Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• siemensfun

tag

válasz Vesa #50302 üzenetére

Én lennék a kolléga akiről Paler beszél.

Igen építettem magamnak egy Voron 2.4-et és nagyon élveztem, mind az építés és beállítás részét is. Igen, ráköltöttem az évek alatt rengeteg pénzt, de ez nekem hobbi. Igaz ennek már nagy részét munkákból visszahozta. A második Voronomat pedig most fejeztem be, egy V0.2-t.

A kollégát nem győzködtem csak elmondtam neki, hogy elsőnek döntse el mit akar csak nyomtatni vagy esetleg mélyebben bele akar merülni. Ettől függ véleményem szerint melyik irányba menjen.
    - Ha nyomtatni akkor egyértelműen a bambu vagy hasonló gép.
    - Ha pedig a másik irány akkor pedig megpróbálhatja sv08at is, esetleges jövőbeli fejlesztések véget, de nem ismerem annyira ezt a piacot.

Elmagyaráztam a zárt és nyitott , illetve corexy és corexz (asztal rángatók) gépeket is. Ezeket minden a maga helyén kell kezelni

Amikor megkérdezett elsőnek az A1 minit mondtam neki kezdésre és a 3D nyomtatás kipróbálásra. Ha mégsem tetszik akkor nem olyan nagy beruházás volt, de ha mégis akkor lehet tovább menni bármilyen irányba.

Anyag fajtákról is beszélgetünk, hogy PLA PETG sok mindenre elég. Elsőnek pedig bőven elegendő ezekkel az anyagokkal eljátszani a tökéletes eredményekért. ASA, ABS, TPU már véleményem szerint húzósabb dolog, de azokkal is lehet boldogulni normális géppel.

Voron építést első nyomtatónak nem nagyon ajánlom senkinek sem. Rengeteg idő és pénz. (Mondjuk másik hobbi sem olcsóbb pl horgászás, motorozás)

Nem vagyok Voron mániás, de én ott találtam meg ami nekem kell: szerelés, fejlődés, 3D nyomtatás. Alapból műszaki beállítottságú és végzetségű vagyok. Igen, én is megszenvedtem az első Voron-nal sokat. De sokat is tanultam minden téren belőle.

Ami pedig a Voron ökoszitémát és egyéb Diy nyomtatókat érinti: ott vannak a technikailag bőven a mai piaci gépek mellett, jópár dologban meg is előzik őket. Ha megépíted az alap gépet akkor tényleg jópár mostani géphez képest le van maradva. De ha fejleszted akkor olyan szintre hozod amilyenre akarod. Úgyhogy nem ment el mellettük az idő. Rengeteg DIY nyomtatóban kitalált és kipróbált technológiát szednek össze a mostani gép gyártók és ezekből építenek kereskedelmi gépet. Pl a Bambu sem a könyökéből szedte össze a gépeit, de ezzel nincs is baj azt építenek amire van igény.

Új hozzászólás Aktív témák