Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
FatCutter
tag
válasz Vincsó #85945 üzenetére
Időtállóság: AMD AM3 -> Athlon II X4 640 és Phenom II X4 965BE jelenleg családtagjaimnál még mindig szépen ellátják a "Home Office", NET, filmnézés, Skype, Ügyfélkapu és egyéb szarságokat. Kb. 10 éves platform mindegyik, Athlon - 8GB ram, 965BE 16GB ram, HD6670 és HD7770.
DE:
Csúcsigényekhez: 4k, 144Hz, Gsync, 32+coll monitor, R9 3900X/ I9 9900K, RTX2080Ti, 32GB csúcs ram , 1TB M2 NVME SSD + 1TB SATA3 ssd, + AAA címek, + egyéb kutyatöke -> 2-3 év múlva elavul. És elrepült a genyába legalább fél milla vágott dohány.
Na ennyi az időtállóság.
[ Szerkesztve ]
-
FatCutter
tag
válasz emiki6 #85983 üzenetére
R5 2400G - kb. 37-38
R5 3400G - kb. 46 (a 2400G tavaly novemberi ára, tehát árcsökkenésre és a Zen2-es APU-kra felesleges várni. Majd valamikor jövőre.)A RAM KIT-ed 28k-ért baromi jó fogás. G.Skill Aegis 3000/CL16 2x8GB KIT-ért tavaly 45k-t fizettem.
mITX lapból IS inkább MSI-t. Friss BIOS-os B450-es pont jó. 2400G-hez még BIOS frissítés sem kell, a lap eszi egyből és MSI lapokkal a memó beállítások is sokkal egyszerűbbek. (Ha az XMP nem akaródzik valamiért, akkor ott van a "Memory Try it" funkció. )
--------------
Ja. A 2400G 3,9 GHz "fixre drótozva" simán hozza egy 4,4GHz-s i7 4770k teljesítményét mind single, mind multicore-ban is, no meg néha valamivel többet.
[ Szerkesztve ]
-
FatCutter
tag
válasz Bella80_ #85995 üzenetére
Szia!
3. AMD RYZEN 3 2200G YD2200C5FBBOX PROCESSZOR - Én ezt ajánlom. (A 2400G "nagytestvérével" van tapasztalatom.)
4 processzormag / 4 utasítás végrehajtó szál -> azonos prociteljesítmény kb. a régi 4 magos i5-ökkel vagy a jelenlegi i3 9100-akkal, csak ezek drágábbak.
Az R3 2200G IGP-je (integrált grafikus processzor egybetokozva a processzormagokkal) rommá veri az intel féle IGP-ket.Monitorodtól/LED TV-dtől függően kell alaplapot választani. Régi megjelenítő -> csak VGA (D-SUB) csatlakozó - olyan lap kell ami még mindig tudja ezt is. Pl. az enyém : MSI B450M PRO-VDH ( PLUS v. MAX verziók kaphatók már csak) De van GigaByte-ból és Asrock-ból is. (Ez utóbbitól kiráz a hideg.)
--------
(#85997) emiki6 : Nem csodálom.
-----
Bella80_ : Egyértelműen az AMD Ryzen !
[ Szerkesztve ]
-
FatCutter
tag
válasz Bella80_ #86002 üzenetére
Nem voltak rosszak, csak az Intel sokkal fürgébb volt. Kb. ha AMD=100, akkor Intel = 150.
De ennek már vége.
Meghibásodási arány miatt sem kell aggódni. A Win10 hisztisebb sokkal. 1 db update -> 10 db kék halál.Kb. 100/100 az arány azonos mag/szál tekintetben, vagy jobb időnként az AMD javára. A nem K-s inteleket simán megverik az újabb AMD-k.
Szóval AMD-nél vagy durván bekokainoztak, vagy hipertérugrást hajtottak végre.Na végre.
-
FatCutter
tag
válasz Paxker315 #86005 üzenetére
Ha kell VGA (D-SUB) csati az alaplapra, akkor:
MSI B450M PRO-VDH PLUS
vagy
Gigabyte B450M S2H alaplap
de
Asrock-ot is lehet javasolni.
Asusban nem láttam.-------
2400G gyári hűtője is kussban van netezés, filmnézés, miazmás alatt. Csak jól kell tudni felszerelni.
[ Szerkesztve ]
-
FatCutter
tag
válasz Bella80_ #86007 üzenetére
Az egy teljesen csumpi, igénytelen, elavult csip-készletű, BIOS frissítés nélkül nem enné a Ryzen 2200G-t.
De BIOS frissítés után menne, ha nagyon muszály. Én meg nem venném!A PCX menjen a ..csába, hogy ezt az ótvart még ki meri tenni.
GigaByte B450M S2H 18k-ért. 1 ezressel drágább az a...a-nál mint az a gány.
-----
Ha már Gigabyte...Na, elmentem cigiért és sörért.
[ Szerkesztve ]
-
FatCutter
tag
-
FatCutter
tag
válasz joccadoki #86012 üzenetére
Ez a te véleményed.
DE! HA! van B450-es lap ezer azaz 1000 Ft-tal drágábban, akkor ne már A320-ast. + Fizetheti a BIOS frissítést is 2-3 k-ért. Na így már az olcsó A320-as lap a drágább.
Csak ezt sokan nem értik, nem lesz BIOS frissítés és az életképtelen gép miatt meg itt fognak rinyálni a fórumban.----------
Zicokuka: Nézz rá az adatlapomra. AMD gyűjtemény. Mindegyik alá jó lapot tettem, amelyik tuningolható. Ismerem őket, mint örömlány a nemibeteg gondozót.[ Szerkesztve ]
-
FatCutter
tag
válasz szazbolha #86062 üzenetére
"Sikerült a fiamnak CPU-t választani I9-9900K - jó drága (150+ eFt)" --- kb. ennyibe kerül egy 120 kg-os disznó, amiből jól lehet lakni jónéhányszor. A fiad meg 5 évig fagyira sem kérhet lóvét.
R5 2600 + egy jófajta MSI B450-es lap.
Egy i7 2600K simán elvitt a hátán min 6 db virtuális Win szervert, az R5 2600 röhögve el fogja vinni a 2 db VM-edet. Játék mellett is. Csak a ramot ne sajnáld ki a gépből.------
Na amit a TPU-nál írnak a fogyasztásról.... Nagyon be lehettek füvezve.[ Szerkesztve ]
-
FatCutter
tag
válasz zsoika #86119 üzenetére
Kézi tuningnál te magad állítod a feszeket. Manuál OC-nál nem érdemes a gyári all core turbo fölé menni (lehet, hogy van akinek sikerül, de nem ez a jellemző). Ryzeneknél nagyon érdemes 1,45Vcore alatt maradni, Zen és Zen+ -nál ez viszonylag egyszerű, a Zen2 már nagyon szofisztikált lett.
Egyébként inteléknél is megküldi a feszt az auto turbo. Eklatáns példa az i7 7700K és az i9 9900K.
-
FatCutter
tag
válasz v.e.s. #86123 üzenetére
Ha tuning, akkor a 2600. - a 2700 masszív multihoz kellene, vagy melóra.
3600/3700X jövőre is elég lesz - de oda már kell Ryzen 3000-eseket tudó stabil BIOS.RAM: 3000-3200/CL16-os KIT ár/érték arányban jó. (Zen2-höz kellenek majd a 3600/CL16-os memók.)
VGA-hoz a VGA-s topikban inkább.
A táp nem tudom, hogy elég lesz-e. (A 2200G még egy 250W-os tápot sem tud megfingatni.)
-----------------------------
(#86124) Joccc28: Látom, már írtak választ. 9900K - ha van rá elég vágott dohány, egyébként max. 9700K.Új intelre akkor várnék, ha az intel is már 7 nanométeren nyomulna.
-
FatCutter
tag
válasz SECTORnooB #86127 üzenetére
Csupán az 1800-as IF-hez. - Ha egyből 3600-ra nyomul.
Igaz nekem a 2400G is szépen megy 1600 IF-felDe ha van egy jó KIT, ami megy 3200/CL16-on, akkor nincs értelme azt leváltani.
-
FatCutter
tag
válasz zsoika #86177 üzenetére
Na én végig olvastam legalább 30 hsz.-t ezután is.
A 9400F-nek én krúva alacsonynak tartom az alapórajelét. Az R5 2600/3600 verziókkal rondán el lehet kenni a száját. Budget CPU!
Ha valaki Intel procit akar játékra, akkor 9400F -> 9600K -> 9700K -> 9900K.Akinek jó az AMD, annak R5 2600(X) -> R5 3600 -> R7 3700X -> R9 3900X.
Most már döntse el mindenki, hogy milyen olcsó-drága szarral akar gurigázni legalább 3 évig! És ne sajnáljon alóla minőségi lapot! Játékhoz meg megfelelően brutális teljesítményű VGA-T!
De ne az legyen, hogy "12 éves vagyok és tuningolni akarok! Eladom a biciklimet, milyen gép jön ki belőle?"
----------
Kénytelen vagyok "kolopele" kollégával egyetérteni, ha "Csak egy taknyos papírzsepi van a zsebedben, akkor ne akarj Bömbivel bródszájdolni! Álmodni még lehet róla!"
-------
Kolopele ! - Adok egy 5-öst! Pacsi!
-
FatCutter
tag
válasz palfitom #86206 üzenetére
Értem a kérést, azt is értem, hogy a magyar nyelvet meg kell óvni a túlzottan durva kifejezésektől. De a mindennapi nyelv kifejezései miatt retorziókat alkalmazni ... én nem tartom korrektnek. Nézz pl. Showder klubot, Comedy Centralt!
Amikor 1981-ben katona koromban birkaakolt kellett kitakarítanom 1 szál csákánnyal egyedül, akkor a falusiak is örültek, hogy van egy olyan baka aki egyedül eltakarítja a 10-20 éves kővé dermedt-taposott birkaürüléket a régi akolból. Nem panaszkodtak, hogy a szart szarnak neveztem. SŐT! Pálinkára és Sörre hívtak meg, csak legyen aki elvégzi helyettük a büdös paraszti munkát érettségizett városi ember létére.
Úgyhogy visszább a PC retorziókkal, ha kérhetem. 1 hsz.-emet már törölték "népies szóhasználat miatt". Ezt is törölni fogjátok?
Na ezért fogyatkoznak itt is az értelmes tagok.
Anno a HWSW-én az napi köszöntésem volt a :
- PINA!
- SÖR!Régi veterán motoros vagyok. Majd lemérem a reakciókon az oldal színvonalát. Kezd hasonlítani egy régi társkereső portálra... (hányós szmájli)
-
FatCutter
tag
válasz BerserkGuts #86221 üzenetére
Már csak te hiányoztál...
-
FatCutter
tag
válasz BerserkGuts #86224 üzenetére
Fegyvertelenekkel nem harcolok.
-
FatCutter
tag
Kénytelen leszek írni a jelenlegi HT/SMT képes processzorokról némi gondolatébresztőt.
Azt ugye mindenki tudja, hogy vannak a 2/4/6/8/12 ...stb magos procik. Ezek jó része rendelkezik HT(intel)/SMT(amd) MÁSODLAGOS utasításvégrehajtó (/feldolgozó) szálakkal.
Amennyiben ezek ki vannak kapcsolva (HT/SMT off), akkor az adott processor core öszes funkciója (resources) 1 végrehajtószálat fog kiszolgálni és így érhető el a legnagyobb thread/core teljesítmény. Minél több van, annál jobb. Tök mindegy, hogy mit vagy miket futtatsz.
DE! Ha létezik olyan alkalmazás, ami képes a párhuzamos utasítás végrehajtásra (well optimized) akkor a HT/SMT szépen besegít, ugyanis az utasítás cache-ben tök ugyanaz van az adott core mindkét szálára ergo az utasítás előrejelzés és az utasítás cache feltöltése "szinte" nem rabol időt, csak az adat cache-t kell feltölteni, ez pedig az előzővel ellentétben kevesebb időt vesz igénybe.
Tehát a HT/SMT ilyen esetekben tényleg jól be bír segíteni. Ilyen esetekben a thread/another proc thread teljesítményben a proc core órajel lesz a leginkább meghatározó.
Ebben még az Intel jobb az AMD-nél, még ha azt is figyelembe veszem, hogy az AMD SMT megvalósítása hatékonyabb, mint az Intel féle HT. (Egyébként a kettő alapvetően tök ugyanaz a filozófia).Amit még nagyon fontos figyelembe venni! : a "host operating system" - azaz Win/Linux - alapvetó szükséglete. Mindkettő alapvetően a processor core 0 1. végrehajtószálát veszi igénybe! Kell neki az erőforrás és a RAM is, hogy képes legyen az alkalmazásaid futtatására. És még a háttérben futó/egyéb alkalmazások is zabálnak. Ezeket is be kell számolni.
Ha az Alt-Tab manővered kék/fekete halállal jutalmaz --- akkor megölted az oprencert, mert elvetted az életét a sz.a.rod miatt.folyt köv. - if needed
-
FatCutter
tag
Nézze "kolléga" !
Az ilyen sebezhetőségekről kiderült, hogy fizikai hozzáférés kell az adott géphez/hardverhez/procihoz. Tehát a fizikai védelem meg van cseszve. Mint ahogy a kertész megb... ööö... kedveskedik a házvezetőnőmnek, az tán őnagysága ezután mindig elba... zilikázza az esti ráksalátámat.
Ennyi a "ráksebezhetőség" ! FAS.ZOOM!
-
FatCutter
tag
-
FatCutter
tag
válasz steveboy86 #86401 üzenetére
Az R5 2600 a 6 magos i5-ök teljesítmény kategóriája. Ahol a plusz végrehajtó szálat - azaz HT/SMT -t - ki tudja használni az adott szoftver, ott a 2600 lesz előnyben.
A 4 magos i3-ak ott tudnak szépen domborítani, ahol kevés szálat használ a szoftver és/vagy erőteljesen Intel architektúra orientált a progi.
-
FatCutter
tag
válasz Mr.Csizmás #86405 üzenetére
Nehéz kérdés:
- 2700 -> 8/16 , a tuning viszonylag egyszerű BIOS szinten.
- 3600 -> 6/12, újabb (Zen2), bonyolultabb a tuning (azaz finomhangolás). Elvileg ez pörgősebb.
(Talán a 3600.) Bármelyik hipertérugrás lesz egyébként.Milyen célra, milyen lapban (B450/X470/X570) ?
Dolgoztam i3 2120-as géppel... Hát egy nagy határ f0sch volt 6 évvel ezelőtt is.
[ Szerkesztve ]
-
FatCutter
tag
Rohadtul nem! Egy kb. 25 rugós B450-es lap simán viszi gond nélkül a 2600X-et. MSI > Giga > Asus > Asrock sorrendben. Persze azért roppantul meg kell"szagolgatni" a lapokat. Az MSI most nagyon jó, az összes többi még mindig gyárt olcsó szarokat is.
---
Ja, multis játék... 12 db erős szál az AMD malmára hajtja a vizet.[ Szerkesztve ]
-
FatCutter
tag
Már megint a felesleges birkózás...
-
FatCutter
tag
válasz kergebeka33 #86475 üzenetére
Win7 vagy Win10?
Mert a Win10 leszarja a Ryzen előtti APUkat.Ha nem kenyérre kell, akkor tartsd meg a vga kártyádat!
-
FatCutter
tag
válasz kergebeka33 #86477 üzenetére
Win7-re van valami öreg "legacy driver" és be lehet tuszkolni. Tud amit tud, de nagyfelbontású videókat ne akarj vele Youtube-on nézni. Öreg az IGP nagyon. De még megy.
Csodát ne várj!
-
FatCutter
tag
válasz darabont007 #86486 üzenetére
Ryzen 5 2400G/3400G. Nem 8 magos egyik sem, DE! 4 mag és 8 végrehajtó szál. Ez már kezdésnek jó.
Kérdezz be a "Milyen gépet topikba" !
-
FatCutter
tag
válasz kecsawi #86492 üzenetére
8 modulos azaz 16 szálas FX-et minden értő közönség megvenne - a gyűjtők meg pláne - akár még fél milláért is, egyedi darab, ilyet még az AMD sem mert gyártani.
TÉNYLEG NEM ÉRTETTED, HOGY MIT ÍRTAM ÉS MIÉRT?
Vissza a topikhoz: 4/8-as Ryzen vagy jobb pl. R5 2600 bőven (túl)teljesíti az elvárásokat.
-
FatCutter
tag
válasz darabont007 #86499 üzenetére
Én inkább bekérdeznék a milyen gépet topikba...
R3 1200 proci + GT1030 NV VGA árából kijön egy R5 2400G APU, ami leveri a bolti összeállítást.
B450-es lap is kapható olcsón : Giga B450M S2H .
Ezt meg bármilyen TV-vel, monitorral össze tudod dugni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest