- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
memorix
senior tag
válasz
ddoki #104185 üzenetére
Látom nem ment át a lényeg!
Ezt írtad: És a Xiaomi AX3000 Mesh routernek pont ugyanakkora a lefedettsége mint az Asus RT-AX59U-nak . Saját tapasztalat, most cseréltem. Légyszíves a marketing szöveget hanyagolni
Köszönöm !Megemlíteném még egyszer a kérdező Asus routert keres. Az AX52, AX53U routernél jobb paraméterekkel bír az Asus 59U. Sőt a 2.4, 5GHz -n is picit erősebb az AX59u- mint az AX92u . Az Ax92U erőssége az AX támogatása és 2 azonos routernél az adatcserében mutatkozik meg. Sőt az AX59u fő falon keresztül valamiért jobban teljesít mint az AX92u. Az AX59U nél picivel erősebb és jobban teljesít főfalon keresztül az AX4200 TUF model. Ez azt jelenti, hogy mindegyik router látszott a távolabb lévő klienseknél de a jel erőssége és a leszállított adatok mennyisége más és más volt routerenként minél távolabb volt a kliens. Ugyanazon a ponton voltak elhelyezve a routerek és a kliensek 1 Gbit digi és ugyanazzal a laptoppal voltak tesztelve nálam az udvaron.
64 méteres a kert és 2M szintkülönbsége van nálam. A ház elől van. Van mellék épület is . 6 db Wifi kamerám van, 4K -k. A ház udvarán eltérő helyeken mértem a sebességet laptoppal , Wifi kamerával. Minél több fal volt a router és a kliensek között annál jobban romlott az átvitt adat mennyisége.
Nálam a TUF AX4200 teljesített jobban mint a AX92U. Azonban az AX92u egy Asus AC750 -n repeaterrel minden problémát kint megold. A teljes kertben van jel ha ki akarok ülni bármelyik teraszra. Sőt a szomszéd nyaralós nyugdíjast is ráengedtem. A hátránya, hogy a repeater csak jó időben lehet kint a nagyon minuszokat nem szereti AC750-s.
A kérdezőnek a leírás alapján is hasonló problémája lehetett és ASUS routert keres. Ezért osztottam meg amit én tapasztaltam. A javaslatomban pedig felhívtam a kérdező figyelmét, hogy az AX52, 53U nem biztos hogy megoldja a problémáját.
A XIAOMIval pedig te jöttél, de ez nem megoldás a kérdező szempontjából. Remélem ez átmegy. Kifejtenéd, hogyan tudja Xiaomival routerrel megoldani a problémáját ha már ennyire erősködsz, hogy a 59U nál a Xiaomi sokkal jobb?
-
válasz
ddoki #104185 üzenetére
Nem, a nagyobb lefedettség nagyon nem marketinges duma. A közelmúltban többször is megírtam az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat: nagyon is érdemi különbségeket tapasztaltam azonos paraméterekkel egymás mellé állított Asus routerekkel.
Ettől persze a Xiaomi még lehet nagyon jó, mint ahogy a gyakorlati tapasztalatok szerint az is. Én egy kicsit a szoftvere és a támogatottsága miatt lennék vele kapcsolatban körültekintő.
MaCS
-
Essejó
veterán
válasz
ddoki #104185 üzenetére
Vagy esetleg saját otthoni próbán alapuló tapasztalat.
Egyébként mivel az eredeti kérdés az volt, hogy egy meglévő Asus AX-92u Router mellé Mesh hálózathoz mit vegyen a kérdező, így abszolút nem értem a marketinghez kapcsolódó szöveged. Miért nem elfogadható válasz az, hogy a válasz adó kipróbált több Asus AX Routert is és ami leginkább bevált azt tartotta meg.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Google Pixel topik
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Parfüm topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Battlefield 2042
- Milyen program, ami...?
- Battlefield 6
- Mobilhasználat külföldön
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3220
- Apple Watch Series 9 45mm GPS Starlight 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Silver-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3488
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest