Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Daywalkerke #63076 üzenetére

Bár semmi közöm nincs hozzá, de nagyon le egyszerűsítitek a problémákat. Amikor valaki átveszi az irányítást a hálózati eszköz fölött, lényegesen többről van szó, mint azt sokan gondolnák.
    Egy tájékozottabb amatőr "hacker" én csak simán faszkalapoknak hívom, simán át tudja venni az irányítást bizonyos hálózati eszközök fölött. Akinek van erre affinitása, mindent el fog követni, céljai elérés érdekében.
    A gond ott van, hogy nagyon sok minden le van dokumentálva, és sok esetben ha megfelelően keres az ember, akár youtube csatornákon is megtalálja, hogyan lehet bosszúságot okozni a másiknak. Abban igazad van, hogy nincs tökéletes védelem, és bármikor beüthet a probléma akár komolyabb eszköz használata esetén is. Lehet már jelen is van, csak éppen nem veszed észre, mert azt nem teszi lehetővé a jelenleg is használt eszközöd.
    Azt kell megérteni, hogy bár lakossági szinten teljesen ki van szolgáltatva az ember, de komolyabb, drágább eszközök használata esetén jelentősen csökkenteni lehet, a visszaéléseket. Olcsó húsnak mindig híg volt a leve, és az is marad.
    Persze, lehet érvelni hogy megkíván némi tudást, és ez teljesen helytálló. De mi van akkor, ha a megfelelő beállításokat szakemberre akarod bízni? Szarból ő se tud várat építeni. Mint ahogy senki. Minél komolyabb, eszközre áldoz az ember, annál nagyobb az esélye, hogy egy szakember is hatékonyabban tud segíteni a probléma megoldásokban. Igen persze, én csak youtube, és facebook, stb... és akkor azt hiszed nem tudnak a nevedben más embereknek kellemetlenséget okozni? Vagy éppen nem élhetnek vissza személy azonosságoddal? És még sorolhatnám, mi minden aljas eszközt, bevetnek bizonyos szociálisan sérült emberek. Régen volt olyan hogy betyár becsület, mára ez más sci-fi kategória. A mi nap beszéltem egy emberrel akinek ez a feladata, hogy megpróbálják felelősségre vonni az ilyen .... Elég érdekes dolgokat mondott, abban a tekintettben, hogy milyen állat az ember. Mindenki vonja le a konzekvenciákat, és annak megfelelően el lehet dönteni, hogy valójában miért is nem lenne szabad, ezt ennyire lazán kezelni.

• Core2duo6600

veterán

válasz Daywalkerke #63076 üzenetére

Ha csak 1 telo, akkor lényegében mindegy, hogy wifi vonalon melyiket választod.
    Megfelelő lehet az Asus amit említettél.

(#63078) Cirbolya_sen, (#63080) Cirbolya_sen
    Nem tudom, hogy a többi rv milyen lett, de a 325 ös gyenge mint a harmat, 300 körül vége PPPOE-t használva.
    Holott azt hiszem, ugyanaz a cpu van a Edge router lite ban is, abban meg megy a hw nat rendesen
    Ebben meg nem, és nem is találtam módot a bekapcsolására.
    Tehát részemről messziről kerülendő !!!
    Drága és sz*r

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés