Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• edgR

őstag

válasz Gubek-Einste #51231 üzenetére

Szia!

"Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?"
    - Panel, vasbeton.. :)

"Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?"
    - Semmi extra. 1 db WAN->LAN->PC kapcsolat lenne, és a szutykoknak (2 db telefon + 1 db laptop) a WiFi. A WiFi nem fontos annyira, persze nem lenne gond, ha az is stabil és jól elérhető lenne bármelyik szobából (45nm-es a lakás, szóval nem sok fal van..) De WiFin nem töltök, és nem csinálok semmi komoly munkát. Az tényleg csak böngészésre van használva. Az igazi, nagy mennyiségű adatmozgatás az vezetékes kapcsolaton történik nálunk.

"Mennyi lenne a beszerzésre?"
    - Természetesen ár/érték arány szempontjából a legoptimálisabb, de a megfizethető kategória számomra az kb. a max. 50 000 Ft.

"Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?"
    - A lényeg az lenne, hogy a WAN->LAN->PC kapcsolaton ki tudja sajtolni a routeren keresztül a Gigabites sávszélből a maximumot, és ha a szolgáltató épp tudja, akkor a kívánt 1gbit is meglegyen akár (lefelé), és a 300mbit (felfelé).
    Adott esetben több tíz GB-ot is megmozgatok lefelé és felfelé is, naponta (munkára is használom a netet, itthonról, távmunkában dolgozom -> webek, levelezések költöztetésénél, például). Emellett Twitch-en streamelek és YouTube-ra is több tíz gigát töltök fel naponta. A korábbi gigabites routeremmel a maximum, amit el tudtam érni, az 300/100 mbit volt, nem gyári firmware-rel. Gyárival 100/100..., és így nem sok értelme volt a gigabites előfizetésnek. Ráadásul volt olyan, hogy amikor streameltem (hozzáteszem, csupán 3mbit/sec-kel megy olyankor az adat felfelé), akkor a teljes wifi kapcsolat meghalt... Ezt nem tudom, mi okozta, de elég szánalmas szerintem.

:R

Új hozzászólás Aktív témák