Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: Idővándor
- sellerbuyer: Az RGB LED TV leváltja az OLED-et?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
Gubek-Einste #74765 üzenetére
amúgy létezik olyan router amit lehet új használni repeater-nek hogy nem feleződik a netsebesség?
tehát hogy mondjuk 2,4GHZ N wifinél 2antennával csatlakozik egy routerhez mondjuk 300mbit-en amiből 120-140megabit átmegy majd másik 2 antennán ad tovább a rá csatlakozott eszközre
sajnos amiket próbáltam routert eddig (841ND V9.x és 1043ND V2.x) Gargoyle mellett is feleződött meg DD-WRT mellett is
gondoltam hátha van olyan amiben dupla vevő van és akkor nem kell feleznie a sebességnek -
válasz
Gubek-Einste #74765 üzenetére
Köszi a részletes választ. Igen ezt tudom, hogy a rálátás a lényeg. Igazából házon belül mindenhol van kellő jel, de pl ha kimegyek a hátsó vagy az első teraszra, és mondjuk a telefonon van ütésálló tok, akkor már gyenge a jel, és egyszer van egyszer nincs. Igazából az is lehet, ha csak leváltom az antennákat a Routeren is megoldja a dolgot. (árban ez kedvezőbb, csak a megfelelő teljesítményű antennák meglehetősen méretesek, de legalább csak egy helyen kell "nézegetnem")
Én is néztem ezt a Poweline megoldást, de nem vagyok sajnos képben vele, milyen elven működik, mi az előnye hátránya. Ez egy új építésű ingatlan, elég jól átgondolt hálózati megoldással. Utánaolvasgatok egy kicsit a neten.
Alapvetően szeretnék sok okos otthon megoldást vezérelni, ezért sem mindegy, mennyire rakok össze egy egyenletesen jó jelű lefedettséget. (távolról vezérelhető termosztátok helységenként, rolók, izzók, meg egyéb dolgok pl robotporszívó...)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LEGO klub
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Battlefield 6
- Kuponkunyeráló
- Tizenkét tányérra térne át a Toshiba a HDD-piacon
- Windows 11
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva