Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Én és a számítógép
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
A "geom disk list" írja ki, hogy milyen meghajtók vannak. Utána lehet tolni "gpart show ada0"-t és hasonlókat. A gpart elég jól le van dokumentálva. [link] Azt hiszem ZFS-t érdemes feltenni, ami alap meg valami UFS vagy ilyesmi, sosem használtam. A mountolás pendrivenál fat32-be valami ilyesmi: "mount -t msdosfs /dev/da0 /mnt". Azt hiszem az NTFS kevésbé stabil, mint a FAT32, azért ezt használom, vagy franc tudja miért ez maradt. Mountolni csak root-al tudtam eddig, gondolom át kell venni a jogok közé, ha normál userrel is akarsz, de én egyelőre csak tesztelgettem. Elvileg valahogyan megoldható az is, hogyha rádugsz egy pendrive-ot, akkor automatikusan mountoljon, csak ugye az biztonsági probléma lehet pl egy szerver környezetben. Igaz már vannak olyan vírusok, amiknek elég, ha rádugod, nem kell mountolni sem, de azért a legtöbb nem ilyen. Na most ha a root nincsen mountolva, az már kívül esik a tudásomon.
Volt olyasmim a napokban: [link], de nem tudtam sehogy sem mountolni a rootot és inkább újratelepítettem. Pedig elvileg jó volt, amit beírtam. Szerintem ha ilyen félig elcseszett installod van, akkor inkább formázd le, és rakd újra az egészet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- Bomba ár! Dell XPS 15 9550 - i7-HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I GTX960M I Cam I W10 I Gari!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 2025.10.02 - Frissített lista - Lenovo LOQ / LEGION Pro , Yoga Pro (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest