Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
flymi
addikt
Üdv!
Áttanulmányoztam az összefoglalót, de azért megkérdezem, hátha...
Ezt a SAMSUNG 120GB 840 EVO SATA3 2,5" MZ-7TE120BW SSD-t néztem ki, a korábbi Kingston helyett, mert több helyen is olvastam, hogy jobb, gyorsabb és árban sem sokkal drágább.
Árkategória nagyjából 20k környéke, csak oprendszert szeretnék róla futtatni, ASRock Z97 Extreme 4 laphoz.
Jó lenne ez a Samsung, vagy van ennél jobb alternatíva is?
Előre is kösz a válaszokat!Hopp! Miket olvasok 2 hsz-al korábbról S840 EVO-ról?!
[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
Hmm. Árban nem rossz, nem rossz! Feketében esetleg? Vagy "balatonkorlátkékben"
A korábban kinézett egy Kingston HyperX 120GB 3K SATA3 2,5" SH103S3/120G volt, igaz ez is 3 év garis.[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
Az ASRock lapon lévő bordák színét csúfolják így.
Egész jónak tűnik az Intel is, pedig általában a cuccaik legjobb tudomásom szerint nem tartoznak a legolcsóbbak közé. Most egyel bővült a lista, úgyhogy még inkább döntésképtelen lettem.../// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
Mi a különbség Intel 520 és 530 közt? Ár, magasság & írás-olvasás sebesség? Azon kívül?
-
flymi
addikt
SOS!
Segítséget kérnék, ma még módosíthatok a rendelésemen, jött plusz bevételem...
Intel 520 120GB szerepel benne, de ettől sokkal jobbakat olvastam TOSHIBA 128GB Q Pro-ról és OCZ VECTOR 150 120GB-ról is. Sokkal "frissebbek" és árban sem sokkal vannak az Intel felett, ráadásul OCZ-re elvileg ugyanúgy 5 év gari jár (Toshiba-ra 2-őt láttam).
Érdemes inkább az OCZ-t választani Intel ellenében?
MLC NAND vs. MLC? Oprendszer futna rajta./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
Köszönöm a korábbi segítséget, Intel 520 120GB lett végül!
-
flymi
addikt
Üdv!
Kéne egy kis segítség, méghozzá a lehető leghamarabb...1. Mennyi az a maximum ár amennyit szánsz rá? Max 26k
2. Mekkora SSD-re van szükség? 120-128-240-256GB
3. Asztali gép vagy laptop, SATA3 vagy mSata vagy M.2 a csatlakozó? HP G62-be
4.Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? (Pontos linket kérünk a gyártó oldalán)
5. Hány év garanciával rendelkezzen az SSD? (3/5/10 ? Kérünk NE azt írd, hogy minél több, hanem döntsd el, mert kapcsolatban van az SSD-re szánt összeggel!) Helyben néztem, 2 és 3 garanciával adják az összeset, 5 és 10 év nincs...
6. Átlagos, vagy professzionális felhasználásra kell-e az SSD? Oprendszernek (win7)Be lehet ezt szerelni az optikai meghajtó helyére? Vagy egyszerűbb kicserélni a hdd-t az ssd-re?
Adata, Kingston, SanDisk és Transcend az elérhető árú márkák a helyi kis pc boltban. Intel nagyjából kiesik, a legkisebb 240GB-os 540s már 34k...
Előre is kösz!
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
Legyetek szívesek írni valami hasznosat a kérdésemre, köszönöm!
Tényleg sürgős lenne./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
Hát ez az, hogy nem igazán tudom, pontosan milyen beépítő keret kell nekem hozzá.
A beszerelést meg tudnám én is csinálni (sosem szedtem szét még lapost), vagy azért jobb, ha szervizre bízom?
Persze tudnék sokkal olcsóbban is venni SSD-t, csak nem nézik jó szemmel, ha beviszem nekik és azt mondom, hogy akkor most ezt be kéne építeni. Plusz sokkal jobban megkérik az árát a szerelésnek, mintha ott venném az alapanyagot is.
Ez van.Adata szerintem is rendben van, csak az újabbak közül kell akkor majd válogatni. Az asztali gépemben egy Intel 520 120GB-os van, azért ott egyszerűbb volt a helyzet.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
Átgondoltam a dolgot, 120GB-os SSD lesz a nyerõ, nagyobb felesleges, mert ODD helyére visszakerül az 500-as Seagete HDD.
Sajnos ma több rossz hírt kaptam, mint jót.
Azt mondta a bolt, h a nálam favorit Intel-bõl nincs 535-ös szériás a nagykerben.
Alternatívaként az Adata SX550 és az SX900 van, utóbbi 3k-val drágább, mindkettõre 3év garancia van, ami különösebben nem zavar.
Érdemes megvenni az újabb szériásat, vagy nagyon jó lesz az oprendszer alá a régebbi is ebbe a 6 éves i3 konfigba?/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
Érdekes, hogy Rufus, BestByte stb. 3 évet ad az 535 Intelre, Aqua 5 évet ír, Edigital 5 év - gyártói garanciával hirdeti. De legalább van...
Adata-k közül SP vagy SX szériásat inkább, mi a különbség? Vagy ha van készleten, akkor HyperX Fury?
-
flymi
addikt
Láttam az Adata honlapján a regisztrációs felületet.
Igazad van (gúgli a barátom), köszönöm a választ!
SP550 is jó lehet akár, ahogy elnézem hozza olvasásnál 464 MB/s, írásnál 205 MB/s sebességet.[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
Azt hittem azért nincs benne a listában, mert "régebbi"...
Vannak olyan összefoglalók, ahol ha kijön egy újabb típusú hardver és ajánlott minősítést kap, akkor a korábbi szériást felülírják az újjal, ergo kikerül a listából./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
Akkor most mindegy hogy az SP550-est vagy az SP900-ast veszem? Gari ua, tárhely/méret ua.
Ha nem jelentős különbségű az írás/olvasás sebessége, akkor igazából nekem tökmindegy, hogy 20 másodperc, vagy 24 alatt tölt be a winfos, úgyis csak az oprendszer kerülne rá, más nem.Anno szerintem te ajánlottad (2 éve) az Intel 520-at, köszöni jól van, nagyon jót tett a rendszernek.
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
Köszönöm a felhívást a fáradtság okozta felületességemre, nincs semmi probléma a szövegértési képességeimmel. Általános iskolában nem hiányoztam a magyar órákról, nem vagyok fészbúkon nevelkedett pubertás hipszter "gyerök".
Bodor:
Kell is nekem kérdezősködni, Intelt kell venni azt' jól van.
Egyébként a tom's hardware teszt végén: "If you're not a gamer, then the SP550 is a solid choice for a low-cost build." Egy 6 éves laposba, ami netezésre, videó nézésre van használva szerintem nem gémer és felesleges bele például egy másfélszer drágább Samu Evo.
HyperX vagy SP900 lesz. Köszöntem!/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
Üdv urak!
Lenne két kérdésem:
1. Az teljesen normális, ha az Intel 520 (ssdsc2cw120a3) meghajtóján az összes írt adatmennyiség naponta 5-10 gb közötti mértékben nő? Csak op rendszer futtatására.
2. Kingston Hyper X Fury (shfs37a/120g) állapota jobban aggaszt. 31 nap működési idő után (6 hónappal ezelőtt vásároltam) 1.02 TB írt adatmennyiség mellett 99%-os a kondíciója. Helyi számtech boltban vásárolt cucc (mert gyorsan kellett), csak op rendszer futtatására. Szóval ez már garanciális probléma és vigyem vissza, vagy figyeljem a következő fél évben is a kondícióját és romlás esetén vigyem csak vissza?
A gyári garancia 3 év, ez regisztrációhoz van kötve, vagy alapból jár?
Kicsit csalódtam a márkában, eredetileg a jó tapasztalatok miatt ugyanúgy Intelt akartam (535 szériásat), de az nem volt raktáron, így mivel ez a Hyper X is az ajánlottak közt van/volt, hát ezt vettem.Előre is kösz a segítséget!
-
flymi
addikt
+Emperor_:
Köszöntem, akkor nincs ok az aggodalomra. Párom laposába vettem tavaly gusztus legvégén, most hét elején néztem rá a hds-re és meglepett.De hogy on is legyek:
- Intel 540-es szériának van most aktualitása a piacon. Nincs az ajánlottak között. Miért?
-Lényegi különbség az 540 és az 540s között?[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
Üdv urak!
Oprendszer alá vennék SSD-t egy másik gépbe, jelenleg egy 120GB-os Intel 520-ast használok, nincs rá panasz.
Leginkább a 60-64GB-ost szerettem volna vásárolni, de elég szűk a kínálat és a pénzkeret (10k környéke) így aprón nézelődtem.
Aztán találtam néhány lehetséges befutót a nagyobb kapacitással bíró példányok kategóriájában.
A kérdésem, hogy melyikkel járnék jobban? Mindegyik 100/100-as.Samsung 840 EVO Basic 120GB, 8TB írt adatmennyiség
Samsung 830 128GB, 2TB írt adatmennyiség
Samsung 840 Series 120GB, szinte új
Intel 520 Series 180GB, egyenlőre ismeretlen az írt adatmennyiségElőre is köszönöm a segítséget!
-
flymi
addikt
válasz Raymond #41500 üzenetére
Egy alkut megér azért, Samuval még nincs tapasztalatom.
Sajnos eléggé kihalt az alacsonyabb tárhelyű SSD-k piaca és árban sem a legjobbak.
Ez gyorsan eldőlni látszik, elvitték a 830-at...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Videó stream letöltése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével