Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ALFA

senior tag

válasz ALFA #40980 üzenetére

Ráadásul a gmail valamiért blokkolja a belépésüket IMAP-on keresztül,

Na, ma volt egy kis szabadidőm, csináltam egy gmail fiókot és a beállításokat végignéztem, megállapítottam, hogy jó pár dolgot (elvileg) ki lehet kapcsolni, ami nem tetszik olyanoknak, akik nyugodt levelezést akarnak.
    Beállítottam az imap hozzáférést és kiderült, hogy ott lehet kikapcsolni a teljes életvitelre való figyelést, mert a gmail semmit se töröl, te törölheted, de ő archiválja magának, így valóban minden levelet eltesz rólad az első perctől kezdve, hogy regisztráltál. Az imap-os beállításoknál ezt ki lehet kapcsolni (azért kétlem, hogy valóban kikapcsolná, valószínűleg a fiókodban lévőt és amúgy is van egy teljes másolata. :K

Elolvastam a beállításokat is, kiderült, hogy az imap feltételek között van, hogy az általa elfogadott böngészőknek mindig a legújabb verziójúaknak kell lenniük, ez is érdekes kényszer, én nem szeretek verziókat frissíteni csak azért, mert kijött egy újabb.

Nos, kiléptem és linux alá frissen telepítettem a thunderes mailt és megnyugodtam, hogy megtalálta a fiókomat, viszont az állítólag pár napja megújult webes felületet hozta fel. Próbáltam az alternatívákat megtalálni, de mindig rossz vágányra terelt, így feltettem a kezem, hogy rendben van, akkor legyen, és ettől kezdve majd leestem a székről a röhögéstől, mert amint beléptem weben, megjelent egy üzenet, hogy imap-ról épp most akart valaki belépni, engedélyezem-e. Rábólintottam, ettől kezdve ment az imap, igaz, nagyon lassan, majd egy fél perc után jött egy üzenet, hogy valami script dolgozik a weboldalon, arra vár, mondtam, hogy inkább lője le, így jó két percbe tellett, amig a thu-s mailban szépen megjelentek a könyvtárak, majd kiléptem.

Na, a fiataloknak este elmeséltem a történetet, kár, hogy nem volt fényképezőgépem, olyan szépen megnyúlt az arcuk, albumba való esemény lett volna. Mindegy, megnyugodtam, hogy jó az öreg a háznál, csak reggelig kell valahogy kibírnom, mert még mindig fáj az oldalam a röhögéstől.

Ezek szerint a gmail-nek ez az egyik újítása, hogy imap-os kapcsolatot webes belépéssel lehet engedéklyezni, de csak akkor, amikor megtörténik, utána már csak hibaüzenet van, hogy "ismertlen eszközről való behatolási kísérletet meghiúsított", és nincs lehetőség a visszajelzésre, hogy engedélyeztessék. Business processes rulez - ahogy valaki mondta volt. :))

creepy
    :F

• Dluinet

nagyúr

válasz ALFA #40980 üzenetére

1. nem világ szolgáltató, ezért lassú
    2. Thunderbird-re nagy levelezést nem bíznék. Sok levelet (2000-nél több) nem kezel jól

Új hozzászólás Aktív témák