Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dorien #72553 üzenetére
Jók a WD Purpe HDD-k. Minden tönkremehet, sőt, tönkre is megy.
Az, hogy Nálad tönkrement egy "agyonhasznált" példány, nem jelent semmit.Ez a MD04ACA500 HDD se mai darab lesz. Biztos ilyet akarsz venni? A DataSheet-je 2016-os [link] . Még a híres/hírhedt DT01... szériával jött ki.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
addikt
válasz Dorien #72619 üzenetére
Hosszú évek óta a negyediket nyúzom, eddig semmi gondom nem volt velük, csak, hogy egyensúlyba hozzam a történetet
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
newmoonlight
senior tag
válasz Dorien #72619 üzenetére
Csatlakozva az előttem szólókhoz, nekem is volt eddig 4-5 WD Purple (2-10TB), és tökéletesen (és halkan) működtek. A következő is ilyen lesz.
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dorien #72691 üzenetére
Nem! Minden gyártónál van SMR-es HDD, sőt olyat is csinálnak, hogy egy HDD családon belül keverik a CMR-SMR winyókat, ott kell figyelni, hogy lehetőleg CMR-es példányt vegyél.
A WD60EZAZ egy 6TB-os Blue, az pont SMR-es, a WD40PURX viszont nem, de jó régi széria, 2014 körüli, ha jól emlékszem.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dorien #73813 üzenetére
Dorien: Én is remélem, hogy beválik Majd azért írd meg, hogy mi a helyzet, akár pozitív, akár negatív, ha szabad kérni!
Lokii: A WD Black az valóban drága, nekem van itthon pár, használtam vagy 4-5 évig, de most, hogy az SSD-k ára lejjebb ment, csak 1 darab maradt a gépben. Jó gyorsak, az tény, persze HDD mércével, és nekem annyira nem is hangosak, mondjuk a gépház lent van a földön, tőlem vagy 1 méterre és "gumis-műanyagos" rögzítéssel van, így nem adja a háznak a rezonanciát, ez fontos!
Dual actuator-os HDD-t én még nem láttam, csak a hírekben olvastam.
A Toshiba X300 ugyan CMR és ajánlott is, de az a gond, hogy 2 év garos, nincs róla itt nagy tapasztalat, és olcsóbban veszel egy WD Purple-t, ami meg kiváló, halk, 3 év gar, olcsó! Kb ez vonatkozik a N300-ra is csak az legalább 3 év garos.A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
PpenoO
őstag
válasz Dorien #73838 üzenetére
Toshibat max akkor ha pisztolyt fognak a fejemhez, vagy ha ingyen adják.
Exos 7E10 most akciós az alzánál 72e forint. Ráadásul benézhettem valamit mert a wd purple pro meghajtókra csak 3 év garanciát adnak, az exosra meg ötöt.
Lehet, hogy 25 év kockulás után meglesz az első Seagate merevlemezem?
-
PpenoO
őstag
válasz Dorien #73840 üzenetére
Igazából bármelyik márkából ki lehet fogni hibásat, de azok általában pár hét alatt elhullanak. Az, hogy egy NAS meghajtó 4 év után elfáradjon, mint nálam az N300 inkább silányabb alkatrész minőségre utal szerintem.
Alzához van kuponom, így onnan szeretnék elsősorban vásárolni, de köszi a tippeket.
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dorien #73851 üzenetére
Jól tetted! Lehet, hogy más baja is volt annak a HDD-nek azon kívül, hogy SMR-es.
Nem emlékszem beszéltük-e itt, hogy Nálad jelentkezett ez az SMR rögzítésből adódó írás belassulás?
[ Szerkesztve ]
-
Dorien
veterán
válasz Dorien #73862 üzenetére
"G-Sense Error Rate = 10712"
Na azt hiszem meg is van, mi volt a bibi:
"Szia,
igen chias hdd volt, egyszer lett rairva adat es ennyi. Lehet az a gond, hogy vagy 20 vinyo volt egy gepben mindenfele molex elosztokkal, de nem szokott ezzel baj lenni. Van meg ra 3-4 ev garancia biztos, en tudom neked kicserelni ha szeretned, mert erre a smart adatra szerintem a gyarto annyira nem."Amúgy nagyon segítőkész az eladó (Insomnia), ajánlom mindenkinek, ha apróról vásárolna.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó újszerű Shure SRH1540 prémium zárt fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dorien #73885 üzenetére
OK-s! Látod, nálam is valami 135 millió. Szerintem nem kell vele foglalkozni.
Arra lennék inkább kíváncsi, hogy a Te példányodban mennyi parkolás van, mekkora a különbség az indulás/leálláshoz képest.A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dorien #73899 üzenetére
Azt hiszem igen, megkeresem
Az az alap, hogy a Win Töredezettség mentesítőjét ki kell kapcsolni!!! (eleve, ha SSD van a rendszerben alap!!)
Ritkán használom csak, de ezt: Auslogics Disk Defrag[ Szerkesztve ]
-
-
-
Celithrandi
addikt
válasz Dorien #73925 üzenetére
hát ez nem hangzik túl jól. Toshiba meg 2 év garis, 2 év garival nem veszek semmit, nem hogy winyót. Akkor marad a drága wd.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Dorien #73961 üzenetére
Egy WD40PURX nálam is hullott, a tesói (WD40PURZ) bírták.. a Blue-dban nem volt rotational vibration szenzor, pedig szerintem az egyszem HDD esetén is segítség, nem csak mikor többen vannak.
Amúgy szvsz a legtöbb konzumer mainstream gépház ipari hulladék, a drágákat is beleértve.. én most készítek egy sajátot épp (azaz tervezem fejben), besokalltam... aminél ha megindul egyszerre 4 diszken a recsegés, akkor sem esek kétségbe. MDF héj, fém belsô fal, hangszigetelés-hegyek, HDD-k lecsavarozása beépítôkeret segítségével eltérô pozíciókba.. lesz súlya, de legalább életem végéig elkísér és végre qss lesz.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
tibaimp
nagyúr
válasz Dorien #73980 üzenetére
Dorien: Fasza
Én is leellenőriztem az enyémet: 2028.01.16-ig garisDißnäëß: Nekem amúgy táp hibából adódott a totál gép meghalás + HDD-k is szálltak. Annyi volt a szerencsém, hogy nem látszott "égés nyom" így garban cseréltek mindent, kivéve a HDD-k, mert azokon a chip elfüstölt. Azóta tápot is 5 évente cserélek, és mindig túlméretezem. A mostani 10 év garos, na ez marad 7-8 évig.
Celithrandi: Elvesztettem a fonalat! Te most akkor 4 darab HDD-t szeretnél venni 16-20TB-os méretben, de hogy legyen beckup így 8 darabot kellene venned? Az mondjuk kemény!
A mostaniak nem használhatóak backup-ra? Én a régi HDD-imet nem adtam el, hanem azon vannak az offline mentések! Egy ilyen külső tárolót vettem többet is, ebben vannak a polcon: [link][ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz Dorien #74072 üzenetére
természetesen tudom hogy minden gyártó így számol, ezért írtam, hogy felhagyhatnának már ezzel. 131volt bluechipnél 5 év garival. Jobb opciót nem találtam
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
MaxxDamage
félisten
válasz Dorien #74152 üzenetére
Régi szép idők, meg mikor még a GB-s HDD is csak álom volt, meg a tárcsázós nem volt a ToP! /de jó is volt! /
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
tibaimp
nagyúr
-
Dorien
veterán
válasz Dorien #73899 üzenetére
Üdv. mindenkinek!
Toshiba MG08ACA16TE (16TB, SATA, szabad hely: ~5TB) friss mérés:
Végre megvan, mi fogta a gépet az első mérésnél: a drágalátos Windows (10) Defender. Úgy vettem észre, hogy egy Trojan-t (CoinStealer) nem tudott leirtani és borzalmasan lelassította a gépet. Letiltottam és ment fel helyette egy Avira Free. Megtáltosodott a masina...
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó újszerű Shure SRH1540 prémium zárt fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
Archttila
veterán
válasz Dorien #75061 üzenetére
Dorien neked is
Mar csak azt mondjatok meg, hogy hogyan lehet halkabb a 12 es 14 TB red modell (kis tulzassal) szinte az osszes kisebb red, es purple HDD-nel?Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital