Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Algieba: Nokia E61i 2025-ben
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
liqquid #16520 üzenetére
Ha egy kicsit is visszaolvasgatsz, akkor elég nyilvánvalóvá válik, hogy Én Tomato párti vagyok. Jelenleg egy ASUS RT-N16-ot használok, amin ugyan nem megy az OpenWrt, de néhány kísérletet tettem azzal is, még régebben WL-500GP-s időkben, illetve később, néhány hónapig volt egy 1043ND-m is, és hát nekem nem jött be. Biztos jó firmware, meg biztos bennem volt a hiba, de nálam totál instabil volt és megbízhatatlan, mindig küzdeni kellett vele. Mondjuk az ASUS-on legalább stabil volt, de engem ott sem sikerült megnyernie, mert valahogy sosem láttam át a dolgokat, egy nagy káosz az egész. Egyébként az összes közül ez a leginkább "custom-izálható" (ez de szép szó lett) firmware, Linux guruknak feltétlenül ajánlott!
DD-WRT-ről sokat nem akarok mondani, folyamatosan tele van bugokkal, hol a dyndns nem frissít, hol a webes felületen nem működik ez-az, stb... A legutóbbi buildet nem is tudom, hogy miért vonták vissza, és törölték az egészet a szervereikról is. Talán flasheléskor brickelt pár routert, ha jól rémlik. Amúgy szimpatikus lenne, kiterjedt webes felülettel, sok beállítási lehetőséggel, csak hát, így kár érte. Na de valahol kell tesztelni a kereskedelmi verzió fejlesztéséhez is...
Ami ugyan Téged most nem érint, hogy ASUS-ra van még az OLEG firmware, amivel semmi bajom nem volt, jó volt, gyors volt, stabil volt, csak egyszerűen a felülete egy fapados igénytelen sz@r, na meg a legkisebb beállítás módosítása után is újraindítja a routert.
Én, a Tomato-ban találtam meg azt, ami nekem kellett. A lehető legtöbb szolgáltatás integrálva a firmware-be, mutatós, gyors, és stabil AJAX-os kezelőfelülettel, ami szinte minden igényt kielégít, jól bővíthető, és stabil fw. Persze mint minden fejlesztés alatt álló szoftverben, ebben is előfordulnak néha hibák, azonban ezeket többnyire rövid időn belül javítják, és nem kell hosszú hónapokig együtt élni velük mint a DD-WRT esetében. Szóval nekem ez lett a "Best Of", és akiknek eddig ajánlottam, és feltette, még egy sem mondta, hogy "bmeg ez egy nagy szar"!
Tehát az itt felsoroltakat mindet használtam. DD-WRT-t rövid ideig, leginkább csak próbálgattam, OpenWrt-vel sajnos éltem együtt pár hónapot, OLEG-el talán egy évet, a többi pedig Tomato. Nekem ez a véleményem alakult ki róluk, amit majd most jönnek és cáfolnak, de nekem akkor is ez marad a véleményem!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT OCF 16GB Zalman Z1 PLUS CM 1200W
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- ÓRIÁSI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3619
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest