Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gellei
aktív tag
válasz Kiskutya #47219 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Eddig samu tv ink voltak, ezekkel elégedett vagyok. Tcl márkát nem ismerem, mit kell tudni róla? Tudom picit drágább Ru8002, ez jobb mjnt a samu?
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
-
DileRGorE
csendes tag
-
TeeJay
félisten
válasz Kiskutya #47421 üzenetére
UN széria még annyira új hogy nincs infó
Én most befotóztam a 65UN8000 valódi RGB-s
Ha valaki gondolja küldjön az UN7300/7400-ról (IPS panelről) hogy az is RGB vagy RGBW-s és okosabbak leszünk. Minőségben így megy hogy RGB+W > RGB > RGBWMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Brandynew
őstag
-
Rollee
aktív tag
válasz Kiskutya #47800 üzenetére
Akkor a HDR+ meg a 8bits+ FRC ugyan az mint a sima HDR meg 10bites panel? Mindkettő ugyan olyan jó HD filmekhez?
Kender23:
Itt csak a 50TU8505 láttam 539€-ért, annyit meg nem tudnák most rászánni, de majd megnézem máshol is.rainman72: köszi a gyors választ Mindenkinek!!!
[ Szerkesztve ]
Ismertem egy olyan csúnya nőt, hogy amikor e-mailben elküldte a fényképét, felismerte az antivirus...
-
fezsoo
aktív tag
válasz Kiskutya #47815 üzenetére
Nem vagyok nagy guru. De láttok így a videóban olyant, ami a Hisense ellen szól?
Ma eljutottam egy MM-ba
Pont ezt és a Hisense és TCL szerettem volna szemügyre venni. Mint márkákat.
Sajna eggyik se volt.
Csak LG, Samsung, Sony, OK.Az OK. Mint márka iszonyat felejtős.
A többinél 130k-200k ig 55"- ban nem tudnék dönteni. Persze látok apró különbségeket.
De mint bevillágítás, felhősödés, betekintési szög, mozgás megjelenítés....
Ember legyen a talpán aki így eldönti ott helyben. Hogy mi a jó.Persze volt 350k feletti kategória is. De azt nem nekem tették oda ki
65"- ban is csak 2 tv volt.
Megfogott a méret.
Keresni kell egy nagyobb üzletet..Ulefone Armor 21; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f
-
kzkz
őstag
válasz Kiskutya #47857 üzenetére
LEginkább a kiterjesztett garancia miatt jó, hogy 2 év helyett 4 év lesz, ha nem balesetből származik a kár, hanem mondjuk elszáll a TV-ben valami. Ez 40e. Illetve ha még fizetsz +10e-t, akkor lesz baleseti védelem is, ami már nem annyival több, hogy ne érje meg.
Pár érdekesség még:
13. Kárkori avult érték (baleseti meghibásodás, villámcsapás, villámcsapás másodlagos hatása kár vagy lopás, rablás, zseblopás esetén bármilyen termékkategóriába tartozó biztosított termék esetében alkalmazandó): A biztosított termék vásárláskori új – számlával igazolt – bruttó értéke annyiszor csökkentve a vásárláskori új bruttó érték 1%-ával (mobiltelefonok és táblagépek esetében 2,5%-ával), ahány 30 napos periódus telt el a kockázatviselés kezdete és a biztosítási esemény bekövetkezése között.-->Tehát ha 4 év után megy tönkre egy villám miatt, akkor már kb. csak a felét fizeti ki.
6. 1. 2. Ha a biztosított termék nem javítható, vagy javítása nem gazdaságos: a biztosítási esemény bekövetkezésének napján. Ha a meghibásodott biztosított terméket a jelen feltételek szerint vállalt biztosítási szolgáltatás keretében kicserélik, a biztosítási fedezet nem száll át a biztosított termék helyébe lépő termékre.
6. 1. 3. Ha a meghibásodott biztosított terméket a gyári jótállás/garancia keretében kicserélik (a biztosítási fedezet nem száll át a biztosított termék helyébe lépő termékre).Villámcsapás biztosítási eseménynek minősül, ha a biztosított vagyontárgyakba közvetlenül becsapódó villám romboló és gyújtó hatása a vagyontárgyat károsítja.
A villámcsapás másodlagos hatása biztosítási eseménynek minősül, ha a villámcsapás indukciós hatása a biztosított elektromos berendezésekben, felszerelésekben kárt okoz, feltéve, hogy a villám becsapódási helye a biztosított vagyontárgy 1000 méteres körzetében volt.
-->Ezt vajon ki és hogyan fogja bizonyítani?12.§ A Biztosító mentesülése
12. 1. A Biztosító mentesül a fizetési kötelezettsége alól, amennyiben bizonyítja, hogy a kárt jogellenesen a Biztosított, vagy a vele közös háztartásban élő hozzátartozója szándékosan vagy súlyosan gondatlanul okozta.Továbbá a Biztosító mentesül akkor is, ha
12. 1. 3. a károkozó alkoholos befolyásoltság, vagy egyéb tudatmódosító szerek hatása alatt állt, és ez közvetlen kapcsolatba hozható a kár keletkezésével,13. 8. olyan átalakításra, illetve a biztosított termék olyan kiegészítő használatára, amely nincs összhangban a gyártó ajánlásaival
-->Tehát ha nem a gyártó által ajánlott konzolról esik le.13. 12. üzembehelyezési-, újra üzembehelyezési-, rendszeres karbantartási-, beállítási-, ellenőrzési-, módosítási-, tisztítási- vagy szervizköltségekre, valamint az ezekkel a tevékenységekkel összefüggésben bekövetkező károsodásokra, továbbá TV termékkategóriába tartozó termékek esetén a TV konzolra való felszerelése és konzolról való leszerelése közben bekövetkező károkra
13. 13. (i) a szállítás során bekövetkezett károkra (ii) a szállítás költségeire, kivéve azon eseteket, amelyekről jelen feltételek eltérően rendelkeznek (ld. a 10.1.1. pontot), (iii) a meghibásodott biztosított termék szállításával kapcsolatban felmerült szét- és összeszerelési költségre;
13. 14. áramkimaradásból, bármely alkalmazás, illetve rendszerszoftver hibájából eredő károkra, közvetett veszteségre
13. 23. tűz és elemi károkra (tűz, robbanás, villámcsapás – ideértve a villámcsapás másodlagos hatását is -, vihar, árvíz, belvíz, felhőszakadás, jégverés, hónyomás, földrengés, földcsuszamlás), kivéve a TV és a szórakoztató elektronika termékkategóriába tartozó termék esetén, ahol a biztosítási fedezet a villámcsapás és villámcsapás másodlagos hatása kockázatokra kiterjed13. 42. azon károkra, amelyeket a biztosított terméket a biztosított tudtával és hozzájárulásával jogszerűen használó, Biztosítottal közös háztartásban élő 12 éven aluli személy tevékenysége, mulasztása vagy bármilyen egyéb magatartása okozott, illetve olyan károkra, amelyek az alatt következnek be, amikor a termék 12 év alatti személy birtokában van,
13. 43. olyan károsodásra, amely háziállat cselekménye miatt következik be, amennyiben a körülmények vizsgálata során bebizonyosodik, hogy az így bekövetkezett biztosítási esemény azért következett be, mert a Biztosított, vagy a vele közös háztartásban élő hozzátartozója a felügyeleti kötelezettségének súlyosan gondatlanul nem, vagy nem megfelelően tett eleget.13. 48. olyan készülékkel kapcsolatos biztosítási eseményre, amelyen egyébként gyártási szám vagy egyéb egyedi termékazonosító szerepel, de az nem olvasható.
15. 2. A Biztosító a kárrendezési eljárás során a biztosítási esemény elsőként megjelölt okát, illetve a szolgáltatási igényhez kapcsolódó egyéb körülmény elsőként előadott változatát veszi figyelembe az igény elbírálásakor.
-->Tehát ne pontatlanul add elő első felindulásodban, hogy miként ért a kár.[ Szerkesztve ]
-
gellei
aktív tag
válasz Kiskutya #47980 üzenetére
Nem ips t szeretnék, csak amiket néztem, azok 43 coll ban ips sel szereltek. Az xg7005 től ebben a méretben és árban van jobb va paneles? Főleg meccs, fh mkv...
„Uraim, ha ma veszítetek, akkor továbbra is a világ legjobb csapataként lesztek számon tartva - de ha nyertek, a nevetek örökre fent marad.” Josep Guardiola
-
gellei
aktív tag
válasz Kiskutya #47987 üzenetére
Sajnos csak 43as jó, úgy látom muszáj elengednem ezt a feketét. Lehet még 1 ilyen beleférne 43 ban: xg8096. Erről tapasztalat, vélemény?
-
mkbla
senior tag
válasz Kiskutya #47993 üzenetére
igen, ezen én is gondolkoztam, simán elfér a falon, ottcsak az asztal van mondjuk alatta... a nézési távolság is 3-3,5 m
csak az a baj h a 65ös oled tvk arany árban vannak... csak maradjon az a 65SM8500PLA...
pedig már az oled 55 felé gondolkodtam...Ezek jók? jobb mint akár az eldzsík mega sonyk , samsungok amiket tárgyaltam/tunk idáig?
[ Szerkesztve ]
''Az Open Source és linuxos rendszereknél szakértelem kell ahhoz hogy sebezhetővé tegyük a rendszert, míg a Windows esetében ahhoz kell szaktudás hogy megszüntessük a veszélyhelyzetet.''
-
kzkz
őstag
válasz Kiskutya #48003 üzenetére
Az alzában volt kiállítva a héten 65" TCL 65EC780, igen jó képe volt ennek is. Már amennyire ott a nagy világosságban meg lehet állapítani...
-
GegeWarrior
senior tag
válasz Kiskutya #48066 üzenetére
Jelenleg egy 80cm Samsung fullHD TV van, de az 50Hz Szóval szerintem nem a legmegfelelőbb, jó régi vagy 6 éves ha jól emlékszem, meg egy jó ideje nem is nézek TVt Csak úgy van. Azt gondoltam kezdéshez jó lesz, de mikor kiderítettem, hogy 50 Hz, az annyira nem tetszett.
REKVIESZKÁT IN PÁCSE!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest