Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cinemazealot

addikt

válasz Mukucs #57745 üzenetére

Nem engem kérdeztél, de elmondom az én dilemmámat, hátha segít: Tegnap én is fárasztottam itt a Hölgyeket-Urakat router ügyben, de nem győztem meg magam 100%-osan, hogy akarok-e újítani. A jelenlegi eszközeim szinte mindegyike 10/100 Mbps-os Ethernet aljzattal vannak ellátva, kizárólag az 1 éves munkagépem és a havonta egyszer, archiválás céljára bekapcsolt HP ProLiant Microserver-em rendelkezik 10/100/1000-es hálózati csatolóval. Tehát ha lecserélem a hálózati eszközeim gigabitesre (ez 1 router-t és 2 switch-et jelent, kb. 30 eFt összértékben), akkor is csak ez a két gép tudna egymással nagy sebességgel kommunikálni és egyedül a munkagépemmel tudnám a jelenlegi ~95 Mbps-os internet sávszélesség helyett a teljes 120 Mbps-ot élvezni (a NAS-nak használt netbook-om is csak 10/100-as). Szóval tulajdonképpen 30 eFt-ért nyernék egyetlen gépen 25 Mbps-ot, de ezen meg szinte egyáltalán nem szoktam nagy tételben letölteni.

Szóval valószínűleg megtartok minden jelenlegi hálózati eszközt és nem fejlesztek, egyelőre van annak a 30 eFt-nak jobb helye is. :)

A 50 Mbps-os sávszélességedet egy régebbi 100-as router-rel simán ki tudod használni, a kérdés tehát az, hogy házon belül szükséged van-e 100 Mbps-nél nagyobb sebességre?

Új hozzászólás Aktív témák