Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Fire/SOUL/CD

félisten

válasz kételkedem #6153 üzenetére

Hali!

Eclipse-nél elöször ugyebár telepítettem ezt: MinGW(tdm-mingw-1.808.3-f1.exe)(24,5 mega)
    Itt az volt a gond, hogy nem a felajánlott helyre(c:\minGW) telepítettem, hanem több subfolder-rel beljebb(oda ahol az eclipse). Sajnos a PATH változóba(max 255 char) már nem fért bele az elérési út(mivel más progik is beállítottak útvonalakat), így nem tudta "elérni" a szükséges fájlokat(compiler, linker, debugger stb)
    Újra telepítettem(a minGW-t), oda ahova akarta ill kipucoltam a PATH bejegyzést(amit, tudom hogy nem kell) és utána már ment a műsor.

A Dev c++-nál, más a helyzet, ebbe beépítve megtalálható a minGW, mint írtam ez futtatta a kódot, csak debug nem volt. Nos sejtettem, hogy valamiért nem generálódik a debug info és az lesz a baj, bár az ESZKÖZÖK/FORDÍTÓ BEÁLLÍTÁSAI/BEÁLLÍTÁSOK FÜL/LINKER/NYOMKÖVETŐ INFORMÁCIÓ KÉSZÍTÉSE opciót kapásból YES-re állítottam.
    Külön meg kell adni a compiler-nek ill- linker-nek, hogy debug info-t generáljon ill csatoljon kapcsolók segítségével.
    Az ESZKÖZÖK/FORDÍTÓ BEÁLLÍTÁSAI/FORDÍTÓ FÜL, itt a fordítóhoz is, meg a linkerhez is hozzá kell adni a "-g" kapcsolót(természetesen idézőjelek nélkül), és már lehet is debuggolni.

Fire.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés