- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Xiaomi Power Bank - az ár-érték bajnok
-
LOGOUT
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
nubreed #79191 üzenetére
Szinte minden manapság kapható NVME SSD melegedős a szó klasszikus értelmében.
A "nem akarok melegedős ssd-t" általában belefér az hogy kap egy bordázott bordát, így a gép meglévő légáramlata elég lesz hogy ne okozzon gondot a felhasználásban, igazából észre se veszed.Persze a felső kategóriásokhoz már kell aktívabb hűtés is, ami közvetlen a bordára fújja levegőt, de a középkategóriához még elég.
A mini-itx házikókban, meg ahol az alaplap hátoldalán a hátsó fal alá kerül az SSD, na ott már lehetnek gondok, de rendes méretű házikóban nem ez a helyzet.
Meg persze notebookoknál is át kell gondolni hogyan tudja leadni a hőt.Vagy a kollégához hasonlóan kerítesz ebay-en egy fehér holló Kingston A2000 1 TB...
-
PROTRON
addikt
válasz
TechN7ne #78595 üzenetére
Alapvetően az általad megtalált Blue SSD is gyorsabb az A2000-nél, így természetes hogy melegebb...valamivel hűvösebb a 970 EVO Plus-nál, de ha neked sima EVO-d volt, akkor azzal kb egyszinten van melegedésben.
De a melegdésre mindenképp a jobb válasz, hogy bordázott bordát raksz az SSD-re és hogy a gépházban legyen légáram, akár kereszthuzat. Ezért sem tudom értelmezni a kérdésedet, mert nem ismerem a környezetedet, de általában csak mini itx házaknál szokott gond lenni a légáramlással, minden nagyobb gépház esetében megoldható, max kell 1-2 csendesebb venti.
Én inkább még melegedősebb, 970 EVO Plus-t vagy WD SN770 raknék, pláne egy TUF Z690-es lapba(pláne inkább 1-2 TB méretben) és megoldanám a szellőzést, de az én vagyok.
-
válasz
Moonwolf #76448 üzenetére
A Samsung 980 1TB-os modellt néztem, ami jó árban lenne, de az melegszik
Ez honnan veszed egyébként? (azon kívül, hogy itt is leírta fórumtárs, de minden különösebb alap nélkül. Melegszik, persze ha működik, nálam is 42/45 celsiusra(két ponton mér az eszköz) felmelegedett OS telepítés és tesztírás alatt, desktopban persze. Amúgy nem melegedős fajta a 980. Nyilván egy gamer laptopban minden NVMe SSD fog melegedni, de előbbiek miatt tuti van is benne hővezető lap, ami elvezeti a hőt, kevésbé melegedős nem nagyon van, mint a 980, az A2000 már eltűnt a piacról.
-
Szia.
Tehetsz bele még 1 Samsung EVO Plus 970 1TB kb 46-tól kapható, ez melegedős erre kötelező a borda, vagy Kingston A2000 1TB ez kb 38-40-től van (1-2 hlyen még látok), erre nem feltétlen kell borda, mivel picit szerényebb teljesítmű, de stabil és megbízható, és elég arra amire neked kell. -
válasz
dkpisti #71421 üzenetére
Nekem csak thermal pad van rajta (csak ez fér el), és teljesen jó értékek vannak. Ha ki van használva akkor melegszik igen, de ha nem mész tartósan 60°C fok főlé, akkor jó vagy. A samsung azért vonzó, mert az egyik legjobb darab, stabil megbízható. Az A2000 az egy belépőszint, megbízható, nem melegszik viszont mára már elég drága lett, régebben a sata modellekhez volt közel az ára, plusz már alig kapható az 500GB változata. Szóval ez az ára a megbízhatósága és hogy nem melegedős tulajdonságai miatt volt vonzó.
-
válasz
Joccc07 #70630 üzenetére
Szia. Jól megfogtad a lényeget igen... Vélhetően nem kellene, de Pl amit a kollega is javasolt A2000-es ssd nagyjából a sata ssd ára körül mozog, és nem is melegedős (Igen itt azért lehet fog, hosz a vga körül lesz).. Ha nem az A2000 lesz, akkor pl egy 2,5" wd blue 3d SSD is tökéletes lesz.
