Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓKérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
VirsLee
Topikgazda
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
kolopele #84936 üzenetére
Az elméleteddel alapvetően egyetértenék, de - ebben az esetben - 7-én, a tesztek nyilvánosságra kerülésekor és a processzorok beárazásánál egy olyan pillanat lesz, ami a folyamatos csökkenésen felül várhatóan nagyobb mértékben is bemozdíthatja a használt árakat. Esetleg kiderül, hogy egy jó vétel, nem is annyira jó vétel. Nem vagyunk már toporzékoló kisgyerekek, akik a földhöz verik magukat durcizva, hogy már pedig nekem ezen a héten kell az új processzor
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
freelanced #84914 üzenetére
A jó spórolási lehetőség most az, ha vársz még kicsit több, mint 2 hetet. Utána érdemes döntened. Addig ne vegyél semmit.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
freelanced #84892 üzenetére
Miután még nem döntöttél az alaplapot illetően se, azt javaslom várd meg az új Ryzen teszteket. Hatással lesz az árakra, használt procikra főleg
Már most is van 6 magos 8. generációs intel 40e alatt.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
hezvandzsráj #84887 üzenetére
Mi szükséged van arra?
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
JoeCockBill #84713 üzenetére
Mennyiért találtál?
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
nagyricsi95 #84601 üzenetére
Ha nem sürgős, egy kicsit több, mint egy hónap múlva jön az új ryzen. Megmozgatja a használt piacot is.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
Ragnar_ #84528 üzenetére
Nézd, jelenleg semmi konkrétum nincs. Arra számítok leginkább, hogy 8/16-os fog nyitni, ami leveri a 9900k-t. Ezt demózták. Ez szerintem nem fog bemenni 300$ alá. Ha ugyanaz lesz, mint a Summit ridge start, akkor nem egyszerre jön ki az összes típus, hanem várni kell rá még egy ideig, hogy legyen elég selejt hozzá. Szóval lehet 2 hónap, lehet 5 hónap. Lehet lassú, lehet drága. A kérdésedre a válaszom, igen. Ha valaki processzort szeretne venni, nem pedig processzorra szeretne várni, inkább LÉTEZŐ terméket ajánlanék.
-
VirsLee
Topikgazda
Az első intel proci, ami már nem 4 magos és van benne IGP, az az i5-8400, ez 65k körül van. Szerintem ez már drága. Jó eséllyel kielégíti az igényeiteket, azonban ha videót is konvertálsz néha, akkor jobban járnál egy több szálú megoldással. Ilyen most az R7 széria az AMD-től. Az 1700 52k, innen felfelé bármelyik nagy előrelépést jelent a mostanival szemben, ha ki tudod használni a 8 magot és 16 szálat. Ennek a hátulütője, hogy nincs benne IGP, így venned kell egy passzív GPU-t mellé. Ez plusz 5-15k. Az előzetes hírek szerint most még nem fognak bejelenteni Zen2-es IGP-s procit, szóval arra nem biztos, hogy várnék.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
viperabácsi #84505 üzenetére
Ha mindenképp Ryzen 3xxx a cél, akkor akár várhatnál is még 2 hónapot, ha csak későbbi fejlesztésnél lesz ez a cél, akkor én a 2600-ra szavazok. Saját részre is ezt választottam. Kérdezz be a proci topicjába, ha van valami konkrét kérdésed a processzorral kapcsolatban, mert én nem vagyok egy nagy gamer. Ezt érdemes megnézned, 2600 vs 4790k. Nem tudom, hogy mennyire hiteles, de viszonylag ritkán tesztelnek már 4. generáció inteleket.
Miután van videókártyád én nem javasolnám a 2400g-t. -
VirsLee
Topikgazda
válasz
viperabácsi #84495 üzenetére
Ha fontosnak tartod az ár/érték arányt és a jövőbeni fejleszthetőséget, akkor Ryzen. Ha megveszed egy közepes procival később könnyedén tudsz jó áron felfelé váltani. Most az a tapasztalat az Intel esetében, hogy a régi i5-ös procikat nem igazán éri meg régi i7 procikra cserélni foglalaton belül, mert az adott foglalatba tartozó legjobb procik ára pofátlanul magas használtan. Vagyis nem éri meg használtak 4790k, 6700k 7700k procikat venni, mert jobbat kapsz újan. Ha most szeretnél kijönni procira mondjuk 60e forintból vásárlásnál, de később váltanál felfelé, akkor inkább Ryzen. Az én 2 éves középkategóriás B350-es alaplapomhoz 9 napja jött ki a legújabb frissítés, hogy támogassa az új generációs Ryzen procikat. Szóval időtállóság szempontjából most egyértelműen az AMD a nyerő. Ha semmi más nem érdekel, csak a most elérhető legtöbb FPS, nem számít a pénz, nem számítanak a biztonsági rések, akkor nyugodtan mehetsz Intelre is. Arra készülj fel, hogy ahogy most is drágák a régi csúcs i7 procik, úgy valószínűleg a jövőben is azok lesznek, így nehez fogsz tudni fejleszteni. Én nem látom most se technikailag, se gazdaságilag ennek racionalitását, de tény, hogy néhány százalékkal több FPS-t hoz bizonyos játékokban.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
atteee #84349 üzenetére
Ne őrizgesd a régi RAM-ot. Ideje megválni tőle. Most még a RAM árak is elfogadhatóak.
Gondolj bele, hogy egy használt 6700/7700 kerül most 60e forintba. Egy új R5 2600 vagy I5-9400F pedig 50e forintba. A difiből kicserélted a RAM-ot és nem 4/8 magod van, hanem 6/12 az első esetben vagy 6 az I5-9400F esetében. Nem éri meg használt 4/5/6/7 generációs I7-re váltani. Nagyon túlárazottak. -
VirsLee
Topikgazda
válasz
Vágottszemű #84327 üzenetére
Processzor szinten nehéz választani a kettő közül. Ha platform szinten nézed, akkor AM4-be jön még a zen2. Azaz hosszú éveken keresztül fejleszthetsz majd alaplap csere nélkül várhatóan egészen 16 magig. Ellenben ha csak játékra kell, és nem zavar, hogy később drágább lesz fejleszteni, akkor az Intel a nyerő.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
spileraaa #84230 üzenetére
Mégis milyen becsípődés miatt akarsz Windows 7-et használni 2019-ben? 10 éves rendszer. Valami vérpistike megmondta, hogy csak a win7, az a tuti? Vagy Te ilyen nosztalgikus retrós csávó vagy?
Ez már nem neked szól, de szörnyen káros (persze azért vicces is) egy - elvileg - szakmai fórumon a néha felbukkanó win7 fanatikusok hozzászólásait kerülgetni, akik meg vannak róla győződve, hogy valamiért csak az a jó...
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
mcmike #84228 üzenetére
Ezt minden további nélkül megteheted most is. B350-B450 alaplapot tudsz jó áron találni az aprón 20k vagy alatta, ehhez pedig vehetsz most úgy látom 33k egy R5 1600, 45k egy R5 2600, 55k egy R5 2600X proci, amik 6/12-esek. Én tuti erre a vonalra mennék. Itt tudsz nagyon jó használt árakat kifogni.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
T0mBd1gg3R #84215 üzenetére
Gondolom azért volt 1333-as a RAM, mert az a hivatalosan támogatott. De igazából nincs jelentősége, a lényeg, hogy a rendszer kiöregedett. Kár ezt tovább feszegetni. A 3. és 4. generációs intel procik nagyon nagyot léptek előre IPC-be, és az azóta eltelt idő is hozott fejlődést. Szóval, ha nem muszáj, már nem érdemes 2. generációs procit venni, ha van lehetőség érdemes újabbra cserélni.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
T0mBd1gg3R #84204 üzenetére
A 2600k már kiöregedett, tesztelték elég alaposan guru3d-n.
Az újan 33e forintos 4/8 szálas Ryzen is jobb játékban.
Van ahol a 4/4 is... Erre gondolom rátett még egy lapáttal a sok patch... Azt hiszem 7 év után érdemes elgondolkodnod egy frissebb platformon.
-
VirsLee
Topikgazda
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
Sirandrish #84008 üzenetére
Szerintem a 8/16 X-es modell a 2700X alá lesz árazva egy picivel, de nem 100 dollárral
299-et tartok reálisnak.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
PabloEsco96 #83929 üzenetére
Talán a 9600k jobb választás lehet. HT-nek nem biztos, hogy sok hasznát veszed majd, cserébe jóval drágább.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
margithid #83923 üzenetére
Az rendben, hogy virtuális gép, de ha nem dolgozik, akkor leginkább memóriát és háttértárat igényel. Amennyiben tanulásra használod, úgy 90%-ban üresjáratban lesznek. 6/12 is bőven kiszolgál. Inkább legyen sok RAM és gyors SSD, hogy ne várj mindig 5-10 percet indításnál és leállításnál.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
hegegabi80 #83623 üzenetére
Ha elég a mostani i5 és nincs 10-15e forintod a több/jobb memóriára, akkor lehet, hogy érdemes várnod a váltással. Nem érdemes erre költeni, ha ez nagy pénzügyi terhet jelent.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
kolopele #83571 üzenetére
Ez talán addig a percig lehetett igaz, amíg az Intel nem kezdte szénné húzni a gyári procikat. Nézd meg a 9900K-t. 165-180W-ot fogyaszt, ha nincs korlátozva 95W-ra. Ha lekorlátozod, akkor nem 4.7GHz-en fog futni a 8 magod, hanem 3.6GHz-en. Persze úgy már lehet, hogy nem lesz gond a melegedéssel. Szóval Te hiába nem húzod a procit, ha az Intel azt megteszi helyetted.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
klaca1978 #83546 üzenetére
Ár szempontjából én azt látom, hogy ugyanott 102e vs 82e, de ha ahhoz hasonlítod, ami a számodra optimális választás lehetne (2600X) akkor 62e vs 102e. Kb. 65 százalékkal drágábban kapsz néhány FPS-t és költhetsz még hűtőre is. Ryzen esetén a melegedés miatt nem aggódnék. Ha a munka, amit végzel kihasználja a 8 magot, akkor érdemes azt választani, ha nem, akkor a 2600X és 8700 közül érdemes választanod. Mindkettővel elégedett leszel. Ha a 40e difit elköltöd videokártya cserére vagy jobb monitorra, akkor biztosan a ryzennel nyersz többet.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
lajosx #83448 üzenetére
Ez nem később fog kiderülni, ezt már most is lehet tudni
Teljesítmény szempontjából jó döntés volt, nem lesz okod panaszra, ár/érték arány szempontjából a legrosszabb döntés voltEnnyi. Nem mindenkinél szempont a pénz, szóval nem volt éppen bölcs döntés, de biztos vagyok benne, hogy elégedett leszel a teljesítményével
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
Ciccuka #83391 üzenetére
Elnézést kérek.
Bizonyára csak összekevertelek valakivel, aki kiszámolta egy évre előre a processzorok fogyasztása közti különbséget napi 8 óra használattal, 11 ezer forintos H310-es bányász alaplapot linkelt, és 1080Ti melletti teljesítményeket tartalmazó táblázatot csatolt egy olyan kérdezőnek, aki szeretné megúszni a GPU vásárlást, nagyon rövid idő alatt 9 hozzászólást írt ugyanarra a témára felhúzva úgy, hogy ebből olyan is van, ahol egymás után két hozzászólás ezé az emberé a fórumon.
Egy nyugtat, hogy ez az ember, másokat is megtévesztett ezzel:
- "Te most tulajdonképpen kinek és mit bizonygatsz?"
- "Továbbra sem értem mire ez a nagy hsz áradat."Ígérem legközelebb igyekszem az ilyen zavaró dolgokat kiszűrni és csak a lényegre fókuszálni, Téged is arra kérnélek, ha legközelebb Te is a fentieket tapasztalatod, akkor ne legyél rest és szólj az embernek, hogy ne offolja szét a topicot.
Előre is köszönöm -
VirsLee
Topikgazda
válasz
Ciccuka #83382 üzenetére
"Devas
Eleve nem értem miért merült fel az IGP. "Ez itt a probléma ember. Írta, hogy szeretné megúszni a GPU vásárlást, erre Te elsőre ajánlgatod neki a GTX1060-t, utána pedig vagy 10 hozzászóláson keresztül fényezed az I3-t...
Én sem értem hogy merült fel benned, hogy hozzászólj, ha nem olvastad végig, amit a kérdező írt.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
szemarci #83359 üzenetére
Ha nem akarsz videokártyát venni, de azért némi játék becsúszik, akkor két lehetőséged van. Ryzen 2200G vagy 2400G. Az előbbi jó 10e forinttal olcsóbb, mint az említett i3, az utóbbi pedig 2e forinttal drágább, de azért teljesítményben is jelentősen jobb. Az alábbi képeken láthatod, az I7-8700k-ban lévő IGP teljesítményét, ennél picivel gyengébb teljesítménnyel tudsz számolni az I3-8100 esetén, ehhez képest láthatod, hogy fényévekre vannak az AMD-től. Fogyasztása is csak 65W. Vegyél egy B450-es lapot és 2x4GB gyorsabb DDR4 memóriát és hajrá.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
Ciccuka #83149 üzenetére
Intel elszámolta magát a node váltással, így 10nm-en még nem tud gyártani, 14nm-en pedig kevesebbet, mint eddig. Ez felvitte az árakat. Így most leginkább a nagyon elkötelezettek vagy az ár/teljesítményt nem figyelők vesznek Intelt. Amúgy ez az év megint izgalmasnak ígérkezik processzor fronton.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
torma1981 #82837 üzenetére
A 2080 ugyan gyorsabb, mint a 1080Ti, de alapjában véve szerintem sokat nem tol el ezen az arányon.
Ha megnézed a táblázatot láthatod, hogy gyakorlatilag itt már bármelyik Ryzen/Intel hatmagos proci elegendő teljesítményt ad. A Te kártyád esetén kicsit nagyobb lehet a különbség, de minimálisan. Ha nem tudod értelmesebb dologra költeni a pénzed (több RAM, gyorsabb/nagyobb SSD, egy jó hangkártya, egy jó fejhallgató, stb.), vagy már eleve kékre festetted a szobád a proci érkezésére, akkor nyugodtan vegyél intelt. Mindegy melyik hatmagost, nem fogsz különbséget észrevenni 4k-ban. Ezt tudják a kereskedők is, nincs 2e forint különbség a 8600 és a 8600k között árban. Ha ezek a dolgok nem állnak fenn, akkor vegyél egy 2600-as Ryzent, vagy igazából bármit attól felfelé, akkor se fogsz a játékban különbséget tapasztalni.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
Fejlesztő13 #82737 üzenetére
Meglepődnék, ha azt 20e forintért valaki megvenné, de ha mégis sikerrel jársz, akkor 1150-es alaplap plusz i5. Természetesen apróról mindkettő.
Azonban nem teljesen értek egyet ezzel az iránnyal. Lehet, hogy jobban járnál vele, ha a 8 gigás RX580 helyett 4 gigás RX470-et vennél, és többet költenél a gép alapjainak modernizálására. A guru3d-n keress rá az RX590 tesztre, látni fogod egymás mellett az 590/580/570/480/470 eredményeit és azt, hogy ultrán is tud szép eredményeket hozni és jóval kisebb a teljesítmény különbség, mint az ár. Azon tuti fognál még 20-25e-t, annyival többet költhetnél a 9 éves architektúra kukázására. -
VirsLee
Topikgazda
válasz
kolopele #82699 üzenetére
Én nem adnék 88e forintot egy 4/8-as garancia nélküli prociért. Egyszerűen nem ér annyit. Nem érdekel, hogy milyen intel gamer hype övezi a processzort. Közel duplája egy aprón 3 év garival árult 2600-asnak. Nem ez a közgazdaságilag racionális, ár/teljesítményt figyelembe vevő döntés. Nincs olyan játék, ami csak a 7700k-n lenne játszható, de a 2600-on nem.
De azt megértem, hogy Te egy kis luxusra vágysz, akkor tökéletesen hozza az érzést, hogy bedobsz egy 88e forintos használt 4/8 magos procit a gépbeHa a büdzsé korlátlan és nem szeretnéd az alaplap cserét a macera miatt, akkor is neked van igazad
A legolcsóbb garancia nélküli, nem jegelt I7-7700k most 88e forint, I7-6700K 69e forint.
Használt garanciális Ryzen 1600X 35e, új 44e, 2600 46e. -
VirsLee
Topikgazda
válasz
Zicokuka #82694 üzenetére
Ezt a tesztet érdemes megnézni
2600k retro reviewSajnos csak a sandy bridge generáció került elő, de abból jól látszik, hogy mostanra ez kiöregedett.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
palfitom #82674 üzenetére
Nem mondta senki, hogy le kell írni az I7-eket, egyszerűen végignéztem az aprón a kínálatot és még a non-k is drágább, mint egy új Ryzen, és nagyon komoly előnye van annak, ha ugyanazért a pénzért, az ember kap egy olyan alaplap+proci párost, ami 3 évig garanciális egy első szériás 1150-es helyett. Az Ő alaplapjában a 7700K a maximum, amivel sikerülne kimaxolnia a lapját, míg a másik platformon most vesz egy olyan lapot, ahol bőven van még előtte tér és idén is fog még megjelenni hozzá új 7nm-es processzor.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
fecaga21 #82638 üzenetére
Ez nagyon nem tűnik egy komoly kérdésnek, mert nem ezek a processzor árak vannak most a piacon.
Új procinál az arány 82e/51e - nem ér 30e forintot (+61%) a teljesítmény különbség.
Ha használt vagy új áfacsalós áron tudsz venni 70e forintért, akkor a másik oldalon se bolti árat kellene számolni, hanem a használt vagy új áfacsalós árat, ami 46e - ez 52%-kal magasabb ár, játékokban 3-5% többletért. Nem éri meg. -
VirsLee
Topikgazda
válasz
gepesz13 #82590 üzenetére
Leszámítva, hogy össze-vissza másoltad be a termékneveket, a belinkelt termékek jól működnek együtt.
Szóval nyugodtan vehet Gigabyte B450 Aorus Elite lapot Ryzen 5 2600-as vagy Ryzen 7 2700X procivel együtt a lap kompatibilitási listájában ott van az általad választott RAM is, szóval jó összeállításnak tűnik. -
VirsLee
Topikgazda
válasz
Ragnar_ #82567 üzenetére
A Ryzen 3-as széria év közepére várható, ha úgy történik, mint korábban, akkor először jönnek a nagyobb példányok, 1-2 hónap késéssel pedig azok, amik abban az árkategóriában lehetnek. Szerintem nem érdemes több, mint fél évet várni, hisz a keresett teljesítmény most is elérhető.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
gepesz13 #82545 üzenetére
Ha fontos az ár/teljesítmény, akkor rossz úton jársz az intel procikkal.
Asrock Fatal1ty B450 GAMING K4 alaplap,
AMD RYZEN 5 2600 processzor, valamint válassz egy gyorsabb memóriát az alaplap qvl-ről. Így kevesebbet fogsz költeni, de nagyobb teljesítményt kapsz, ráadásul később bővítheted vagy akár tuningolhatod is, hisz mind a proci mind a lap támogatja. -
VirsLee
Topikgazda
válasz
felhasznalo2 #82540 üzenetére
1. Ne tedd, semmi értelme
2. Processzorhoz választunk hűtést, nem fordítva
3. Ha muszáj jól melegedő procit venni, akkor 9900k vagy olcsóbban FX9590 -
VirsLee
Topikgazda
válasz
gabesszor1 #82458 üzenetére
Játékra picit jobb az Intel, videókhoz az AMD. A különbség nagyobb a videók terén, mint játékokban, így én is Ryzen 2700X-t ajánlanék.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
Livius #82374 üzenetére
Szerintem nem éri meg. Nincsenek jó használt ajánlatok. Mindenki 70e felett akarja eladni. Olcsóbban kapsz 6/12-es Ryzent (újat), a procik közti különbségből pedig meg van az alaplap csere is. Így garanciális lesz a lapod és a procid, plusz bővíthető lesz a platformod a jövőben.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
fecaga21 #82016 üzenetére
Még mindig nem értem mi a dilemmád? Mit nem értesz az egészen? Kijött a 2. generáció olcsóbban, mint az 1. Nyilván az 1. generáció ára még lejjebb ment. Én annyit mondtam, hogy ha kijön a 3. generáció, nem várom azt tőle, hogy magasabb áron nyisson, mint a 2. Szóval nyilván annak az ára lejjebb fog menni, mindig esnek a korábbi árak.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
fecaga21 #82013 üzenetére
Az új széria remélem, hogy nem lesz drágább, nem áremeléssel lehet piacot szerezni.
Ryzen 5 1600 $219 -> Ryzen 5 2600 $199
Ryzen 5 1600X $249 -> Ryzen 5 2600X $229
Ryzen 7 1700 $329 -> Ryzen 7 2700 $299
Ryzen 7 1700X $399/1800X $499 -> Ryzen 7 2700X $329
Ryzen TR 1950X $999 -> Ryzen TR 2950X $899Átlag 10 százalékkal olcsóbban jött ki a második széria, de a 8/16-os csúcsmodell esetében $500 helyett $329 lett...
Ki kell építeniük a bizalmat, minél több emberhez eljutni, nem hiszem, hogy célravezető lenne felfelé árazni, mikor a költségek még csökkenhetnek is. -
VirsLee
Topikgazda
válasz
DudeHUN #81914 üzenetére
Nem értetted meg a lényeget. A gépnek szépnek kell lenni. Nem gyorsnak, hatékonynak vagy jó ár érték arányúnak. Azért lesz vízhűtéses, mert a szép színes csövek jól mutatnak a 85e forintos üvegkalitkában. Nagy felelőtlenség lenne részedről úgy processzort ajánlani, hogy meg se kérdezed milyen színűre van festve a szoba
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
kekesj #81458 üzenetére
Ez nem egy erőforrás igényes műfaj szerintem. Bár segítene, ha mondanád, hogy miket fogsz használni.
Egy 2/4-es mobil I5 (legalább 4. generációs) vagy bármelyik Ryzen elegendő szerintem.
Ilyen téren én még azt is megkockáztatnám, ha belefér a büdzsébe, hogy néznék valami használt mac mini-t, vagy macbook air, és akkor gyakorlatilag minden platformra tudsz optimalizálni. Azon tudsz win-t, osx-t és linuxot is futtatni. -
VirsLee
Topikgazda
válasz
gerenda110 #81358 üzenetére
Ha így tudod cserélni, akkor én nem hagynám ki.
Így jobban jársz hosszú távon az AMD-vel.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
gerenda110 #81356 üzenetére
Egyelőre még nem.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
keszegduda #81312 üzenetére
Ha veszel egy jó B450 vagy X470 lapot mondjuk egy 2600X-szel, akkor olcsóbban megúszod, jövőre pedig mehet bele a 7nm-es proci.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
keszegduda #81304 üzenetére
Fontos kérdés, hogy tuning lesz-e, valamint az, hogy a 4-5 éves ciklusban szeretnél-e procit cserélni.
Amennyiben nem, akkor megpróbálhatsz Intel vonalról egy
- B360-as alaplap ~35e
- I7-8700 proci ~110e
- 3200-as vagy 3333-as DDR4, 16 GB ~52e
- Hűtő ~8e
Ez 205e, fér mellé egy ház és egy táp is.Amennyiben lesz tuning, akkor
- Z390-as alaplap ~50e
- I7-8700K proci ~140e
- Hűtő ~15e
Ez 257e, fér mellé egy ház és egy táp is, azonban a proci még mindig csak 6/12-es, ami nem biztos, hogy a legpraktikusabb választás hosszú távra, de ezt senki nem tudja neked biztosan megmondani.AMD vonalon nem kell szétválasztani a tuningos vonalat, mert minden Ryzen proci szorzózár mentes és B-s chipsettel is lehet tuningolni. Annyi, hogy ha tuningolsz, akkor érdemes venni rá egy komolyabb hűtőt, egyébként mehet a gyári. FullHD-hez nem kell SLI, szóval elég a B-s chipset.
- B350-as alaplap ~35e
- R7 2700X proci ~101e
Ez 188e, fér mellé egy ház és egy táp is. Ez a proci egy jól sikerült 8/16-os, játékokban van némi hátránya az Intellel szemben, de ez nem a játszható ill. nem játszható kategória, hanem 1080p Ultra esetén egy 5% plusz mondjuk az Intel javára.Én az utolsó megoldást ajánlom
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
PsycHo88 #81275 üzenetére
Most nem azt az időszakot éljük, amikor pár évet érdemes várni ilyesmire. Most az AMD jó procikat hozott ki, amikkel egyértelműen piacszerzés a célja, ezért most olyan időket élünk, hogy másfél évvel ezelőtt 4/8-as proci volt 110-120e körül, most 8/16-os van 105e körül. Másfél éve a 4 magos I7 volt a sztár, gyakorlatilag mostanra teljesen "elavult", ami nem azt jelenti, hogy rossz, hanem azt, hogy sokkal jobbak vannak ugyanazon az áron. Manapság nagyon kevesen szeretnének már procit venni 6 mag nélkül. Én a helyedben nem számítanék arra, hogy a 6/12 jó választás lesz néhány év múlva. Érdemesebb egy jobb B450-es lapott venned Ryzen alá 3 év garival, procit pedig apróért kapsz használtan.
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
LLKobe #81200 üzenetére
Hmmm... Érdekes
Azt hiszem ennek az árát érdemes lenne összevetni egy 2600X+B450 árával.
Lehet, hogy kijönne az a nem várt eredmény, hogy kapsz 5-10% pluszt, 50-60% plusz pénzért, de mondhatjuk, hogy megéri, hisz kék lesz, csak nincs gazdasági és technológiai alapja egy ilyen döntésnek. De azért hajrá, sikerült valahogy kiszámolni, hogy egy drága, nem tuningolható proci egy drága tuning lapban a legjobb párosítás... -
VirsLee
Topikgazda
válasz
hegegabi80 #80248 üzenetére
Szerintem nagyon nagy öngólt rúgsz, ha egy 4790-t veszel. Irreálisan magas áron tudod csak beszerezni, az alaplap utánpótlás pedig szerintem már nem lesz biztosított ehhez, ha bármi gondod van vele.
Gyakorlatilag egy garanciális Ryzen 1600X-t olcsóbban megkapsz, mint egy 4790-t és tuningolnod sem kell, sokkal időt állóbb és a teljesítménye is jobb.2-3 év múlva senkinek nem fog kelleni a 1150-es konfigod, max valami nagyon vicces áron. Szerintem most sokkal kedvezőbb lehetőséged van platformot váltani, mert most még el tudod adni.
-
-
VirsLee
Topikgazda
-
VirsLee
Topikgazda
válasz
Plague666 #78041 üzenetére
Phenomról váltani azt jelenti, hogy alaplapot és lehet, hogy memóriát is venni kell. Amikor így platformot vált az ember, akkor nehéz azt mondani, hogy 20e forintért vedd ezt vagy azt a processzort, hisz lehet, hogy az alaplap vagy a memória drágább lesz mellé. Érdemes körülnézni a használt piacon. Ha ennyire szűk a keret, akkor nem érdemes új processzorban gondolkodni. Sokan adnak el lapot+proci+memória csomagot együtt elfogadható áron még garanciával.
-
-
VirsLee
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ma este várható a Rainbow Six Siege X bemutatkozása
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Konteó topic
- E-roller topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Minden ami hőszivattyú
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest