Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gg72
veterán
válasz 590227 #18636 üzenetére
Én a WD-k hangjáról már elég sokszor írtam, hogy nekem zavaró... Már volt többféle is, köztük notivinyó, ill. jelenleg egy 640 gigás green, de az 500 GB-os Samsung F3 mellett mindegyik hangosnak tűnik. Megbízhatóság szempontjából egyikre sem volt panaszom, de ez igaz az F3-ra is.
-
elfelejtette
veterán
válasz 590227 #18647 üzenetére
A ventik egy CM 534-es házban vannak távtartókkal felszerelve felülre az 5,25"-os helyekre, és előttük van egy 12cm-es venti, így 34-36 fokosak a vinyók. (A házban eredetileg alul lévő 90 fokkal elforgatott vinyókeretet kiszedtük, mert felfogta az első venti légáramlatát, ezért kerültek felülre a vinyók.)
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
elfelejtette
veterán
válasz 590227 #18653 üzenetére
Itt azért van előttük a venti (5V-on), hogy kapjanak egy kis levegőt a teljesen zárt házban, mivel a kuckó teljesen le van hangszigetelve belül parafával. Ezzel a ventivel a vinyók (AAKS, tehát nem Green, hanem Blue széria) sem főnek meg a folyamatos üzemmódtól, és az erősen húzott procin csücsülő passzív hűtő is kap egy kis légáramlatot.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Chaser
legenda
válasz 590227 #18663 üzenetére
Jónak magyarázod ezt, ez az egyik hobbim Azt honnan szedted, hogy takarékos gépet csak amd-vel lehet csinálni? Már ne haragudj, tegnap írtál egy valótlant, ma egy másikat, nézzél már utána a dolgoknak mielőtt leírod
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz 590227 #18665 üzenetére
Nem akarlak megbántani jó ember, egy e8400 1részt xarrá veri az 5050-et, másrészt kevsebbet is fogyaszt. Megsúgom neked prime-mal terhelve egy g31 chipes lapban nem éri el az egész konfig a 65W-ot, nemhogy a cpu HD-t csuklóból viszi a sokkal kisebb órajelű és butított E3200 is, szintén erősebb a tiednél és szintén kevesebbet eszik...jah hogy te everesttel mérsz? Én fogyasztásmérővel, abból is több fajtával. Eljöhetsz megnézni saját szemeddel mennyit eszik a notim, T6400-zal és x3100-zal, az egész gép fullHD alatt 25-30W konnektorból Én azt mondom ha sületlenségeket akarsz írni hajrá, de ne ide, hozzá nem értőket ne vezess félre. Árról nem mondtam semmit, amd-ről se, ott is vannak EE procik nem vitás, de te azt állítod csak azokkal lehet EE gépet összehozni, ami hülyeség már bocs, nem kicsit, nagyon. Egy 5050e a büdös életben nem lesz egy E8400-es teljesítményének környékén, valamennyire az új 45nm athlon2-sek közelítik meg, talán az x2 250 már nem marad el annyira tőle..
-
őstag
válasz 590227 #18685 üzenetére
Ha viszont a megbízhatóság a fő szempont, akkor a WD is megfontolandó: 1TB Western Digital Caviar Green (WD10EADS) vagy az advanced format-os WD10EARS
Saját tapasztalat: 2 db WD10WADS és egy WD10EARS van a gépben, és nem hallani a hangjukat!
[ Szerkesztve ]
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Chaser
legenda
válasz 590227 #18673 üzenetére
Se beteg se buta nem vagyok, de vigyázz a szádra azért Még1x látom, hogy hülyeségeket írsz be meg személyeskedj megkérek pár modit, hogy kicsit fogják vissza a ceruzádat, hátha attól megnyugszol. Csak mondtam, az inteles notim mennyit eszik. Akarsz asztalit? Xarrá teszteltem E2xxx, 3xxx, 5xxx, 6xxx, Q8200-t, valóban fogalmam nincs mi mennyit fogyaszt. Úgy kíváncsiságból azt azért megkérdezném milyen tápod van pontosan? Privátba írd, nem offolok többet. Csakhogy tisztánláss, nem vitatkoztam, tényeket közöltem amikről neked fogalmad sincs, ahhoz hogy vitatkozzak valakivel némi tudás alap is kell a másik oldalról.
-
LGLuke
őstag
-
-
fagy53
nagyúr
válasz 590227 #18770 üzenetére
Igazából ott lehet megcsinálni ahol van rá hely. Nekem idáig az összes egytányéros Samu HDD-m rezonált, búgott. Amikor letettem az 502-est a padlóra a gép mellé, még a másik szobában is tisztán hallottam. Én is lógatom gumikötélen, ráadásul kettőt..
Semmi zaja nincs, a seek hanghoz is nagyon kell fülelnem.
A házam 5.5" -os részében a 3.5"-os HDD-k simán függeszthetők, sajnos a másik gépben a 3.5" helyen ez nem kivitelezhető és itt is Samu van egy Hitával. A Samu búg, a Hita nem. -
gg72
veterán
-
atesss
addikt
válasz 590227 #18830 üzenetére
Köszi, még akkor megpróbálok korábbi véleményekből is olvasni.
De ha van még valakinek tapasztalata (és nem írta volna még meg), szívesen várom !Közben én is hardverkert találtam meg, őket ismerem is, jó bolt, és garanciális ügyintézéssel sem volt problémánk velük.
De alapvetően az 1,5TB-os kellene, az 1TB-os csak főleg akkor, ha árban annyira nem is éri meg az 1,5TB az 1TB-hoz képest.
Márpedig a WD15EADS árai alapján a két hardverkeres ár (WD15EADS talán van kicsivel olcsóbban máshol, de asszem az webshop) -at összehasonlítva már nem áll annyira nyerésre az 1,5TB.
WD10EADS: 19375
WD15EADS: 26063
Csak 11%-al olcsóbb fajlagosan az 1,5TB-os.
(egy másik számítás: ha az 1TB-os kapacitásárában kellene megvenni 1,5TB-ot, az 29e lenne)Viszont ha a WD10EARS árait nézzük, akkor más a helyzet, mert az 24e csak ! [link]
(a hardverker oldalán vagy egy elírás a modellszámnál egyébként)
Miben más az EARS az EADS-hez képest, csak a cache ? Sok értelme mondjuk szerintem nincsen, de ha olcsóbban adják, végülis miért ne.
Csak erről az újról szerintem még nincs nagyon tapasztalat, nem ?A másik gond, hogy a hardverkerhez csak 26.-án érkezik [link] : Nincs raktáron (Érkezik 10+ db, Febr.26 , addig meg már lehethogy nem ér rá.
És máshol se nagyon lehet még kapni, úgytűnik...[ Szerkesztve ]
-
proximus
senior tag
válasz 590227 #18839 üzenetére
Az előző lemez tényleg bedöglött(chieftec delta 450w tápon volt), az új viszont hibátlanul üzemel(100%-os, fsp400-60ghn tápon van, erre lett cserélve még előtte), csak még az asztallap is zúg, illetve a konyhába is hallani.
Tudod mi a legnagyobb baj? Nem tudni kinek mennyi az ingerküszöbe ami a zajt illeti, illetve ki tudja milyen házba vannak telepítve a lemezek és milyen felfogatással. Mi van ha mind ilyen, csak kinek hangos, kinek nem (ezzel nyugtatom magam hogy nem szoptam be kétszer (1. vásár: webshop; 2. "helyben" véve)).
-
proximus
senior tag
válasz 590227 #18845 üzenetére
egy darabig nézegettem az FSP everest 400-at a webshop-on ahonnan rendelgetni szoktam, de egyszer csak eltűnt és azóta sem kapható, így lett helyette a mostani FSP, aminek a belseje nagyon hasonlít a bluestorm pro 500-ra Azt mondják máshol sem nagyon van belőle már. (everest)
Különben hiába van gumibakokon keresztül rögzítve, ezt a frekvenciájú rezgést úgy néz ki nem fogja meg.(C.M. Centurion 590) Attól félek, hogy ha nagyon "leválasztom" a géptől, akkor mondjuk nem lesz biztonságban ha mozgatom a házat.... -
kisza25
félisten
-
fazr
senior tag
válasz 590227 #23328 üzenetére
Húgomnak WDC WD3200BEVT-22ZCT0 típusú van és neki is melegszik. HDSentinel szerint 100%-os 140 nap üzemidő után is.
1 órája nincs itthon, notija alvóban volt, bekapcsoltam és 38°-ot mutat HDSentinel. Korábban Windows és egyéb programok telepítése után elérte a 45°-ot is.Ezzel szemben az én Hitachi-m 33°-tól nem nem volt melegebb, jelenleg is 26°-os.
Sajnos arra nincs tippem miért romlik a tiédnek ilyen gyorsan az állapota, lehet gyári hibás.
-
gg72
veterán
válasz 590227 #23384 üzenetére
7K1000.C nem egyenlő az 5K1000 szériával, leginkább pont halkságban nem. Nekem is volt már korábban egytányéros 7200-es Hitachi vinyóm, valóban hangos volt a seekelése, de szerintem ez az 5K1000 nem lesz az. Majd szombaton kiderül.
Adattárolásra teljesen fölösleges a 7200-es vinyó, ez a "gyengébben sikerült darabokból lesz 5400-as" meg valami urban legend? Miből gondolod?
A HD502HJ F3-as Samsungom nagyon ból bírja, egyébként pont őt fogom lecserélni a nagyobb hely miatt.
-
gg72
veterán
válasz 590227 #23388 üzenetére
Nézd, nekem meg egymás mellett megy már másfél éve egy F3-es és egy F3EG Samsung, előtte szintén egy évig egy WD Green WD6400AACS, egyikkel sem volt soha semmi bajom, miként az eddig birtokomban volt közel 20féle vinyóval sem soha. Lehet, csak szerencsés vagyok, de én nem hiszem el ezt a gyengébből lesz 5400-es legendát. Ettól függetlenül linkeld már be ide, hogy hol olvastad, kíváncsi vagyok, kösz.
[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
válasz 590227 #23390 üzenetére
"Gép vizsgálja,és válogatja szét a gyártott darabokat.Mi ebben a furcsa?"
az, hogy a fej és a lemez közötti légrés nagyban függ a fej kialakításától, tehát eleve 5400-re kell tervezni a hdd-t vagy 7200-re, egy átmeneti kialakítás egyik fordulatszámon se lesz optimális...elvileg.
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
-
Gregman
tag
válasz 590227 #23517 üzenetére
Sziasztok!
Zolynet:
Már nekem is a Samu lenne a gépben de ahol igazán jó áron adnák ott hetek óta nincs készleten (meg nem akartam a város másik végébe bumlizni).
Közben meg elgondolkodtam azon, hogy kb. heti 5*24 órát folyamatosan fog menni ezért dilemmázok a Hitachin (egyébként még olcsóbb ajánlatot is találtam mint a Samura, a WD-ről nem is beszélve).590227:
Köszi az adatokat, de ebből én azt látom, hogy a Samu alacsonyabb hőmérsékleten üzemel nem? (persze ez terhelés függő is).
Egyébként persze másodlagos vinyó lesz, de zajszint és élettertam miatt sem ragaszkodnék a 7200-ashoz főleg ha az 5K1000-es tudja szabályozni a fordulatszámát.
De te mért mondod ilyen egyértelműen a 7200-ast? -
-
gg72
veterán
válasz 590227 #23627 üzenetére
Ez most nekem volt válasz? Szerintem nem egy nyelvet beszélünk, vagy mire válaszoltad azt, hogy "nem is tartós és valós"? Mármint a linkelt teszt nem tartós?
Ebben a hiba dologban egyetértünk, nincs olyan HDD és SSD, ami nem hibásodhat meg, aki ilyet állít, az hülye, ennyi. Én nem állítottam. Remélem.[ Szerkesztve ]
-
gg72
veterán
válasz 590227 #23631 üzenetére
Ez így van és szerintem is arra jó leginkább ez a fórum (miként a többi is), hogy megosszuk a saját tapasztalatainkat. Amire viszont a legtöbben lennének kíváncsiak, hogy melyik vinyó megbízható, tartós, manapság egyre nehezebb válaszolni, hiszen nagy az árverseny, így mindegyik gyártó költséghatékonyabban gyárt, ergo nagyobb a minőségi szórás. Nekem mondjuk eddig tényleg szerencsém volt, mert 12 év alatt még csak bad sectoros vinyóm sem volt egy sem. De nem is vágyom rá.
-
Steelmanus
addikt
válasz 590227 #23679 üzenetére
Az addig rendben van hogy leirtatatok, csak ha eppen surgosen 1 oran belul kell venni egy vincsit, akkor nincs ido egy 23 ezres topikot vegig olvasni keresgetni benne, mert surget az ido,esetleg egy PH teszt meg belefer. Csak most volt idom benezni a topikba, elkezdtem az elejet, majd elolvastam a veget, kerdes volt hat irtam. A baj az hogy sosem volt Hitachi vincsim igy nem volt viszonyitasi alapom, mindegy, rosszul dontottem, majd lecserelem egy F3-ra.
-
Steelmanus
addikt
válasz 590227 #23686 üzenetére
Ertem es Koszonom hogy valaszoltal. Esetleg az asztali Samsung F3 rol nem tudnal kuldeni egy HDTune-s kepet? Az Usite.hu-rol eleg a 2.55-os is.
-
Piftuka
veterán
válasz 590227 #23704 üzenetére
Köszönöm, hogy belinkelted! Erről beszéltem.
Sajnos a fogyasztók zöme, még mindig nagyon keveset, vagy semmit nem tud a jogairől (kötelezettségeiről szintén)!
Ezért van, hogy a cégek a "3 nap után a hivatalos szervízbe vidd szöveggel" próbálnak meg mindenkit lerázni. (S az még csak a jéghegy csúcsa.)
Az ilyen üzleteket jól "s*ggbe kellene rúgni".
"Aquila non captat muscas."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital