Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Lineage OS használat közben
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz CHIPman #5783 üzenetére
Hello
Most akciós a Samsung 840 120Gb amihez még ingyen jár a Windows 8 upgrade 64 bites HUN csomag.
Ha olyan kell akkor a Samsung 830 notis változatot kellene megvenned de az drágább jóval,amúgy lehet kapni külső házat 2,5-S MÉRETBEN.
Bár itt fórumon írták,hogy a 840-s kevésbé strappa bíróbb a rajta levő chip miatt,mint a 830-s,mivel nem MLC.s chipes.
Esetleg az OCZ Vertex 3,vagy a Kingston +V200-s.Nem érdemes SATA II diugós SSD-t VENNI,MERT ELAVULTABB ÉS NEM OLCSÓBB.
Bár külsőnek használva az SSD-t, nem szerencsés,mert nem arra van tervezve.
-
szeva000
addikt
válasz CHIPman #5945 üzenetére
engem is az érdekelne,hogy a 840 mit tud a mostani force GT-m mellett....Lehet én is veszek egyet és kipróbálom.Sztem élettertammal nem érdemes foglalkozni ennyire...3év a gari,addig nálam nem is marad meg tuti.Sztem átlag használatnál nem fogja az ember érezni a 840basic kisebb hátrányait.
-
félisten
-
Bodor
veterán
válasz CHIPman #22480 üzenetére
Jelen pillanatban annál csak jobb van. Ezt most elég best buy, 5 év garanciával.
-
jeni
félisten
válasz CHIPman #36799 üzenetére
a 750 az egy butított Samsung és kevesebb terhelésre szánták,meg a 3év gari is jelzi.
az SX930-re megadja a bolt az 5év garit,az SP920-ra csak 3év és mellette kell a +2év a gyártónál regizni,hogy megkapjad.
meg aztán 2000Ft drágábban a Samsung 850 EVO jobb vétel,ezért írtam,hogy örülhetnél,hogy a teljes áron veszik figyelembe a levásárlást és vehetsz másikat. nem kell ragaszkodni ahhoz,hogy a számlán ennyi van és csak ennek az árán akarok másikat.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz CHIPman #36801 üzenetére
ezek közül tudsz választani,feltéve ha az IPON-tól vetted korábban a Samu 840-t.
22000Ft-ig van beállítva. vannak köztük 240-s SSD-k és vannak amik az összefoglalóban is ajánlottak.
gondolom ha veszel kisebbet, a maradék pénzt nem adják vissza. -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz CHIPman #36891 üzenetére
valamit nem jól csináltál.
többieknek sikerült,nekem is.
ilyet kell,hogy kapj vissza igazolásként.[ Szerkesztve ]
-
-
dugo_
veterán
válasz CHIPman #44122 üzenetére
Valóban. Ez akkor egy frissített verzió. A bevezetéskor még planár TLC volt a modell. Eltérő a címke is.
https://www.eteknix.com/western-digital-and-sandisk-release-3d-nand-ssds/
[ Szerkesztve ]
-
Apollo_21
addikt
válasz CHIPman #44293 üzenetére
Attól h nvme vagy sem tekintsük el..azt még énis benéztem de a másik érdekel még mindíg
Szösszenet a HP specs-ből
Storage
SanDisk A110 SD6PP4M-256G-1006, 256 GB
, M.2 SSD, PCIe
Tehát ez egy pcie m2 ssd.De Idézem az összefoglalóját a topicnak
"M.2-es SSD-ből jelenleg 2 féle kapható:
- SATA3-as csatolójú; azaz két bevágással ellátott csatlakozás (Type B+M) (Ezek a betűjelek függetlenek a fenti képtől, csak a csatlakozóra vonatkoznak.)"Tehát? a topic szerint sata3 m2-m van
Akkor? vegyek egy trabantot mert jólesz bele? Mert kb annyira értelmetlen ez így.[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Amazonas
senior tag
válasz CHIPman #44304 üzenetére
Szerintem, mindkettőtöknek igaza van, és mindannyian csak tisztázni akarjuk ezt a nagy katyvaszt, amit sikerült az iparnak összehozni az M.2 csatoló körül.
Neked abban, hogy valóban van AHCI interfészes PCIe buszokat használó SSD, viszont azzal nem lehet kihasználni az NVMe nyújtotta előnyöket, ezért a (4 db) PCIe buszt használó SSD-k ma már (szinte) csak az NVMe specifikációt használják.
Raymond-nak pedig abban, hogy NVMe SSD = PCIe SSD. Szerintem csak a sorrendet cserélte fel az egyenlőségjelnél.[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz CHIPman #44304 üzenetére
"Csak a felhasználó félrevezetése miatt vágtam vissza azzal"
Azt hogy ennek mi ertelme volt csak te tudod. Egyebkent nem az osszefoglalobol szedem az informaciot, azt hogy ezt mibol gondolod szinten te tudod. Meg ugy az itt mutatott hozzaallasod honna jon azt szinten. Belepisiltem valamikor az utobbi evekben itt a levesedbe vagy alltalanos ez nalad? Mert ha az elobbi akkor OK, ez van, csak nem emlekszem ra. Ha meg nem az akkor lehet normalisan is diskuralni. A helyesirasom meg olyan amilyen az osszesen 0 (nulla) magyar nyelvtanoraval a hatam mogott, az SSD-khez amugy sincs sok koze. Szoval ha nincs valami szemelyes animozitas amirol nem tudnak akkor felejtsuk el az egeszet.
A temahoz:
"Egyértelműen nem NVMe, rá is van írva, hogy PCIE x2"Nem attol egyertelmu hogy nem NVMe ami a matricara ra van vagy nincs ra irva. Attol fuggetelnul hogy jelen esetben a regi es rovid eletu PCIe/AHCI termekrol van szo. A valaszom is az idezett mondat fogalmazasabol indult ki es csak az aktualis termekeknel igaz (az egyenlet forditva mindig, de nem azt irtam). Az osszefoglaloval kapcsolatos problemakat a topic gazdajaval megbeszelheted ha gondolod, nem hinnem hogy ellene lenne ha valaki frissiti.
(#44307) dugø
Ja, regi OEM cucc, a Dell-nel voltak infok.(#44309) CHIPman
Eltartott egy darabig amig a linkelt darabrol hasznalhato info jott elo, regi OE cuccoknal ez nem ritka.[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Frawly
veterán
válasz CHIPman #44338 üzenetére
Ennyiből nem lehet megmondani. Nem azt mondom, hogy nem lehet AHCI-s, mert kizárni sem lehet, de nem valami valószínű. NVME-s SSD-t is láttam már ilyen értékekkel. SATA SSD-knél is lehet ennyit mérni, pl. a Samsung-féle Rapid Mode vagy Smart Cache feltelepítésével, ilyenkor a rendszermemóriából is cache-eli a lemezműveleteket a windowsos lemezcache-től függetlenül, és amíg nem telik meg a RAM cache, addig olyan gyors lesz szinte, mintha RAM drive-ról menne. Persze ez az utóbbi trükk becsapós, mert ha megtelik a Cache, akkor utána lemegy arra a sebességre, amit a NAND chipet ténylegesen tudnak.
-
-
Frawly
veterán
válasz CHIPman #47760 üzenetére
Nem vezetem félre. Amikor M.2 PCIe-t emlegetnek, akkor NVMe-t értenek rajta. Ahol meg M.2 SATA-t, ott meg SATA meghajtót M.2-es csatolófelülettel. Valóban volt régen PCIe AHCI, de nem gyártanak már ilyet, használtan meg lehet hogy még találni, de tuti nem érdemes megvenni. Már évek óta minden M.2 PCIe meghajtó NVMe-s. A Samu 950, 960, 970, PM961 is. Viszont a PM951-ből még volt olyan változat, ami PCIe AHCI-s volt.
Elég baj, hogy a M.2-es foglalattal is megtévesztenek sok embert, mert valahol olvassák, hogy az M.2-es gyorsabb, vesznek gyorsan egyet, aztán otthon csodálkoznak, hogy miért csak 500 MB/sec-et mérnek a benchmarkok, és csak utólag találják meg, hogy M.2-esből van SATA-s is.
-
Frawly
veterán
válasz CHIPman #54828 üzenetére
Elvileg nincs hátránya a SATA3-M.2 SATA átalakításnak. Hangsúlyozom, hogy elvi síkon, mert nem garantálható, hogy a notiban nem fog anomáliát okozni, vagy egyáltalán hogy fér be a caddybe, mennyire lehet rögzíteni. Ha biztosra akarsz menni, akkor inkább a SATA3-as verziót vedd meg.
-
poci76
aktív tag
válasz CHIPman #54855 üzenetére
de az elején a TLC-vel is mindenki szkeptikus volt
Vigyázz, nem önmagában a TLC megítélése javult, hanem a minősége. Lezajlott ugyanis a planár->3D váltás, és ezzel együtt sokszorosára nőtt a cellaméret. A planár technológiával gyártott flash memória csikszélessége <20 nm-re csökkent. Ez még elég volt az MLC-hez, de a TLC alkalmazásnál megbízhatósági problémák jelentkeztek, ezért voltak gondok a Samsung 840 TLC-s tagjaival. Ezután jött a Samsungnál a 3D, ahol viszont >40 nm-es csíkszélességet alkalmaztak, azaz a cella felülete 4-5x-ösére nőtt, és ha a magassága nem változott, akkor 4-5x annyi elektron tárolja az információt, mint a megelőző planár struktúrában, vagyis sokkal kavésbé okoz problémát ha pár elektron elszivárog. Így a TLC megbízhatósága a többszörösére nőtt, és megközelítette az MLC-t. Ezért vehetünk ma bátran TLC-t.
A QLC-ben 2x annyi jelszintet kell megkölönböztetni, mint TLC-ben, azonban egy jelszintre még így is 2x annyi elektron jut, mint a planár TLC-ben, vagyis elvileg megbízhatóbb lehet annál. A magam részéről azonban legalább 1 évet várok, mielőtt QLC-t vannék, mert az ördög nem alszik, és talán kiderül valami probléma, bár igazából nem erre számítok. Azt viszont nem tartom valószínűnek, hogy 4-nél több bitet tennének egy cellába belátható időn belül. Pl. egy 5 bites PLC-ben már megint csak annyi elektron jutna egy jelszintre, mint egy planár TLC-ben, de a beíró/kiolvasó áramkörnek 4x pontosabbnak kéne lennie, így összességében már megbízhatatlanabb lenne.
-
HARDVERAPRÓD
válasz CHIPman #65080 üzenetére
Szia. Szerintem ez így értelmetlen lenne. caddy-be tárolóként szoktuk rakni. Én vennék ebbe a laptopba egy 2.5" WD GREEN SSd-t, vagy ha közel a noticsere ideje, akkor megvárnám azt, mert 90%, hogy a mási laptopot már azzal fogja venni. Ha még bírja a cseréig, akkor várnék.
De ha megveszed amit írtam, és az új laptopba lesz ODD hely, ezt bele lehet tenni tárolóként. Amit likeltél én kihagynám, főleg, ha pl olyan laptop lesz amibe nem az m.2 sata, hanem m.2 nvme (PCIe) csati lesz. Viszont a 2,5" ssd-t nagyobb eséllyel tudod bele tenni majd. -
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lexus, Toyota topik
- Tőzsde és gazdaság
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest