Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sh4d0w: Ez van, srácok...
- mefistofeles: A furcsa hobbi.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
válasz
Core2duo6600 #86214 üzenetére
Észre sem veszed valószínűleg, de kulcsmondatokat sikerült elpötyögtetni. Most egyet emelnék ki: "Addig fogom használni amíg megy." ...
Mindenekelőtt az üzleti laptopokat én is szeretem, de az gyakrabban van cserélve - munkára kell. A PC és router terén én is hasonlóan gondolkodom. Az előző PC -m szintén majd 7 éves volt (tavaly ősszel cseréltem: 3770K alapokon - mindössze a RAM lett duplázva meg VGA kétszer cserélve meg az aprajafalva ...). A routerem szintén özönvíz előtti (már évek óta nem árulják) AC1900 -as - igaz még mai szemmel is bitang SOC van benne és elég RAM és folyamatosan jönnek a frissítések most is ...
Azaz én is a fentebbi kiemelt mondatot magaménak érzem - és pontosan ezért nem lenne elég most újonnan véve egy AC -s router ... Pont azért mert több/sok évre venném. Én mondjuk valahogy úgy tervezem a váltást, ha eljön a multigigabit -es internetek kora (értelmezhető áron a routerekkel egyetemben) és legalább több multigiabit/10 Gbps -es portokat kapok jelenértéken 100K HUF alatt ... Nem mostanában lesz - illetve az is igaz, hogy a gigabit -es nettel is elvagyok még ...
Írtam azt is, hogy jónéhány hétig volt nálam AX -es router. Igen, ez legalább akkora előrelépés a AC -hoz képest, mint az N-->AC volt (sőt) ... Itt az ideje az AX -nek? A két éves modell mobiltelómban az van. A majd másfél éves PC -mben dettó AX -es WiFi van (igaz ezt csak most a teszt erejéig használgattam). Az AX már nem a jövő - hanem a jelen (!!). Úgyhogy, ha most vennék évekre egy routert magamnak, akkor az már nem AC -s lenne ...
@Vastika, #86215
Mindenekelőtt a WDR3600 már nem kapható. Továbbá nem biztos, hogy az illető akar OpenWRT -t használni. A manapság kapható "értelmezhető" 4G USB stick -et kezelő routerek sincsenek nagyon olcsóbban. Továbbá az volt a feltételezés, hogy egy külső antennákkal rendelkező 4G SIM -et fogadni képes router csak jobb vételi képességekkel rendelkezik, mint egy sima USB stick ...
Azaz lehet, ha a WDR3600 + 4G stick -el még azt sem tudta volna produkálni a kolléga, mint a mostani felállással. A szolgáltatótól meg kb. stick -et kap a SIM kártya mellé vagy semmit (azaz külső antennás 4G modemet nem) - ezért keresett olyan routert amilyet. Meg aztán ugyanott lennénk ahol a part szakad. Ahogy a modemet lehet ide-oda pakolgatni - úgy a 4G router(/modem) készüléket is ...
Apropó osztrák dsl+lte hibrid megoldások. Azt jól tudom, hogy alapból nem jár publikus IP a szolgáltatáshoz? Avagy kérésre megadják mindkettőhöz vagy csak az egyikhez? Az ehhez adott "csoda" ZTE -ken meg lehet egyáltalán nézni a készülék külső IP -jét? A kérdésem azért nem túl "l'art pour l'art", mert pont most kérdezték meg tőlem pm -ben - nekem meg fogalmam sincs ...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Villanyszerelés
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Autós topik
- További aktív témák...
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 PULSE OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Nintendo Switch 2 + Balatro + hordozó táska + Splatoon tok + üvegfólia
- ÁFA-s Garis Félkonfig - i5 14400F, 64GB DDR4 RAM, Asrock B760 Pro
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Apple iPad Air 11.0" M3 128GB Wi-Fi (Space Gray)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3431, 94% Akkumulátor
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3551,100% Akkumulátor
- iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3430, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest