- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnénk megkérni minden kedves fórumozót, aki videókártya ajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
(mellé)beszélgetést itt kéretik megtenni: VGA kibeszélő offtopik
Köszönjük.[ Módosította: koncsik ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teaway
veterán
válasz
maxxenergie
üzenetére
Megjavult a link, de a frissítés kihívásokkal küszködik...
-
Reorx
tag
Szevasztok!
Nemrégen vettem egy gépet, b150m mortar, i5-6500, 16gb ram 2133 egy 650-es corsair táppal. Most pedig megvenném a hozzá illő VGA-t de elbizonytalanodtam. A helyzet az, hogy egy custom hűtős rx480-at szeretnék mint vagy 50 ember még rajtam kívül az országban de persze nincs még 1 darab sem, nekem meg már viszket a tenyerem, hogy játszani kéne ha már vettem egy gépet.
Alternatívák: (80-90) között gondolkoztam
-r9 390: a házba befér, a táp elbírja, egy picit gyorsabb is és csak be kell ugrani érte a boltba és hazavinni 90 körül lehet kapni egyedi hűtéssel
-GTX 1060: 95 körül már lehet kapn,i itt az aprón is találni.
-gtx 980: használtban
Szóval mik a vélemények? Mind tudja a DX12-t, nagyjából egy szinten vannak (oké, a 980 veri a mezőnyt de az használt), és mind elférne a házban. Ti melyiket választanátok és miért? (a szívem az amd felé húz és az új VGA is kicsit szimpibb mint a használt. az RX 480 lenne az igazi de az még lehet 1-1,5 hónap mire én is kártyához jutok..)
-
F.B.I.
veterán
Miért nem lehet egyből egy korrekt árral kezdeni, hogy ne azt lássa az ember, megint ideje rendesen a zsebébe nyúlni, hogy újat vegyen. Ilyenkor aki el akarta volna adni olcsóbban, az is ezekhez az árakhoz lövi be a saját termékét, nekem meg nincs szívem kofáskodni.
-
válasz
Nerazim
üzenetére
Első körben megteszi, ezek már gyorsítják elvileg a HD filmeket. De igazán időtálló megoldás most épp nincs az alsóházban (gondolok itt HEVC és VP9 gyorsításra, utóbbira állt pl át a youtube).
A helyedben mindenképp bekérdeznék a HD lejátszós topikba, hogy mennyire javasoltak ezek ma, vagy esetleg érdemesebb kiadni a felárat az újabb generációs belépőkártyákra, mert megmutatkozna a modernebbségük a hétköznapokban is.
(#84987) F.B.I.: aki 30k-ért árulja, az valószínűleg kis veszteséggel akar kiszállni belőle, várja a madarat. Ennyiért semmiképp sem vennék használtan.

-
F.B.I.
veterán
Köszönöm srácok, nem akartam vitát generálni, most 750Ti lesz, amivel azonban csak egyet nem értek ; 33K egy új példány, akkor miért 30K-ért árulja még mindenki használtan? Persze ha ezt leírom neki, akkor még én érzem magam kellemetlenül. És sokan csodálkoznak, hogy senki rájuk sem ír én meg veszek egy újat... teljesen be van állva a VGA piac.
-
válasz
Hunork
üzenetére
Ki ajánlott gyengébb kártyát, vagy GTS450-et? A HD6850-et már a HD7770 is megveri. A HD7770-hez képest egy GTX 750 is előre lépés, annál egy GTX 750Ti gyorsabb, amit pedig elég szépen megver a GTX950. És ezekből mindegyik kevesebbet eszik egy HD6850-nél. Szóval nem értelek igazából.
(#84985) Hunork: világos, van benne ráció, de a kérdésből úgy tűnik nekem, elég a gyereknek a teljesítmény, csak a fogyasztáson akarnak fogni. Erre a célre pedig bőven elég egy
750/750Ti, erősebbek is, teljesen felelsleges GTX950-et bele tenni csak azért, mert lehet 1-2 év múlva erősebb proci lesz. Ugyan is 1-2 év múlva ennyi pénzért jóval erősebb káryát is lehet venni. Most meg így nem kell kihasználni a 40k-s keretet, marad pénz akármi másra.
-
Hunork
veterán
-
válasz
Nerazim
üzenetére
Geforce GT 210 és Radeon HD 5450-eseket nézegess aprón, biztos van belőlük passzív és HDMI-s, ha a legolcsóbbat szeretnéd.
De amúgy nem írtad mire kell. Gondolom filmezni. Milyen proci lesz alatta?
(#84982) F.B.I.: Szerintem az is elég. A HD7770-től gyorsabb (ami erősebb picit a HD6850-nél), kevesebbet eszik. Minden azon múlik, hogy mennyiért tudod beszerezni. Ha nem sok difi van árban, akkor inkább a 750Ti-t venném.
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Passzív hűtésű VGA-t amin van HDMI kimenet és megbírkózik a FHD felbontással tudnátok ajánlani? Tv-re szeretném rákötni. -
F.B.I.
veterán
Üdv!
G2020 mellett lévő 6850-et cserélném a gyerek gépében, fogyasztása miatt. Egy 750ti gondolom bőven elég lesz mellé (720p-ben megy a játék)? Proci csere nem lesz egy darabig.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
gamer187
üzenetére
hát fent jobb oldalt van egy összefoglaló post róla, de röviden: az AMD-nek nagyobb a fogyasztása, kicsivel nagyobb erőtöbbletért, plusz van teljes DX12 támogatása, de ritkábban jönnek driverek rá. én is ezt a kettőt nézegetem, szerintem az lesz, amiből jobbat találok használtan.
-
-
gamer187
tag
Sziasztok
Jelenleg melyik kártyára érdemesebb beruházni 60e ft körül? Radeon vagy Nvidia? Egy GTX960 4GB néztem ki ez mire elég jelenleg egy i5 6500 mellett? -
válasz
theballa32
üzenetére
Tényleg égő lenne ha azt tovább használnád!
-
Speed®
titán
válasz
theballa32
üzenetére
-
M@rdel
őstag
válasz
theballa32
üzenetére
A youtube-n is találsz HKC tesztet, úgy ki tud mászni az atx szabványból, hogy na!
Örülj, eddig nem tett semmit tönkre a gépedben! -
Speed®
titán
válasz
theballa32
üzenetére
Rá se merném dugni a VGAra..ne szórakozz azzal az ipari hulladékkal, vegyél egy értelmes tápot mielőbb.
-
-
válasz
theballa32
üzenetére
Jónak jó lesz, de nagyon sok tartalék marad a kariban.

-
sakal83
addikt
válasz
theballa32
üzenetére
ahhoz a procihoz felesleges venned.
Szerintem előbb vegyél procit lapot, majd utána nézz vgat (addig rendeződhetnek az árak). Overkill párosítás lesz, lehet, hogy rosszabb élményed lesz, mint a mostanival
-
theballa32
tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Úgy legyen

-
Vadasz1
tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Köszi és menyiért lehetne elpaszolni a kártyát kb 2év gari van rá,amugy nem szeretném tuningolni.
-
Anonymus23
veterán
válasz
theballa32
üzenetére
Nem kérdés a VGA nagyon ott lesz, csak most már a proci lesz a szűk keresztmetszet. Az együtt teljesen OK lesz, ég és föld a jelenlegi konfighoz képest.
-
-
theballa32
tag
válasz
Anonymus23
üzenetére
Nem akarok hazudni,de kb most lesz 6éves ez a gép,eddig szépen tette a dolgát az én igényeimhez képest!Teljesen igazad van.Tudom,hogy mindent cserélnem kell.Már nézegettem a többi dolgot is hozzá,de most ennyit tudtam szánni rá.Majd még egy i5 6600 proci a kiszemelt,meg egy MSI B150M MORTAR alaplap.Azt majd karácsonyra kispórolom.
-
Vadasz1
tag
Sziasztok nemrég vettem egy MSI R9 390 8gb-os kártyát.egy I5 2500K procihoz de nem vagyok vele megelégedve ,le cserélném egy nvidiásra, szerintetek milyen kártya illik a proci mellé.
-
Anonymus23
veterán
válasz
theballa32
üzenetére
Hát majd ahhoz a procihoz azért fog kelleni új alaplap is esetleg memória is.
Abba a tokozásba már felesleges "erősebb" procit venni...
De a 1060-at is, hogy kihasználd már most kellene egy erősebb proci, az a Q8300 messze nem mai gyerek... -
Tombi
őstag
válasz
theballa32
üzenetére
Az okosabbak azt mondják nagyon nem fog lejjebb menni az ára.
Ezért igen, én venném, ha megtehetném -
theballa32
tag
Sziasztok!102 000 forintért megéri az Msi Gtx 1060 szerintetek?
-
taknyí
senior tag
válasz
sakal83
üzenetére
Ne vedd a szívedre, de egy "normális" GTX970 70-75k-ért reálisabb, mint a 65-70k. Én is tapasztalatból beszélek és nem ilyenekre gondolok, 1 napig tűrtem meg anno egy GTX660-at, brutális hőmérsékletet produkált 85C, részemről nem ajánlott az "egyventis"
. Persze ki milyen kompromisszumra hajlandó, olyat vesz. -
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
a jelenlegi konfigom egy i5-4440, GTX 750 Ti, 8GB RAM, XFX 450 Pro táp, TT Core V1 házban, max 28cm-es kártya megy be.
nemrég újítottam egy FullHD IPS monitort és hát a 750 Ti teljesítménye kissé harmatos ezen a felbontáson. viszonylag kevés játék van, aminél zavar, többnyire single-ben játszom, amit szeretnék tolni a közeljövőben, az a Witcher 3, Rise of the Tomb Raider, DOOM, a GTA V se lenne rossz, ha szaladgálna kicsit jobban.
a kérdés az, hogy mi lenne az a kártya, ami FullHD-ben ha nem is max, de komolyabb beállítások mellett tudná ezt a felbontást? a fogyasztás és hőtermelés jó lenne, ha minél optimálisabb, mITX házban lesz, ami jól szellőzik ugyan, de azért nem akarok kazánt csinálni belőle. használt garis jöhet, a költség legyen minél alacsonyabb, de igazából az ajánlás alapján döntenék, hogy egyáltalán cserélek-e.
-
lacus83
senior tag
válasz
Tejbajusz
üzenetére
Teljesen jó döntés, ugyan azt a hűtést kapta meg mint a nagy tesói 1070,80.
Kicsit overkill egy 120 dp karira,de legalalább nem kell aggódni.Sima kicsit olcsóbb, Oc verzió sebbeséget hozza, Oc verzióban meg nincs annyival több amivel drágább
Meg ugye kérdés melyik az elérhető.
Gtx 970 és 980 közötti teljesítmény 6 gb rammal.
Fhdra bőven elég lesz.
A Cpu miatt sem kell aggódni, kihajtcsaaaa -
válasz
anderledani
üzenetére
380 4GB már nem játszik?

-
anderledani
őstag
Legújabb hírek alapján hogy tűnik, a 460 milyen erős lesz? 35 ezrem van videokártyára, R9 270-et váltana. A 460 fog kb ennyibe kerülni. Vagy 380 használtan

-
-
huncrafty
csendes tag
Sziasztok!
Videokártyát cserélnék, hozzáértők véleményére lennék kíváncsi, amit előre is köszönök!
Gépem főbb adatai:
Táp: Cool Master 600W
CPU típusa: OctalCore AMD FX-8320, 4000 MHz (20 x 200)
Alaplap neve: Asus M5A78L-M LX3 (1 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Rendszermemória: 8176 MB (DDR3-1600 DDR3 SDRAM) (2*4 Gb)
Jelenlegi kártya: AMD Radeon R7 200 Series (1 GB)
Keret: max. :80.000 HUF , ezt nézegetem: AMD R9 380X 4GB GDDR5Amivel játszok, csak nem igazán bírja a kártya: Dirt rally, F1 15, FARCRY, GTAV, stb. Szóval a mai játékok elfussanak, ez lenne a lényeg!
Vélemény?
Vagy egyéb ötlet?Szerk.: az alaplap cserés lesz még idén, de jelenleg elmenne benne egy fent említett kártya, vagy valami hasonló?
Köszönöm!
-
Tejbajusz
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy nem lövök-e nagyon mellé,ha az alábbi gépbe egy ilyen kártyát veszek?/hosszú távban gondolkozom kicsit/
ASUS ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMINGProci: Intel i5 3570
Alaplap: Asrock Z77 Pro 4
Memória: 2*4 GB Kingston DDR3 -- KHX16C9T3K2/8X--
Mostani kártya : MSI Radeon 6870A táp folyamatban van, de egy FSP Raider S 650W-ra gondoltam (550W-osnál kb 3500,- Ft-al drágább,azért a 650W)
Jó lenne,ha mennének full hd-ban az új játékok.
Előre is köszönöm a választ!
-
Csupingo
veterán
válasz
erik365
üzenetére
Jó, bár ha nem ragaszkodsz az amd-hez, akkor ez szerintem annyival gyorsabb, amennyivel drágább.
(#84930) erik365: nincs mit.
-
Csupingo
veterán
válasz
erik365
üzenetére
Sima hd felbontás? A gtx 750 ti is erősebb nála, de komolyabb lépés pl. a gtx 950 lenne. Amd oldalon r7 360, szintén komolyabb: r7 370.
core i7: A 370x csak kínában kapható, ha jól tudom.

(#84927) erik365 : oda már kell a gtx 950, vagy az r7 370. Ezek vannak is 45 környékén.
-
erik365
senior tag
Sziasztok!
HD7770 után mi lenne a következő lépcső?
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
Jelenleg még egy i3 3240 van de ez cserélődik i5 3570-re,FSP Hexa+ 400.
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
HD, de nem vadászok FPS-re, sem ultra részletességre.
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Net, játék.
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
45.000Ft környéke.
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
Új -
Hunork
veterán
válasz
Caelestius
üzenetére
A régi kártyád 15-19k között van hirdetve különböző aprós oldalakon...
-
Csupingo
veterán
válasz
Caelestius
üzenetére
Szerintem ideális választás a processzorhoz. Hirtelen megnézve, a 6870-ek 15 és 24 körül mennek az aprón.
-
Caelestius
csendes tag
Üdvözlet!
Videókártyát szeretnék venni, és mivel nem vagyok otthon a témában szeretném kikérni tapasztaltabbak véleményét. Az alaplapom egy Asus P8Z77-M ami egy nagyon jó kis alaplap, procim pedig egy Intel Core i5-3570 3.40 GHz. Kinéztem magamnak egy elég erős 4 gigás AMD kártyát (Asus PCIe AMD R9 380X 4GB GDDR5 - STRIX-R9380X-4G-Gaming) és csak annyit szeretnék tudni hogy a proci és az alaplap biztosan bírni fogják e. A tápom 600 W szóval azt nem érzem veszélyben. És még arra is kiváncsi lennék hogy a régi kártyámnak mennyi most az értéke( egy AMD Radeon 6870 1 Gigás) mert ha tízezret sem kapok érte akkor már inkább odaadom valakinek az ismerőseim közül ingyen. Ha valaki rászánja a szabadidejét és válaszol a kérdésemre annak nagyon megköszönöm.
-
proci985
MODERÁTOR
családtagnak keresek budget kártyát max ilyen 120-130 euro körül. jelenleg egy XFX HD7770 OCje van. játékra keressük.
gép q6600 + 6gb mem / i5-760 xeon változata 8GB rammal (ezt adott esetben 16GBre tudjuk fejleszteni). táp corsair CX400 / HX650v2 (ez a q6600hoz jó), illetve egy 14+16As HP a xeonhoz.
ház egy Fractal R3 (ha sikerül átköltöztetni a Xeont) vagy egy HP.
felbontásra jelenleg 1280x1024, fHD vagy 3840x1024 kilátásban. kompromisszumképes, tehát 1080p ultra@60 min fps nem kell.
amit néztem az 150 euro körül akcióban az MSI 960 LE 2GB, ezt picit drágállom (memória meg határeset lesz a GPU erejéhez képest korábbi 7850 2GB CF saját tapasztalatok alapján). 970 olyan 240 euronál kezdődik, használtpiacon ahogy nézem 290X megfelelő hűtéssel van 150 euro körül is, de az a HP házban kb instant megsül kategória, tetejében legozni kéne a táp ágaival (a xeon lapja nem ATXes). használt 970ek kb 180 euronál kezdődnek.
viszont lejjebb kb ötletem sincs, hogy mi meg merre megy éppen. mit lenne érdemes megnézni, illetve mi minek az átnevezése adott esetben? kb 7970 teljesítmény lenne a minimum amire ahogy érzem még érdemes lenne váltani.
köszi a válaszokat előre is.
-
giornalista
senior tag
válasz
gtamate2
üzenetére
90 körül (meg inkább alatta) viszont lesz 8 gigás RX 480, igaz, az nem nVidia, de jó középút lehet egy GTX 970 és egy 1060 között (a 960-ról nem is beszélve, és csak 8 gigás).
a 4 gigás RX 480-ok árára leszek kíváncsi, egy olcsóbb konfigba best buy lehet, ha eléggé letolják mondjuk a 70 ezres ársávba.
illetve az RX 490 is érdekelne, mint a GTX 1070 és GTX 1060 közti opció (nyilván árban és teljesítményben is).
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani passzív hűtésű vga-t amin van hdmi kimenet, használtan venném apróról. -
Rambi
tag
Sziasztok,
elérkezettnek látom, hogy 3 éves 7950-emet lecseréljem. Célom az lenne, hogy a mai játékok elszaladjanak a gépen komolyabb izzadás nélkül. Amivel játszani fogok: Doom, Nfs, Far Cry Primal, BF4, GTA V...
FullHD felbontásban használom.Ebbe a gépbe lenne:
-ASUS Z97-AR
-FSP HEXA 500w
-i5 4670k
-2 x 4GB Corsair DDR3 1600MHz
...többi nem lényegNvidiával jobban szimpatizálok mostanában, a plafon 90.000 ft, de remélem azt írjátok mjd, hogy 60 ezres kártyával is elmennek ezek szépen....
-
-
mmboss
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudok dönteni, hogy nemsokára milyen videókártyát vegyek Intel Core I3 6100 processzorhoz.
Ezeken gondolkozok leginkább:
GTX 960 / R9 380
RX 480 4/8 Gb
GTX 970
GTX 1060
Melyiket lenne legérdemesebb választani ehhez a cpu-hoz, amit a legjobban kihasznál?
Úgy gondolom, hogy nem gond ha esetleg erősebb a gpu a procinál, FPS visszaesést nem okozhat egy gyengébb kártyához képest, igaz? ( természetesnek gondolom, de hátha!
)Köszönöm a segitséget!
-
válasz
Joker94Hun
üzenetére
Akkor mehet

-
Joker94Hun
tag
válasz
B.Á.L.!.N.T
üzenetére
Egy i5 6500 van mellé.
-
-
Joker94Hun
tag
Gtx 580-ast érdemes R9 290-re lecserélni?
Úgy értem hogy masszív Fps növekedéseim lesznek?
Leginkább Witcher 3 és GTA V érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Hálózatokról alaposan
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- YouTube
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Le Mans Ultimate
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkPad T14s Gen 2 touchscreen - i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BOMBA ÁRrR! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 Ryzen 5 PRO 7540U 14" FHD+ 32GB 1TB Lenovo gar: 2028.01.07!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 SUPER 8GB Zalman S2 TG FSP 650W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GAMER PC! i7-12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

No para. 

Mi lehet a baj,ha valamit kavar a táp?

Meggyi001