Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream24
senior tag
válasz dave0825 #18401 üzenetére
Gondolom eztolvastad. Szóval nagyon valószínű, hogy egy visszaküldött, javított, kiállított darabba nyúlnál bele. Ráadásul csak egy év bolti gari van. Ha neked megér ennyi rizikót.
Minden csoda két napig tart. Régebben még három napig tartott, de azóta felgyorsult a világ.
-
tigor
tag
válasz dave0825 #18592 üzenetére
Lejjebb már írtam egy fórumtársnak akinek ugyanez a problémája csak Samu MU7000-el. A tied is edge led megvilágításos de közben benne van a local dimming is és azért ilyen oszlopos a fehér fény és a fekete. Esetleg a helyi képelhalványítást kapcsold ki. De szerintem az összes edge ledes tv amiben van local dimming mind ilyen. Samuból ami most csúcskategóriás áron van a Q széria az is edge.
Az edge lednél csak egy oldalról kap megvilágítást és csak onnan tudja levenni a fényerőt. A direct lednél viszont hátulról, és zónákra tudják osztani, hogy honnan vegye le a fényerőt.
Inkább nézz egy Sony XE900/930/940-t, azok direct ledesek és úgy működik benne a local dimming ahogy azt elvárná az ember. Vagy oledet. Ha jól emlékszem 440k volt a 65' UJ7505, kicsit kéne hozzárakni és ott egy faja LG oleg, igaz csak 55'-s. Én ezt csinálnám.
-
tigor
tag
válasz dave0825 #18605 üzenetére
Ahogy olvastam a fórumon, akik ezt vették, meg voltak vele elégedve.
Tesztek közül asszem ez vonatkozik rá:
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/mu6290
Mindenképpen 65' kitűzött cél? Kell ekkora?
De talán még ezt tudnám ajánlani:
https://www.emag.hu/sony-bravia-65xe8577-okos-android-led-televizio-163-9-cm-4k-ultra-hd-kd65xe8577saep/pd/D9LXZ7BBM/ezzel is mindenki meg van elégedve aki ezt választotta, olvassgass a Sony topikba.
-
tigor
tag
válasz dave0825 #18605 üzenetére
Sőt, továbbmegyek:
https://www.emag.hu/lg-smart-oled-televizio-4k-ultra-hd-139-cm-oled55b7v/pd/D78RBDBBM/?utm_source=price_comparer&utm_medium=cpc_emag&utm_campaign=arukereso_new_2018&utm_content=arukereso_hu&cmpid=72648
Nekem pl XE9005-m van, ha el tudnám gyorsan adni akkor sztem ráfizetnék ezért. Ez nagyon jó ár. És a tv is kiváló. -
sonye
senior tag
válasz dave0825 #18630 üzenetére
Igen 49-es!
Ha megnézed a teszteket, a 8000-es igen szépen szerepel. De ha 7000-es akkor is szépen a mezőny elején van.
Ne a teszteknek higgy! Nézd meg élőben. 55"-ban is volt kirakva. Annál még jobb a színmélység érzés.Ha tényleg csúcsmodell kell, akkor mélyen zsebbenyúlós dolog.
A betekintési szög meg az LG-hez képest tényleg ég és föld.
alulról is szép, meg oldalról is. Ok egy apró színtorzulás itt is van, de nem olyan mértékű, hogy emiatt már ne legyen jó. LG-nél nagyon durva volt ez az torzulás.Még fényesebb még ez a nyűgjük. Akkor vegyenek projektort. Na de mindenkinek más tetszik. Személy szerint mindig lejjebb veszem a fényerőt. LG-nél még a full is kevés volt. A samsungnál meg még lejjebb is vettem picit.
A sony 9-es szériát mondták még nagyon jónak. Az most a csúcs.
De az már más árkategória. -
sonye
senior tag
válasz dave0825 #18803 üzenetére
Várom a tapasztalataidat!
Ha nem volt odaírva, hogy újracsomagolt, akkor nem kellene annak lennie.
Ha nagyon körültekintően átvizsgálod a csomagolást kiderülhet.
Már eleve pl az, hogy a tartozékok zacskója felbontatlan-e.De nem biztosa, hogy a futár tud várni. Meg van nekik adva mennyi időt tölthet 1 termék átvételénél ott.
-
Tamás34
senior tag
-
Zsolt74
senior tag
válasz dave0825 #18888 üzenetére
Nekem az LG 49 SJ810-nél mikor filmet nézek alul felül a fekete csíknál nincs semmi felhősödés, vagy bevilágítás.
Igaz nem sötétben szoktam tv-t nézni.
Teljes sötétben a fekete kicsit szürkés, de mivel így soha nem használom, ezért ez engem nem zavar.
Világosban a feketéje szép mélyfekete, nem úgy mint az LG 49 uj701 szürkés feketéje.
A nanocella eléggé sokat dob a képminőségen.
Én a boltban nem láttam semmi különbséget a VA és az IPS feketéje között világos környezetben.
Persze sötétben más lenne a helyzet, ott a VA simán lealázná az IPS-t.[ Szerkesztve ]
Zsolt
-
Zsolti1222
újonc
válasz dave0825 #19562 üzenetére
Szerintem,hogy rendelsz másikat az jó lépés,de igazából ez egy prémium tv,megérdemelné egy márkásabb d/a átalakítót.
Igazából ilyen belépőszint alatti d/a-nál hallottam pl olyanról,hogy rca-ról eltűnt a hang,fejhallgatón megvolt,vagy fordítva.[ Szerkesztve ]
Sok mindent mondott S C ,én nem választanék közülle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest