Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ixion77
addikt
Akik tesztelték azt állítják, hogy nem látod a különbséget, de mégis jobbak az eredményeid magasabb frissítésű monitor esetén.
Én abban látom inkább értelmét, hogy 720 Hz-nél már nem kell gsync/freesync sem, mert a bármikor érkezik a képkocka, a kijelző nyugodtan kirajzolhatja az egészet, és marad ideje várakozni a következőre. Nem fog újabb képkocka érkezni mielőtt az előzővel végzett volna.
Ezzel talán végre megszűnik a jelenlegi OLED generációnál meglevő fényerő probléma, amely akkor jelentkezik ha jelentősen ugrál a frissítési sebesség a sync miatt. -
bteebi
veterán
Ki is volt már az mérve, vagy (pl. kettős vak) tesztekkel bizonyítva, hogy érdemben jobb pl. a 480 Hz a pl. 240-hez képest? (Vagy még inkább 720 vs. 360.) Mert értem én, hogy még az RGB ventilátor is szebben világít, ha legalább 1000 Hz-es a TN panel, de nem csak a hardvereknek vannak fizikai korlátai, hanem az embernek is. És azok jóval erősebb korlátok.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem az ezredmásodpercekről szól, hanem a mozgásmegjelenítésről. Persze az input lag is kevesebb, és megfelelő hardveres háttérrel (combos gép, 4000/8000 Hz-es egér, és sub-frame inputot támogató játék) más reszponzivitási szintet is képvisel. A 8K-s egérnek pl. 360 Hz alatt nincs is értelme. Ahogy fiziológiai alkalmasság nélkül sincs.
Igen. Okkal. Csak nem amiatt, amire te gondolsz (és ezt a posztod is alátámasztja).

-
bmakszim
őstag
"És nem placebo."
Elfogadom, hogy van, akinek ez számít, de:
2 és fél milliszekundum a különbség késleltetésben 240 és 720 Hz között. Egy olimpikon reakcióideje 100ms fölött van.Talán okkal kerül elő a téma.
Teljesen feleslegesen fókuszálnak erre a gyártók, de érthető, ha ezt a marketingszámot legkönnyebb növelni. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
LCD-t 120 nitre szoktunk kalibrálni, OLED-et meg csúcsfényerőhöz.
-----------------------------------------------------------------------
(#1) bmakszim: "Most, hogy 240, 360, vagy 720Hz az meg annyira mindegy már..."
Neked lehet, de van, akinek nem. Akit ez a monitor céloz, annak nem. És nem placebo.
Nem hiszem el, hogy ez minden HRR monitor alatt előkerül...
-----------------------------------------------------------------------
(#4) hokuszla: Igen, mert eSportban (amihez ez való) a 4K ultra szetting pörög, nem a mozgásmegjelenítés minősége a legfontosabb.

Teljesen jó az a 720p. Casual gamingen túl is van élet.
-
bmakszim
őstag
LG 27GS95QE-B monitorom van, 260 nitet tud full fehér képpel, "real scene" esetén megvan a 400 is, de rohadt kevés. Világos, délre néző lakásom van és hiába van ablaknak háttal a monitor, nappal csak besötétített szobában lehet vele játszani.
Ha már tandem OLED, én örülnék az 4-500 nit-nek full fehér kép esetén. Az iPadem tudja. -
hokuszla
senior tag
720p-ben 720 Hz-re tornászható fel, ami a vajsima mozgásmegjelenítés
2025 a tetris éve lesz
-
bteebi
veterán
-
bmakszim
őstag
Az SDR 100% sustained fényerő jobban érdekelne, mint hogy fekete alapon egy szem fehér pixel mennyire süti ki a szemem, de arról gyanúsan egy árva szó nem esik sehol a hivatalos oldalon sem.
Most, hogy 240, 360, vagy 720Hz az meg annyira mindegy már...
Új hozzászólás Aktív témák
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Milyen monitort vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 14T 25,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 6th Gen. i7 11th, 32GB RAM, új akku, 4G LTE, toll, 27% ÁFÁS (0215)
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Meg valószínűleg egyébként is.