Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dkess

őstag

válasz Core2duo6600 #86214 üzenetére

Észre sem veszed valószínűleg, de kulcsmondatokat sikerült elpötyögtetni. Most egyet emelnék ki: "Addig fogom használni amíg megy." ...

Mindenekelőtt az üzleti laptopokat én is szeretem, de az gyakrabban van cserélve - munkára kell. A PC és router terén én is hasonlóan gondolkodom. Az előző PC -m szintén majd 7 éves volt (tavaly ősszel cseréltem: 3770K alapokon - mindössze a RAM lett duplázva meg VGA kétszer cserélve meg az aprajafalva ...). A routerem szintén özönvíz előtti (már évek óta nem árulják) AC1900 -as - igaz még mai szemmel is bitang SOC van benne és elég RAM és folyamatosan jönnek a frissítések most is ...

Azaz én is a fentebbi kiemelt mondatot magaménak érzem - és pontosan ezért nem lenne elég most újonnan véve egy AC -s router ... Pont azért mert több/sok évre venném. Én mondjuk valahogy úgy tervezem a váltást, ha eljön a multigigabit -es internetek kora (értelmezhető áron a routerekkel egyetemben) és legalább több multigiabit/10 Gbps -es portokat kapok jelenértéken 100K HUF alatt ... Nem mostanában lesz - illetve az is igaz, hogy a gigabit -es nettel is elvagyok még ...

Írtam azt is, hogy jónéhány hétig volt nálam AX -es router. Igen, ez legalább akkora előrelépés a AC -hoz képest, mint az N-->AC volt (sőt) ... Itt az ideje az AX -nek? A két éves modell mobiltelómban az van. A majd másfél éves PC -mben dettó AX -es WiFi van (igaz ezt csak most a teszt erejéig használgattam). Az AX már nem a jövő - hanem a jelen (!!). Úgyhogy, ha most vennék évekre egy routert magamnak, akkor az már nem AC -s lenne ...

@Vastika, #86215

Mindenekelőtt a WDR3600 már nem kapható. Továbbá nem biztos, hogy az illető akar OpenWRT -t használni. A manapság kapható "értelmezhető" 4G USB stick -et kezelő routerek sincsenek nagyon olcsóbban. Továbbá az volt a feltételezés, hogy egy külső antennákkal rendelkező 4G SIM -et fogadni képes router csak jobb vételi képességekkel rendelkezik, mint egy sima USB stick ...

Azaz lehet, ha a WDR3600 + 4G stick -el még azt sem tudta volna produkálni a kolléga, mint a mostani felállással. A szolgáltatótól meg kb. stick -et kap a SIM kártya mellé vagy semmit (azaz külső antennás 4G modemet nem) - ezért keresett olyan routert amilyet. Meg aztán ugyanott lennénk ahol a part szakad. Ahogy a modemet lehet ide-oda pakolgatni - úgy a 4G router(/modem) készüléket is ...

Apropó osztrák dsl+lte hibrid megoldások. Azt jól tudom, hogy alapból nem jár publikus IP a szolgáltatáshoz? Avagy kérésre megadják mindkettőhöz vagy csak az egyikhez? Az ehhez adott "csoda" ZTE -ken meg lehet egyáltalán nézni a készülék külső IP -jét? A kérdésem azért nem túl "l'art pour l'art", mert pont most kérdezték meg tőlem pm -ben - nekem meg fogalmam sincs ...

Új hozzászólás Aktív témák