Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz Multibit #40862 üzenetére

Köszi.
    A mediatek-et olvastam, de nem tudtam hova tenni (Tablet/ttelefon topicban is olvasni néha, hogy nem komálják egyesek, de mások meg igen. Telefonban találkoztam már vele, nem volt vele semmi gond, fw-kkel, rootal sem, de persze ez kicsit más téma.)

Alternatív fw jó lenne, mert általában jobb mint a gyári. Ezt is néztem egyébként, de pl. a most használt DD-WRT-t egy AC-s TP-Link-re sem látom támogatottnak, szóval arról se láttam semmi előremutatót. Ha a Mediatek ilyen szempontból kevésbé támogatott akkor az gáz.

A sebességben igazad van. Ezért is néztem első körben N-es 5GHz-es routert, mert a mostani 2.4-esen hulladék a sebesség (főleg a sok UPC Wi-Free belövése óta), 5GHz-en egy próba erejéig viszont szobán belül ment a 120, szomszéd szobákban kb. 80mbit, ami nekem bőven elég lenne.

Ilyen szempontból az AC-s felesleges nekem... csak gondoltam mivel pár ezressel drágább csak... hátha ugyanazt tudja N-en, mint egy 3600 - ami most nekem elég - később meg az AC csak jobb lesz egy kicsivel, ha csúcssebességre nem is lesz képes.

A lefedettség és a kiegyensúlyozott sebesség viszont valóban sokkal fontosabb. Szóval ha jobban járok pl. a 3600-assal, N-es hálózattal és hozza viszonylag stabilabban a 120-80, esetleg távolabb kb. 40-60mbit-et mint egy olcsóbb AC-s router akkor inkább maradnék annál.

Új hozzászólás Aktív témák