- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szellem.: WLMouse Strider Gamer Egér
Új hozzászólás Aktív témák
-
huszi.gyb
senior tag
Sziasztok!
Az a problémám lenne, hogy vettem 2db használt Sony Digitális kamerát. Mindkettőnek kritikán aluli a mikrofonja, teljes csöndben is kegyetlenül súg, és ha beszélek folyamatosan recseg. 2-3m-ről már semmit nem érzékel. Van valakinek valami ötlete? Üdv. -
vycman
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy Panasonic NV-GS 75 kamerám képes -e digitalizálásra? Nem nagyon találok sehol leírást, hogy hogyan kell összekötni a videomagnót a kamerával. Igazából odáig eljutottam, hogy az AV portra csatlakoztattam a videolejátszót, de szerintem át kellene állítani out-ról in-re, ha egyáltalán lehetséges ez.
Köszi a segítséget.
-
lacsita
csendes tag
Sziasztok...
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek megoldható lenne-e egy üzlethelységnek a bekamerázása webcamokkal. A lényeg az lenne, hogy visszanézhető legyen a kép és kb 3 webcam menne egyszerre.
Azért gondoltam webcamokra, mert a hagyományos biztonsági kameráknak kell külön tápkábel, és igy durván be kéne kábelozni az egész helységet , webcammal pedig csak usb hosszabito kéne.Másfelől pedig a hagyományos kamokhoz kéne egy pci kártya is, ami 10000Ft.
Szerintetek megoldható lenne simán webcamokkal????
Köszi a választ előre is. -
ocsi19
senior tag
hali!
Milyen digikamerát érdemes most venni occsón? 30.000.- körül?
Előre is köszönöm!
üdv.: ocsi
-
Estét! Szintén, milyen kamerát, én is sok mindent hallottam már. Valami mini dv-s valami dvd-s valami meg HDD-s. Fire wire csatis kiesett a célgép "nem mai" szépen mondtam....
-
kolnay
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy milyen típusú kamerát ajánlanátok
VD,DV vagy memóriakártya.Melyik tárolás típus készíti a legjobb minóséget? -
blacky36
tag
Hi!
Légyszi nézzétek meg ezt a képet [link] és tippet kérnék mi a hiba, a felvétel jó más kamerával vissza lett nézve, csak az enyémben ilyen vagy eggyáltalán nincs is kép. Én arra gondoltam esetleg koszos a fej, Kell ebbe is forogni a fejnek mint a videóba, vagy ezt kézzel nem lehet hajtani? Minden segítséget köszönök
[Szerkesztve] -
Puke
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetekett kérném kamera ügyben.
Olyan kamerát keresek, amivel színházban tudok felvételeket készíteni.
Sötétben vagyok, de a világos, néha elég gyéren világított, színpadot venném, kézből. Álványt bevinni nem tudok. A távolság olyan 20 méter körül lehet. Van mikor szabadtéren. Saját fényforrás kizárva.
A hang lenne a legfontosabb, úgy, hogy néha nincs is hangosítás. Persze kép is kell.
Vannak erre alkalmas beépített mikrofonok, vagy mindenképp külső kell? Minden kamerára lehet ilyet tenni? Bemenet soknál van, de rögzítési lehetőség?
Melyik a jó mikrofon márka, vagy milyen paramétereket figyeljek? Közelebb vinni a mikrofont sem tudom.
Nem többmilliós cucc kéne, nem a stúdióminőség a cél, hanem valami ár/teljesítmény arányban ideális.
Ha nem is márka/típus, de hogy mire kell figyelni, hogy megfelelőt válasszak.
Köszi -
bongi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Canon mv800-as kamerám, és használni szeretném, mint webkamerát. Keresek hozzá megfelelő meghajtót, de eddig nem jártam sikerrel. Skype-hoz szeretném felrakni. A Canon oldaláról leszedtem egy telepítőt, de az csak a MSN-re vonatkozik.
Előre is kösz! -
Boolash
aktív tag
Helló!
Digitális kamerát (nem fényképezőgép) szeretnék venni, de egyáltalán nem értek hozzá, és idő hiányában nem tudok utánnaolvasni sem... Nem kell semmi extra, átlagos célokra kellene. Ezekkel ugye lehet fényképezni is? Ha lehet, akkor gondolom ezeket a képeket vmilyen mem. kártyára teszi. Az lenne jó, ha ez a memóriakártya SD lenne. Ne remegjen a kép, meg szép legyen, meg ne hulljon szét, szóval jó legyen. Árban 100e alatt mindenkép!
Köszönöm! -
mucesz
csendes tag
hello, van egy elado kamerám: Samsung kamera MiniDV VP-D353; 8 honapos; i.á.: 75e ft: ha érdekel akkor msn vagy e mail: mucesz@freemail.hu
-
gyufa
tag
sziasztok. hány órányi anyag fér rá normális minőségben egy dvd-re? asztali dvd lejátszón lenne lejátszva. az eszköz MiniDV. köszi
-
Fricó
aktív tag
UP
-
Charlento
tag
Egy szimpla kérdés: VHS szalagról hogyan tudok egyszerűen CD-re írni?
Köszi a választ! -
Fricó
aktív tag
Milyen digitális videókamerát érdemes most venni?
Max 100e Ft-ig. -
Frigo1407
csendes tag
válasz
IRON STORM
üzenetére
A kamerámon nincs AV IN, csak DV IN bemenet van! Amúgy egy SONY HC20E típusról van szó. Elmentem a mediamarktba, de ott nem tudtak olyan csatit adni aminek egyik vége RCA a másik pedig DV! Nem tudom, hogy egyáltalán létezik e olyan.
-
IRON STORM
őstag
válasz
Frigo1407
üzenetére
Ahhoz hogy a VHS magnód a miniDV kameráddal össze tudd kötni ahhoz kell legyen a kamerán AV IN csatlakozó. ha van rajta akkor valószínű kábelt is kaptál hozzá aminek az egyik vége 3 RCA csati a másik vége pedig hasonló a Jack dugóhoz

aztán firewire csatin keresztül a számitógépre tudod digizni az anyagot. -
IRON STORM
őstag
válasz
Frigo1407
üzenetére
Ahhoz hogy a VHS magnód a miniDV kameráddal össze tudd kötni ahhoz kell legyen a kamerán AV IN csatlakozó. ha van rajta akkor valószínű kábelt is kaptál hozzá aminek az egyik vége 3 RCA csati a másik vége pedig hasonló a Jack dugóhoz

aztán firewire csatin keresztül a számitógépre tudod digizni az anyagot. -
Frigo1407
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? Digitalizálni szeretnék VHS felvételt, miniDV kamerával!
A kamera leírásában erre lehetőség van, de a sony márkaboltban sem tudtak tanácsot adni. Egyszerűen nem tudom hogy kössem össze a kamerát a videómagnóval. A kamerán DV bemeneti lehetőség van!
Szerintetek egyáltalán lehetséges az amit szeretnék? -
ToBeY
nagyúr
Milyen kamerát érdemes venni 100k kapok kamerát ami viszonylag jó?
-
Gambitman
csendes tag
Lehet, hogy most nagyon amatőr dolgot kérdezek de számomra nem világos.
A (mini) dv szalagra digitális formában kerülnek az adatok vagy sem? Elvileg nem azért digital video mert digitális?
Mert ha analóg akkor mivel jobb mintha egy sima VHS kazettáról digitalizálok? -
Zoli2
aktív tag
válasz
fityfiritty
üzenetére
Szia! A BT 878-as tunerkártya szoftveresen dolgozik. Vagyis nincs hardver a kártyán, ami elvégezné a kódolást. A processzorra marad ez a feladat is. Ezen kártyáknak nincs valami jó képe.
[Szerkesztve] -
fityfiritty
csendes tag
Ezt nem igazán értem: ''A tuner kártyád hardveres? '' Egy BT878 alapú tunerkártya hardveres vagy nem? Digitális bemenet nincs rajta csak analóg (RCA+ S-video), ezen kívül TV és rádió adások vételére alkalmas. Ja és digitalizálni csak max 352x288-as méretben hajlandó.
Maradtam
Fityfiritty -
Zoli2
aktív tag
válasz
fityfiritty
üzenetére
A kamera ilyenkor egy hardveres eszköznek felel meg. Digitalizáló kártyának is mondhatjuk. A tuner kártyád hardveres? Mert ha nem, akkor nem is érdemes vele foglalkozni.
Próbáld meg az egyszerű Movie Maker-el. (Ha jól írtam
[Szerkesztve] -
fityfiritty
csendes tag
Elgondolkodtatott amit mondtál és kipróbáltam én is a JVC kamerámon.
Összekötöttem a két kamerát, plusz a FW kábelen keresztül a PC-t is.
A DV kamerán beállítottam az analóg bemenetet és elindítottam az analóg kamerát. A PC-n gyönyörűen megjelenik a kép, csakhát amikor megpróbálom rögzíteni, a Studio8 elindítja a DV kamera lejátszó funkcióját és esik szét minden. Ha ezt valahogy - esetleg más progival - ki lehet csukni, máris megoldódott a probléma. Csak ilyen progi kéne, ha vóna
Egyébként meg a kamera nem ront szinte semmit a VHS minőségen, én próbáltam, igaz Hi8 kazettával, és csodálkoztam mennyivel jobb lett a minősége, mint a tuneremen keresztül felvettnek.
Maradtam
Fityfiritty
[Szerkesztve] -
Zoli2
aktív tag
válasz
fityfiritty
üzenetére
Már nem búsulok annyira, de egyszerűbb lett volna a nagyobb anyagokat átvinni a gépre.
-
Walaki1*
csendes tag
Sziasztok!
Remélem, tud nekem valaki segíteni! Egy digit kamerát szeretnék vásárolni, de semmi extrát nem akarok vele csinálni, csak 1-2 ''házi'' felvételt. Amiket nézegettem: sony dcr-trv265, pana nv-gs11. Ezek közül melyiket válasszam, vagy hasonló árkategóriában tud-e nekem valaki mást ajánlani?
A választ légyszi vagy ide, vagy a vill2@freemail.hu-ra küldjétek!
Köszönöm!

-
fityfiritty
csendes tag
Sose búsulj, az élet relatív. Én meg örülök, hogy a régi filmjeimet (Hi8, VHS) gépre tudom tenni ezzel a módszerrel. Kit érdekel, hogy a két kamera mit játszik egymással? Neked nincs dolgod vele, csak összekötni meg elindítani és már mehetsz is a dolgodra. Egy óra múlva csak átkötsz és mehet a digizés. Egyébként meglepően jó minőséget adhat a dolog, szóval fel a fejjel.
Gondolom a te kamerád meg a Sony ára között azért volt egy sörnyi különbség
Maradtam
Fityfiritty
[Szerkesztve] -
Zoli2
aktív tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek a következőben! A minap vásároltam egy Samsung VP-D105-ös Mini DV kamerát. VHS felvételt szeretnék számítógépre felvinni. A Samsung kamera A/V IN bemenetére csatlakoztatom a VHS videómagnót majd a FW csatin keresztül a számítógépre kötöm a kamerát. Nos, a problémám itt kezdődik: közvetlenül a monitoron sehogy sem tudom a számítógépen megjeleníteni a képet. Csak úgy, hogy előbb rögzítem a kamera szalagjára a VHS felvételt, majd ezután lejátszom és ekkor tudom csak a gépre rögzíteni. Szeretném a MiniDV rögzítést kihagyni, mert hát a VHS minősége már amúgy sem egy nagy szám... meg az idő... stb. Előre is köszönöm!
[Szerkesztve] -
bitfarkas
őstag
Ha végső archiválásként a DVD a cél, akkor elegendő olyan kamerát venned, aminek az analóg mellett firewire kimenete van, digit bemenetre csak akkor lenne szükséged, ha a szalagra szeretnéd visszaírni a szerkesztett, hangosított mozit.
Elég sok gyártó sokféle készüléke kapható a Samsungtól a Canonig. Javaslom, nézd meg a következő oldalakat:
Előszzör a fogalmak megértése érdekében ezeket:
Bővebben: link
Azután meg ezeket:
Itt árakat is látsz, és ha nagyjából megismerkedtél a dolgokkal gyere vissza és kérdezz. -
tomcs
őstag
kerj meg 1 moderatort hogy keresztelje at a topikot videokamerasra. van par ember aki ert videokamerakhoz, nekem is segitettek mar pl amikor tesomek d8 kamerajaval kuszkodtem. persze a kuszkodesnek meg korantsincs vege..
de mar a muszaki feltetelek adottak csak tesomek csaladjabol valakivel meg kene ertetnem hogy hogy mukodik. olyan progi meg meg nincs ami 1 gombyomasra osszevissza kusza anyagbol tokeletes vagott, feliratozott, fejezetekre osztott dvd-homvideot csinal
amugy tesomeknak vmi ''beleposzintu'' sony van digital8 az kb ez a kat volt de hianyzik belole par ficsor ami nelkul en nem vennek kamerat, de attol meg 1xu csaladi ''csak arra amire valo'' (videot felvenni, fenykepezni nem!!) hasznalatra tokeletesen jo -
nobufalo
tag
válasz
Jam-Master J
üzenetére
Olyanra gondoltam amit ki lehet hozni ennyi pénzből!!!!
-
tomcs
őstag
az nem jo. tanulj meg angolul
magyarul max az index digicam-et ismerem, ott volt nehany hasznalhato elmeleti cikk, meg vannak ''tesztek'' is de ugy vettem eszre le meg 1 gepet se huztak. nomeg vannak az adatlapok, kezdesnek csak jo lesz. de igazan jol osszehasonlithato tesztkepek sok geppel inkabb kulfoldi oldalakon vannak. -
-
nobufalo
tag
Hello
Tervezek egy digitális kamerát, de nemtudom róluk semmi ezért kéne egy kis NFO.
Akinek van tapasztalata az írhatna ide, egyáltalán 130-140 nettóért milyen kamerát érdemes venni?
Szempontok:
-minőség
-legyen tartós
-jó akksi
-sokféle beállítás
Aki tud ilyet javasolni az dobjon meg 1-2 linkel, előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Kuponkunyeráló
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Napelem
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Dobná a fizikai kezelőszerveket a Sony gamepad koncepciója
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mindent a látványért: DeepCool CG380 3F gépház tesztje
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 17 256GB mist blue ICENTRE számla! 3 év Apple garancia! 2029 január 11-ig!
- Dell Latitude 3510 / Intel Core i5-10generáció /8gb ram / 256gb SSD / Világitó Bill / WINDOWS11
- Dell Vostro 3400 / Intel core i5-11generációs / 8gb ddr4 / 512gb NvMe ssd / WINDOWS11
- iPhone 16 PRO 128GB fehér titán KÁRTYAFÜGGETLEN! Gyönyörű! Akkumlátor 94%!
- iPad Pro 12.9 128GB M1 Cellular Ezüst 2021 1 év garancia
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
VD,DV vagy memóriakártya.Melyik tárolás típus készíti a legjobb minóséget?