Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- mefistofeles: A furcsa hobbi.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pajac: PassMark - Intel Core2 Quad Q9400
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
velizare #17281 üzenetére
Jól mondja Beri, egyáltalán nem kirohanásnak szántam, csak nyomatékosítani szerettem volna a dolgot, nehogy meglepetés érjen utána! Bár tudom, hogy vastag és nagybetű volt, de ha kirohanásnak érzékelted, akkor elnézést érte! Én teljesen tisztában vagyok vele, hogy mennyit tud, mivel jelenleg is RT-N16-ot használok custom firmware-el...
Különben, ha jót akarsz magadnak, akkor az NTFS felejtős, mivel nem kernelszintű meghajtója van, hanem simán user-space, ez már jelentős terhelést ad a routernek, ami ext3 (más platformon ext4) filerendszer használatával elkerülhető. Az NTFS már azonnal egy kompromisszum. Na meg aztán ez mégis csak egy Linux, és a Windows-t sem használjuk ugyebár ext filerendszeren. Persze ez is csak egy tanács, amit nem kötelező megfogadni...
-
Beri
addikt
válasz
velizare #17281 üzenetére
Nem kirohanásnak szánta szerintem, csak mindig próbáljuk hangoztatni, hogy egy router nem NAS. Az ilyen szolgáltatást kereső idetévedő fórumozók túlnyomó többsége arra számít, hogy olyan lesz ez az összeállítás, mintha a saját gépére dugná azt a bizonyos külső vinyót, mert a gigabit gyorsabb az USB 2.0-nál. Nincs senkinek a homlokára írva, hogy tisztában van a számokkal.
Egyébként azok az értékek, amiket a routerrel mérnek, abban az esetben érvényesek, ha az eszköz semmilyen más műveletet nem végez közben. Ezt is érdemes szem előtt tartani.A fájlrendszeres problémádhoz: az openwrt pl. a szokásos ntfs-3g-t használja, aminél csak a szokásos, fájlrendszer specifikációja szerinti maximális partícióméret/fájlméret tart vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Dell Precision 7740 Workstation 17,3", i9-9980HQ, 32GB, RTX3000 6GB
- Gamer PC - i5 14600k, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L580 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest