek. Mintha nem is olaj lenne, hanem valami fos.
Lehet valami szaros hamisítványt fogtam ki. Utolsó 5L benzin meg még van egy pici az aljában, elhasználom, utána jövőhét után már Xadoval megy a gépszörny. -
ludsimon
veterán
-
ludsimon
veterán
ez is ua. a hengerszett.

Ilyen 40-50 km/h-nál kerékre akar állni.
Ezért jó az én libertym, nem kell kivinni a hátsó kereket a kasztni mögé, a 16"-os nagykereket nem rántaná ilyen könnyen fel. -
ludsimon
veterán
Aztakurvaélet!

Csak kíváncsiságból, van jobb 70cc blokk?
14K rpm-en 18-19 Lóerő. -
ludsimon
veterán
válasz
szentkuti11
üzenetére
Nem okosba kell megoldani, hanem számlát elkérni és van szerelésre garancia, maradjunk annyiban.
Inkább el van szállva magától az ember, de ez teljesen értetődő, hisz megvan a több évtized tapasztalat.
-
ludsimon
veterán
Jó nagy hülyeséget mondtál most.
Ha rosszul dolgozik és megszorul, visszaviszem és saját magának csinált problémát, mert minden 10K+ feletti termékre/szerelésre jár az 1 év garancia.
Nem olyan hülye valaki, hogy 2x dolgozzon valamin ráadásul a második szétszedést fúrást, anyagköltséget, mindent saját felelősségre, saját zsebből. -
ludsimon
veterán
válasz
mumtaz
üzenetére
Csak úgy megjegyzem:
35k-t mondott egy henger széthúzás + fúrás + + hónolás + összerakásra.
Ebben még nem lett volna benne a dugó+tűgörgő amit én hoztam volna...Máshol 15k-t mondtak erre a történetre!
De akkor azt hiszem ha sor kerül(ne) rá akkor inkább veszek egy Naraku 50cc komplett hengerszett 17k-ért + 5k-ért rendes Polini Evo tűgörgő és örök élet.
Gyárinál erősebb picivel, vas henger..
És a gyári főtengő is elbírja még ha nincs nagy gond széthúzás után.
Ha van baj akkor módosítanék a történeten, és lehet egy komplett 4T 125cc blokkot tetetnék bele új főtengővel.
De az is lehet összedobnám gyári dobbal ami a katalizátor miatt elnyomja a zajt és eladnám.
-
ludsimon
veterán
Ma egy köcsög viccesnek érezte, hogy menet közben kb 20-al guruló autók között akartam elmenni a két sávos úton középen, a belső sávos köcsögje jobbra zárt én meg a vétlen tükrét majdnem letörtem.
Nem buzultam és léptem le, megkérdeztem történt-e bármi baj, de mondta semmi csak figyeljek..
Tök rendes volt, én éreztem kellemetlenül magam, hogy a köcsög buzi akkor húzza jobbra a kormányt mikor jöttem 40-el és már nem tudtam lelassítani mert pillanatok alatt történt. -
ludsimon
veterán
Gyerekek ez a vihar nagyon durva volt!!!
Szerencsére volt mobilnetem megnéztem a radart és a munkahelyen maradtam amíg elcsendesült.Elindulok a 15. Ker Szentmihályi úton kidolt fa.. Jövök haza 16.kerbe, mindenhol kidolt fák. Aztán János utca csömöri sarkon 10cmes víz hömpölyög, járdán tudtam csak elfordulni jobbra mert a csömöri utat elzarta egy kidolt fa.
Tiszta káosz!!!
Az utcánkban kidolt fa autóra, az udvarunkban két fatorzset csavart ki a szél.
Faszért nincs ilyenkor nálam a sisakkamera.Nincs net se csak a telomon mobilnet, kidolt a fa a telefonkabelt vitte magával.
Motorral ésszel használtam csak az első féket, hatsot driftelesig húztam és onnan visszaengedtem amíg nem tapadt be. -
ludsimon
veterán
Hoppá, na ki oltogatja még a kedvenc Skodámat??
BMW - Mazda MX-5 - Skoda 120 "130L/A" - Kakucs-ring trackday -
ludsimon
veterán
Ma odadurrantottam a kis Libertymnek, mivel mondta Den semmi komoly baja.
Ezen az útvonalon amin most a google maps autóval 26 percet ír csak oda.

Na most én motorral elindultam otthonról 8:29-kor, odaértem 8:41-re.

12 perc alatt értem oda.
Végig nyélen, igaz autók között csak 30-al, nehogy valaki megajtózzon, mert az végzetes lehet 80-al.8:46-kor visszaindultam, 9:01-re itthon.

Vissza 15 perc. Visszafelé Üllőin jöttem nem a Baross u.-n az is igaz. Oda Baross utca kézenfekvőbb.Simán bírta, semmi nem volt!
Kerepesin óra szerint 80-al. 
Csörgés enyhült a 100as benzintől.
-
ludsimon
veterán
válasz
sebestyen93
üzenetére
Akkor érdemes kicserélni a tömítéseket.
-
ludsimon
veterán
válasz
sebestyen93
üzenetére
egy PZS-vel fogd be a kipufogó végét! Ha 1-2 mp alatt nem fullad le, akkor ott ereszt!
-
ludsimon
veterán
-
ludsimon
veterán
Na ne.

Egy világ omlott össze bennem.
Azt gondoltam legalább van egyetlen normális kút az OMV.Amúgy a gázolajos autók sokkal érzékenyebbek a minőségre mint a benzinesek ez az egy megnyugtat.
Aztán már csak reménykedni lehet, hogy a 100-as benzin az valójában nem 95-ös 411Ftos literáron értékesítve.
Szerkre reakció:
Olvasd el majd gépről amit belinkeltem.... Hajóval hozzák a Csepeli OMV tartályokba... -
ludsimon
veterán
-
ludsimon
veterán
Előre nem lőném el, hogy jobb az OMV benzinje... inkább megosztok pár tapasztalatot.
Egyébként megjegyzem, hogy az OMV-n kívül mindegyik a MOL-tól veszi a benzint egyedül az OMV hozza be, meg a MOL, tehát lényegében csak két benzinkút létezik, a többinél ugyan azt veszed.Szagra nem annyira szúrós mint a Shell benzinje.
Jobban hasonlít a pisaszínre, mint a Shell benzinje.
100-ast tankoltam, meglátjuk majd hogy hangra lesz-e különbség.
Egyelőre csak a kannából öntöttem be a robogó tartályába, hétfőn fogom csak kipróbálni.És hogy miért tudják egyes benzinkutak olcsóbban adni, mint a fent említett benzinkutak?...
Elgondolkodtató.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Google Pixel topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Mesterséges intelligencia topik
- LEGO klub
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Mega Akció! Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus 17H! I7 13700H / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Asus TUF A15 FX506 - 15.6" Full HD 144Hz - Ryzen 5-4600H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 Ti - HUN
- Dell Optiplex 3050 SFF,i5-6500,8GB DDR4,256GB SSD, WIN11
- Bomba ár! Getac RX10 - Intel Core m5 I 8GB I 256SSD I 10,1" WUXGA Touch I Cam I W10 I Garancia!
- HP EliteBook 755 G5 15,6" Ryzen 3 pro 2300U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nyogo83
sityupityu