-
belassos
csendes tag
Sziasztok! Ha kingston kc2500 500gb-ot veszek, vegyek rá hűtőbordát is? Mennyire melegedős, mennyire igényli? Egy asrock b450m pro4 alaplapra menne link
Tudom ,hogy pár ezres tétel, csak feleslegesen nem akarok rárakni hűtést.
Az A2000-ről olvastam ,hogy kifejezetten hűvös, erről nem hallotam még semmit.
A válaszokat előre is köszönöm. -
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Egy HP 830 G7 gépbe szeretnék SSD-t venni, 2280-as belemegy. Most egy SK Hynix BC511 256GB van benne, ennek a hőfoka 40°C alatt tartózkodik, ami szuper, de nem tudom, hogy ez melegedős fajta-e, de lehet a hűtés jól megoldott.
Nem találok infót róla, és nem is nagyon ismerem az újabb SSD típusokat, hogy milyen az, ami úgy megérős lenne?
1TB-ot szeretnék, használtan, 20-25k körül. Potternél fixen van például Samsung 981a, de van 9A1 is, amit jobbnak írtatok, visszakeresve, de nem tudom, hogy milyen PCIe csati van benne, ki tudja-e használni az előnyt. Mindegyikre írtátok, hogy melegedős, azzal nem szeretnék szívni, hogy túlhevül.
Ha van más aprós eladó, tipp, szívesen fogadom. Láttam még az A2000-et, mint olyan, az 30k körül van újonnan, gyengébbnek tűnik.
Előre is köszi!
-
PROTRON
addikt
válasz
Hobbbyt #69282 üzenetére
Szia,
Feltételezem nem csak a tervező programokat, hanem a projekt fileokat is a célgépen fogod tárolni, nem pedig hálózati adattárolón (PL.: NAS), bár ez utóbbi munkabiztonság szempontjából megfontolandó. Ez azért fontos, mert nem mind1 az apró fileokkal kapcsolatos olvasási és írási sebesség, mert hálózat esetén az eleve lekorlátoz.Na most amiről még nem írtál (és az összefoglaló sem említi) hogy mennyi ventiláció lesz a gépházban?
Mivel munkakörnyezet így visszafogja hozni az ár különbözetet, ezért én a munkaprogramok alá felsőkategóriából választanék.
pl Samsung 980 pro. A jelenlegi prgoramozási viszonyokban a 970 EVo plus is jó választás lenne, de az melegedős. Én inkább az 500-as méret kategóriát javaslom, bár ott a 980 pro ára elszállt és kikerülsz vele az 50k keretből.Játékok alá elég lehet egy Kingston A2000, 500-as egység is, de alig pár ezer különbség van a sima 980-ashoz képest és akkor legalább egységes leszel meg nagyobb az elméleti max sebesség, ebből spec semmit sem fogsz érezni játékok alatt.
Viszont az a helyzet, hogy jelenleg semmi sem használja ki ezeket a sebességeket, azonban az ígéretek szerint azon időtávban amire használod elvileg jön majd változás a filekezelésben. Ez azért érdekes, mert sok esetben az elérhető maximális sebesség terén különbség van az egyes méretkategóriák között, pl a 980 pro esetben a 250-es "csak" 2700-as elméleti maximális szekvenciális írási sebességgel rendelkezik, míg az 500-as már tudja az 5000-et.
Míg apró fileok terén a 250-es "csak 500k/600k" IOPS műveletet tud, míg az 500-as már 800k/1000k-t. Elvileg már 400k felett sem szabadna megérezni a különbséget, de kitudja mit hoz a jövő.Én igazából azt is megfontolnám hogy 1 db 1TB egység, amit ketté partícionálsz mondjuk 350-750 felállásban és folyton csinálsz biztonsági mentést a fontos, nem letölthető dolgokról2-3 példányban.
Bár 980 proból az már 60k felett lesz, de lehet jönni fognak akciók tudod black friday egyebek...Garancia terén rengeteg bolt csak 3 évet vállal és neked kell külön beregisztrálni a gyártónál hogy 5 év legyen. Ez gyakorlatilag azt jelenti hogy a bolti időtartam alatt velük kell felvenni a kapcsolatot ha van valami, utána meg közvetlenül a gyártóval megy a levelezés és a posta költség oda-vissza.
SSD esetén ez a postaköltség nem nagy dolog, csak mégse ugyanaz mint a bolt ahova ingyen visszaviszed. -
válasz
At-boy #69146 üzenetére
Szia.
erre a célra, elég az intel, de mivel a tárhely kevés, így bőven elég neked a Kingston A2000 is.
Indokom: a 2 Samsung ugyen nagyon jó, DE! melegszik is jócskán terhelés alatt, főleg a TUF-ban. Meg ezek a modellek ugy OEM modellek, kereskedelmi forgalomba nem is kaphatóak, azaz ha veszel is a garancia is macerásabb, illetve az FW frissítés is pl.
Az A2000 nem melegedős és arra a felhasználásra, amit írtál, az bőven elég is, plusz árban is elég jó szokott lenni. -
bodorjanos
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus Vivobook X512fl notebookom, 8. gen intel CPU és spec alapján 1x M.2 2280 PCIe 3.0x2 csatival, benne egy 250 GB-s "valamilyen" (KINGSTON RBUSNS8154P3256GJ3 nem tudom, ez milyen típus lehet) kingston SSD-vel windowssal a hátán. Gari lejárt.
Agyaltam rajtam, hogy kiszedem az SSD-t megőrizve a windowst és beledobok egy 500 GB körüli SSD-t, amire Ubuntu kerülne.
Szembejött velem, hogy a Samsung 980 egész jó árban van (20 körül), de nem tudom elmenne-e ebben a 2 éves notiban, vagy inkább a2000-ben kellene gondolkodnom?
Kevésbé melegedős típus kéne természetesen, de nem baj, ha nem lassú a kicsike
Elsősorban fejlesztéshez kéne, bár csak magamnak hobbiból írok programokat, de gyanítom a fordítás során azért több kicsi file-al vannak műveletek, mint nagyokkal. Nagy mérető file-okat nem hiszem, hogy fogok túl gyakran mozgatni. Emellett napi dolgok mennek a gépen, web, zenehallgatás, stb.
Ennek fényében, mit ajánlanátok olyan 20-25 környékén 500 GB körüli méretben?
Üdv.,
János -
PROTRON
addikt
válasz
Peddy789 #69035 üzenetére
Hello, az olvasási sebességek minden SSD esetében messze fölötte vannak a Te felhasználási igényeidnek, figyelembe véve azt is hogy merre halad az ipar.
Egyébként a Kingsston A2000 is ki tudja szolgálni az igényeid, ha csak nem napi szinten másol több blue ray DVDnyi filmet (darabonként 40-50 GB-vel)...
Érthető hogy ha van keret, akkor minőségi példányt keresel, az EVO Plus az melegedős fajta, tehát nem csak hogy hőelvezető lapot/bordát kell rárakni, de a levegőnek is forognia kell körülötte, tehát a PC ház ventiket is úgy kell irányzékolni, bár ebben nem hiszem hogy lesz gond.
A 980-as újabb, de olcsóbb technológiát használ, tehát ha később úgy alakulna hogy munkafelhasználásra is használnád a gépet, akkor havi jelleggel esetleg kimutatható a lassabb paraméterei. Egyébként nem annyira melegedős.Tehát ha megoldott a hűtés, mert pl az alaplapon van "hőelvezető-takaró lap" az SSD-re, és ház venti is van, akkor a fenti elenyésző különbség esetén én az EVO plus-t választanám a kettő közül.
Az MP600-at másik kollégák jobban ismerik, szal a teljesebb képhez még kellene 1-2 szösszenet.
-
válasz
minikahona #68822 üzenetére
Pontosan, szinte ugyanazok. Az A2000 nem melegedős, vedd azt bátran.
-
PROTRON
addikt
válasz
NadasiT #68682 üzenetére
Üdv,
Amennyire laikusként meg tudom ítélni:
A Kingston A2000 512-esét ajánlják a srácok ha tényleg csak átlagos felhasználás a cél, tehát word-excell-böngészés-játékok (Cites Skylines). Én mindenképp azt javaslom hogy 480+ méretből keresgélj ne 250-est.
Mivel ez nem annyira melegedős, legtöbb esetben nem is kell rá extra hőelvezető lap, simán le tudja adni a hőt a laposban is.A programozáshoz viszont vannak olyan scenariók amikor valóban profitálhatsz egy felsőbb kategóriás M.2-vel, mármint nem úgy kell érteni hogy 2X gyorsabb lesz, hanem heti 5x8 munkaóra viszonylat alapján már kijöhet hogy gyorsabban végzel teljes projektel. Ilyen téren egy jó árérték arányú lehet a linkelt darab, ez a 970 EVO plus.
Viszont az eléggé melegedős fajta, szóval meg kell vizsgálni hogy az adott laposban mennyire tudja egy köztes hővezetővel ( itt a topicban nem is régen linkeltek oda való darabokat pár dodóért) átadni a hőt a hátlapnak és hogy az mennyire tudja leadni a külvilágnak.
Nálam a hasonló, de picivel kevésbé melegedős egység önmagában szabad levegőn tartva közeledett az üzemi hőfok határáig, kellett rá gépházban is rendes hő elvezetés, aktív ventillációval. -
Szia. nemigazán. Mire kell az ssd? Ki lenne használva ez a sebesség? Ha igen, akkor inkább egy samsung evo plus 970, (de erre kell vmi hűtés, borda, vagy csak thermal pad, attól függ mi fér el, ha laptopba lesz, ha jól szellőző asztali gépbe, akkor lehet nem is kell) ha nem kell ez a sebesség, akkor a Kingston A2000 is tökéletes, és nem is melegedős.
-
-
válasz
atis78 #67838 üzenetére
Szia.
WD SN550 90€
WD SN750 113€
Kingston A2000 103 €
Samsung 970 EVO Plus 150€Én ezek közül vennék mindenképp. az nem kérdés, hogy a samsungot venném meg, de a te felhasználásodra bőven elég lenne egy a2000 is, vagy a WD-k egyike is.
Ezek közül amiket kimásoltam, bármelyik jó lehet neked, viszont ha nem sajnálod rá apénzt akkor vedd az evo-t, erre viszont kell egy borda, pl az előbb tárgyalt Jonsbo. Az A2000 az nem melegedős, de ha úgy látod arra is mehet a borda
-
válasz
CaptainTab #67679 üzenetére
Szia. Bármelyik vehető. Én az A2000-et venném. Megbízható, nem melegedős.
-
válasz
oroszLajos #67332 üzenetére
Köszi a pontosítást, igen az az ssd elég lassúcska, még egy wd blue 3d vagy egy samu evo 860/870 is érzékelhető változást okozna.
Ahogy kolléga is írta, A2000 lesz a te ssd-d
.
Bátran veheted, nem is melegedős, stabil megbízható, és az ára is jó szokott lenni -
gurus
aktív tag
így van samsung melegedős ez a te laptopodba kerülendő mivel rossz helyen van a ssd kialakítás. .bátran ajánlom a Kingston A2000 1TB ez jól sikerült nem melegszik 30-40 fok,gyors,élettartama is bőven jó 1TB – 600TBW,ára is 30000ft nem 50.000ft
-
válasz
tomaszka88 #65886 üzenetére
Nem nem lesz köztük érezhető különbség, mert egyik sem lesz ez esetben kihasználva. Sőt a samu melegedős, az A2000 azért nem.
-
válasz
tomaszka88 #65853 üzenetére
Szia. Szerintem a kingston a2000-et veheted erre. Ajánlott típus, nem is melegedős.
ezt írja korlátozásként az alaplapod gyári oldala:
* Amennyiben az U.2 csatlakozó használatban van, az M.2 foglalat nem működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Projektor topic
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- S.T.A.L.K.E.R. - StalkerSoup és Narodnaya Solyanka
- A világ legrosszabbul őrzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- One mobilszolgáltatások
- Fűnyíró topik
- Asustor NAS
- További aktív témák...
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest