Hirdetés
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gadomiklos: Sziasztok! Kezdő vagyok, és nem tudom hol tudom megnézni a privát üzeneteimet.
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- WireGuard VPN a mindennapokra
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soma01
veterán
válasz
BarsonyDavid
üzenetére
A belső forgalomra kell rágyúrni ezek szerint. Ahogy norba69 is írta, jó lenne egy gyorsabb hálózat. De ha a mostani is elég sebességben, csak legyen stabil, akkor elég egy jó gigás switch is. Az új router meg ott dől el, hogy mennyire terhelő a routernek a "szerver 0-24-es felhő-backupja". Ha az az irány is nagy adatforgalommal jár, akkor érdemes egy új router is. Egy olyan kellene, ami simán elbánik a gigabites net forgalommal, van benne erős proci és elegendő ram is. Bekötni meg majd úgy kellene, hogy a belő forgalomra vásárolt switchre legyenek kötve a gépek és a switch egyik portjába menjen a router egyik lan portja. A router többi lan portját ne is használd majd, csak a switchet, ami lehet több (8) portos is. A switch legyen valami izmos, ne valami vacak, legolcsóbb switch. Nem olyan drágák a jó gigabites switchek sem, neked nem kell smart sem menedzselhető sem, elég a sima nem menedzselhető is. Az meg a rászánt kereten múlik (és persze az igényen), hogy a gigabit fölé mész-e vagy elég a gigabit.
Az AX routereket érdemes meggondolni, ha most vásárolsz. Legyen időtálló. Kapsz majd itt ajánlást biztosan pl.: "Asus AC65P az AC eszközök közül, AX-ból pedig az Asus AX55/AX56U vagy TP-Link Archer AX10/AX20." Amelyiknek erősebb a procija és több a ram benne, azt válaszd. Majd itt megmondják, hogy melyik az. Én nem tudom fejből és most nem esek neki összevetni őket ez alapján...
-
norba69
senior tag
válasz
BarsonyDavid
üzenetére
Számodra a megoldás egy 2.5 Gb-s switch, és a szerverbe 2.5 Gb-s hálókártya, ez ízlés szerint mehet a munkagépekbe is. Ha sokallod az árát, akkor cifu írt egy jó cikket a lehetőségekről.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus E-SIM 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akksi
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3893, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Fatal1ty Z97 Killer alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Gubek-Einste
Dr.NX