Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geresics
addikt
Hali!
A következő RAMok között gondolkozom:
4GB (2x2GB) Corsair Dominator DDR2 1066MHz CL5 KIT
4GB (2x2GB) GeIL ULTRA DDR2 1066MHz CL5 KIT
4GB (2x2GB) GeIL Black Dragon DDR2 1066MHz CL5 KIT
4GB (2x2GB) GeIL EVO DDR2 1066MHz CL5 KIT
Melyikről mit tudtok? Mik a tapasztalatok/vélemények? Mi az, ami kimaradt a listából?
Mint azt látjátok a legfontosabbak számomra, hogy 2x2GB KIT legyen, DDR2 1066MHz, és CL5 legyen.*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz adamssss #706 üzenetére
Köszi!
Már Tegnap megrendeltem a Dominatort.
Eddig 2GB GeIL Ultrám volt, de semmi gond nem volt velük. Azért cseréltem, mert 4GB-ra bővítettem, ill. a 800MHz-ről 1066MHz-re váltottam.
Amúgy nyugodt szívvel tudom bárkinek ajánlani az Ultrákat és a Black Dragonokat is, a szomszédom 2 éve hajtja az övét.*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
Hali!
Adatlapomon levő konfigba szerintetek melyik RAM-ot vegyem?
Ár szerint növekvő sorban:
- 8GB 1866MHz G.SKILL SNIPER KIT F3-14900CL9D-8GBSR (2X4GB) CL9
- 8GB 1866MHz CORSAIR VENGEANCE RED KIT (2X4 GB) CL9
(CMZ8GX3M2A1866C9R)
- 8GB 2133MHz CORSAIR VENGEANCE RED KIT (2X4 GB) CL11
(CMZ8GX3M2A213311R)A jelenlegi RAM-jaimmal gáz van, és garanciáztatáskor ezek közül szeretnék válogatni. Az első kettő árban u.a. (minimálisat kellene ráfizetnem), viszont a harmadikra akár 5-7eFt-ot is! Megér az egyáltalán annyit? Úgy hallottam, hogy AMD szereti a gyors memóriát, de az Intel nem profitál belőle, ráadásul a CL11 miatt még rosszabbul is járhatok!
Most akkor hogy is van ez?Szerk.: ráadásul a G.Skill szerepel az alaplap támogatott listájában, már ha ez számít akármit is!
[ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
Nekem már DDR2 óta Corsair RAM-jaim vannak (anno Dominatorok 800 és 1066MHz-el), és eddig nagyon meg vagyok velük elégedve. Az, hogy ez hibás, nem veszi el a kedvem.
De mi a helyzet ezzel a sebesség dologgal?
(#10073) csucsbicep
Az komoly! Meg sem fordult ilyen eddig a fejemben! Na, de majd ezután![ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz Fleccs #10077 üzenetére
Ezek közül a 667MHz-esek például.
(#10078) Fleccs
Azért, mert a VGA-d is abból a RAM-ból "táplálkozik".[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz csucsbicep #10083 üzenetére
és tapasztalsz bármilyen sebességbeli különbséget?
-
Geresics
addikt
válasz headhunter #10123 üzenetére
Mert 2 modult többen akarnak venni, mint 4-et, ergo magasabb a kereslet rá, tehát többet ér!
-
Geresics
addikt
válasz headhunter #10123 üzenetére
2 modul esetén egy NYÁK-ra 8GB memóriát kell "felzsúfolni", ami fejlettebb technológiát igényel.
-
Geresics
addikt
válasz Undred #10128 üzenetére
"játékfelvételre, renderelésre"
Neked jól jön a gyors RAM.
Az alaplapod támogatása: DDR3 2200(O.C.) / 2133(O.C.) / 2000(O.C.) / 1866(O.C.) / 1600...
1600 alatt ne is gondolkodj! Javaslom az 1866-os memóriákat, csak arra figyelj, hoy 1,5V-on menjenek! A Corsair Vengeance pl. ilyen széria! Ez a gyártó kis Intel ikonokkal jelzi is a csomagoláson, de a kék színű modellek elméletileg kifejezetten Intel Edition-ok, ami szerintem csak parasztvakítás... Amire még figyelj, hogy CL9-es legyen!
Továbbá ezeknél a RAM-oknál többen jelezték, hogy minden állítás nélkül 1,5V-on magasabb órajelre képesek![ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz DEVla001 #10137 üzenetére
Manapság már nagyon ritka, hogy két memória ütné egymást, ezért nagy valószínűséggel nem lesz gond. Abban a ritka esetben, ha mégis ütköznek, a gépednek nem lesz baja, csupán amíg minden modul benne van nem indul el, vagy hibásan fog működni.
-
Geresics
addikt
válasz headhunter #10143 üzenetére
Azért ez ennél jóval összetettebb.
Nem jelenthetjük ki egyértelműen, hogy a 8GB-os, vagy a 4GB-os modult olcsóbb, vagy drágább gyártani, ezt csak a gyár tudná elmondani, és ő is azt kérdezni, hogy "mely időpillanatban?". Ami ma olcsóbb, az holnap drágább lesz, vagy épp fordítva. Értékesítésnél pedig ez hatványozottan érvényes, és egy-egy szállítmány között ugyan abból a termékből is jelentős eltérés is lehet.*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz mattew #10145 üzenetére
Mivel IGP-t fogsz használni, ha jól sejtem, ezért javaslom a gyorsabb memóriákat inkább (min. 1600MHz), és, ha árban nem jelentős a különbség, akkor érdekes lehet egy 1866MHz-es is akár.
Ha belinkeled a boltot, ahol vásárolni szeretnél, akkor könnyebben tudunk ajánlani, mert így azért nehéz, hogy nem látjuk a lehetőségeid! Sok jó RAM van 1,5V-os feszültséggel!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz Hard5tyle #10157 üzenetére
Nincs nagyon különbség, bár a Kingston nem tudom, hogy hány voltos. Én mindenesetre a Vengeance-re voksolok egyértelműen!
(#10156) peter889
Igen, az teljesen jó a gépedbe, de azért nézd meg, hogy hány voltot kér![ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz mattew #10160 üzenetére
Hát, elég érdekes a felhozatal!
Mindenesetre ebből a boltból én ezt választanám.
Meglestem a gyári specifikációkat, és az 1866-ot 1,5V-on tudja, szóval rendben van!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz mattew #10162 üzenetére
Ez az, amit már Neked kellene eldönteni. Én az említett darabot venném, pláne, ha hosszú távra tervezek. Ráadásul a "tuning" ramokat tesztelik is, ami azért bizakodásra ad okot.
Az 1,5V kevésbé terheli az alaplapot is, mint az 1,6-1,65V, ezt érdemes fejben tartani.
Az 1333-as modulok 90%, hogy 1,5V-osak, de az ördög ugye nem alszik.
Érdemes végiggondolni, hogy:
- Neked vajon megéri a felárat a jobb/gyorsabb modul?
- Ha most nem is, de később tudsz-e profitálni a sebességtöbbletből?
- Ha majd sok-sok év múlva el akarod venni, akkor melyiket veszik meg jobb áron, vagy hamarabb?*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz f4cg80 #10166 üzenetére
DDR3 1066MHz CL5? Nem tudok ilyenről...
CL7-eseket pl. itt találsz. Ezek közül talán a Kingston-okat emelném ki, de ebben a kategóriában (sajnos) nem rendelkezem tapasztalatokkal...*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz peter889 #10171 üzenetére
Fórumokon azt írják, hogy 1,7-1,8V-on mennek CL7-ben, ami nagy szó. Ezt viszont nem tudom, hogy normál CL9-hez milyen feszültséget kér. Ez alapján én nem venném meg ezt a memóriát, de talán lesz valaki, aki már használt ilyet, és mond valami okosat...
-
Geresics
addikt
válasz peter889 #10179 üzenetére
Attól még jó, csak épp nem szerencsés!
Az 1,8-1,9V nem teszi fixen tönkre az alaplapot, csak éppen jobban terheli, és nagyobb rá az esély.
Van sok szép memória, ami 1,5V-on tud 1600 (vagy még több) MHz-et, én inkább azok között keresnék.*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz headhunter #10185 üzenetére
Egyértelműen a 2x8GB @1,5V a jobb választás. Ha magas feszültségen járatod a RAM-okat, az a memóriavezérlőben tehet kárt egy idő után.
(#10189) bready
Nem vetted feleslegesen, csak újra kell raknod a Windowst egy 64 bites változattal.[ Szerkesztve ]
-
-
Geresics
addikt
-
Geresics
addikt
válasz Willie #10267 üzenetére
Ház: jó
Táp: nagyon jóra lesz cserélve
CPU+lap: gondolom ez adott
RAM: ezzel még gondjaid is lehetnek az eltérés miatt, ha a régit és az újat is akarod egyszerre használni!
VGA: amire neki kell, arra bőven jó
SSD: nagyon jó
HDD+ODD: gondolom ez is adott*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz Willie #10271 üzenetére
Igen, mindenképp javaslom a mostani eladását, és új vételét.
Épp a héten jártam úgy egyik gépben, hogy volt benne 2x2GB Geil Black Dragon, és ugyan azzal a termékazonosító számmal rendeltünk bele plusz 2x2GB-ot, de mikor megjött és beraktuk ütközött a régivel! Kénytelenek voltunk az új 2x2GB-ot visszaküldeni, helyette 2x4-et rendelni, a régit pedig épp hirdetem...*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz Willie #10273 üzenetére
Nekem eddig bejött a Corsair Vengeance és a Geil néhány modulja. De épp most tervezem egy G.Skill Sniper beújítását!
Nincs gond a Kingston modulokkal sem, csak figyelni kell, hogy 1,5V-os legyen!
Kingmaxból sokról tudok, hogy hibátlanul megy, de magamnak sosem vennék.
Viszont a CSX modulokat kerülni kell, az elmúlt fél évben 10-ből 7-tel volt gond!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz Willie #10275 üzenetére
Érdemes 1600-ast venni, mert Ti melóra használjátok, és ott van szerepe!
Az 1,5V azért fontos, mert a Sandy és Ivy esetében a prociban van a memóriavezérlő, és a RAM feszültsége "keresztülfolyik" rajta. SB és IB 1,5V-os proci, és bár baja nem lesz 1,65V-tól sem, de nem szereti. A Te procid nem tudom hány voltot kér, sajnos a gyártó honalpja nem írja, ráadásul lehet, hogy ott még külön van a vezérlés... Ezt sajnos nem vágom...(#10276) t.gergely
Ajánlom figyelmedbe a #10272-es hozzászólásom.
Kb. 40% az esélyed, hogy hibátlanul megy majd, 30%, hogy lesznek gondok, és 30%, hogy el sem indul a gép...[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz ZCoyote #10285 üzenetére
Itt találod a támogatott RAM-ok listáját. Ha innen választasz, nagy gondod nem lehet, de azért az 1,5V-ra figyelj oda!
-
Geresics
addikt
válasz ZCoyote #10288 üzenetére
Pont ilyen lapban ugyan még nem próbáltam semmit, de néhány másikban már igen. A személyes tapasztalataim alapján Neked is ezt tudnám csak újra leírni.
-
Geresics
addikt
válasz grizlisandor #10295 üzenetére
Ha tudja 1,5V-on, akkor jó, ha nem, akkor én nem venném meg.
(#10296) Tomi0703
Patriot leginkább amerikában megy nagyon, nálunk valamiért kevésbé ismert márka.
Vengeance-t sokan használják boldogan itt a fórumozók közül is.
Kingston-t kerülném a magas fesz miatt, és mindenképp 1,5V-osat keresnék.[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz nigrablack #10480 üzenetére
Jók a Patriot RAM-ok, csak Európában nem terjedtek annyira, mint Amerikában.
-
Geresics
addikt
válasz Geresics #10070 üzenetére
Na! Egy hónap b@szakodás után ma végre elismerték: sz@r volt a Corsair Vengeance 1600MHz-es RAM-om!
Sajnos amit kinéztem magamnak G.Skill Sniper RAM-ot, azt már csak január legvégére (!) tudták volna hozni, ezért ezt a Kingson-t választottam! Este tesztelem![ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
Hali!
Tesómnak néztem össze gépet, és az a kérdésem, hogy az új Intel prociknál is érdemes figyelni a memória feszültségét, mint az enyémnél?A gép:
Alaplap: ASUS H87-PRO: 27.484 Ft
CPU: INTEL Core i5-4670 3.40GHz 1150 BOX: 54.774 Ft
RAM: CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 2133Mhz CL11 KIT CMZ8GX3M2A2133C11B: 23.941 Ft
VGA: SAPPHIRE 11199-16-20G HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION PCIE: 51.949 Ft
HDD: WD 1TB Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX: 16.147 Ft
SSD: SAMSUNG 120GB SATA3 2.5" 840 EVO MZ-7TE120BW: 24.689 Ft
Táp: CHIEFTEC CTG-550-80PB 550W OEM: 15.634 Ft
DVD: SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM: 4.458 Ft
Monitor: DELL U2312HM Fekete: 55.068 Ft
Ház: szabadon választott ATX, USB3.0 előlapi kivezetéssel.*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz vaspingvin #14445 üzenetére
Sajna ezzel a RAM-mal még nem találkoztam, de pl. itt találsz Corsaire-eket, amik között van Low Profile is kékben és feketében is. Ja, amúgy tudom még javasolni a G.Skill RAM-okat, nekem beváltak!
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz KaakukK16 #14478 üzenetére
1600MHz, CL9, 1,5V
Ha költséghatékony akarsz lenni, akkor Patriot, vagy Corsaire Vengeance.
Én most G.Skill-t használok, csak ajánlani tudom, de a GeIL memóriái sem okoztak eddig sosem csalódást!
Nagyobb keret esetén én a Corsaire DOMINATOR memóriákat favorizálom, azok nagyon jók!Off: Ext.4-et vedd, ne az Ext.3-at, mert sokkal jobb a tápellátása!
-
Geresics
addikt
válasz kristof123 #14542 üzenetére
Sajnos ez a memória kb. a lehető legrosszabb választás lenne, leszámítva a jelenlegi viszonyok szerint kedvező árat!
Sajnos a RAM árak jelentősen növekedtek mostanában, így a CL9-es, min.1600MHz-es memóriák Low Profile-al minimum 20eFt-ba kerülnek Corsair, és Patriot gyártmányban is...
Ha tudsz még spórolni picit, akkor javaslom ezek közül válogass, hosszú távon megéri!
Fentiek közül talán a Patriot-nak valamivel jobb a külföldi visszhangja, de nálunk még annyira nem ismerik. Ajánlom továbbá figyelmedbe a G.Skill RAM-jait is, nekem az Alpenföhn K2 hűtő alá egy Ripjaws fért be!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Notebook hibák
- Xbox tulajok OFF topicja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűzzük össze a szavakat :)